- Učlanjen(a)
- 30.06.2000
- Poena
- 1,170
Ako najave ipad pro ove godine hoces li pristati da pojedes svoju patiku i to snimis ako si toliko uveren da nece izaci?
Meni licno ne treba pro ali mislim da je realno da ce ove godine objaviti.
Ne razumem sta to znachi realno je da se pojavi ? Sta taj tablet treba da bude, 12" iPad ? Cemu to ? Imas 12" Macbook ako hoces ozbiljniji "iPad", takav uredjaj ako bude postojao, bice nesto trece, nema sanse da bude samo iPad sa 12" ili da bude neka nebuloza kao oni Asusi sto im se tastatura skida, jer to vec postoji, u dve varijante.
I drugo, taj iPad ne moze nikako da bude jaci od Macbooka novog, gabariti ga onemogucavaju, a Macbook vec nije dovoljno jak za bilo sta ozbiljnije, tako da ja stvarno ne znam sta taj uredjaj treba da predstavlja i cemu da sluzi, jer ne moze da sluzi ni za sta "Pro". Ako ce to da bude treci iPad samo po velicini, ni to se nece desiti jer i 10" je na ivici normalnog koriscenja.
I jos jedno, na njemu ne moze da bude OS X, jer opet ako ukljucimo mozak, niti je sistem optimizovan za touch, niti je hardver dovoljno jak...
A sto se patike tice, toliko imam "I told you so" momenata za sve ove godine da to necu ni da komentarisem 🙂 Vecina je kriva za svo ****** na ovom svetu, i verovatno ce njihovi unuci ukapirati kako svet funkcionise u stvari :d
Možeš li ovo da mi pojasniš?
Mogu. Nije hardver jedina stvar od koje zavisi bilo sta, vec je to kombinacija softvera i hardvera i onaj ko to pravi moze da odluci da li ce softverski omoguciti da sve bude otvoreno i da renderuje u pozadini 3D scenu 🙂 Problem danashnjih uredjaja je prvenstveno baterija na koju prvo treba misliti, sto vise otvorenih tabova u pozadini, baterija se vise trosi, i zato se nista drasticno nece promeniti dok baterija ne bude potpuno drugacije tehnologije, ovo sto danas imamo je doslo do plafona.
Najlakse je grunuti 16 coreova i 8GB rama u telefon, mnogo je teze napraviti neki balans, i zbog toga nije uopste bitno koliko rama ima neki telefon, mnogo je bitnije kako je to sve izbalansirano softverski i hardverski, i zbog toga iPhone ubija sve ostale mnogo jace telefone na papiru, jer njihovi tvorci nisu mnogo upotrebili mozak 🙂
Poslednja izmena: