Šta je novo?

iPhone 6 / 6 Plus

Poz.

Da li postoji kakav program da ekran zakljucam klikom na ikonicu a ne na hardversko dugme ?

bilo preko cydia pre,tako da verujem da i dalje postoji,al to moraš da vidiš sa ovima što koriste JB

iPhone 6 / iPhone 6 Plus

Inače svako ko je koristio recimo iP4s pa 5 i 5s pa prešao na iP6 može da potvrdi kolika je razlika u korist iP6-ice.Tako da ne znam kolika će biti razlika 6 i 6s ali ako bude kao prethodna onda je pun pogodak.Ali ne znam koliko će realno zbog toga ljudi preći na 6s jer je ovo(iP6) trenutno best allround telefon koji je Apple izbacio.

Drzim 5S i 6 u ruci, tesko da mogu uociti razliku u radu. Osim sto 6 otvori aplikaciju za dvije milisekunde brze, fakat bi volio da pojasnis gdje ti vidis te drasticne razlike u radu?

Ja sam uporedjivao 5 i 6 otvarao fabricke app(phone, sms, calendar, notes...) nema nikave razlike apsolutno u isto vreme otvara. Druge neke app recimo facebook krene animacija, baci on screenshot ali sestica par sekundi brze izbaci sadrzaj. Sve i svemu svaka im cast sto petica idalje radi odlicno a izasla je 2012.

Drzim 5S i 6 u ruci, tesko da mogu uociti razliku u radu. Osim sto 6 otvori aplikaciju za dvije milisekunde brze, fakat bi volio da pojasnis gdje ti vidis te drasticne razlike u radu?

Govorio sam o bateriji,autonomiji i veličini ekrana ;) a sistem sam po sebi će raditi sjajno.Ali eto za nijansu je brži kod 6-ice...

582ad6a66e17ef8114e73eeca770c427.jpg
Ja sam generalno zadovoljan i telefonim baterijom.

Pa dobro, taj prvi procenat drzi ekstra dugo. Pogledaj koliko posle brze opada. :)

Kako god...posle update-a meni sa mojim nepromenjenim korišćenjem baterija jača za 20%. Tačno u vreme koje sam pre punio ostaje 23-27% konstantno.

moj je sada na ios 9 baterija nije nesto kao ni ios... ali morao sam da probam Public prew 1 vracam se na 8.4 a ipad ce ostati na 9 jer ne bih mogao reci koji je gori ( salim se devetka ipak radi losije) :-D

Kad dodje final bice to sve ekstra utegnuto. Ocekujem jos bolju bateriju. :)

Se salis, ne pamtim koji je poslednji ios kada se pojavio bio ekstra utegnut; za svaki se polomili da naprave bar 3-4 patcha da proradi kako valja.

Se salis, ne pamtim koji je poslednji ios kada se pojavio bio ekstra utegnut; za svaki se polomili da naprave bar 3-4 patcha da proradi kako valja.

Pa makar su radili i rade na zakrpama i nakon toga sve apsolutno besprekorno funkcioniše,što nije slučaj sa drugom stranom zar ne?

Ip6 vrqcen na 8.4 ipad ostao na ios 9. Napokon tastatura n ipadu i kucanje u safariju ne koce, dok rotacija i dalje stica. Sve u svemu dopada mi se ios9 i zelim da saljem svoje zamerke apple u zato i ostajem na ipadu i ios9. Zaista ocekijem dosta od ovog iosa i verujem da ce biti ispeglan kao ios 5.1.1 jer public beta znaci mnogo vise prijava itd itd... Sve u svemu ko zeli da testira a i prijavlhuje greske, bugove, crashove itd nek se javi pomocicu mu da instalira public beta... OTA. Sa 8.4

Poslednja izmena:
Pa makar su radili i rade na zakrpama i nakon toga sve apsolutno besprekorno funkcioniše,što nije slučaj sa drugom stranom zar ne?
Na tome im skidam kapu, i sutra bi presao na iphone samo da hoce da naprave telefon sa boljom baterijom/autonomijom.

heheh znam da se večito žališ na bateriju ali definitivno sa 6-icom se baterija doobro popravila.Ali šta ćeš...nešto mora da ne štima :)

Bogami iOS 9 Beta je na moje neverovatno iznenadjenje (recimo Beta iOS-a 8 je bila zali boze kao i prve verzije) izuzetno utegnuta (osim standardnih Beta quirk-ova).

heheh znam da se večito žališ na bateriju ali definitivno sa 6-icom se baterija doobro popravila.Ali šta ćeš...nešto mora da ne štima :)
Sta cu kad arcim telefon 8/12h ;) Znam da je bolja bat ali i dalje ne moze da pridje z3c...sve se nesto nadam da ce 6s sa ios 9 da popravi situaciju, ali opet izlazi i z5c tako da videcemo sta dalje. Generalno me vec svrbi da menjam telefon, dosadio ovaj (mislim da cu i rekord da oborim u duzini nosenja istog).

Dobri rezultati prodaje i koncentrisanje na high end segment tržišta (koji je jedini koji donosi profit u industriji smartfona) doveli su do toga da Apple "odnese" 92% ukupne zarade na svetskom tržištu smartfona u prvom kvartalu 2015:
http://www.macrumors.com/2015/07/13/apples-profit-rises-to-92/
ovi podaci su više manje slični kao i u prethodnih nekoliko kvartala.
Na drugom mestu je Samsung sa 15% profita, ostali proizvođači su poslovali sa mnimalnim profitom ili gubitkom.

Jedan od komentara sa sajta : In other words, "Apple manages to sell overpriced stuff and 20% people keep buying it".

sta tek drugi proizvodjaci da kazu ako je apple overpriced :-D npr S6 ... jad i tuga... a skuplji od ajfona..

Jel to znači da kupovinom 6s neko može da bude "miran" bar 3 do 4 godine? Ovo pitam jer pošto još nemam smartphone ne bih menjao telefon za to vreme.

U svakom slucaju ces biti dosta duze miran sa 6S nego da si kupio 6. I to prvenstveno zbog 2GB ram-a.

Svaki iPhone traje dugo ali neko traju duze od ostalih, npr 5 i sada ce 6s.

I s obzirom da nemas smartphone i prvi ce ti biti apple, sta god da uzmes trajace ti zauvek :)

Radi ovaj 8.4 za sve pare :D
Sve popaljeno, lokacije, sinhronizacija, iskljucivo na 4G radio sve vreme i ovo je rezultat
d3dae990833af73374c68b1d1c09e1aa.jpg

Vrh Dno