Šta je novo?

iPhone 6 / 6 Plus

^ slazem se :-D umeo sam dnevno ip4 i ipod touch 4 da ubijem po nekoliko puta dnevno :-D Secam se kada sam zbog tweak-a ostao bez signala na ip4 :-D Ali sve su to bile "avanture" i igranja sa telefonom. taj iP4 je kod prijateljice i dan danas radi sa fabrickom batt :-D cak i baterija za koju sam mislio da cu je unistiti udzekivanjem na racunar radi sa 5-6h usagea normlane upotrebe (a meni je trajala oko4 ipo h zbog JB) , ona bas ne surfuje i ip4 joj vrsi idealan posao za njene potrebe kako kaze savrsen telefon. :-D

Poslednja izmena:
Valjda sa odrastanjem i poslovnim/porodicnim obavezama prestaje i ta potreba za prckanjem telefonu i jb-om. Dvije godine nemam jb i ne razmisljam o njemu. Kad se sjetim ranije koliko se vremena provodilo na Cydii, zezancijama sa shsh blobovima, ifaith i tinyumbrelli, upgradeima/downgradeima, winterboardom i sl. Zelim pouzdan telefon u svako doba dana i to je to.

Onda ip6 ili 6+ stock varijanta i uživaj ;)

Da ne govorim koliko JB ubija autonomiju baterije...na ip5 prosto je bilo nemoguće provući ceo dan usage sa tvikovima...

Naravno. Oci sam gubio kuckajuci tutoriale o shsh i downgrade-ima iOS-a na onom drugom forumu. Ma za cije babe zdravlje. ;)

Upravo tako, kako obaveze rastu tako se smanjuje vreme koje odbajamo na telefone. To je najveci razlog mog prelaska tj vracanja na ios.
Sto se tvikova tice, znam da moze znatizelja da povuce, ali ja nemam tih problema. Bitno mi je da mi je telefon pouzdan i da nece zabosti kad mi treba, a treba mi non stop.
Nego, kako sam reklamirao ip6, pa dobio 5c kao zamenski dok moj ne stigne, odradio sam jb cisto da vidim kako se ponasa na 8.3. Mogu slobodno da kazem kako je baterija identicna sa i bez jb. Nemam puno toga sa cydie, mozda 7-8 stvari, ali nisam primetio da uticu na bateriju ili stabilnost sistema.

kada smo kod SHSH imam ispravne sa 6.0.1-6.1.3 :p i dan danas kaze ifaith da rade :-D ostali mi ne rade za 4.3.5-5.1.1 i ostale koje sam imao ... :-D dzabe kada nemam tel ali cuvam verno sve pa i IPSW fajlove koje sam CUSTOM pravio :-D

^ pa pazi jos ga nisi nasvirao procesima :-D Realno ni nema "kompatibilnih" tweakova jos uvek za 8.3 :-D

Prilozi

• Untitleda.jpg
    Untitleda.jpg
    17.1 KB · Pregleda: 154
  • Untitled.jpg
    Untitled.jpg
    16.1 KB · Pregleda: 152
Poslednja izmena:
Meni je bas bedak sto je onemogucen downgrade :-D Po mom misljenju eto 4S najvise pati jer je ios 7 radio perfektno na istom dok na 8 vec trokira ... Mozda ga ios9 izvuce ali bas bedak nije ni to los telefon cak sta vise... Dobro je to parcence hardvera :) ... sve u svemu ste culi za Low power mod kako radi na ios 9:

http://www.omizio.com/apple/ios/low-power-mode-u-ios-9-usporava-rad-procesora/

dakle ip6 ce biti snazniji od petice u LP modu a produzice mu autonomiju cak do 3 sata...

http://browser.primatelabs.com/geekbench3/2850035

Poslednja izmena:
Da li možete da koristite iPhone bez jailbreaka?
Nekad je jailbreak bio potrebniji nego sad. Već je prethodno pomenuto, "Caller ID Fix", pa onda nisu postojali "quick toggles" koji su danas deo Control Centra, itd.

Sad praktikujem da mi je iPhone bez jailbreaka, a iPad je jailbreakovan.
Ima nešto i u tome da uvek imam najnoviju verziju OS-a na fonu i da mogu da ga apdejtujem čim se pojavi nova verzija, bez komplikacija.
Drugo, jailbreak otvara neke dodatne mogućnosti i voleo bih da imam neke telefonske tweakove, ali ti tweakovi su znali ponekad i da prave probleme.
Sve najbitnije aplikacije koje mi trebaju na ajfonu sam kupio, dok na iPadu povremeno skinem neku igru sa App Cake ili App Addicta.
Takođe neke aplikacije ne rade na jailbreakovanim uređajima (D3 GO), pa mi je to još jedan razlog protiv jailbreaka.

Jel možete vi ljudi, koji koristite iPhone da mi objasnite kako živite bez notification led diode na telefonu??? Razmisljao sam o kupovini iPhone 6,ali kad sam čuo da notification led ne postoji, automatski sam otpisao telefon... Ja bez toga ne mogu i ne želim da koristim fon, bukvalno mi je korisno podjednako kao i internet na telefonu. Ako može samo bez ironično /sarkastičnih odgovora, jer sam vrlo ozbiljan sa pitanjem. Hvala.

Pitanje za milion dolara, vex ja te razumem u potpunosti dok opet ima onih koji vicu kako im ta notifikacija smeta. U principu najlakse napraviti opciju i on/off slajder, a kod appleta bi to bas moglo lepo da se implementira oko home dugmeta recimo sa prednje i apple logoa sa zadnje strane...ko zna,mozda i docekamo nekad.

Jel možete vi ljudi, koji koristite iPhone da mi objasnite kako živite bez notification led diode na telefonu??? Razmisljao sam o kupovini iPhone 6,ali kad sam čuo da notification led ne postoji, automatski sam otpisao telefon... Ja bez toga ne mogu i ne želim da koristim fon, bukvalno mi je korisno podjednako kao i internet na telefonu. Ako može samo bez ironično /sarkastičnih odgovora, jer sam vrlo ozbiljan sa pitanjem. Hvala.

postoji LED notifikacija..do duše pri pozivu ali i to je nešto :) i ako ti je najbitnija stavka LED a ne rock stabile sistem,kvalitet izrade,autonomija itd...onda ti nisi za iPhone ili bilo koji Apple uređaj.

Zato sto sada imamo caller ID pa kome treba JB, a i omatorilo se, mada bitesms i inteliscreenex mi najviše nedostaju a tu vidim da je apple počeo da vuče na taj look

I ja isto nisam mogao da zamislim zivot bez led notisfakcije.Jos vise me pogodilo to sto nemogu da se menjaju teme.Meni je vec dva puta dolazilo da izvrsim samoubistvo.

iPhone 6 / iPhone 6 Plus

zasto mi je post obrisan?

Jel zato sto sam protiv jb?

Bravo moderatori,volim ja vas i dalje!

Poslednja izmena:
Misli se na prednju led notifikaciju, a ne led flash notifikaciju :)
Nama koji smo sa Androida dosli na IP, ili koji uporedo koristimo oba sistema, to fali. Ne kapiram zasto to nisu ubacili.
Mozda i postoji front led notification, ali ja do sada ne nadjoh :)

Ja sam preso sa androida na ip i mislio sam da ce notifikacija i sms delivery report da mi fale, ali jok. Jednostavno mi ios toliko vise odgovara da te nedostatke ne primecujem.

Zasto ne ukljucite onda u notiv centru da vas tel izvestava konstantno da imate poruku? Ps android nije izmislio inace notif light :) to postoji od pamtiveka, cuveni eriksoni , pa samsunzi pa su i nokie 2007-8 kul je sve to ali ni jednog trena mi nije zafalilo, jer iskreno nikad ne primetim to svetlo vec prvo kliknem dugme pa potom vidim da imam por(drugi telefoni koje imam kad koristim) dakle ok je sve to moze nekome znaciti ali da se neko tangira zbog toga... Pfff idi na settings/notif/messages/ repeat 10 times :p

Potpuno besmislena rasprava,voleo bi da mi neko objasni sitiacije u kojima je led notisfakcija toliko vazna.

Ma to kao da ne kliknu vec vide da imaju notif, a inace svi mahinalno kliknu :) ja na suncu i ne vidim tu led notif na nekim telefonima :-D ali ajde

Što ne bi bilo kao opcija, pa nek ugasi ko hoće. Kao glance na lumiji, ako nećeš onda ugasiš. Sad ćete da ubeđujete čoveka da mu to ne treba.

A da vam kojim slucajem home bttn svijetli to bi bilo uber-reinvented-cool dobra opcija??

Ja ne kazem da ne bi bilo ok postaviti ali zaista se retko kad vidi... Mozda i uvace na 6s jer iphone dobija stednju baterije samim tim postoji sansa da dobije i lediodu u home dugmetu

E toliko sam se nervirao sto nece da cursor ubaci izmedju slova u reci vec samo izmedju reci ne mogu da vam opisem, i sad ukapiram da se samo duze zadrzi pa moze gde hoces da ga pomeris, nerviralo me kad pogresim rec pri kucanju pa sam morao celu da brisem dok ne ispravim, e jesam mazga [emoji23]

Vidi se lepo. Pogotovo u stanu kad mi je fon na silent i stoji na stolu. Neću otključavati svakih 5 min da vidim dal ima nešto.

Kako niste naucili do sada, lose je dok ga ne ubace. Onda ce biti nesto bez cega ne moze da se zivi. Vec vidjeno 100 puta.

Niko ne kaE da je notif svetlo losa stvar. Vec nije must have :) ja sam ovde dizajnirao "prototip" sa led notif svetlom :)

Evo setio sam se jedne situacije,radis kao automehanicar,turiras neki motor,u tom trenutku ti zvini telefon i ti ga normalno ne cujes.Zbog toga je veoma vazno da je imas jer gde ces onako masnim rukama svaki cas da proveravas.

Vrh Dno