Šta je novo?

iPhone 6 / 6 Plus

Preporuka za prognozu, app? Ima li neka da je besplatna a da koristi podatke sa rhmz-a?

sto?hoces da uvek imas netacnu prognozu?

Mislis da je strana tacnija? Ova fabricka nema manja mesta

Prognoza uvijek ide preko stranih satelita plus naše temperature, tako da vam isti đavo dođe.

Ništa, od mog iPhonea ni traga, mada je bilo čudnih situacija. Kuckam posebnu temu kada me ne bude mrzilo.

@rizmal, pa i operateri su zvanicni distributeri. A servis biras sam, u koji god autorizovani da odes moraju da ti uvaze garanciju.
Nego, sta su u iStyle uradili? Zategnuli i sad ne mrda?

@rizmal, pa i operateri su zvanicni distributeri. A servis biras sam, u koji god autorizovani da odes moraju da ti uvaze garanciju.
Nego, sta su u iStyle uradili? Zategnuli i sad ne mrda?
Nakon prepiske u vezi reklamacije definitivno sam ubedjen da nisu autorizovani ni za sta. Sto se tice servisa gresis. Ako uzmes u telenoru onda moras da nosis u servis s kojim oni imaju ugovor, u telenorovom slucaju je to u prethodnim postovima pomenut servis. E sad zackoljica na koju su mene zavlacili je ta da ako ne ostavis telefon u poslovnici telenora nego odes direktno u servis gde te oni posalju (gde bi i oni sami poslali telefon ali pitaj boga kad) oni se onda vode time da bemaju evidenciju da je telefon bio u servisu ( iako sam im dostavio i radni nalog ).
Sto se tice iStyla istog momenta su uvideli problem i zamenili uredjaj za koji su telenor i njihov servis rekli da je kozmeticki problem i da nece da daju zamenu iako je problem prijavljen ni 24h nakon kupovine. Vec da ga donosim na zatezanje svaka 2-3dana, nasta nisam vise hteo da pristanem nakon prvog neuspesnog zatezanja. A ni jedan uredjaj u celoj poslovnici im nije imao taj problem. Pritom usmeno su me ubedjivali u telenoru i njihovom servisu da mi neka buduca garancija nece biti odbijena po osnovu prasine i vlage koja se pojavi na mestu razdvajanja, ali nisu to hteli napismeno da mi daju kad sam trazio da bih mogao da se pozovem na taj papir ako dodje ne do bog do nekog problema.

iPhone 6 / iPhone 6 Plus

@mikenziyu mislim da je pisao o tome. Svaki autorizovani servis je duzan da uzme telefon. Njihovo znanje je druga prica, ali moraju da prime telefon na reklamaciju. Al bitno je da si ti zavrsio, imas telefon koji si i platio ;)
Sto se operatera tice, ja sam prosle srede predao ip6 zbog pomerene prednje kamere, u cetvrtak (dan kasnije), mi je stigla poruka da je telefon stigao u servis i da cu biti obavesten u garantnom roku.
Koliko vidim iz iskustava drugih, to bi trebalo za ukupno 14-15 dana da se zavrsi.
Ono sto mi je zvucalo totalno neverovatno je sto su mi par puta rekli da se dobija nov telefon u vakuum pakovanju i da ide nova garancija na 24 meseca.

@mikenziyu mislim da je pisao o tome. Svaki autorizovani servis je duzan da uzme telefon. Njihovo znanje je druga prica, ali moraju da prime telefon na reklamaciju. Al bitno je da si ti zavrsio, imas telefon koji si i platio ;)
Sto se operatera tice, ja sam prosle srede predao ip6 zbog pomerene prednje kamere, u cetvrtak (dan kasnije), mi je stigla poruka da je telefon stigao u servis i da cu biti obavesten u garantnom roku.
Koliko vidim iz iskustava drugih, to bi trebalo za ukupno 14-15 dana da se zavrsi.
Ono sto mi je zvucalo totalno neverovatno je sto su mi par puta rekli da se dobija nov telefon u vakuum pakovanju i da ide nova garancija na 24 meseca.
Kao sto rekoh, telenor ima svoj servis i bez njega i njegovog odobrenja NE DAJE zamenu. I ako pitas u bilo kojoj telenor poslovnici izricito ce ti reci da telefon mora da se ostavi njima ili nosi u ProMobi jer je to njihov servis. To je ono sto su meni rekli kad sam pri prvom odlasku spomenuo iStyle i Macolu.
O pricama u poslovnici gde je uzet telefon, ProMobiju i odgovorima na zvanicne reklamacije da ne zalazim, jer oni u dogovoru definitivno idu na to da se ti zalis sudis i sl. Jer znaju da ce gomila ljudi odustati od teranja te price do kraja.
Srecom otisao sam na kraju tamo gde sam hteo da idem od prvog trena i problem je resen. Ali sam izvukao i pouku da vise nikad ne uzimam nista preko operatera.

Poslednja izmena:
Pa da, telenor ima ugovor sa njima, kao sto mts ima sa macolom i po defaultu tamo salju telefone, ali ti mozes u bilo koji od ta tri ili koji vec u inostranstvu da odes i da ostvaris garanciju bez ikakvih problema.

Pa da, telenor ima ugovor sa njima, kao sto mts ima sa macolom i po defaultu tamo salju telefone, ali ti mozes u bilo koji od ta tri ili koji vec u inostranstvu da odes i da ostvaris garanciju bez ikakvih problema.
Kao sto rekoh da bih dobio zamenu novog novcatog telefona telenor zahteva da se ostavi njima ili da se isti nosi u ProMobi inace ti oni nece dati zamenu naravno ako ti je uopse i odobre. Ti mozes da odes u Macolu ili iStyle ali tu dobijas samo ono sto si ostavio da se zameni/popravi. Znaci ne dobijas kutiju u celofanu...
U svakom slucaju ja sam problem resio i dobio sam drugi telefon, za koji zena tvrdi da je bolji od onog koji je dobila u kutiji... slike su definitivno mnogo bolje kod zamenskog uredjaja iako je sve sa Sw strane isto (verzije i podesavanja) a ona tvrdi i da uredjaj brze radi.

iPhone 6 / iPhone 6 Plus

Samo da razjasnimo jednu stvar koja ocigledno nije jasna novim korisnicima Applea. Bilo sta appleovo da kupite bilo gde, moze se servisirati bilo gde u Appleu ili kod resellera kao sto je iStyle. I nije potreban nikakav rachun jer ljudi su setili da u bazi imaju serijski broj svakog uredjaja i zna se kada je kupljen, koliko mu traje garancija, neverovatna tehnologija :)

To znaci kupis Iphone u Telenoru, odes u New York na odmor i tamo ti crkne fon. Samo udjes u Apple store i dobijes novi, tako jednostavno.

Poslednja izmena:
Samo udjes u Apple store i dobijes novi, tako jednostavno.

Ne menja se uvek telefon. I zavisnosti od kvara može da se zameni i deo.

Takođe, nekada u bazi piše i da je uređaj van garancije, pa je potreban račun kao dokaz kupovine.

Ali 99% je tako kako si napisao.

Kao i u podesavanjina....

Prilozi

• image.jpg
    image.jpg
    48.2 KB · Pregleda: 192
iPhone 6 / iPhone 6 Plus

Da li vama radi "near me" u AppStore-u?

Nervira me prazno mesto gde bi trebalo da stoji near me aplikacije [emoji3]

Ne razuem ali evo...

Prilozi

• image.jpg
    image.jpg
    194.6 KB · Pregleda: 205
iPhone 6 / iPhone 6 Plus

Jesam ali ništa. Igore, kod mene je prazno tu gde su tebi ikonice [emoji3]

a4c7e283ff1b5f924834a720718e8736.jpg

Kreirao sam acc 2009 us store i nisam g menjao niti cu :)

Poslednja izmena:
Danas je bio neki carrier update, primećujem da je posle toga oznaka "LTE" zamenjena sa "4G", na retkim mestima gde je dostupan naravno [emoji4]

Da li ovaj carrier update donosi još neke promene osim rename LTE>4G?

Može li da bude razlog nedobijanja ovog update-a to što na telefonu nije poslednja verzija iOS-a?

Moze biti ali ne verujem, ali isto tako moze da bude da si korisnik druge mreza za koju nije odradjen setup, jer su ljudi sa 8.0 dobili posl put 19.1 ili kako vec a prvi je bio 17.0 valjda

Na Telenoru sam, iPhone 5, iOS 8.1.1 (JB), Carrier je Telenor 18.1, kartica je 4G.
Juče update-ovani jedan iP6 i jedan iP5 na 8.3, oba dobili Carrier update Telenor 20.1, kod mene i dalje nema. Čak sam probao i ručno da otvorim Settings > General > About, trebalo bi da mi stigne Carrier update automatski ali nije (pronašao sam na netu). Probaću još i da ga zakačim na iTunes kada dođem kući, možda to pomogne.

Poznat problem sa odvajanjem displeja sa donje desne strane (pisao sam pre par stranica), nedostatak uocen isto vece po kupovini al nakon obmane od strane telenora i njihovog servisa sam morao ipak da idem u iS gde su ljudi stvarno poslovni tacni i najvaznije ne zavlace te. Nazalost slusajuci telenor radnike izgubio sam 7 dana zivota i zivaca umesto da poslusam sebe i istog trena da odem u iS.
Definitivno od sad samo kupovina u zvanicnim radnjama i odlazak u zvanicne autorizovane servise zlu netrebalo...

Da li te Telenor obavezuje da reklamiras telefon kod njih ili mozes odmah u iS?

Ma niko te ne obavezuje. Jedina prednost kada reklamiras kod operatera jeste sto dobijas zamenski uredjaj da se koristis dok tvoj ne prodje proceduru (operater-servis-operater-korisnik).
Ja sam reklamirao moj u mts-u samo zato da ne bih ostao bez telefona. Cekam ovih dana da mi stigne nov, da nov u vakuum pakovanju, telefon umesto onog reklamiranog.

Da li te Telenor obavezuje da reklamiras telefon kod njih ili mozes odmah u iS?
Ne nisi obavezan da reklamiras u telenoru, ali u tom trenu ja to nisam znao. Jer je telefon uzet kao poklon zeni a ja licno nisam nikad gledao nista za sebe od applea do sad pa nisam znao kako ide procedura u Srbiji. Za preko sam cuo od kuma ali preko je preko.

Po proceduri telenora telefon mora da se nosi kod njih i ako njih pitas onda mora u njihov servis, nikako u neki drugi. Kao sto sam u mojim prethodnim postovima vec rekao a ponovicu opet u poslovnici cim sam ga odneo sutradan ujutru pitao sam ih da li se telefon nosi u poznate apple servise na sta su mi rekli ne nego u servis s kojim oni saradjuju. Jer bio sam usmeno uveren od strane radnika iz poslovnice da samo treba da servis napise nalog za zamenu i dace me drugi telefon. Kako nisam hteo da cekam u dogovru s ljudima iz poslovnice sam ga odneo gde su rekli i onda je krenula sarada i obmana od strane telenora i servisa koja je trajala oko 6-7 dana. Nakon cega sam odustao od toga i odneo gde sam prvobitno i hteo.
Srecom sve je super proslo a koliko primecujem zamenski uredjaj je dosta odazivniji i pravi neuporedivo bolje slike i prednjom i zadnjom kamerom nego onaj koji je kupljen. Iako su ver. Sw identicne.

Nazad
Vrh Dno