Šta je novo?

iPhone 6 / 6 Plus

A i Mac-ovi su odlicni ;)

Camera lens se uvek cuje kada kamera nije upaljena , to je normalna pojava zbog sociva unutra . Prisutno na svim modelima telefona sa pokretnim delovima unutra

Dakle neki mozda znaju reklamirao sam nov ip6 zbog displeja koji nije lezao lepo. Odvajao se kod volume digmica.

Danas mi na Zlatibor stigao novi, odnosno nov u folijama u mojoj kutiji. Detaljnim pregledom ustanovim da ovaj novi ima isti problem samo na drugoj strani kod power dugmeta. Plus ustanovim da mu socivo kamere zvecka ko ludo.
Odmah se vratim u telekom gde i radnik ustanovi isto. Kaze saljmo ga odma u servis. Sve ista procedura bla bla bla. Zvace me cim sazna nesto a kao moralo bi da se resi u roku od 14 dana po njemu.

Ne znam sta apple radi ali ovo je sramota. Ako mi kojem slucajem ne zamene idem pravo u drustvo za zastitu potrosaca i trazim raskid ugovora. Ne pada mi napamet da mi telefon od 700 eura zvecka i da mi se displej savija.

Imam isti problem sa telefonom uzeo sam ga pre dva dana... Dvoumio sam se da li da reklamiram ali hocu... Losa tura izgleda

Ako je generalno taj problem verovatno bi internet bio pun zalbi. To je verovatno zapala losa serija mts-u. Sad ce jadan OS X da strada zbog felericnog ajfona [emoji1]

Nece ako mi daju normalan telefon [emoji6].

Mozda sam trebao da insistiram na novom vakuum pakovanju nisam siguran sta zakon kaze posto je reklmamiran odmah, nije proslo ni 24h. Mada ni to nije garancija posto vidim ima jos slucajeva.

Samo je bedara sto sutra ako resim da prodam telefon moram kupcu da objasnjavam i pokazijem silne papire zasto se imei kutije razlikuje od telefona i to moze da obori cenu.

A da, nekulturni radnici u servisu su mi kutiju vratili bez folije koju sam isekao fino samo odozdo, trebao sam i za to da se bunim nego nisam znao de bijem kad sam video isti problem.

Nema sanse da se vidi na slici, vidi se kad se pritisne deo displeja koji je problematican i on ulegne unutra.

Nisam ni mislio da trazim raskid ugovora u drustvu za zastitu potrosaca vec da se informisem o svojim pravima. Pozdravices ih sam.

iPhone 6 / iPhone 6 Plus

Pa moguce ali ipak sam pisao to pod izlivom besa i teskom nervozom. Dva nova telefona vracam morate imati malo razumevanja [emoji2]

Hvala za zakon, nadam se da mi nece trebati [emoji2]

Poslednja izmena:
Kako se radi sync chrome bookmarka sa iphonom (safari browser) bez instalacije icloud programa za windows?

Opet pitanje, danas sam hteo da dodam svoju Internet Karticu u AppStore ali mi je odbio? Zna li neko zašto?

Rešeno: Country je bila US, stavio sam Hrvatsku i sad sve radi ;) :wave:

Poslednja izmena:
Kakva je situacija u Beogradu u MTSu za model iP6, 16gb?

Ne znam za Beograd, ali mi smo prošle nedelje u utorak poručili iphone 6 16GB i u petak je bio kod nas na adresi u firmi.

Dok se svode zaključci o poslednjem tromesečju 2014-te, pojavili su se podaci o podeli profita za taj period na tržištu smartfona po kompanijama:
http://fortune.com/2015/02/09/canaccord-apple-took-home-93-of-mobile-profits-last-quarter/
canaccord-inset1.png

Način računanja je malo čudan, ali ova tabela pokazuje da je Apple ostvario 93% ukupnog profita svih proizvođača smartfona.
Samsung je zabeležio 9% profita, Microsoft je napravio gubitke (-2%), ostali (LG, Sony, HTC, Blackberry, Lenovo) su poslovali sa minimalnim profitom ili bez profita.
Očigledno je da sav profit od prodaje smartfona leži u high end segmentu.

hsv.stoned je već postavio u nekoliko tema ovaj interesantan blog:
https://theoverspill.wordpress.com/...surprising-number-from-q4s-smartphone-market/
Tekst u stvari objašnjava kako Apple u stvari može da ostvari ovu prednost nad drugim proizvođačima:
- finansijska situacija koja obezbeđuje da planiraju više godina unapred i obezbede od snabdevača najkvalitetnije komponente, ograniče dostupnost drugima, kupe ključne kompanije za razvoj
- potpuna kontrola nad razvojem softvera i ključnih delova hardvera (SoC).
Evo zanimljivog dela teksta:
You can argue – and lots of people do – that Apple is therefore “charging too much for the iPhone, and it should cut the price so that more people would buy it”. This is superficially attractive logic to people who (a) aren’t running a business and (b) can’t think long-term.

For Apple, the cash it rakes in is used to reinvest in factory and supply contracts in ventures for forthcoming products. If it didn’t have that surplus cash, it couldn’t buy fingerprint reader companies, lock up supplies of camera sensors, guarantee enough factory production to make 74.5m phones, fund machinery to diamond mill the sides of phones, and pay forward for whatever it’s going to do over the next two, five, ten years.

By contrast, the Android OEMs whose phone divisions are living hand-to-mouth on those incredibly slim margins can’t afford to reinvest. They’re essentially at the mercy of the rest of the smartphone and component ecosystem.

For example, they can implement a fingerprint scanner (HTC and Samsung have) but it’s incomplete; HTC didn’t use it across all its models and it wasn’t part of a payment system – as Apple Pay is, carefully planned over a two-year arc. Similarly, 64-bit Android hasn’t happened to any appreciable extent, and while you can argue about whether 64-bit makes a difference (these ARM engineers reckon it does, and explain why), Apple is still a mile ahead of the rest in implementing it. Lots of Android has to move at the pace of the slowest part of the hardware ecosystem, much of which is 32-bit.

Note that three of the four top-line OEMs are part of large conglomerates which collectively make everything from camera sensors to games consoles to TVs to washing machines to memory chips. That means the smartphone divisions are effectively a bit of icing on the main, hopefully profitable, other parts of the business, and also that they can bear quite sizeable losses for a while (LG and Sony have). For Samsung, mobile enjoyed a spell in the sun; now the chip business has become dominant again. HTC’s survival is anomalous, but somehow heartening.

High-end Android – trying to compete with Apple, especially in the fourth and first quarters (because the latter is a gift-giving time in China particularly) – is becoming a rich man’s game, with low returns. Nor are these ASPs and profits for the fourth quarter unusual; tracking them over time you see similar figures. LG’s average smartphone operating margin for the past 8 quarters is 1.3%; for HTC it’s -1.4%; for Sony it’s a few percent.

In fact, they’re all caught in the “value trap” that I wrote about a while back for the PC market: because they don’t control the software, there’s little chance to differentiate. These companies are vulnerable to customers who choose simply on price. That means only those who can manufacture at scale or compete locally can benefit.

@drgonzo
Koje tržište? Ovde fale neki proizvođači na ovoj listi.

Помало ми крцка touch id дугме кад се притисне :Д Обична 6ица, из мађарске. Као да има дупли клик, као ја фотоапаратима за фокус :Д . Који су цареви. Мислим мизерно је, али се осјети да није као раније...

Едит: упоредио сам телефон са колегиничиним и јесте сјебан :Д Убудуће чекати само еС ревизије

Poslednja izmena:
Znaci i to da proverim kad mi stigne nova zamena, stvarno nisu normalni.

Koje je boje tvoja a koje kolegicina?

Kod mene beli, kod koleginice crni... Smor. Izlgeda da sam jedini kome se to desava :(
Star neka 3 meseca...

Kod mene beli, kod koleginice crni... Smor. Izlgeda da sam jedini kome se to desava :(
Star neka 3 meseca...

Pocinjem da sumnjam da beli ima vise priblema nego crni...El ne mozes da reklamiras, trebalo bi da zamene ako nije na svim tako?

meni se cuje taster kako treba, ali kada su novi tasteri, normalno je da je bucniji (jer je nov) a sada ako tebi nije bucan vec ne znam sta imas 2 hoda onda blage nemam sta je :-D

iPhone 6 / iPhone 6 Plus

Niste jedini, meni su na dve crne krckali. Isto kupljeno u HU.
I da: nisu mi uvazili garanciju u Pesti posto se ne desava dovoljno cesto..

Крцкање... Малко, али мизерно крцка... Није оно шкљоц кад је ново, већ изгледа није чврст федер или нешто шта га дежи... Мислим, небитно тотално, али после бенд гејта, глупости са лаганим гребањем екрана сад и ово... Софтвер 10ка, дизајн 10ка, хардвер 10ка, само кућиште 8мица... И још користим елгахо оутфит маску против падова и каљено стакло... Па видите :д

Међутим, и поврх свега, никако се не бих вратио на неки андроид, сем можда на ХТц Оне али да направе љепши фонт и УИ

Poslednja izmena:
Nazad
Vrh Dno