Šta je novo?

iPhone 6 / 6 Plus

Koliko ti je osvjetljenje ekrana? Da je 100% kao kod mene nema sanse da to izgura.

od kad sam pogasio sva socijalna sr. (oprostite na vulgarnosti,al ne znam kako to drugačije da nazovem),meni baterija dosta duže traje.

Već neko vreme igram jednu igru svakodnevno,upaljen mi je 4g,pričam,sms...i izgura 1.5 dan.

Kapiram kad ne bih igrao,da bi izgurao 2 dana.

Koliko ti je osvjetljenje ekrana? Da je 100% kao kod mene nema sanse da to izgura.

Automatika mi je podesena tako da ne znam na koliko je %. Ali recimo da sam preko dana daleko vise napolju nego unutra, a uvece kad sam unutra upaljeno mi je svetlo pa digne i osvetljenje. Sigurno da nije konstantno na 100%, ali polovinu tog vremena jeste.

na whatsapp,viber,messenger,instagram...

I jos ako ugasis net, onda ga koristis kao 3310 :d
Nemam pojma, samo znam da ne robujem telefonu, sve mi je popaljeno, arcim ga koliko god imam potrebu i skroz sam zadovoljan. Posle S2, ovo je prvi telefon gde ne razmisljam o zameni. Prosto ga koristim.

+1
Sa svakim sam imao neke probleme i vise provodio vremena u sredjivanju nego u koriscenju. Sad koristim i uzivam.

iPhone 6 / iPhone 6 Plus

I jos ako ugasis net, onda ga koristis kao 3310

imam zivot,onaj realni...ne treba mi sajber.

Previse vremena provodimo sa socijalnim sr...

Da ne slikam i ne igram igre,veruj mi da bih uzeo tako nesto.Razmisljao sam da leti furam tako neki old tajmer,mali je,mogu u sorc za kupanje da stavim i ako ga izgubim necu mnogo zaliti

Poslednja izmena:
Ma zezam se. Svi mi imamo zivote, ali meni na telefonu treba net, prvenstveno zbog mejlova, a onda i whatsapp/viber poruka. ***, tako je to kad neces da vuces dva telefona, pa ovaj jedan koristis i kao privatni i kao poslovni...

previse vremena i baterije nam te gluposti uzimaju.

Pogledas samo oko sebe svi drze telefone,cukaju se...meni je muka vise od toga

A nije samo to pojava kod nas no svuda ... u USA je jos grdje stanje nego kod nas.
A i realno, Apple tu najvise i prihoduje. Dovoljno je videti 10 top app-ova na appstore-u, bar 6 su social networking.

Nego imam jedno pitanje. Email app mi redovno zakuca na 30ak sekundi kada primim mail od odredjene osobe (i to samo od te). U pitanju je mail iz firme, gde svi imamo isti outlook, isti potpis, isti html format, koristimo isti exchange server ... Sve isto ali opet kada dobijem mail od te osobe app zakuca redovno. Na Androidu ili PC-u, taj mail dobijem i nema nikakvog problema. Prilicno me to nervira jer od te osobe dobijam bar 10ak mailova dnevno.
Ne pada mi na pamet sta bi mogao biti problem, sem sto u njenom imenu postoje slova kao sto su áóé.... Da li je neko imao slican problem i ako jeste, kako ga je resio?

Kako nemaš pojima kakav je problem...zar ne vidiš da telefon bljucne svaki put kad te sa posla cimnu :D :D :D

Šala...moguće je da je neki glich unutar same aplikacije.Neka ti neko drugi sa recimo druge mail adrese pošalje iz firme pa izvan iste mail pa vidi da li ima problema.

Imao sam sličan problem sa skype pre manje od godinu dana,al na računaru.Kad god me je cimala jedna te ista osoba,skype mi je stalno pucao.Sa ostalima nisam imao ovaj problem.Na telefonu sve radilo kako treba :)

Prijavio sam par puta i rešili su problem u roku od par sati,tako da i tebi to preporučujem da uradiš.

Apple je objavio rezultate za period april-maj-jun 2015, pa kratko na tu temu:
- ostvarili su prihode od 49.6 milijardi $ i profit od 10.7 milijardi $ ( poređenja radi, prošle godine u istom periodu imali su prihode 37.4 i profit 7.7 milijardi $)
- za porast prihoda najznačajnija je odlična prodaja ajfona (47.5 miliona u odnosu na 35.2 miliona prošle godine), prodaja ajpeda je u padu ( 10.9 miliona u odnosu na 13.3 prošle godine), dok je prodaja Macova u porastu (4.8 miliona u odnosu na 4.4 prošle godine) iako je prodaja PC računara generalno u padu.
Evo kako izgleda učešće prodaje različitih uređaja u prihodima Apple-a:
w704.jpg

- prodaja iOS uređaja je sada premašila prodaju windows pc uređaja u svetu:
cke3fvlveaa3-ju-large.png

Razlika je mnogo veća kad se porede prihodi u odnosu na kompletnu PC industriju, i tu nema mesta poređenju.
- još uvek nema zvaničnih podataka o prodaji Apple sata, mada su se pojavile neke procene da Apple sat čini 75% tržišta pametnih satova:
Apple-Watch-Strategy-Analytics-Q2.jpg

- sektor koji Apple zove Services (App Store, iTunes, Apple Pay, itd) je zabeležio prihod 5 milijardi $, a sam App Store je imao porast prihoda 25%
- novčane rezerve su po prvi put premašile 200 milijardi $:
http://9to5mac.com/2015/07/21/apples-cash-pile-crosses-200-billion-for-the-first-time/

iPhone 6 / iPhone 6 Plus

J**o me iPhone [emoji2]

a2a56ce12dfa82b82582a2250cdac7db.jpg

Ovo mi se nikad nije desilo sa Androidom.

Pa šta mu ti radiš????? A doduše android ne može dotle da dođe jer non stop trotluje :D pa te iznervira da ga baciš... pre dela gde treba da se ohladi!

Pa šta mu ti radiš????? A doduše android ne može dotle da dođe jer non stop trotluje :D pa te iznervira da ga baciš... pre dela gde treba da se ohladi!
Varas se, grdno se varas. Pojedini Android flagshipovi dodju do tog dela i pored toga, a onda smanje jos sve dodatno - od osvetljenja ekrana pa sve preko clockova i sl. i izbace upozorenje.

Koristim od skoro 6, uzet je od Telenora pre 10 dana, ali od pre 4 dana telefon mi jednostavno guta bateriju, ne uspe da izdrzi ni 7h od kada ga skinem sa punjaca, a koriscenje je 40ak min razgovora, 15 min net na wife, ostalo je u spavanju, nije mu ukljucena lokacija, ni net osim bezicnog koji ima odlican signal, neki savet?!

settings/general/usage/battery usage
pa vidi sta te muci

Napuniš pred spavanje telefon do 100% i ukljucis airplane mode. Ako je ujutru telefon prazan ili je baterija znacajno potrosena onda nije dobar telefon. Ako je baterija opala za par procenata, softverski je problem.

Meni ovo deluje mnogo lose. Koliko vremena provedes razgovarajuci preko telefona?
Edit - inace koristi home plus lock dugme da napravis screenshot, a ne da fotkas ekran drugim uredjajem :)

Hvala n1tr0 na savetu, konkretno danas mozda 1h, ali generalno dnevno do 2h, ne vise.

Za koliko procenata opadne cena prethodnom modelu iPhone kada se pojavi novi model ? Kakva je situacija bila sa iP5s ->iP6 ?

Zdravo!
Imam 6icu od februara. Cini mi se da je na iOS 8.1.2, sa kojim je fon bio originalno dosao, baterija dosta bolje drzala. Mislim, nije ni sada losa, ali recite vi meni da li je normalno da baterija padne izmedju 10 (min) i 15% (max) za sat vremena, a pritom je klasicni surf u pitanju preko Opere (znaci, citanje stranica itd.), dakle nikakav streaming? Preko noci, ili kada fon ne koristim, baterija do jaja drzi (za 7-8 sati padne 1-2% max), dakle nema neki surovi drain. Isto tako, primetio sam da ponekad battery level pada za po 2%, sto bi navodno trebalo da se sredi kalibracijom (koju sam vec odradio vise puta, mada to i ovako radim na svakih ~metar dana), mada to i nije neki problem.

Pitam, posto sam u dilemi da li da fon nosim na servis ili ne (a sto je malo smaranje, jer sam taman JB-ovao 8.4, i sve lepo radi, pa kada bih nosio mts-u na servis, morao bih prethodno da restore-ujem fon na stock).
Naglasavam da je isto ponasanje baterije bilo i pre JB-a na stock 8.4-ci, kao i verziji pre - na iOS 8.3. Sve moguce optimizacije sam odradio, i nemam mnogo instaliranih aplikacija, ali jednostavno uvek dodjem na 10-15% dropa po satu, kada fon koristim.

Vas savet?

Hvala unapred :)

Ne koristi operu.

Deluje da je sa fonom sve ok, samo da je losija optimizacija na operi sa 8.4. Probaj safari pa vidi kakva je onda situacija. Drugo, 10% za sat vremena deluje sasvim ok, imajuci u vidu da je brightness na auto, i da su popaljeni pozadinski servisi tipa motion i health, kao i socijalne mreze. Meni se cini da je situacija sasvim ok. Mozda i gresim, ali recimo 12,5% po satu cini ukupnu autonomoju od oko 8 sati cistog "lakog" koriscenja sa upaljenim ekranom.

Nazad
Vrh Dno