Šta je novo?

iPhone 6S / 6S Plus

Ako najave ipad pro ove godine hoces li pristati da pojedes svoju patiku i to snimis ako si toliko uveren da nece izaci?
Meni licno ne treba pro ali mislim da je realno da ce ove godine objaviti.

Ne razumem sta to znachi realno je da se pojavi ? Sta taj tablet treba da bude, 12" iPad ? Cemu to ? Imas 12" Macbook ako hoces ozbiljniji "iPad", takav uredjaj ako bude postojao, bice nesto trece, nema sanse da bude samo iPad sa 12" ili da bude neka nebuloza kao oni Asusi sto im se tastatura skida, jer to vec postoji, u dve varijante.

I drugo, taj iPad ne moze nikako da bude jaci od Macbooka novog, gabariti ga onemogucavaju, a Macbook vec nije dovoljno jak za bilo sta ozbiljnije, tako da ja stvarno ne znam sta taj uredjaj treba da predstavlja i cemu da sluzi, jer ne moze da sluzi ni za sta "Pro". Ako ce to da bude treci iPad samo po velicini, ni to se nece desiti jer i 10" je na ivici normalnog koriscenja.

I jos jedno, na njemu ne moze da bude OS X, jer opet ako ukljucimo mozak, niti je sistem optimizovan za touch, niti je hardver dovoljno jak...

A sto se patike tice, toliko imam "I told you so" momenata za sve ove godine da to necu ni da komentarisem 🙂 Vecina je kriva za svo ****** na ovom svetu, i verovatno ce njihovi unuci ukapirati kako svet funkcionise u stvari :d

Možeš li ovo da mi pojasniš?

Mogu. Nije hardver jedina stvar od koje zavisi bilo sta, vec je to kombinacija softvera i hardvera i onaj ko to pravi moze da odluci da li ce softverski omoguciti da sve bude otvoreno i da renderuje u pozadini 3D scenu 🙂 Problem danashnjih uredjaja je prvenstveno baterija na koju prvo treba misliti, sto vise otvorenih tabova u pozadini, baterija se vise trosi, i zato se nista drasticno nece promeniti dok baterija ne bude potpuno drugacije tehnologije, ovo sto danas imamo je doslo do plafona.

Najlakse je grunuti 16 coreova i 8GB rama u telefon, mnogo je teze napraviti neki balans, i zbog toga nije uopste bitno koliko rama ima neki telefon, mnogo je bitnije kako je to sve izbalansirano softverski i hardverski, i zbog toga iPhone ubija sve ostale mnogo jace telefone na papiru, jer njihovi tvorci nisu mnogo upotrebili mozak 🙂

Poslednja izmena:
Ne razumem kako držanje tabova u memoriju troši bateriju?
Valjda je obrnuto, jer čim mora da ih reloaduje aktivira se internet konekcija i procesor a to utiče na bateriju.

Bas tako, isto kao i gasenje svih aplikacija iz pozadine je pogresno jer je najgori deo po bateriju kada se aplikacija startuje i sve ucitava ispocetka.

Izgleda da su ovo zvanicne 6s specifikacije:

Apple iPhone 6S Key Features:

- 3G Network: HSDPA 850 / 900 / 1700 / 1900 / 2100 ( HSDPA, 42 Mbps; HSUPA, 5.76 Mbps)

- 3G Network: CDMA 2000 1xEV-DO (Rev. A, up to 3.1 Mbps)

- 4G Network - LTE 700 / 750 / 800 / 850 / 900 / 1800 / 1900 / 2100 / 2300 / 2600 (LTE 100 Mbps DL)

- Nano Sim

- Connectivity: Wi-Fi 802.11 a/b/g/n/ac, Dual Band, Wi - Fi Plus Cellular, Bluetooth v4.0 with A2DP, USB v2.0

- A-GPS And GLONASS (Apple Maps)

- Dimensions: 138.1 x 67 x 6.9 mm

- Weight 129 Grams.

- Display 4.7" LED - BACKLIT IPS HD Retina Display (~326 Ppi Pixel Density) With Corning Gorilla Glass 4 And Oleophobic Coating

- Touch ID (Fingerprint Sensor)

- 16 / 64 / 128 GigaBytes Memory Internal (Not Expansive Memory)

- 2 GigaBytes Ram

- CPU Apple A9 64-BIT With M9 Motion Coprocessor

- iOS 9

- iMaps

- iCloud

- iBooks PDF Reader

- Live Photos

- 12 MP AF Camera With OIS And Double Flash Led True Tone

- CamCorder UltraHD 2160p @30 FPS And HD 720p @240/@120 FPS

- 5 MP Front Chat Camera Withe Face Detection With Retina Flash (1080p Video Capture And VideoCalling Over Wi-Fi And 3G/4G)

- Active Noise Cancellation With Dedicated Dual Mics

- iCloud

- Apple Pay

- 3D Touch

- Siri Natural Language Commands And Dictation

- Headphones Apple EarPods With Remote And Mic

- Aluminum 7000 Series

- Standard Battery Li-Po 1810mAh (Non-Removable)

- Available Silver, Gold, Rose/Gold And Space Gray Colors

Ne gledam ove podatke ''kroz android oci'' ali stvarno sam ocekivao bateriju veceg kapaciteta iako se u raznim glasnama pominjao otprilike ovaj kapacitet.. mislim odlican je to fon i u ios ne sumnjam, verovatno ce autonomija biti dovoljna za neku prosecnu upotrebu ali.. nekako nije to-to.

Nije mi bas najjasniji ovaj 3d touch. Koja je razlika između njega i običnog tap and hold?

Haptic feedback, ali ni meni nije bas jasno, mora da se proba

Nije mi bas najjasniji ovaj 3d touch. Koja je razlika između njega i običnog tap and hold?
razlikuje kada uradis tap and hold kojom jacinom si to uradio. Ako si lagano prislonio prst (gde se ekran uopste ili jedva savija) to je "meki touch and hold", ako se stisne jace, senzor oseti i pocinje da "skroluje" kroz nivoe "srednji touch and hold" i "jaki touch and hold". Dodavanjem i otpustanjem pritiska na ekran, bez odvajanja prsta od ekrana, tebi se cini da skrolujes kroz sadrzaj, sto ga cini 3d touch-om.

zanimljiva i unapredjena implementacija "desnog klika" 🙂 vrlo zanimljivo, videcemo kako ce izgledati to u praksi i kako ce aplikacije da se projektuju sa ovim. Steta je da ce to videti korisnici samo najnovijih uredjaja. Videcemo kakva alternativa postoji za dosadasnje uredjaje, i da li ce ostati samo na tom "touch and hold" ili ce biti neki kompromis oko tog 3d toucha na iOS9...

Nakon i4,i toliko godina čekanja,mogu da kažem wooow...napokon su ponovo objasnili ko su i šta su 🙂

Ja sam oduševljen i jedva čekam da ga se domognem.Malo ću se načekati ovaj put,al dobro,jeftinije ću proći 🙂

Koliko sam primetio,sa tim 3d touchom,smanjiće se broj kliktanja po ekranu i dugmetu drastično,a ostalo ni meni nije baš najjasnije,tako da dok ne probam ništa ne mogu da kažem 😀

Sad je 850.

Svejedno, ja sam oduševljen, mislim da ću ga uzeti, čim skupim kintu =) Naravno, ovaj od 64... Ako mi i ovaj ukradu, selim se na Tibet 😀

edit: za iPh 6 64gb sad piše da je 740e

Dakle dobto si napisao, "samo" 110e poskupljenje 😀

Poslednja izmena:
Hoće pasti cijena 5s modela i do kad će biti u prodaji.
Šta kažu trendovi prilikom predjašnjih prestavljanja novih modela ?

Do kraja godine 280evra... Polovni ofc

Novi ce biti jeftiniji za oko 80evra znaci oko 400

^caccaa daj boze da moze.... Inace 5S vredi naravno i dalje je zver.

6 bio 699 799 899, sada 6s 739 849 959

6+ bio 799 899 999, sada 6s+ 849 959 1069

cene su u EUR, Apple Store DE

110e je razlika u ceni u odnosu na memoriju 16gb, 64gb i 128gb, ranije je razlika bila 100e

Poslednja izmena:
Može im se, nema drugog objašnjenja 🙂

Nakon i4,i toliko godina čekanja,mogu da kažem wooow...napokon su ponovo objasnili ko su i šta su 🙂

Ja sam oduševljen i jedva čekam da ga se domognem.Malo ću se načekati ovaj put,al dobro,jeftinije ću proći 🙂

Koliko sam primetio,sa tim 3d touchom,smanjiće se broj kliktanja po ekranu i dugmetu drastično,a ostalo ni meni nije baš najjasnije,tako da dok ne probam ništa ne mogu da kažem 😀

kad ovako nesto procitam,posle predstavljanja onako necega

onda shvatim zasto to rade i ko kupuje te uredjaje

Ja sam vise odusevljen ipad-om nego telefonom 🙂 Ok je 3d touch, ali dok ne vidim uzivo ne planiram kupovinu, a najvise od svega me zanima da li su digli ram na 2gb.

Može im se, nema drugog objašnjenja 🙂

Samsung je vec dvaput dizao cene ove godine (prvo sa S6 pa S6+ Edge), sto oni ne bi pratili? Stari model izasao pre godinu dana kada je odnos kurseva evra i dolara bio poprilicno drugaciji 😉

Nazad
Vrh Dno