Šta je novo?

iPhone 6S / 6S Plus

Slazem se ali se plasim da ne ugroze prodaju sad sa 6s mislim da je vreme da dignu kapacitet bar na 32...

A sto sad ne ubace ako nije u pitanju ekonomija, 32gb kao osnoni model? xD Prodaje se najvise jer je najjeftibiji, makar malo. Isto, osnovni princip ekonomije, odnos ponude i traznje 😀

Nebitno, mislim da je svaka rasprava suvisna... Cekamo MTS da se javi

Svi bi to voleli, ali sve dok ne bude neophodno oni nece to uraditi. Pretpostavljam da ce to uraditi sa iP7 kao novim modelom, sa novin dizajnom, novim kapacitetima, itd. Za s seriju uvek ubace nesto nove tehnologije (touch id, force touch), unapredjenu kameru, bolje performanse i isprave greske npr gubljenje signala (4/4s), skidanje boje (5/5s), krivljenje (6/6s)..

Koju ki ce boljku imati 7 😛 ja sam sa 6 prezadovoljan 🙂 i preskacem ovaj s model 10000%

Kome je dovoljno 8gb i ko nece da koristi video snimanje, dosta fotografija, par stotina.pjesama muzike, metal igre, offline mape, onda je kupio telefon samo shepurenje, a kad stoji na stolu, i ne vidi se bas da ima 16 ili 64gb 😀

Prilicno neodmerena izjava. Kao prvo ne znam zasto spominjes 8gb i da li si pobrkao nesto sa nekim drugim OS-om ali korisniku je raspolozivo 12.5gb slobodnog prostora. Drugo ne vidim zasto potcenjivanje ljudi kojima je 16gb model sasvim dovoljan (kao sto sam recimo ja) i koji ne drze more fotki i klipova uskladistenih na telefonu nego preko iCloud-a drze sve sync-ovano na Mac-u? Smatram sebe prilicno naprednim korisnikom pre svega jer radim u IT-u a telefon mi jednostavno ne sluzi za igranje igara osim Angry Birds i slicnih zezalica koje ne zahtevaju previse vremena.50ak instaliranih APP-ova, 4GB fotki koje su trenutno i na telefonu, 10ak sync-ovanih albuma i ostalo mi je 4GB slobodno na fon-u - sasvim dovoljno za moje potrebe? Ili po tebi napredni korisnik mora da drzi 20ak GB fotki na telefonu (nikako sync sa racunarom) i da igra igrice teske par GB? Izgleda nam se prilicno razilazenje misljenje o tome sta napredni korisnik zapravi radi sa smartphone-om.

Bitno da ti "umes" koristis smartfon kao vrecina a to je viber whatsapp mesindzer fejsbuk i to je to. I kao treba mi 17263 gb za fotke skladistis fotke iz fazona ni sam blage nemas sta ce ti h zivotu. Dok ti ljude koje vredjas dizajniraju i programiraju aplikacije koje mozda i koristis, mada vise ne rade u google presli su za fejs u london pre god dana... Razmisli koga nazivas " neznalicama" ;-) ajde ovaj sto ima htc je beki dumb korisnik slicno tebi ali ovaj sa S5 je radioza google potom sad za fejsbuk i bas on radi na messindzeru ... Cisto da te uvedem koga prozivas

Igore, ne prži se previše, vidiš da te malo prozivamo, šta misliš čemu služi smajli, i, svaka čast tvojim drugarima, daleko su dogurali...😀

Bitno da ti "umes" koristis smartfon kao vrecina a to je viber whatsapp mesindzer fejsbuk i to je to. I kao treba mi 17263 gb za fotke skladistis fotke iz fazona ni sam blage nemas sta ce ti h zivotu. Dok ti ljude koje vredjas dizajniraju i programiraju aplikacije koje mozda i koristis, mada vise ne rade u google presli su za fejs u london pre god dana... Razmisli koga nazivas " neznalicama" ;-) ajde ovaj sto ima htc je beki dumb korisnik slicno tebi ali ovaj sa S5 je radioza google potom sad za fejsbuk i bas on radi na messindzeru ... Cisto da te uvedem koga prozivas
Aj sto imas drugare [emoji1] .

According to one diagram on the page, the Apple iPhone 6s will feature a resolution of 1125 x 2000 on its 4.7-inch screen, which works out to a pixel density of 488ppi. The Apple iPhone 6s Plus will carry a 1242 x 2208 resolution, according to this rumor, resulting in a 460ppi pixel density.
Ovo je Phone Arena, pa ne znaju da i prošlogodišnji 6 Plus ima rezoluciju 2208x1242, koju zatim skalira na 1080p. Npr screenshotovi sa 6 Plus su u rezoluciji 2208x1242. Rezolucija će znači i na 6S Plus sigurno ostati 1080p i ~400ppi.
Ova druga rezolucija sa 6S mi sa druge strane nije jasna, a u svakom slučaju čak i ako je povećaju na 6S ovako kako ovde piše, opet će je skalirati na 1080p "na ekranu".
Ovaj rezultat sa Geekbencha mi sa druge strane deluje moguće: pristojan porast single core peformansi (~40%) i zadržavanje dual core SoC-a, 2 giga rama... u skladu sa očekivanjima

Poslednja izmena:
Ne razumem ovo za 6plus? Zar nema 1080p rezoluciju i to je to? Otkud ti sad te vece cifre za 6plus?

Pozdrav svima,voleo bih da mi neko realan kaze kolika ce se stvarno osetiti razlika u radu izmedju 6 i 6S ako se sve ove najave ispostave kao tacne.

U startu nece nista specijalno, (sem sto ces u safariju osetiti veliku razliku jer se nece reloadovati tabovi zbog 2x vise RAM-a) a dosta duze ce 6S gurati nove iOS-eve tako da je 6S dosta pametnija kupovina pogotovo na duze staze.

Ok. hvala,malo sam zbunjen jer citajuci forum neki su pisali o velikom skoku performansi izmedju 5S i 6 a tu se radi o nekih 20-ak %.Sta li ce tek reci za ovih u najavi 40%

U startu nece nista specijalno, (sem sto ces u safariju osetiti veliku razliku jer se nece reloadovati tabovi zbog 2x vise RAM-a) a dosta duze ce 6S gurati nove iOS-eve tako da je 6S dosta pametnija kupovina pogotovo na duze staze.

Reloadovanje tabova nema veze sa kolicinom memorije nego sa njenim menadzmentom u softveru, i sigurno se nece nista promeniti zbog vise rama, ako ga uopste i bude. Smesno je sto se gomila nagadjanja svake godine uzima kao zvanicna informacija, ljudi toliko ponavljaju svoje zelje da posle nekog vremena sami sebi veruju u svoje izmisljotine 🙂 O iPadu Pro se prica vec 3 godine, a to nema sanse da se desi, takav uredjaj nema smisla da postoji na ovom nivou tehnologije, to samo moze kod ovih kineza sto pojma nemaju sta da rade pa kopiraju necija nagadjanja za Apple uredjaje...cirkus 🙂

iPhone 6S

Ajde da pitam upucene.Juce mi doddje ujak iz Usa i ima iphone 6plus.Sharujem mu neke fotke na smart tv jer je daleko veci i svi u sobi mogu da vide..Posle neke video snimke..On hoce to isto sa Iphone 6 ali se ne snalazi...Nisam pronasao ni ja..Mislio sam da je air drop ali jok...Jel ima neki wifi share sa iphone na smart tv?

Pretpostavljam da ujaku nije problem da plati 2$ za aplikaciju koja radi perfektno a zove se iplay to

Ima naravno i bezbroj besplatnih ali je mene mrzelo da skidam svaku jer retko koja prikazuje sliku preko celog ekrana tv-a,na kraju sam kupio ovu i radi savrseno.probaj imedia share,ona je besplatna

Poslednja izmena:
Može link ka iplay app? Ne mogu da pronađem.

Reloadovanje tabova nema veze sa kolicinom memorije nego sa njenim menadzmentom u softveru, i sigurno se nece nista promeniti zbog vise rama, ako ga uopste i bude. Smesno je sto se gomila nagadjanja svake godine uzima kao zvanicna informacija, ljudi toliko ponavljaju svoje zelje da posle nekog vremena sami sebi veruju u svoje izmisljotine 🙂 O iPadu Pro se prica vec 3 godine, a to nema sanse da se desi, takav uredjaj nema smisla da postoji na ovom nivou tehnologije, to samo moze kod ovih kineza sto pojma nemaju sta da rade pa kopiraju necija nagadjanja za Apple uredjaje...cirkus 🙂

Ako najave ipad pro ove godine hoces li pristati da pojedes svoju patiku i to snimis ako si toliko uveren da nece izaci?
Meni licno ne treba pro ali mislim da je realno da ce ove godine objaviti.

Ekran dijagonale 10" je savršen za tablet, IPad pro bi trebalo da ima 13" čime se udaljavaju od originalnog koncepta. Videcemo kako će to izgledati u praksi. Ako tako nastave uskoro ćemo tablete kupovati kao cipele, traziti odgovarajucu velicinu.

Fotografija kutije space gray modela 6S:
iPhone-6s-box.jpg

http://www.idownloadblog.com/2015/09/08/more-iphone-6s-box-art-leaks-ahead-of-tomorrows-launch/

Možeš li ovo da mi pojasniš?

Delimicno je u pravu. iOS daje prioritet aplikacijama u RAM memoriji, i agresivnije reload-uje safari tabove zbog toga, pre nego da oslobodi aplikaciju iz memorije. Ali sa druge strane velicina sajta ima veliku ulogu takodje, u slucaju vise veoma malih sajtova nece reload-ovati, dok samo dva veca, i morace da se reloaduje prethodni. Ne znam jel direktno vezano za slobodnu RAM memoriju ili neke druge kalkulacije po zauzecu memorije po tabu, ko zna. Ali vise RAM-a bi definitivno pozitivno uticalo na tabove (sto se vidi kada se koristi iP4s naspram iP5 tj 512MB vs 1GB). Mozda se nesto dodatno promeni sa iOS9.

Nazad
Vrh Dno