Šta je novo?

iPhone 6S / 6S Plus

Mozda bude malo vise, ali nista znacajno, wifi preko radnog dana u odnosu na 3g, ali uglavnom sve drzim popaljeno na telefonu. Bas zadovoljan sa baterijom i svidja mi se sto se konstantno trosi, a ne kao ranije da drzi neko vreme pa odjednom kad je pri kraju ode u crveno.

Nisam klinac koji se nesto odusevljava sa telefonima, imam 5S koji radi savrseno.Danas sam imao priliku da se malo duze poigram sa 6s i sve sto mogu da kazem je, brutalan.

A koja je fora sa tim TSMC , Samsung cipovima ? Neki kazu bolji ovaj neki onaj? Kod mene je TSMC...
I jos jedno pitanje: jel postoji nekako u iOSu da se resi kao na Adroidu sto ima sreen off and lock, double tap i slicno da ugasim ekran i zakljucam fon kad zavrisim posao? Bas mi je nezgodno non stop cackati power dugme?

Ima u Cydia neki tweak ali sumnjam da imas jailbreak. Al brzo ce.

Marshmellow za iphone? [emoji1][emoji1][emoji1]

Jesam ja, odavno.Radi super:)

VEX, sto se tice tvog pitanja, razlike u performansama izmedju ta dva cipa su beznacajne ali je bolji tsmc sto se tice autonomije.

Poslednja izmena:
I jos jedno pitanje: jel postoji nekako u iOSu da se resi kao na Adroidu sto ima sreen off and lock, double tap i slicno da ugasim ekran i zakljucam fon kad zavrisim posao? Bas mi je nezgodno non stop cackati power dugme?

Settings > General > Accessibility > AssistiveTouch i tu namesti sta ti treba.

A koja je fora sa tim TSMC , Samsung cipovima ? Neki kazu bolji ovaj neki onaj? Kod mene je TSMC...

Samsung cip je losiji jer vise vuce bateriju. Googlaj...
Elem, ja sam, kada sam uklonio default facebook aplikacije, i stavio friendly, znatno zadovoljniji baterijom, moze opusteno dan da mi izdrzi... Ranije je bila kocka, pogotovu jer ga mnogo za posao korisitm -_- 3g ubija bateriju, nadam se da ce na sesmici mozda zameniti cip

Apple nikada nije imao jednog proizvođača. To nije njihov stil, a ni politika da zavise od jedne kompanije.
Verovali ili ne, za ekrane imaju 12 različitih kompanija.

Cek, zar npr. A6, A7 nije samo Samsung proizvodio?

Pa Apple nikada ne objavi ko ima sve pravi komponente.

Mozda i nije. Na Wikipeida-i (uvek je pitanje pouzdanosti) pise samo Samsung a za najnoviji pise i TMSC.

Kako god, pametnije je da imaju ujednacene stvari da se ne bi posle preganjali oko ovakve polemike koji je cip bolji i manje trosi bateriju.

pozdrav , znam da je bilo vec reci oko memorije , naime razmisljam da uzmem 6s ( ili da sacekam 7), trenutno koristim 5s 16Gb i ukoliko bih uzimao 6s dvoumio sam izmedju 16GB vs 64 GB, u startu sam se opredelio za 64 gb ali sad se mislim i oko 16 g verzije , ne koristim muziku na telefonu , niti igram igrice . Trenutno stanje na telefonu je da mi je slobodno oko 3gb , najveci deo mi zauzimaju slike (oko 2800 komada) plus nekoliko video i icloud 5gb mi je skroz popunjen. Da li bih mogao da prodjem sa 16gb?

To samo ti znas. Novim telefonom bi ti mozda rasli i apetiti, mozda bi koristio live photos, 4k snimanje, programi su svakim danom sve veci...16gb (ili pre 11) je za danasnje pojmove malo i samo ti znas do koje mere bi mogao da se stiskas.

Kada sam kupovao iPhone 6s , mislio sam da ce mi biti dovoljno 16GB, i takav sam i kupio, ali sam veoma brzo video da je to malo, iako nisam stvarno zahtevan korisnik, tj ne slusam muziku, fotografije onako, ponekad. I Prodao sam taj od 16GB i uzeo od 64GB . Od viska glava ne boli :)

64 bez razmišljanja. Ni ja ne slušam muziku na telefonu i imam minimalan broj aplikacija instaliranih, sa 16 ne može da se radi pogotovo ako imaš 2800 slika to ne mož ti stane na 16 nikako.

1) Jel se dešava nekome da ne možete da upalite 6S? Noću gasim telefon i evo već 4. - 5. put mi se dešava da imam oko 20% baterije i telefon se nakon paljenja ugasi sam. Nakon toga pokušam da ga upalim i prvi put mi pokazuje da je ispražnjen i da ga stavim na punjač. Drugo paljenje se upali normalno (opet pokazuje oko 20% baterije) i radi nekih pola minuta pa se ugasi.. tako par puta i tek neki četvrti peti put ostane upaljen. :sceptic: Baterija je sve vreme na oko 20%, ne znam koji je đavo u pitanju.

2) Da li neko zna kako da namestim alarm da me obavesti o nekom događaju u kalendaru? iOS kalendar to ne radi, skinuo sam Sunrise, ni on isto nema alarm nego samo notifikaciju. Problem je što dosta često otključam telefon (preko Touch ID-a) a ni ne stignem niti pogledam notifikacije koje su na njemu i onda mi se izbriše notifikacija za kalendar (kao i za sve ostalo) i ja ni ne znam na kraju da imam nešto zakazano za taj dan. To mi je jako bitno i užasno me nervira što je tako glupo odrađeno na iOS-u, na Androidu mi se nije dešavalo da promašim neki događaj jer me je alarm uvek obaveštavao..

Poslednja izmena:
Imaš sistemsku aplikaciju Reminder kojoj možeš da podesiš alarm.

1) Jel se dešava nekome da ne možete da upalite 6S? Noću gasim telefon i evo već 4. - 5. put mi se dešava da imam oko 20% baterije i telefon se nakon paljenja ugasi sam. Nakon toga pokušam da ga upalim i prvi put mi pokazuje da je ispražnjen i da ga stavim na punjač. Drugo paljenje se upali normalno (opet pokazuje oko 20% baterije) i radi nekih pola minuta pa se ugasi.. tako par puta i tek neki četvrti peti put ostane upaljen. :sceptic: Baterija je sve vreme na oko 20%, ne znam koji je đavo u pitanju.

2) Da li neko zna kako da namestim alarm da me obavesti o nekom događaju u kalendaru? iOS kalendar to ne radi, skinuo sam Sunrise, ni on isto nema alarm nego samo notifikaciju. Problem je što dosta često otključam telefon (preko Touch ID-a) a ni ne stignem niti pogledam notifikacije koje su na njemu i onda mi se izbriše notifikacija za kalendar (kao i za sve ostalo) i ja ni ne znam na kraju da imam nešto zakazano za taj dan. To mi je jako bitno i užasno me nervira što je tako glupo odrađeno na iOS-u, na Androidu mi se nije dešavalo da promašim neki događaj jer me je alarm uvek obaveštavao..

Posto ti je telefon u garanciji, a zeza te na taj nacin sa baterijom, lgano odnesi u iStyle (backup pre toga) i da ljudi pogledaju.

Remoinder ima alarm da podesis a mozes da sve dodas i u NC i samo pogledaj u njemu.

Kao odlican kalendar, koji ima i reminder alarm, imas Fantastical 2

https://itunes.apple.com/us/app/fantastical-2-for-iphone-calendar/id718043190?mt=8

Lovi ga kad je na popustu.

Ako ti treba dobar podsetnik,jednostavan,lep i brz,onda pogledaj Clear.

Pogledaj Calendars by Readdle, i spoji ga sa lokalnim kalendarom na koji mozes spojiti druge kalendare , npr. Google

@Dominator08: Fantastical je i moj izbor pa ne koristim default kalendar aplikaciju, ali ne vidim gde je problem da postaviš alarm u njoj:
SU9Ko4G.png

Ako sam lepo razumeo coveku fali opcija da stavi pravi alarm koji ce da zvoni dok mu ne kazes da prestane za bilo koji datum. I meni fali ta opcija skroz mi je glupo da alarm mogu da podesim samo za sutradan.

Poslednja izmena:
Nazad
Vrh Dno