Šta je novo?

iPhone 6 / 6 Plus

Dosta nejasno si to napisao :S: Jos uvek nisam dobio odgovor na moje pitanje :smoke:

Neka uzme neciji fon, registruje nov nalog i neka se sa tim prijavi na postojeci fon ;)

Ma to je i u planu, ali on hoce veceras da instalira par aplikacija (Viber primarno).

Nema veze icloud sa aplikacijama osim ako neće da bekapuje aplikacije na icloud...može sve bez problema da koristi.Ja ne koristim u opšte ic,isključen je na telefonu i tabletu.

Totalno ste noobare svi :p

Apple ID nalog je isto sto i iCloud nalog. Ulogujes se za sve sto treba (iCloud, Appstore, Facetime itd) sa apple ID nalogom, a ako zelis @icloud.com mail samo ukljucis mail u iCloud podesavanjima.

Jesam, priznajem, ovo će biti prvi iPhone u životu :p

Da li sam bio u pravu? Prvo napravim iCloud nalog pa tek onda idem u AppStore, počnem download i kreiram AppleID?

Bez logovanja kliknu na neku free app, otvorice ti se mali prozor za unos kredencijala. E tek tu ides na Create new ID ili kako vec pise. Imaces mogucnost da izaberes da ti nalog bude bez kartice (ukoliko hoces to) i to je sve.

Kad napravis apple id, imaces automatski icloud i sve ostalo i....:)

Edit:

Ovo radis preko iTunes-a na kompu da ne bude zabune.

To kontam ali prilikom kreiranja AppleID-ja na tvoj način, moram da unesem trenutnu email adresu koju koristim i na osnovu toga mi pravi AppleID. NE ŽELIM da mi AppleID bude "imeprezime". Kada sam kreirao gmail nalog napravio sam "[email protected]", u tvom slučaju "[email protected]" i od tada svaki put kada unosim ruka hoće da mi otpadne dok iskucam :)

Pa napravis novi gmail sa zeljenim imenom i to neka ti bude apple id :)

Meni jeste tako, pocetno slovo i prezime i vjeruj ne kucas apple id tako cesto.

Sve normalne kombinacije su zauzete kod Google-a. Nadam se da će kod Apple-a biti bolje.

otvaram itunes naloge.Popust na kolicinu.

Sve normalne kombinacije su zauzete kod Google-a. Nadam se da će kod Apple-a biti bolje.

Kolega...nebitno je da li imaš astronomskodugačakmail,koliko kapiram uzeo si iP 6,a to znači da ćeš sve što ima veze sa dozvolama i mailovima raditi automatski tj. u Appstore-u daješ autorizaciju za skidanje otiskom prsta a ne kucanjem ŠIFRE AppID koja može da bude šta ti hoćeš.

Pogrešno kapiraš..mail ti je tu samo za registraciju a ŠIFRA je ta koja se uvek traži i koristi.

Eto, kad sam novajlija :)

Kod androida uvek mora i mail i pass :)

Sto i nije pametno ;-) icloud je izvrsna stvar ;-)

Paaa ne znam da li se slaže Kate Upton i ostala bulumenta usled hakovanja iC-a pre par meseci :D

Ja ga još ne koristim jer ima premalo free prostora a i ako bih ga koristio to je za bekap sistema...

Kucaš mail a pass je tvoj po izboru...tj ti kreiraš novi pass na starom mailu a u stvari sve je ok i normalno imaš i koristiš maiil...

Plus uvek možeš da napraviš skraćenicu na tastaturi za e-mail adresu. Po meni najveća prednost Touch ID i jeste to što ne moraš svaki put da kucaš šifru prilikom skidanja aplikacija (kod AppStore-a se to odnosi i na besplatne, za razliku od Playstore-a, osim kad skidaš nekoliko za redom)

Totalno ste noobare svi :p

Apple ID nalog je isto sto i iCloud nalog. Ulogujes se za sve sto treba (iCloud, Appstore, Facetime itd) sa apple ID nalogom, a ako zelis @icloud.com mail samo ukljucis mail u iCloud podesavanjima.

Makar citaj sta sam pisao ;-) isto sam mu rekao osim sto nisi skapirao da ne moze da reg na icloud jer je prekoracen broj registrovanih free accounta
To sam pisao za osobu kojoa je uzela 5s.
Takojde sam napisao kako kreira @icloud nalog ;-) samo ponavljas ...

@mick neuspesno je pokusavan da se hakuje i nije probijen ;-)

Poslednja izmena:
iPhone 6 / iPhone 6 Plus

Pa ne pricam njemu nego onua.
@onua
Inace kada se registrujes uvek mozes da koristis icloud mail za login, to mu dodje kao alias svejedno je dal njega kucas ili taj gmail s kojim si napravio AppleID.

Pa procao sam i ovom kako moze mail da napravi mozda nema tel kod sebe cim nista ne kapira,..

Makar citaj sta sam pisao ;-) isto sam mu rekao osim sto nisi skapirao da ne moze da reg na icloud jer je prekoracen broj registrovanih free accounta
To sam pisao za osobu kojoa je uzela 5s.
Takojde sam napisao kako kreira @icloud nalog ;-) samo ponavljas ...

@mick neuspesno je pokusavan da se hakuje i nije probijen ;-)

Kako neuspešno...pa čije fotke kruže netom sa hakovanih iC profila????

Ma gde je dokaz :-D ja nisam video da je to probijeno ;-) Mislim na icloud kao zastitu za telefon ;-) Ne sto su im povukli fotke sa servera nekih selebritija :-D

Poslednja izmena:
Da li sam bio u pravu? Prvo napravim iCloud nalog pa tek onda idem u AppStore, počnem download i kreiram AppleID?
Lepo ti je napisao KurtK - kad napraviš Apple ID, taj Apple ID je ujedno i tvoj iCloud account (ulogovaćeš se istim mejlom i passwordom). Znači ne praviš ih posebno, već jedno obuhvata drugo.
iCloud je u stvari 5 GB prostora na Cloudu koje koristiš za a) sinhronizaciju svojih kontakta, bookmarka i ostalih gluposti između uređaja b) mesto na cloudu gde backupuješ telefon i odakle ga restoruješ c) mesto gde aplikacije (npr Office ili Apple-ove varijanta - iWork skladište dokumente kako bi mogao da im pristupiš sa različitih uređaja), gde igre mogu da čuvaju snimljene pozicije, itd.

@mickk
Zar nije taj iCloud "hack" u stvari da su ljudima probili sifre u stvari. To je barem ono sto ja znam, nije bilo rupa u sistemu vec su ljudima jednostavno porazbijali passworde i usli im na naloge. Sem ako ja to nisam lose procitao, sad se ne secam otkad je bilo.

Da, tako je. Samo su im provalili sifre tipa 123456 i slicno.

A veliko slovo pa malo pa broj pa specijalni znak ?

Kada sam ja kreirao nalog nije bilo potrebno i sifra mi je bila tipa 6 karatkera samo slova ;-) , sta da se radi praistorijski sam koristink apple-a :-D Sada zahtevaju velika mala slova i brojeve :-D

Ja juce uzeo sesticu i danas je vratio. Kod volume digmica pa sve gore do coska displej ne naleze lepo i tacno se vidi kad se pritisne da ulegne. Dal nije zalepljen lepo ili sta ja znam. Reko radnici da ocu nov u vakuumu jer telefon nije bio ni 24h kod mene, kaze da bi trebalo da dobijem nov ali mora da ga salju u BG u servis pa oni tamo da odobre. Inace ona pogledala i odma joj je bilo jasno o cemu se radi. Kao poslali po hitnom postupku da se resi i zvace me u toku sledece nedelje.

Nazad
Vrh Dno