Šta je novo?

iPhone 6 / 6 Plus

iPhone 6+: 158.1 x 77.8 x 7.1 mm
Note 4: 153.5 x 78.6 x 8.5 mm

Uži i tanji telefon nikako ne može biti "glomazniji", bar po meni.
Uzi 0.8 mm, tanji jeste 1.5mm ali je zato duzi skoro pola centimetra. To ti mnogo vise znaci, pogotovo sa onim okvirima oko ekrana gde je dugme, zato su i ubacili onaj dupli klik home dugmeta da se ui spusti dole jer je nemoguce odraditi tu operaciju drugacije, dok na noteu to radis lagano jednom rukom zbog dugmica koji su dole.

Poslednja izmena:
Taman za u džep, ali Hulkov.:) Nijedan od ovih telefona nije baš prijatno nositi u džepu.
capture.jpg

Uzi 0.8 mm, tanji jeste 1.5mm ali je zato duzi skoro pola centimetra. To ti mnogo vise znaci, pogotovo sa onim okvirima oko ekrana gde je dugme, zato su i ubacili onaj dupli klik home dugmeta da se ui spusti dole jer je nemoguce odraditi tu operaciju drugacije, dok na noteu to radis lagano jednom rukom zbog dugmica koji su dole.
Dvoklik ili dugmići, svodi se na isto.
Za osećaj glomaznosti u ruci veći značaj imaju širina i debljina od dužine, naročito kod ovakvih telefona koji su u startu preveliki u svim varijantama za upotrebu jednom rukom.

dvoklik da se spusti ui pa onda kliknes back u aplikaciji ti je jednako kao da kliknes back na dugme dole?

Dvoklik ili dugmići, svodi se na isto.
Za osećaj glomaznosti u ruci veći značaj imaju širina i debljina od dužine, naročito kod ovakvih telefona koji su u startu preveliki u svim varijantama za upotrebu jednom rukom.

Zavisi sta je za tebe osecaj glomaznosti ;) ako ne mozes da dohvatis gornji deo ekrana za pola centimetra, to ima veci uticaj na glomaznost nego 1mm siri telefon.

bazel?!?!kod nas se to kaže ivica koliko ja znam srpski jezik.

Nece? Cuj nece. U Milanu kad sam bio, toliko sam devojaka video sa Note tada 2/3 da je to bilo strasno. Ovde imam jednu prijateljicu koja ima Note 3 iako ne moze palcem da dobaci ni do sredine ekrana, ali ***.

Ovde u Atini baš puno riba nose fablete, vole da se Fejsbukuju i čvakaju poruke, pa im veći ekran zgodan. Veličina im ne smeta, nose ga u torbici, nezgodnije je nama muškarcima koji nosimo telefon u džepu.

Moje predviđanje je da će se veći ajfon prodavati 4:1 u odnosu na manji, tako nešto i za zlatni Apple sat u odnosu na ostale. Fablet jeste prava stvar, kad sam se navikao na G2, nema više vraćanja na staro. Usuđujem sa da kažem da je i dalje verovatno najbolji telefon koji postoji.

Uži i tanji telefon nikako ne može biti "glomazniji", bar po meni.
uži, tanji i lakši ;)

Posto mi je editovan post, opet cu ponoviti, 1100e koliko vidim kosta 6Plus kod nasih preprodavaca- svaka cast onome ko da tolike pare za ovaj telefon.
Ti "preprodavci" ni ne poseduju taj telefon, već "opipavaju puls" kupaca, s obzirom da nemamo zvaničnu prodaju i da odnos ponude i potražnje diktira cenu u startu... a i ne vidim kako je to relevantno, relevantna je prodajna cena zvaničnim kanalima prodaje u SAD, Nemačkoj, a te cene su iste kao i cene drugih android flagshipa
Likovi koji su spremni da plate 1100 evra za telefon sigurno ne vise ovde na forumu i komentarišu, nego se bave estradom, kriminalom ili politikom...
Elem, već u novembru cena će biti oko 700 evra ili niže, a sledeće godine će biti povoljniji kod naših preprodavaca nego u Apple Store-u, kao što je to bilo ove godine sa 5S. Tako da ko je zainteresovan, isplati se malo sačekati.

"Sledece godine" nije malo za cekati. :) Ja ostajem na iPhone4 jos jednu godinu do 7-ice pa posle cemo videti. :)

Ovde u Atini baš puno riba nose fablete, vole da se Fejsbukuju i čvakaju poruke, pa im veći ekran zgodan. Veličina im ne smeta, nose ga u torbici, nezgodnije je nama muškarcima koji nosimo telefon u džepu.
U džepu od sakoa ima dosta mesta, tako da nema problema :) A i "pravi muškarci" nose torbe i torbice, takođe :)

Bravo tebi, sad mozes mirno da spavas. :)
Posto mi je editovan post, opet cu ponoviti, 1100e koliko vidim kosta 6Plus kod nasih preprodavaca- svaka cast onome ko da tolike pare za ovaj telefon.

Pogledajte prilog 149589

Шта ти значи ово закачено?

Прочитај мало:
http://www.pcmag.com/article2/0,2817,2424668,00.asp
И погледај:
http://browser.primatelabs.com/ios-benchmarks и упореди http://browser.primatelabs.com/android-benchmarks

Мало је постало досадно да се одговара на ове покушаје ругања.

Poslednja izmena:
Iz kojih to zemalja. ? Zar nije siping odlozen za 3,4 nedelje ?

Poslednja izmena:
U iOS-u, samo prevuces sa levog kraja ekrana na desno i uradio si back. Suprotno je za forward.

Ovo naravno nije bas tako. Radis back swipe-om ako je developer implementirao navedenu funkciju. Npr. b92 i blic i dalje nisu, i jos gomila nekih drugih, osim toga nema konzistentnosti, swipe to go back nije uvek onakav kako ga je Apple zamislio, itd. Ima tu bas dosta problema, ne bi oni za dzabe stavili onaj suludi double tap.

Sto se svodi da je ipak iracionalno tvrditi sa je duble click ili swipe ako hoce jednostavnije resenje od back dugmeta u donjem delu ekrana smestenim tu od pocetka bas zbog velicine i koje radi uvek. Dobro su se setili pa su bar dugme odozgo za paljenje ekrana smestili sa strane, mogao je olako i tu neki triple tap da padne ;).

Poslednja izmena:
Pitao je covek za Safari. Ali do sada nisu svi morali da implementiraju swipe zar ne? Sada ce imati vise razloga zbog ip6+ da to urade. No svejedno doubletap je potreban i pored toga. Nece sigurno da menjaju dizajn telefona zbog jednog back dugmeta.

Vrh Dno