Šta je novo?

iPhone 6S / 6S Plus

Жалио сам се и раније док сам имао шестицу, али је и на најјефтинијем андроиду battery stats 10 пута боље одрађен... Сигурно ће на једном ај ОС направити батерију и као ваууууу каква статистика х)

Ako odradim JB, da li posle mogu da vratim sve na staro ili se okida nesto i gubi garancija?

Ako odradim JB, da li posle mogu da vratim sve na staro ili se okida nesto i gubi garancija?

Odgovor na ovo pitanje zavisi isključivo od interne politike svakog servisa pojedinačno.

Mi bi recimo naplatili dijagnostiku ukoliko se ispostavi da je kvar softverske prirode.

Neki servis bi ti odbio garanciju, Apple bi verovatno odbio garanciju.

Ali to ne znači da je garancija i izbrisana za tvoj telefon. Jednostavno uradiš Restore ako imaš problem i vratiš telefon u servis ako je hardverski problem.

Odgovor na ovo pitanje zavisi isključivo od interne politike svakog servisa pojedinačno.

Mi bi recimo naplatili dijagnostiku ukoliko se ispostavi da je kvar softverske prirode.

Neki servis bi ti odbio garanciju, Apple bi verovatno odbio garanciju.

Ali to ne znači da je garancija i izbrisana za tvoj telefon. Jednostavno uradiš Restore ako imaš problem i vratiš telefon u servis ako je hardverski problem.

Aha, ok, znaci nema pravila u principu.. Interesovalo me najvise da li JB sam po sebi ostavi trag negde, jer ja uradim npr. sad JB, posle nedelju dana uradim restore na staro, pre JB i kroz 2,3 meseca mi crkne tel (pu pu), da li mozeda se ustanovi da je uredjaj bio JB ili ne... Nisam to shvatio iz tvog odgovora..

Ne može da se ustanovi ako uradiš Restore

Posle restore nema tragova od JB. Možeš dacrafis JB, probas, ako ne nađeš ništa zanimljivo opalis restore i zdravo.

Ma nemam vremena sad da se igram, probacu kad budem bio zaludan sad oko praznika.. 🙂 Nego pitam cisto iz radoznalosti, na iOS-u 8 znam da se sve vracalo na normalu, medjutim davno sam citao o nekim izmenama koje se spremaju za iOS9, koje su evo ispostavilo se bile fake..

Citam ovu temu detaljno ali nista pametno da saznam.Uglavnom prepucavanje fanova ciji je bolji prozivod i tako..
Ima li ko da poseduje bilo 6s - 6s+ a da mi realno kaze svoje misljenje vezano za bateriju,kameru, zvuk(u slusalici i zvucniku) 🙂

Pa napisao sam ja nedavno, evo ponovo, ajde, u pitanju je 6S..

Baterija je prosek (ali bolja nego sto se pricalo), moje koriscenje je sledece i meni svakodnevno izdrzi vise od 12h, znaci skidam sa punjaca oko pola 9 kad krecem na posao i stavljam na punjac kasno uvece, od 22h pa navise.. od 1-2h razgovora na dan, do 30,40 sms, mozda sad i vise jer sa devojkom razmedjujem imsg, oko nekih sat, sat ipo vremena sve ukupnog koriscenja fb, fb msg, viber, WA, citanje vesti s vremena na vreme u toku dana, takodje Tapatalk. Par fotografija. Ono sto sam primetio je da mi je baterija drasticno brzo bila potrosena kad sam koristio navigaciju, bez obzira da li je u pitanju online google maps ili offline Here, imam utisak da mi je baterija bila nesto losija u tim situacijama..Ono sto je odlicno i cime sam stvarno odusevljen je stand by, pre neko vece-jutro, sam u 02h skinuo tel sa punjaca, bio je full pun i do 8h kad sam ustao nije spao ni 1 % baterije i kasnije mi je izvukao ceo dan.. Mislim da ako neko nije okoreli gamer, ne treba da brine oko baterije na 6S..

Kamera - tu nisam nesto merodavan, ali je poprilicno dobra, uporedjivao sam je sa iP6 i tu se vidi razlika, primetno je bolja ova kod 6S.. Sad u toku nedelje planiram da se svrckam malo pa cu vise i slikati i imacu neki znacajniji utisak, nego sto je ovaj sad..

Zvuk - Posle M7 i M8, sve oko je meeehhh.. Ali opet bolje nego na nekim drugim telefonima, zvukom u slusalicama nisam nesto posebno odusevljen. Ono sto me iznenadilo je jacina zvona, apsolutno nijednom nije proslo neopazeno, cak me par puta i presekla zvonjava. Moj utisak je da je vibracija (koju covek mora da oseti da bi video koliko je mocna) i zvuk zvona kada telfon zvoni fantasticno sinhronizovani, tako da ako je telefon na stolu pored vas i ne ocekujete da zvoni, moze stvarno da vas iznenadi..

Citam ovu temu detaljno ali nista pametno da saznam.Uglavnom prepucavanje fanova ciji je bolji prozivod i tako..
Ima li ko da poseduje bilo 6s - 6s+ a da mi realno kaze svoje misljenje vezano za bateriju,kameru, zvuk(u slusalici i zvucniku) 🙂

Ne postoji realno mišljenje već samo tvoje i nekog drugog posebno kada je u pitanju baterija.
Oko kamere bi i mogao da se postigne možda neki konsenzus ali teško.

Pročitaš komentare (prepucavanja), odeš i pogledaš telefon u nekoj radnji ili poslovnici operatera gde ima izložen, formiraš sopstveno mišljenje i nastaviš sa prepucavanjem na forumu 🙂

Pa napisao sam ja nedavno, evo ponovo, ajde, u pitanju je 6S..

Baterija je prosek (ali bolja nego sto se pricalo), moje koriscenje je sledece i meni svakodnevno izdrzi vise od 12h, znaci skidam sa punjaca oko pola 9 kad krecem na posao i stavljam na punjac kasno uvece, od 22h pa navise.. od 1-2h razgovora na dan, do 30,40 sms, mozda sad i vise jer sa devojkom razmedjujem imsg, oko nekih sat, sat ipo vremena sve ukupnog koriscenja fb, fb msg, viber, WA, citanje vesti s vremena na vreme u toku dana, takodje Tapatalk. Par fotografija. Ono sto sam primetio je da mi je baterija drasticno brzo bila potrosena kad sam koristio navigaciju, bez obzira da li je u pitanju online google maps ili offline Here, imam utisak da mi je baterija bila nesto losija u tim situacijama..Ono sto je odlicno i cime sam stvarno odusevljen je stand by, pre neko vece-jutro, sam u 02h skinuo tel sa punjaca, bio je full pun i do 8h kad sam ustao nije spao ni 1 % baterije i kasnije mi je izvukao ceo dan.. Mislim da ako neko nije okoreli gamer, ne treba da brine oko baterije na 6S..

Kamera - tu nisam nesto merodavan, ali je poprilicno dobra, uporedjivao sam je sa iP6 i tu se vidi razlika, primetno je bolja ova kod 6S.. Sad u toku nedelje planiram da se svrckam malo pa cu vise i slikati i imacu neki znacajniji utisak, nego sto je ovaj sad..

Zvuk - Posle M7 i M8, sve oko je meeehhh.. Ali opet bolje nego na nekim drugim telefonima, zvukom u slusalicama nisam nesto posebno odusevljen. Ono sto me iznenadilo je jacina zvona, apsolutno nijednom nije proslo neopazeno, cak me par puta i presekla zvonjava. Moj utisak je da je vibracija (koju covek mora da oseti da bi video koliko je mocna) i zvuk zvona kada telfon zvoni fantasticno sinhronizovani, tako da ako je telefon na stolu pored vas i ne ocekujete da zvoni, moze stvarno da vas iznenadi..

E super hvala ti 😉 Razlika izmedju 6s i 6s+ je 500din u pretplati i mislim da mi se isplati dodati taj novac jer telefone ne menjam svakih 6 meseci a verujem da je baterija bar malo bolja na + modelu.

Bolja je sigurno, ali opet ostaje pitanje velicine, i 6S je veci nego sto bi 4.7 inch-ni telefon mogao biti, a slicna situacija je i sa 6s + . . Ako ti to nije prepreka onda... Ali sto ti rece mikenziyu, najbolje je da odes da probas negde, ima ih ionako svuda izlozenih i 6S i 6S+ . .

+ je za mene prevelik.

Oba puta sam hteo da ga uzmem i oba puta sam nakon 10 minuta gledanja i uporedjivanja,batalio.

Obican samo uzimam

Baterija ne da je bolja na + nego je +3 sata usage-a. Na sestici sam konstantno iskljucivao 3g, od kad imam + poceo sam koristiti telefon kako je i zamisljeno. 😉

I verujte mi, navikne se covek na velicinu telefona.. Meni sad deluje cudno manji telefon a bio sam protiv vecih..

Poslednja izmena:
Ne postoji realno mišljenje već samo tvoje i nekog drugog posebno kada je u pitanju baterija.

ne bih to nazvao "misljenje", vec nacin koriscenja 🙂. svako koristi telefon kako mu odgovara, neko pali/gasi 3G, neko ne; neko ne gasi igre, neko ih ne pali; neko ima milion sihnronizacija u pozadini, neko ni jednu, itd.. dok sam koristio z3, uvek sam imao razlicite (manje 🙂) SOT-ove od drugih. sta meni znaci sto je neko izvlacio po 8 sati SOT-a kada to uradi u jednom danu. ja nema sanse tolko da imam vremena da buljim u telefon 🙂. kao sto vec rekoh, meni standardno je bilo do 6 sati SOT-a, u 2 dana koriscenja. nekad to ode na 3 dana kada sam prezauzet, nekad stucem za 1 dan (navigacija ili tether), ali prosecno je 2 dana. isti nacin koriscenja za 6s+ daje iste rezultate.

kamera - sa z3 sam morao gomilu pokusaja dok ne ubodem sliku kako treba, pogotovo u taminijim scenama. sa 6s+ retko kad slikam drugi put, uglavnom iz prvog ispadne kako treba.

zvuk - slabo ja to koristim, znam samo da mi je mnooogo bolji zvuk na sennheiser sluskama koje imam par godina, nego na onim apple-ovim

Pročitaš komentare (prepucavanja), odeš i pogledaš telefon u nekoj radnji ili poslovnici operatera gde ima izložen, formiraš sopstveno mišljenje i nastaviš sa prepucavanjem na forumu 🙂

😀

Često bude na promociji free.

Probaj tubex, radi i u pozadini i ne trosi bateriju skoro nista

Батерија и гаминг на овом телефону не иду заједно... Напунио сам га на 100%ноко 10 сати, 3 сата ујуттур све празно... Нисам непрестано играо бај д веј...

Dobra je. Jedino što će kod nas kostati minimum 20.000

Btw, otići ću do istyle-a pošto me zanima koja je razlika između crne kožne futrole za 6 i 6s, s obzirom da je razlika 1.400 din

Poslednja izmena:
Da li je realno da nisu ostavili kompatibilnost sa 6/6plus... Bas su papci...

Nazad
Vrh Dno