Šta je novo?

iPhone 6 / 6 Plus

ja ne shvatam vas ljude uopste.. ako vam se ne svidja telefon ne kupujte ga i ne punite temu glupim hejterskim postovima, uzivajte u svojiim android telefonima, imate teme za te iste
Ni ja ne shvatam čemu onda služi forum, ako ne možemo da razmenimo mišljenje i iskustvo

A koje su prednosti tog nfc apple pay sistema? Koliko vidim za sad, još jedna funkcija kojoj se pridaje nepotreban značaj, u nedostatku stvarnih unapređenja, kao Siri pre neku godinu, koju su svi zaboravili do sad.
Moje mišljenje je da je to velika stvar, i to za sve platforme, jer Apple ima ogromnu publiku/sledbenike, koja ih verno/slepo prati, sa kojom će daleko lakše da zaživi "nova" tehnologija i "novi" servisi, što je bez njih drastično sporije, svidelo se namo to ili ne.

Kao što sam i mislio, umesto da provučem karticu, prislonim telefon. Ne vidim stvarno nikakvu prednost, jedino dodatnu brigu, ako se isprazni baterija, momentalno ostajem i bez para. Ali biće popularno verovatno, malopre sam video neku anketu, 80% ljudi bi htelo ovaj način plaćanja.
Mislim da grešiš, fora sa ovim načinom plaćanja je da ne moraš da nosiš karticu sa sobom, pogotovo neko ko ima 10 kartica, a napolju je takvih mnogo, stoga sve mu se nalazi na telfonu, a sa druge strane nije na telefonu, nego je kod kućem ne mogu da je ukradu.

Nece? Cuj nece. U Milanu kad sam bio, toliko sam devojaka video sa Note tada 2/3 da je to bilo strasno. Ovde imam jednu prijateljicu koja ima Note 3 iako ne moze palcem da dobaci ni do sredine ekrana, ali ***.
Ko zna šta je njima sve pod ruku dolazilo veliko, pa su navikli na večiinu, ali generalno više je devojaka sa malim....telefonima :d

Ne dao Bog da još novčanik imate :D
Računali su da ti ne treba novčanik :S:

Navedi mi jednu korisnu stvar koju je tvoj sinak uradio sa NFC??? Ništa! ;)

Već sam ti rekao, NFC postoji već duže vreme, i implementiran je u mobilne telefone jer je jeftin, a sa druge strane ima veliki potencijal, za početak je imao neku sitnu ulogu, koja je u medjuvremenu rasla.
Npr NFC je zgodan za konfigraciju telefona, kad si npr u kolima, kod kuće, u prevozu i tome slično, zbodna stvarčica skroz.
Tako da je tvoja teza da premium telefon ne treba da ima NFC jer ima slabu primenu je pogrešna

Koliko sam shvatio to placanje je samo za USA tako da oni izvan nje nece svoj nfc koristiti za bilo sta pametno.

Moramo da razumemo da je USA Najbitnije tržište na svetu, jer naviše troše pare, a sam Apple ima največi uticaj tamo, tako da je računica jasna, prvo tamo, pa onda dalje, mada dosta lanaca koji su poreklom ili posluju u USA imaju svoje prodajne objekte i po ostatku sveta.
Moje mišljenje je da će sve to lepo zaživeti, ali da neće da ostane samo za Apple uradjaje, nama ni malo smisla, njih je daleko manje od ostatka tržišta, zato sam na početku rekao da ćemo svi imati koristi od ovoga

Poslednja izmena:
Evo covek na kp prodaje 19.9 su od 999, a vec 20.9. 899 :D Ja stvarno ne mogu da verujem da neko moze da da 100evra vise za pola dana iz ne znam kog razloga?
Ja cu nekako uspeti da se strpim dok stignu u svicu za 650 evra nedelju dana kasnije :D

Ranu kupovinu jedino opravdavam ako je neko developer i bitno mu je da se pred klijentima kojima odrzava app sto brze pojavi sa optimizovanom aplikacijom.

poređenja radi, evo kako se ove brojke preordera odnose prema ranijim startovima prodaje ajfona, ajpeda, galaxy serije telefona:
BxlYi5LIUAEt6l5.png

videćemo kako će izgledati početak prodaje u petak...

Moje mišljenje je da će sve to lepo zaživeti, ali da neće da ostane samo za Apple uradjaje, nama ni malo smisla, njih je daleko manje od ostatka tržišta, zato sam na početku rekao da ćemo svi imati koristi od ovoga
Ovo je sistem zasnovan na Apple-ovim rešenjima (nfc + secure element + touch id) i ugovorima koje je Apple sklopio sa bankama i prodavcima. Za sada je ograničen na USA, ali preptostavljam da će se širiti na UK i EU. Niko ne sprečava Google da uradi isto, jer treba gomila poslovnih dogovora da se postigne da bi to zaživelo. Apple je sigurno ovo ugovarao godinama, a uzeću kao primer Apple TV, projekat za koji se priča da nije zaživeo baš zato što Apple nije mogao da postigne dogovor sa onima koji su trebali da obezbede sadržaj za taj isti tv.

iWork i iLife paketi će izgleda biti preinstalirani na uređajima sa 64 i 128 GB:
screen-shot-2014-09-15-at-11-17-23-am.png

http://9to5mac.com/2014/09/15/ilife...e-installed-on-64gb-and-128gb-iphone-66-plus/

Poslednja izmena:
Što se tiče brojki oko prodaje iPhone-a mislim da će one biti sve veće i veće kod svake sledeće najave novog modela, iz više razloga, prvi je sve više i više hajpa, a drugi veoma bitan je da klinci koji su imali Apple uređaje u međuvremenu porasli i počeli da zarađuju svoj dinar i da ga troše.

Što se tiče Apple Pay, znam da je zasnovan na njihovoj tehnologiji, ali kad sam rekao da će da radi i na ostalim platformama, mislio sam da će se ubaciti oprema i za ostale, jer će to postati neki trend, a ko je lood da odbije toliko veliku količinu mogućih korisnika

Ma jok, sigurno treba 3gb, pa ce da laguje dialer npr. Ne verujem da su testirali...

jedno pitanje, planirma da donesem 2 ili 3 iphone iz inostranstva, a kako dolazim avionom, interesuje me kakva je situacija.
da li mogu da me cimaju za to ili ne? da napomenem, da imam trajni boravak u inostranstvu

poz

It was a necessary design trade-off, allowing Jony Ive’s team of designers to cram the advanced optics into the iPhone 6 necessary to make it the best smartphone camera ever.

Na kojim su ovi drogama, unutra je 1/3 inch senzor, isti kao u LG G3. Strci jer nisu sposobni kao Huawei, da senzor tih dimenzija smeste u jos tanje kuciste a da ne strci.

Nije to nego su morali da stave sto tanji mob da bi baterija bila "bedna." Neko napisa da su tako sigurni da ce korisnik da zameni mob za god,dve kada vidi da mu baterija polako slabi.. Premazani su oni svim bojama,zato su tu gde jesu , to jest na vrhu

Nije to nego su morali da stave sto tanji mob da bi baterija bila "bedna." Neko napisa da su tako sigurni da ce korisnik da zameni mob za god,dve kada vidi da mu baterija polako slabi.. Premazani su oni svim bojama,zato su tu gde jesu , to jest na vrhu
Baš tako, ništa ni Gugl ni Epl ne rade slučajno...
Prvi imaju ogroman % smartphone tržišta koje koristi njihove servise i tako zarađuju kintu, a ovi drugi prodaju hardver po neverovatnim cenama i tako uz pomoć agresivnog marketinga imaju dobit ;)

Sve je to ok, samo ovo oko inovacija i veličine telefona je čist bezobrazluk i podcenjivanje potrošača...

Poslednja izmena:
Na kojim su ovi drogama, unutra je 1/3 inch senzor, isti kao u LG G3. Strci jer nisu sposobni kao Huawei, da senzor tih dimenzija smeste u jos tanje kuciste a da ne strci.

Pa ne strci senzor sam po sebi nego su isli na sto tanje kuciste a navodno ima ''slozenu'' optiku. Da li je 1/3'' senzor nemam pojma, to je bila jedna od 3 poslednje glasine (pominjali su se i 1/2.3'' i 1/2.6'').

Poslednja izmena:

Ja od kako sam procitao da su oni 'akeri pronasli "kill switch" u stampacima svih velikih kompanija (Epson, Canon, HP) koji se aktivira na odredjenom broju printa, sad apsolutno verujem da SVI to isto rade.

Nekad mi je bilo sve ovo smesno ali vise nije. Mracne sile gutaju svet...

Ja и стојим 101% иза тога. Ништа бољи нису ни остали...

Ovo nije striktno vezano za Apple vec je deo Kineske drzavne politike koja ima u planu da u sto kracem roku zameni sve zapadne uredjaje domacim i u potpunosti izbaci Americki softver iz upotrebe zbog potencijalne spijunaze. Vec sam pominjao to u Windows temi, vazi i za Android i sve ostalo from USA.

Исто је кренула и Русија да ради.

Пробај да нађеш тај чланак на почетној страници сајта... а лик који је написао чланак је њихов колега који је задужен за праћење МЅ-а. Толико о њиховој објективности...

The Verge je odavno dotakao dno, ali sta hoces da kazes?
Kakave veze ima KO pise clana? Pa nismo coravi, slike sve govore.

Edit: A i na samom vrhu stranice je clanak, pod "Trending Now" :d
Mislim da ce Apple morati da edituje tj. bolje da kazem da manje edituje ove slike. :d

Poslednja izmena:
Apple se srami sopstvenog dizajnerskog rjesnja :mad: E moj Steve kakvim si ti pajserima ostavio kompaniju :smoke:

Srame se oni al milioni preorderovani vec!!!...po meni i treba da se srame u svakom slucaju.

The Verge je odavno dotakao dno, ali sta hoces da kazes?
Kakave veze ima KO pise clana? Pa nismo coravi, slike sve govore.

Edit: A i na samom vrhu stranice je clanak, pod "Trending Now" :d
Mislim da ce Apple morati da edituje tj. bolje da kazem da manje edituje ove slike. :d

Очигледно се нисмо разумели.

”Пробај да нађеш тај чланак на почетној страници сајта...” -> мислим на чињеницу да није лако видљив чланак када се посети сајт.

”а лик који је написао чланак је њихов колега који је задужен за праћење МЅ-а. ” -> Том Ворен је задужен за праћење МЅ вести и он је једини написао нешто о чему ја (а и многи други) пишу и причају већ неко дуже време, колико је огавно то што вири камера.

”Толико о њиховој објективности...” -> толико.

Pa ne strci senzor sam po sebi nego su isli na sto tanje kuciste a navodno ima ''slozenu'' optiku. Da li je 1/3'' senzor nemam pojma, to je bila jedna od 3 poslednje glasine (pominjali su se i 1/2.3'' i 1/2.6'').

Pogresio sam za Huawei, i kod njih kamera malo strci ali je daleko neupadljivije. Pritom je telefon tanji pola milimetra. Pogledaj poredjenje dimenzija, pogledaj tezinu, velicinu ekrana, kapacitet baterije i na kraju cenu: http://www.gsmarena.com/compare.php3?idPhone1=6378&idPhone2=6124. Pa mi sada reci kako je iPhone 6 morao biti ovakav kakav je. Ne nije morao biti nego su gledali da sto vise ustede i povecaju sebi zaradu. Pogledaj sta gsmarena navodi kod ajfon kamere.

Srame se oni al milioni preorderovani vec!!!...po meni i treba da se srame u svakom slucaju.
Rezultati prodaje ne govore da je proizvod djelo savrsenog dizajna (po cemu je Apple inace poznat). To sam ja kritikovao, a ne prodaju.

Po tvojoj logici Samsung Galaxy linija je jedna od najljepsih sa najboljom zavrsnom obradom i materijalima u mobilnoj industriji :smash:

@ G@W

Ne znam da li si razumeo.. kamera strci zato sto su isli na sto tanje kuciste a lens sistem je takav da na tako tankom telefonu prosto mora da strci (da je neko starije resenje u pitanju ovo ne bi bio problem).
Da su isli na malo deblje kuciste to ne bi bio slucaj a i mogli bi da strpaju i vecu bateriju, OIS, veci senzor itd. Ovako su hteli da idu na tanak, fensi uredjaj (sa epic bezelima). Sta reci tek za ovo http://www.gsmarena.com/compare.php3?idPhone1=6378&idPhone2=6538 Jeste da se sistemi razlikuju ali..

Inace ja uopste ne sumnjam da ce ip6 biti veoma kvalitetan u sw/hw smislu, imaju svoju publiku koja bi hajpovala i kamen sa monohromatskim ekranom koji bi se prodao u 50 miliona primeraka i to je to. Cak mislim da ce na nekim poljima opet biti bolji od vecine android konkurencije (cipset/brzina u realnom radu/sw, zvuk, kvalitet displeja pa mozda i kamera), odradili su onoliko koliko je dovoljno da budu aktuelni u toj nekoj vodecoj klasi smartfona ali mi dizajn, kapacitet baterije, bezeli itd stvarno nisu jasni kao ni cinjenica da se nekako stapaju sa prosekom te najvise klase. Ja sam od ip ocekivao 1/2.3'' kameru sa OIS-om, xenonom i vrhunskim softverom, bar 2500 mAh bateriju, unapredjen IP5s dizajn sa malim bezelima itd. Na kraju je ovo vise IP5s + nego IP6, bar za mene koji sam ocekivao mnogo vise od sestice.

Ali zna se, radice vrhunski i prodavace se vrhunski, njima nije cilj da fasciniraju android publiku nego da prodaju sto vise uredjaja svojim fanovima kojih imaju kao 10 najpopularnijih android proizvodjaca zajedno (bez Samsunga).

Poslednja izmena:
Vrh Dno