Šta je novo?

iPhone 6 / 6 Plus

Ne menja se uvek telefon. I zavisnosti od kvara može da se zameni i deo.

Takođe, nekada u bazi piše i da je uređaj van garancije, pa je potreban račun kao dokaz kupovine.

Ali 99% je tako kako si napisao.

Pojednostavno sam pricu, u vecini slucajeva oni ce promeniti telefon novim jer tu nema mnogo delova koji se mogu zameniti.

Poz svima.

predložite neki apps cli ili terminal za setovanje mrežne opreme.

Hvala !

Dobio sam danas IP6, a kako je moj poslednji dodir sa IP bio jos sa 4s, sta je potrebno uraditi posle vadnjenja iz kutije? :)
Da li je potreban JB uopste? Da li postoje neka ogranicenja tu, tipa koji je FW na telefonu ....
Nemam ideju sta jos pitati :)

Koju preklopnu futrolu biste preporucili za 6icu ali da ima ono wake up, prilikom otvaranja da se ekran upali?

Najbolji izborn je apple leather cas evo vec 8 meseci izgleda odlicno. To ne verujem da postoji za ajfon za ipad da ali ajfon nisam siguran...

Da li vam radi prebacivanje fajlova pomoću air drop a? Meni radi samo sa mac na iPhone. U suprotnom smeru ne. na oba uređaja imam isti icloud nalog.

Da li zna neko da li je iphone 6 iz Telenora sim free?Ili su zakljucani?

Zakljucani.

Da li vam radi prebacivanje fajlova pomoću air drop a? Meni radi samo sa mac na iPhone. U suprotnom smeru ne. na oba uređaja imam isti icloud nalog.

Bez toga ne funkcionisem tako i prepacujem sa ipada na tel i obratno... Sve radi savrseno...

Kako si podesio? Preko kontakta ili je vidljiv svima air drop? Da li je potrebno podesiti dodatno nesto?

Nista ne podesavam samo ukljucim bt i wifi vidiljiv svima naravno

Jedno pitanje samo, može bit i da je offtopic, na tome se izvinjavam.
Da li možete da koristite iPhone bez jailbreaka?
Meni iskreno bez jailbreak-a je nikakav, dok sa jailbreakom je nešto nenormalno dobro. Kupio sam nov iPhone 6 pre dva mjeseca, bio je na iOS 8.1.3, te sam sa drugarom zamenio za njegov polovan istog dana kada sam kupio, samo zbog toga što je bio na iOS-u 8.1.2 na kojem se mogao uraditi jailbreak.

Može bit griješim, ali ne vidim svrhu da ljudi ne jailbreakuju iUredjaje i dobio neograničenu mašineriju.

Može bit samo griješim...

Ne koristim ni ja jb od ios8.

Jedno pitanje samo, može bit i da je offtopic, na tome se izvinjavam.
Da li možete da koristite iPhone bez jailbreaka?
Meni iskreno bez jailbreak-a je nikakav, dok sa jailbreakom je nešto nenormalno dobro. Kupio sam nov iPhone 6 pre dva mjeseca, bio je na iOS 8.1.3, te sam sa drugarom zamenio za njegov polovan istog dana kada sam kupio, samo zbog toga što je bio na iOS-u 8.1.2 na kojem se mogao uraditi jailbreak.

Može bit griješim, ali ne vidim svrhu da ljudi ne jailbreakuju iUredjaje i dobio neograničenu mašineriju.

Može bit samo griješim...

Lično od iOS7-ice ne koristim JB jer apsolutno nema potrebe za tim.Valjda je to stvar odrastanja :D prosto sad ima toliko free aplikacija ali i onih koje su na popustu-free promociji da zaista u mom slučaku nema potrebe za JB-om.
Za sad imam više od 60$ aplikacija koje sam pokupio free...sasvim ok ;)

Ne vidim sta to moze pametno JB da donese. Dok nije dosao Apple u srbiju to je bila identifikacija poziva, sad kad je to sredjeno nema nikakve potrebe.

iPhone 6 / iPhone 6 Plus

vrti se jedna te ista prica...jb ne koristim od ios4,a identifikaciju imam isto od tad i na svim mrezama.

Jb je djubre koje ubacujes u svoj telefon i cinis ga nestabilnim.

Poslednja izmena:
Takodje ne koristim jb, apsolutno nemem potrebu za istim.

Ok i cime si to pojacao masinu uz jb? Ja vise ne vidim svrhu jb osim ccposedavaca i iklinera ostalo me ne zanima imam olacene app , prosto nemam potrebu za jb nisam ljakse pa da se stisnem za 0.99 ili 9.99 koliko mi je najskuplja app, inace gomilu apple daje free

Ma pazi 95 posto korisnika jb no koristi ga cemu je namenjen vec samo zbog cracked apps . Ok ali ne mlzes reci ksakacen os ne mozes instaliati free apps ... Ima tu tweakova koji su korisni ali vecina i zivotu nije cula za njih... Ne znam sa ios do 7 je jb bio kul stvar vise i nemam neke app zbog koje bih menjao NOV TEL za polovan...

jb je ozbiljno đubre koje ima neke svoje prednosti,na primer kad mi je crklo dugme,koristio tamo nešto i imao virtuelno,a pre je jb koristio za unlock,pa je bila neka gotivna bite sms aplikacija...

Ima dobrih stvari,al realno ne vidim neku potrebu da ih koristiš,jer sa jb ti dolazi i nestabilnost sistema,respringovanje...

Jedino ako hoćeš da ispadneš "haker" :D kad se setim tih trenutaka i izjava ljudi koji su videli JB telefon :D

Ja sam svoj telefon totalno ispraznio od gluposti,samo pikam igre i sms/kamera/poziv...to je to

JB koristiti zbog aplikacija je meni suludo,jer dati tolike pare,a ne dati još jedno 20$ i kupiti app je zaista van svake pameti,jer sa kupljenom apliakcijom imaš update,stoji ti na cloudu...

Poslednja izmena:
ja sam orezadovoljan svojim telefonom i vise ne zudim za jb kao nekad pa sbs settings itd sve je to nekad bilo kul vise za tim nema potrebe jer je sve tu cak i swipe select ios9 thanks god vise jb u zivotu:)

Takodje nemam jb niti mi pada na pamet da stavljam,imam 3 aplikacije koje moram da kupim i to je to:)

Ne zaista nekada je ios bio celav ko nektarina i jb je radio fantazija stvari swipe select bt share, sbs, activator... Modovanje samog sistema itd. Kao sto rece voleo bih po stocku da naprave nesto kao ccs da mogu u contol centru da dodajem app i precice ali eto i icleaner bih voleo to je to sve ostalo ios ima sto mi je neophodno :)

Pa niko nikoga ne lupa po usima da stavi gomilu tvikova. Prosto stavis samo ono sto ti ke potrebno i to je to.
Normalno je da dok se igras i isprobavas da usput i naradis nesto, uvek bilo i bice.
Meni je npr skroz kul ovaj weather widget kao na androidu. Lepo velik sat, vreme, temperatura i vidim sve cim otkljucam telefon. Isto tako ubijes zvuk odlaznih poruka na viberu ili pak stavis delivery report za sms ili recorder za pozive ili uklonis onu smornu zamiljanu pozadinu u donjem redu ikonica ili sta god. Ali opet, sve sa proverenih repoa i nema problema.
Ja licno mogu bez jb-a, ali mi je ok i sa njim kada kompletan izgled/funkcije samo uoblicim da prijaju mom oku i potrebama.

Sve je do osobe , meni je sve ok ono sto sam zamerao starim iosima doslo je na novim i sa ios 9 ono sto najvise volim :) napokon swipe select jer me smara lupica :)

iPhone 6 / iPhone 6 Plus

Valjda sa odrastanjem i poslovnim/porodicnim obavezama prestaje i ta potreba za prckanjem telefonu i jb-om. Dvije godine nemam jb i ne razmisljam o njemu. Kad se sjetim ranije koliko se vremena provodilo na Cydii, zezancijama sa shsh blobovima, ifaith i tinyumbrelli, upgradeima/downgradeima, winterboardom i sl. Zelim pouzdan telefon u svako doba dana i to je to.

Poslednja izmena:
Nazad
Vrh Dno