Šta je novo?

iPhone 6 / 6 Plus

Odakle ti ideja da se dobija u zameni refurbished telefon?

opšte poznata stvar ;)

Menjao sam 4ku pre par godina i znam da mi je rečeno da nisu novi,već ref. kad sam ga uzimao,a i po meni u potpunosti to ima logike.

Novi ne verujem da su.

Znam za priču u doba nokie,al tad nisu ovoliko bili kvarni telefoni,da se dobijao nov,jer prilikom kupovine na primer 100 komada nekog modela,dobiješ još 10-15 gratis u slučaju da nešto ne bude u redu,da odmah zamene.Tad su se dobijale i kutije.

Naravno,naši prevaranti su i to prodavali i nisu davali u zamenu.

Poslednja izmena:
iPhone 6 / iPhone 6 Plus

@ azimuth

Ima dosta slucajeva da diplej "zvace", licno video kod vise drugara da je istina (jedan kupljen kod operatera, dva u apple store de), u manjoj ili vecoj meri i na razlicitim mestima, da li je do materijala, izrade ili cega vec ne znam (nisam kompetentan da zakljucim o cemu je rec), ali da nije normalno nije.
Fan sam Apple uredjaja, nosim ih od 4ke, ali ne mogu da kazem da nesto nije ako jeste.

Ako je tvoj (kao i drugih milion) ok, to je super po tebe, pitanje se postavlja zasto ima mnogo primeraka sa navedenim problemom (licno video, mnogo tema na nasim forumima sa istom problematikom ali i na stranim forumima).

Malo je bzv kupis tel od 500, 600 ili cak 900€ i kad pritisnes malcice jace displej on ide gore dole ispusta zvuke krckanja itd.

Da li bi isto pricao da je i tebi zapao takav.

Takodje u poslednje vreme ima mnogo prica da ce apple uvesti novi materijal u izradu novog ip, pretpostavljam da ima razloga.

Poslednja izmena:
Stvarno je žalosno, dati toliki novac i onda dobijes fon gde se ima problema sa displejem , i još najgore što te kod nas vozaju tamo vamo u vezi zamene uređaja, iako je Apple poznat za njihovu garanciju da se u što bržem roku zameni telefon, to jest dobije novi ili već taj refurbished.

Najgore od svega je sto opet nema zvanicnog postupanja po zakonu koji opet ne stiti potrosaca. Radio sam 3g u servisu tako da znam kako se to radi (nije bio iz mobilne branse al svugde ista prica).

Po meni nedopustibo je da se ovo desava na tako skupom uredjaju, isyo tako i ovo zavlacenje od strane provajdera/servisa a bogami i od strane samog proizvodjaca koji iako je net pun ovog problema isti ne priznaje i ne daje zvanicno obavestenje povodom istog.

Nije mi zao da dam lovu za uredjaj koji valja i uvek idem regularnim tokovima (prodavnica/provajder) nikad oglasi, polovno itd. Zato mi je zao sto sam dao zeni da bira telefon a ne ja da joj preporucim sta da uzme. (Odma da napomenem nisam niciji fan boj!!!)

Poslednja izmena:
Meni se ista il bar slicna stvar zadesila na 5c modelu. Skljocanje ekrana u blizini sim traya. Zanimljivo da se nije desavalo stalno vec samo u nekim situacijama. Zimi pri ulasku u topliju prostoriju obavezno. Prvo me je izludjivalo pa sam kontaktirao prodavca i dobio isti, beskorisni savet kao ti, da dotegnem zavrtnje.
Posle toga sam uzeo kejs sa zastitom ekrana i problem se nije javljao, tj nije se osetio zbog zastitnog sloja.
Sada vise ne koristim kejs i cini mi se da se skljocanje smanjilo, mozda i skroz nestalo jer uopste ne obracam paznju na to.

Moj ti je savet da zamenis fon ako mozes, ako ne uspes probaj da koristis nedelju, dve i proceni koliko ti smeta. Nemoj mnogo da se nerviras jer je bitno da telefon funkcionise kako treba, a skljocanje - its not bug, its feature :).

Problema ima svuda i na svakom telefonu. Jeste, desava se na ovom, ali se desava i na drugima. Primera radi Passeport se krivi i ispada displej a tastaura gubi osetljivost, S6 se nece iskriviti ali ce zato puci pod manjim pritiskom nego iP6, M9 se krivi pod manjim pritiskom nego iP6 itd itd.
***, mom primerku nista ne fali, ali nije da nema ljudi koji se ne zale na ovo ili ono. Pobrojani telefoni su svi manje vise istog cenovnog ranga, barem ako gledamo cene u prodavnicama.
O svemu tome mozemo u nedogled, samo treba biti realan i priznati mane bez obzira koliko je ko od nas izdvojio za telefon koji nosi.

Naravno da ima,od tolikog broja prizvedenih primeraka normalno je da ce se desiti neki felerican ali je problem sto se pojedinci osecaju pozvanim da prokomentarisu.

Nije problem što se desi neki feleričan, nego je veliki problem što ti platiš novi telefon i to ne baš jeftino, reklamiraš ga nakon par dana zbog fabričke greške a umesto novog dobiješ refurbished. Nema šanse da bi prihvatio takav telefon u zamenu.

Ali kako znate da je refurbished?

Da li dobijam telefon u originalnom pakovanju, kutija u celofanu sa imei brojem? Ako ne onda znam da je refurbished.
Da li misliš da je u redu da umesto novog dobijem refurbished telefon nakon dva dana korištenja, i još to mi ni ne kažeš?

Poslednja izmena:
Dakle samo kutija razdvaja refurbished iPhone od onog koji se dobije zamenom kroz servis?

Pitao si kako znam. Nisi odgovorio na drugo pitanje.

Pa prvo, ne postoji razlika izmedju telefona u retail pakovanju i onog koji se dobija zamenom kroz servis. Fizički su identični, imaju fabričku foliju i istih su karakteristika. Takodje, Apple nigde ne navodi da je u pitanju refurbished telefon. Ne postoji ni jedan pisani trag, dokaz, dokument kojim bi se moglo naslutiti. Ako je neispravan telefon, menja se telefon. Ako su neispravne slusalice od telefona, menjaju se slusalice. Za pokvaren usb kabal koji si dobio uz iPhone dobijaš samo kabal, a ne ponovo iPhone u kutiji, zapakovan u celofan.
Kao odgovor na tvoje drugo pitanje, u servisu ti ne mogu reci da dobijas refurbished telefon, jer to ni servis ne zna. Mi možemo da mislimo, pretpostavljamo ili verujemo da jeste jer smo tako pročitali negde. Što se nas tiče dobijaš identičan telefon i jedina razlika je naravno serijski i imei broj.
Takodje, pitanje za razmisljanje: Ako Apple zameni 10 miliona telefona zbog krckanja display-a, zar nije moguće da se jedan deo tih telefona sredi, vrati u kutije i mašina za 5 milisekundi vrati celofan i spremi telefon za prodaju.

iPhone 6 / iPhone 6 Plus

Pa ja radim u servisu. Ja samo probleme i vidim :D
Inače na mojoj šestici krcka ekran u donjem desnom ćošku, a kolegi su pre neki dan crkli svi senzori.

Poslednja izmena:
Ukoliko se vraćeni telefoni poprave i prodaju kako novi ja ne bi više komentarisao niti razmišljao o tome.

iPhone 6 / iPhone 6 Plus

Ili recimo primer dva: Krene prodaja u inostranstvu, staneš u red, čekaš 3 dana, kupiš iPhone i pokvari se istog dana. U servisu ti zamene za identičan model kroz servis. Odakle im refurbished telefon kada je prodaja tek krenula? Logično je da svi moraju da budu novi.
Treba da budemo srećni dok se menjaju telefoni jer je najavljeno da Apple radi na tome da se u budućnosti menjaju bukvalno svi delovi. Za par godina imaćemo i ploču i Wi-Fi čip, konektore za punjenje.

Samo ne znam kako ćeš to odraditi u prvih 6 meseci od kupovine, kada potrošač po ZZP ima pravo na zamenu.
No otišli smo suviše u off, ja znam kako bih postupao u takvoj situaciji, ali svako neka se bori za svoja prava.

iPhone 6 / iPhone 6 Plus

Pa ovo je bio primer za inostranstvo. Mi smo već druga priča. Biće kako mora. U zakon ne bih ulazio, kao i svaki drugi zakon ima svoje prednosti i mane. Zar misliš da ti daju novi auto ako se pokvari svetlo :)
Da se ja vratim ja na servisnu proceduru. Pisao sam o tome na drugom forumu, ovde ne boravim toliko.
Ako je telefon kupljen kod operatera telefon možete nositi kod njih ili u iStyle. Procedure se razlikuju jer se razlikuju i licence.
Operateri su na početku prodaje iPhone-a obezbedili određene količine telefona za zamenu i zato dobijaš telefon u celofanu.
Operateri su to uradili iz više razloga. Prvi je da su tako efikasniji, drugi je da je većina kasnila sa pokretanjem servisa i ovo je bio najlakši način da prebrode tranzicioni period.
IStyle na drugoj strani nema lager, zamenske telefone poručuje po urađenoj dijagnostici i čeka se oko 7 dana.
Operateri menjaju samo svoje telefone, mi menjamo sve, kupljene bilo gde. Jedino ograničenje je Ratel sertifikat.
Za iPhone 6, u slučaju krckanja display- a procedura je da se pokuša repozicioniranje ekrana. To traje 5 minuta. Uspešnost je velika. U slučaju da krckanje i dalje postoji, menja se telefon.
Recimo, za pomeranje zaštitne gume na prednjoj kameri takođe se menja telefon.

2d54edfec8728aa55e1d189f5719d88b.jpg

Toliko od mene u temi iPhone 6/6+
Nadam se da sam doprineo sa informacijama i da sam razbio sumnje i predrasude.

Poslednja izmena:
Hvala na info-u jako znači!!! Samo mi još uvek nije jasno da li iStyle radi servis iPh6-ica kupljenih u EU?

Naravno. I garancija je dve godine ako imas racun kupovine.

Hvala!...precizno i bez problema! Živ bio! :)

Ili recimo primer dva: Krene prodaja u inostranstvu, staneš u red, čekaš 3 dana, kupiš iPhone i pokvari se istog dana. U servisu ti zamene za identičan model kroz servis. Odakle im refurbished telefon kada je prodaja tek krenula? Logično je da svi moraju da budu novi.
Treba da budemo srećni dok se menjaju telefoni jer je najavljeno da Apple radi na tome da se u budućnosti menjaju bukvalno svi delovi. Za par godina imaćemo i ploču i Wi-Fi čip, konektore za punjenje.
Primera radi,znam i sličan slučaj.Čekalo se jedno mesec dana na zamenu. :)

Znam isto kad se pojavila ova priča oko zakrivljenosti,da su ljudi dosta čekali na zamenu u usa,jer nisu imali uređaje spremne za tako nešto odma.Fazon je valjda bio,daš svoj uređaj,dobiješ neki broj i onda čekaš da te pozovu da uzmeš drugi.Mislim da su bili i neki klipovi na yt i da je negde pisano o tome.

99% sam siguran da se dobija ref.,pogotovo kasnije,a u početku kapiram da imaju neki manji procenat za zamenu.Slična priča koju sam naveo u doba nokie.

Poslednja izmena:
Moja agonija sa Telenorom i ProMobi servisom se i dalje nastavlja, iako je uredjaj popustio kao prvog dana servis kaze da nije za zamenu (iako je popustio na identicnom mestu).

Molim za pomoc.
Pitanje mozda nije na pravom mestu pa molim administratora da ga premesi u pravu temu. Problem je sa F4V file. Zelim da prebacim neka predavanja koja su u F4V formatu na Iphone6 ali nikako mi ne uspeva. Pokusao sam da ih prebacim preko ITunes ali Itunes u opste ne vidi ovaj format. Ja sam mislio da prebacim ovaj format na telefon, pa da instaliram neki player i tako da ih gledam i slusam.... Tako sam do sada radio na androidu ali ovde mi je nocna mora.
Dali bi neko mogao da mi pomogne kako da resim ovaj problem? Ako nista drugo koji Converter da koristim i u koji format da ih convertujem. Ovo drugo mi je poslednja opcija zato sto su mi predavanja veoma obilna (40 GB) i u raznim fajlovima tako da bi bila velika *******cija... Ne zamerite ovo mi je prvi Iphone.
Hvala unapred na odgovorima.

Poslednja izmena:
Skini VLC sa App Store-u pa u njega ubaci direktno fajlove kroz iTunes. Imaćeš u samoj aplikaciji uputstvo kako se prebacuju fajlovi sa računara u aplikaciju ako ne znaš.

Hvala vam puno na odgovorima, veceras cu da probam. I zanima me ovo sto drgonzo kaze za WiFi transfer. Moze li neki link ka tome ili neko upustvo koji program ako zelimo da zaobidjemo iTunes. Nista licno ali PREZIREM itunes.

Nazad
Vrh Dno