1. Cena nema veze sa izgledom i dizajnom, ukapiraj već jednom, cena ima veze sa svim onim šta se dešava pre lansiranja iP6 i iP6+ i onim nakon lansiranja prodaje.Ne trebas biti dizajner da bi bio sposoban da ocijenis nesto lijepim/nakaradnim. Takodje, ne trebas biti dizajner da ocijenis da je iPhone 5 veoma lijep proizvod sa savrseno uklopljenim elementima.
Da li toliko skup telefon treba imati kompromise u obliku neprirodnih izbocina? Ne
Da li je skladno da telefon zaboljenih ivica ima izbocinu kamere koja ima diamond-cut ivice koje su karakteristicne za iP5? Ne
Da li kamera izgleda nakaradno/nakazno? Da
Da li plasticne linije od antene izgledaju kao fuge izmedju keramickih plocica? Da
Da li su linije od antene i kamera savrseno uklopljeni na iP5, kako se inace i ocekuje od Apple-a? Da
Da li se vidi odsustvo Stevea Jobsa koji bi odbio da izbaci telefon sa nakaradnom izbocinom? Da
Poredjenje Nexus 5 i IPhone 6,negde Nexus pobedjuje negde IPhone....S obzirom da je Nexus 5 telefon star godinu dana i da su uredjaji po perfansama izjednačeni,ajmo blagi da budemo,mogao je to Apple da uradi mnogo mnogo bolje....
Poredjenje Nexus 5 i IPhone 6,negde Nexus pobedjuje negde IPhone....S obzirom da je Nexus 5 telefon star godinu dana i da su uredjaji po perfansama izjednačeni,ajmo blagi da budemo,mogao je to Apple da uradi mnogo mnogo bolje....
Rezultati očekivano veoma dobri. Praktično u većini testova ajfon 6/6 plus se smenjuje na prvom mestu sa nVidia Shield tabletom, koji je očigledno prava zver od tableta.Evo preliminarnih rezultata testiranja Anandtech-a :
Yeap, ove godine 10 miliona bez Kine, prošle 9 miliona sa Kinom. Pritom Tim Cook izjavljuje da su mogli da prodaju i mnogo više telefona s obzirom na potražnju, samo da su ih imali na lageru:Impresivna prodaja kada se uzme u obzir da ove godina Kina nije imala uredjaje dostupne na launch-u.
Ja imam Samsung a supruga ip5....koja je to razlika... Po meni, ip5 je najlepsi fon ikada napravljen.Samsung generalno ima bedne materijale i los dizajn.Ciganski ih prave.Objektivno je tako.Danas sam drzao iphone 6 u ruci..Lepo izgleda ali klizav u tri lepe..Uplasih se da ga ne ispustim.I da.Definitivno je iphone 5 daleko lepsi fon od ip6, barem po mojim estetskim standardima.Ја пишем да је истурена камера ружна и да су линије ружне... али ја не пишем да је ”наказа” и сличне врло оштре сличне коментаре. За Самсунг бих могао да напишем све и свашта...
Ja imam Samsung a supruga ip5....koja je to razlika... Po meni, ip5 je najlepsi fon ikada napravljen.Samsung generalno ima bedne materijale i los dizajn.Ciganski ih prave.Objektivno je tako.Danas sam drzao iphone 6 u ruci..Lepo izgleda ali klizav u tri lepe..Uplasih se da ga ne ispustim.I da.Definitivno je iphone 5 daleko lepsi fon od ip6, barem po mojim estetskim standardima.
A videces ovaj tek, "kada ga uzmes u ruku"^ kako jedini, a 5c? Svi ajfoni su klizavi u 3 pm a bogami i osetljivi na padove.. a to kosta. Uglavnom displeji stradaju lako a i ledja od stakla (devojka imala 4s i 3gs, prsli pri malim padovima, ljudi koji su bili u usa kazu da vecina ljudi nosi ajfone u zastitnim kucistima). Sa druge strane stvarno imaju premium materijale i ''osecaj'' u ruci.
Sad će biti zanimljivo gledati pad Apple, kad nemaju drugog Jobs-a da preuzme. Ovo je i dalje uspeh nadograđen na njegov.
Sad će biti zanimljivo gledati pad Apple, kad nemaju drugog Jobs-a da preuzme. Ovo je i dalje uspeh nadograđen na njegov.
A videces ovaj tek, "kada ga uzmes u ruku"... stvarno je klizav a mogu da tvrdim da znam sta pricam (imam 4s,5s, od androida tenutno g2,lumia 620...)
Nisam najveći optimista, tu fazu sam prošao davno. Ali nisam ni skroz mračan. Inercija jeste, može da se napravi dobra psihološka studija po tome putanju. A kad budu posrnuli, seti se šta sam rekao. Ista stvar važi za Samsung, koji nema status kulta kao Apple, stoga je ranjiviji. Pri tome ovo nije ništa novo što pričam, stalno se dešava. Apple i Samsung su potisnuli firme koje su nekada bile nedodirljive. Isto će se desiti i njima, takav je ciklus. Jel' neko mislio da Nokia može da propadne toliko da padne u ruke Microsoft-a i izgubi svoj brend? Ne. A to je bilo najmoćnije ime, mnogo pre iPhone.Аха... колико дуго траје та инерција? Чисто да знамо и ако можеш објасним нам као деци али пробај да не мрачиш јер све што излази из твоје тастатуре је негативно у свим темама у којима учествујеш.
Ne mozes usporedjivati nas sa nekim bezveznjakovicima sa posla :d Mi smo na tehnickom forumu i gledamo svaki detalj i kritikujemo ono sto do sada nije bila praksa Apple-a, a to je savrseno upakovan uredjaj. Vecina ljudi nece ni skontati nakaradnu kameru i Apple je toga svjestan
Ponovicu jos jednom, iP6 sa maskom je savrseno elegantan uredjaj :-devil-:
Apple је преживео 90те у којима је био у тешким говнима управо јер је развио, дефакто, ниво религијског обожавања међу милионима корисника. Данас имају 100х више људи који су њихови корисници и који не би могли да замисле свој живот без тих својих уређаја. Подсећања ради, тада није постојало ништа друго осим Macintosh рачунара а ја још увек чекам да упознам некога ко је својевољно прешао са МacOS рачунара на Windows.
Нокијино пропадање је управо и почело са iPhone-om. И да, сви ми који смо пратили развој паметних телефона смо знали да већ тамо 2010 када је Apple представио iPhone 4, да је Нокија завршила своју каријеру као ”главни” произвођач телефона.
iPhone је у 2013 години, самостално, остварио већи профит него цео Google.
Apple тренутно има довољно новца на рачунима да постане већински власник Google-a.
Не бити ”највећи оптимиста” не значи да треба да будеш толико негативан.![]()
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Napomena: this_feature_currently_requires_accessing_site_using_safari