Šta je novo?

iPhone 6 / 6 Plus

Bez uvrede Dark Side, al imam utisak da ti želiš da ga kupiš a ne tvoja supruga :) Šta će ženi telefon tolikih dimenzija (a ti si na Note-u trenutno)? Mislim da bi ispao car kad bi je "odgovorio" od kupovine, ili umesto toga neka uzme Note 4 :D
E sad zezaš...ali stvarno..:)
Iskreno od kada sam video Iphone 6plus još više sam počeo da cenim ovaj Note 3 koji imam jer mi pruža više od 6+.
Ali ja moram da pratim teme o iphone jer moja supruga kupuje( a to znači ja plaćam) uvek apple tablete i Iphone.Tako da kada treba servis Iphone(podešavanja i ******) onda mi samo izruči iphone i ja se smaram.Iskreno, samo mi se 20 nanometarski A8(hebe kevu pa otkida) sviđa i apsolutno ništa više.Više mi se sviđa iphone 5s.
Moje mišljenje je da su debelo promašili sa 6plus ako se gleda skok androidaša na drugu paltformu.Svako će pre kupiti note 3 ili 4 jer daleko više pružaju u korisničkom smislu nego ogromni 6plus.
ps. da odgovorim fensera od jabuke? SIZIFOV POSAO.Pokušavao sam.Njoj ne treba mnogo korisnih smart funkcija kod telefona i IOS joj odgovara.A jabuka je tu da se izdvaja u društvu.Lepo objasnih da je čak i iphone 5 lepši ali ona kaže" ali i phoine 6plus je 6plus..."...tako da pucam kintu bezveze ali mora se.. :S:

Poslednja izmena:
pa ti si napisao da je prvi osmislio. ostali kao imaju nfc chip i sta sa njim....
ja sam ti samo odgovorio na to, da nije on to osmislio. ne moras da galamis
Citiraj me... Ili nemoj da lažeš i da gomilamo forum porukama. Ne galamim već konkretno odgovaram na pitanja.

@mitar1982
Jesi gledao prezentaciju u utorak? Ako nisi, odgledaj, pa ćeš videti prednosti, sve lepo objašnjeno, da ne parafraziram. Ali ako "ti lično" ne vidiš to kao prednost ne znači da nije prednost drugima.

Pa ova prezentacija vređa inteligenciju, blago vama kad možete to da gledate, pokojni Džobs je bar bio harizmatičan, ovom Kuku definitivno ne leži uloga topshop prodavca. Kao što sam i mislio, umesto da provučem karticu, prislonim telefon. Ne vidim stvarno nikakvu prednost, jedino dodatnu brigu, ako se isprazni baterija, momentalno ostajem i bez para. Ali biće popularno verovatno, malopre sam video neku anketu, 80% ljudi bi htelo ovaj način plaćanja.

Ipak govoris o zemlji u koju jos nije stigla cipovana kartica a ni pin.

Mislim da je ljudima ipak najbolnije to što je običan iPhone slabiji od većeg brata, iako mizerno, opet jeste, i onaj osjećaj da nemaš sve naj, a ne sviđa ti se baš ovaj sa velikim ekranom... :D

Možda ovaj iPhone pogura malo i Note prodaju.

Poslednja izmena:
Banke naplaćuju proviziju trgovcima, a Apple je u jedinstvenoj situaciji jer naplaćuje proviziju bankama:
Uh, ako je ovo kao sto pise Apple ce postati izuzetno jaka kompanija na globalnom nivou sa ogromnom kapitalizacijom i tu ne mislim na berzansku kapitalizaciju koja je njesra vec na hard cash... Ne smem ni da zamislim koliko je to novca na mesecnom nivou na njihovom racunu.. Ne znam kako onom Google-u to nije poslo za rukom, ovo je bas ekskluziva...presedan maltene
Koliko ce to biti dobro/lose za buducnost videcemo ako je istina..

Apple je uvek bio za koplje ispred drugih u dizajnu telefona, čekao sa 6+ očekujući da veliki ekran smesti u minimalne dimenzije kućišta. Kad ono, manji ekran od note 4 a telefon još veći. Potpuno razočaranje.
Biće zanimljivo videti reakcije apple fanova koji su poručili 6+ a koji nisu ni svesni koliko je to veliki telefon uživo, kada ga budu dobili.

Apple je uvek bio za koplje ispred drugih u dizajnu telefona, čekao sa 6+ očekujući da veliki ekran smesti u minimalne dimenzije kućišta. Kad ono, manji ekran od note 4 a telefon još veći. Potpuno razočaranje.
Biće zanimljivo videti reakcije apple fanova koji su poručili 6+ a koji nisu ni svesni koliko je to veliki telefon uživo, kada ga budu dobili.

Pa mozda ce posle kako kazes da nisu svesni velicine telefona da ga masovno prodaju pa mu padne cena.:d

Poslednja izmena:
isekao sam karton,nalepio i video dimenzije.Meni je to sasvim ok.Jedino mi je problem leto,posto ni u 1 dzep od sorca ne moze da stane.Imam torbicu,al i tu staje knap

To i ja radim kad razmatram kuopovinu nekog uredjaja u čije dimenzije nisam siguran. Ali šta misliš koliko tipova koji samo žele da imaju najnoviji i najbolji iphone će to isto uraditi? 5%? I to je mnogo.

Pa onda jedino da se uzme od kartonskih kutija strane. One su deblje mozda ako treba i dva sloja. Zanimljivo, nisam uopste razmisljao da se tako vidi da li nekom odgovara velicina telefona.

Najveca ironija je sto mnogi iPhone korisnici ne znaju sta da rade, nece 4.7" zbog rezolucije i sto nema OIS a 5.5" im prevelik ali ipak sad vise ni to nije preveliko jer Apple tako kaze. :d
Po mom misljenju porazavajuce je sto je 6+ sa 5.5" ekranov glomazniji uredjaj od Note 4 koji ima 5.7". Na stranu sve prednosti Note 4 nad 6+.

Evo moj rodjak jedan, inace veliki fan Apple proizvoda koji koristi iPhone i samo iPhone vec godinama (4, 5, 5s) ja ga pitam juce sta misli o 6 i 6+ on kaze: "Odlicni, uzimam 6+ do kraja godine". Pitam ga ja sto 6+ sa 5.5" ekranom jer je tvrdio da mu je 4" taman za ruku, za browsing, za kucanje poruka... on kaze: "Navicicu se, sta je to 5.5" :d
Ja mislim da mnogi nisu ni svesni sta ce da kupe, naravno sve je stvar navike na kraju ali hocu da kazem da je bila prica da je 4" idealno, da ne treba nista vece za iPhone a sad... :D

Poslednja izmena:
Tako bih volio da ovim potezom Apple bude potucen i osramocen do nogu! Kako su samo pohlepni pa ovo nije normalno! Sto su koji k. onda izbacivali onaj 4.7'' model sa onakvom specifikacijom kad im je, sad vec ocigledno, 5.5'' iPhone bio prioritet?!?! O Apple FailWatch-u da i ne govorim. Ovi "pametni" satovi ce biti teeeeeeski ali teski FAIL.

Volio bih cuti razlog zasto su napravili toliko ogroman skok u velicini ekrana jer sam ja jos uvijek ubijedjen da bi model sa 4.3" ili 4.5 " bio sasvim dovoljan skok po pitanju velicine ekrana.

Djevojke sigurno nece uzimati veci model od 5.5".

Fokus ide ka Apple Pay-u i trebaju im uredjaji za svaciji ukus?

Djevojke sigurno nece uzimati veci model od 5.5".

Nece? Cuj nece. U Milanu kad sam bio, toliko sam devojaka video sa Note tada 2/3 da je to bilo strasno. Ovde imam jednu prijateljicu koja ima Note 3 iako ne moze palcem da dobaci ni do sredine ekrana, ali ***.

Poslednja izmena:
lepio sam sloj po sloj kako bih dobio i pribliznu debljinu i ne brinem zimi kako cu ga nositi,al leti se situacija komplikuje

ja imam note 3 i nije problem da stane u dzep ali problem je kada sednes.Sa iphone 6plus bice jos veca muka.

sad sam koristio neki lg l80 sa maskom,ja mislim,iste je širine kao i iphone 6+,al je kraći za nekih 2-3 cm...

iPhone 6+: 158.1 x 77.8 x 7.1 mm
Note 4: 153.5 x 78.6 x 8.5 mm

Uži i tanji telefon nikako ne može biti "glomazniji", bar po meni.

Poslednja izmena:
Sirina telefona ovde ne igra ulogu, osim ako niste "kosarkasi". Ja ne mogu nista preko 65mm sirine da koristim udobno jednom rukom. LG G2 koristim sa obe, kao tablet. Kada je vec preveliki za prosecnu saku, postavlja se pitanje zasto samo 5.5 incha kada Kinezi (Lenovo i Huawei) imaju u ponudi telefone sa ekranima od 6 incha koji su siri svega 3-4 milimetra?

iPhone 6 / iPhone 6 Plus

Tako bih volio da ovim potezom Apple bude potucen i osramocen do nogu! Kako su samo pohlepni pa ovo nije normalno! Sto su koji k. onda izbacivali onaj 4.7'' model sa onakvom specifikacijom kad im je, sad vec ocigledno, 5.5'' iPhone bio prioritet?!?! O Apple FailWatch-u da i ne govorim. Ovi "pametni" satovi ce biti teeeeeeski ali teski FAIL.

Sem velicine i opticke stabilizacije 6 i 6+ se razlikuju kako? prioritet u cemu, dodatnom povecanju ekrana? lol

Pohlepni (samo ne znam ko? i sto je to bitno za bilo sta?) su jer su izbacili veci ekran? Jos jedan lol

Ali pazi ti to, svima je kataklizma sto je fon 5mm duzi? LOL, a cak je i uzi od Note-a a realno nije ni bitno.

Haha ovo je haos matori neki postovi mi ulepsaju dan. :D

Poslednja izmena:
Zašto si tako kivan i ogorčen, ako ti se poslovna politika Epla ne sviđa, zašto se baviš njima i priželjkuješ poraz? Sigurno si uspešan privrednik ili preduzetnik pošto imaš osećaj da predvidiš reakciju tržišta :)

Vrh Dno