Šta je novo?

iPhone 5

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Meh, mene smara sto ne prosire ponudu. Jedan jedini tip telefona mi je krs koncept. Blesavo mi je da do juce nikom nije trebao ekran drugih dimenzija sem 3.5 a od sutra niko nece zeleti isti taj 3.5 vec iskljucivo i jedino 4".
Btw trebalo bi da veoma brzo izadje posto se u zapadnoj eu cetvorka cisti iz skladista kroz masovne akcije.

Razumem donekle Apple, imaju ubedljivo najprodavaniji fon na trzistu i vode se logikom da ocigledno te dimenzije uredjaja najvise odgovaraju korisnicima. krecem od svog primera, ja sam prvi kome je najprakticnije nosenje uredjaja tih dimenzija i protivio sam se bilo kakvim promenama velicine displeja koje bi uslovile drasticnu promenu velicine samog uredjaja. ako sve bude ovako kako je do sada leakovano vidi se da je apple uz minimalno povecavanje dimenzija telefona uspeo da poveca ekran na 4". po meni to je ok, svaka radikalnija promena znacila bi da ostajem na 4S-u. ono cime bih ja bio zadovoljan je ledja koja se manje grebu, jos bolja baterija od 4s, jos bolja kamera-a i dodatno poboljsanje iOS-a (koje mi je daleko znacajnije od quad core CPU i GPU-a, gigabajta rama i ostalih H/W specifikacija)

Jeste to sve ok, ali što ga nisu malo proširili :) ipak će mi sledeći fon biti Gnex, a baš sam hteo malo da odem na iOS da ga čačkam ;)

ima :)

Pa naravno da ima, glup je reci da nema, jedino na wp nema nesto cackanja.

Razumem donekle Apple, imaju ubedljivo najprodavaniji fon na trzistu i vode se logikom da ocigledno te dimenzije uredjaja najvise odgovaraju korisnicima. krecem od svog primera, ja sam prvi kome je najprakticnije nosenje uredjaja tih dimenzija i protivio sam se bilo kakvim promenama velicine displeja koje bi uslovile drasticnu promenu velicine samog uredjaja. ako sve bude ovako kako je do sada leakovano vidi se da je apple uz minimalno povecavanje dimenzija telefona uspeo da poveca ekran na 4". po meni to je ok, svaka radikalnija promena znacila bi da ostajem na 4S-u. ono cime bih ja bio zadovoljan je ledja koja se manje grebu, jos bolja baterija od 4s, jos bolja kamera-a i dodatno poboljsanje iOS-a (koje mi je daleko znacajnije od quad core CPU i GPU-a, gigabajta rama i ostalih H/W specifikacija)

Sve ja to kapiram, ali mi je blesav ceo koncept jedan jedini tip telefona svima odgovara. I ipad me je nervirao jer neko zeli veci ekran, neko manji i tek kad im je kindle fire odvalio deo trzista setili su se da mogu da izbace jos jedan model. Al imaju apsolutno najbolji ekran i gomilu aplikacija kojih nema na androidu tako da nisam alternativu.
Iphone 5 ce verovatno moja zena uzeti na ugovor jer im modeli izgledaju lepo i generalno nisam ni video da devojke nose bilo sta sem iphona. Al za iole zahtevnije korisnike sa specificnijim potrebama mi je krajnje *****no da svima odgovara identican fon. Bem li ga, skoro sam uzimao auto i samo pomislio kakav bi ******izam bio da svi vozimo isti auto.

Citiracu sebe:

Za shake Hobita uvek ima iphone sa svojih zacementiranih 3.5 incha. Cisto sumnjam da ce apple ikada preci tu dijagonalu - jer da bi presao na vecu dijagonalu, mora da potpuno promeni UI i da ubaci kapacitivno "back" dugme u donjem delu uredjaja, umesto sto im "back" sada stoji gore levo. To "back" u gornjem delu ekrana je potpuno nefunkcionalno ako se ode na vishe od 3.5 incha. A dodavanje kapacitivnih dugmica pored home dugmeta narusava minimalisticki dizajn, a dizajn je sve. Tu su onda moguce i patentne tuzbe, ko koga kopira, itd. Zasto bi se apple smarao sa tim, kad i ovako prodaje brutalne kolicine telefona. Stoga, koga nervira trend uvecavanja ekrana, tu je apple.

Sto se tice fetisha da moras imati najbolji fon, pa makar ga koristio samo za telefoniranje - tu pomoci nema. Jer je potpuno sumanuto staviti hardver laptop-a u uredjaj od 600e, a na uredjaj staviti ekran od 2incha i koristiti ga za mail/sms/fon. Cemu? Sto jaci hardver, to uredjaj dobija vise funkcija, te mu se i ekran uvecava. Imala je tema na benchu "treba li mi uopste smartphone", mozda je to prava tema za jadnikovanje nad sudbinom kletom. Najbolje sad u s3 temi kukati kako su smartphonovi prebudzeni i preveliki.

Ne moze apple da znacajnije poveca ekran bas zbog ios ui-a i back dugmeta, jer je ui smisljen tacno za tu dijagonalu. Ovo je maximum uvecanja koji cete videti na iphonu bez radikalnijeg menjanja dizajna. A zasto bi radikalno menjali dizajn kad racunaju da ce prodati 250 miliona iphona ovakvog kakav je? Za moje potrebe recimo ovo je jednostavno premalo i prevazidjeno pa makar stavili rezoluciju od 3000x4000...

Sve ja to kapiram, ali mi je blesav ceo koncept jedan jedini tip telefona svima odgovara. I ipad me je nervirao jer neko zeli veci ekran, neko manji i tek kad im je kindle fire odvalio deo trzista setili su se da mogu da izbace jos jedan model. Al imaju apsolutno najbolji ekran i gomilu aplikacija kojih nema na androidu tako da nisam alternativu.
Iphone 5 ce verovatno moja zena uzeti na ugovor jer im modeli izgledaju lepo i generalno nisam ni video da devojke nose bilo sta sem iphona. Al za iole zahtevnije korisnike sa specificnijim potrebama mi je krajnje *****no da svima odgovara identican fon. Bem li ga, skoro sam uzimao auto i samo pomislio kakav bi ******izam bio da svi vozimo isti auto.

Sasvim je normalno da razliciti ljudi imaju potpuno drugacije potrebe, koliko sam ja u pravu da su mi dimenzije iPhone-a idealne i da nikada ne bih nosio iPhone koji je dimenzija kao recimo Galaxy S3, toliko je u pravu i neko kome je to malo i ko zeli veci ekran. Samo kazem da razumem Apple sto ne zeli radikalno da menja dimenzije svog uredjaja koji je ubedljivo najprodavaniji smartphone na trzistu.

Pa da oni su napravili to tako... Ko hoće telefon sa iOS-om uzme iPhone, ko hoće veći ekran uzme iPad i to je to... Sad jos ako izbace iPad mini, uh to bi bilo dobro... Mada meni se svidja koncept phablet-a i taman je toliko koliko treba velik da možeš i da ga držiš i sve (barem za one koji imaju koliko toliko normalnu veličinu šaka).

Nemoj, dobri smo :D
Kažem hoću malo vamo da čačkam i da vidim kako to sve radi, a lako ću ga prodati, barem je u Srbiji lako prodati ;)

Baš juče sedim u kafiću i preko puta mene jedan lik prodao drugom ip4 za 550€ simfree i to samo sa punjačem... A slušam priču ovaj kao znaš ne može da se nabavi nigde original kutija ni ja je nisam dobio, ali kao sad ćeš imati najbolji telefon na svetu, a ovaj drugi pita hoću li ja moći normalno da pozovem i da pošaljem poruku ili mms :banghead:

Inače jel ima sad po default-u da može da se pošalje MMS ili treba koliko mi se čini fix sa Cydia-e? Znam da sam ja na 3.1.3 morao da skidam fix.

Ne treba ti nikakav fix za MMS, ali ko to još koristi pored emaila i gomile društvenih mreža i IM programa? :)

Vidiš da ima kao što je ovaj ;) ali i kad razmislim ima dosta ljudi koji nemaju smartphone, a hoće da pošalje i prime mms, pa im dobro dodje ta usluga. A i mnogo ljudi koji čak imaju ne koriste ceo potencijal smartphone-a, nego eto tako kupili preko operatera, dobili za dinar i koriste ga kao dumbphone :)

Ma jasno je to meni, ali od te gomile ljudi koja nema smartphone, veliki procenat ni ne zna kako se šalje MMS :)

Ima i toga, mi smo posebna nacija :) Važno da se kupi neki telefon od 600€, a to što će se upotrebljavati kao nokia 3310 pa to nema veze.

Samo treba uzimati sim free, ja sam onomad imao 4.-vorku sa gevey-om, i to je blagi uzas...to sebi vise nikada ne bih pozeleo...

@djilkosh - dobijas rom-ove i teme ispod tezge, i ti ovako da im vratis....iOS-om....pa viktor ce da se samoubije :D

Reći ću mu da mi napravi JB temu za iOS :) ej bre, pa da se proširi tržište :p

Znači to je to? Ako jeste, očekivao sam mnogo više. Kako će se ovaj duguljasti dizajn pokazati, videćemo, ali meni se na prvu loptu ne dopada. Kad sam video fotografije, mislio sam da je fake, pa je došlo još fotografija, pa onaj video i sad još jedan video, tako da je izgleda ovo real deal. Ono što već vidim kao problem jeste dolazak palcem do gornjeg levog ugla ekrana. Mat leđa su mi ok rešenje. Ostaje da se nadamo da će software da napreduje, pa da se i mi sa 4s ovajdimo. :)

Odlicno, sad bar vise ne moraju da brinu da ce ih samsung kopirati, ovakvu budalastinu niko nece pratiti...
Sve mislim da ovo nije novi ip.

mozda zato sto je prototip :D

i jedno za vas noob pitanje

oce li moci da se koristi u srbiji normalno ako se kupi u inostranstvu i koristi ovde dok ga ne otplatim preko racuna
i onda vratim sa sobom kad se budem vracao?

btw nisam nikad imao iphone
no ovde gde sam sad ne postoji dobra alternativa sa tastaturom
te ako uzimam verziju gde je ceo fon veliki displej iphone mi se cini kao najbolja opcija

@Falcon evo o čemu ti pričam... Ima da se vidi iz priloženog...

@daredevil ako kupiš simfree može.

A i ako ne bude simfree, najverovantije ce da naprave neku karticu koja ce ga otkljucati. Kao sto je bio Gevey za iPhone 4 i X-sim ili R-sim za 4S. Ali ne verujem odmah, vec posle par meseci...

Inace sto se tice dizajna i ostalog to se nikad ne zna dok jabucica ne zakaze sastanak i ne plasira ga. A ovako je samo neko pustio buvu i onda se ljudi pale i loze bzvz...

ne bih me cudilo i da je sam apple namerno pustio buvu kako bi se ceo svet zanimao,dok bi oni na miru radili i pravili iphone

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Vrh Dno