Šta je novo?

iPhone 5

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Je i dalje verujem da nece menjati velicinu ekrana i iskreno mi ovo izgleda kao da se kinezi zaj****aju sa nama...

...mada, ko zna uzivo kako bi ovo lezalo u ruci i kakvi su materijali upotrebljeni. Za razliku od drugih proizvodjaca, apple-u je ocigledno, pored cula vida i druga cula bitna da budu zadovoljena (dodira i sluha)

Bilo bi dobro da naprave i uporednu sliku sa 4/4s, cisto zbog dimenzija.

Poslednja izmena:
Mislim da je cak negde najavljeno od strane njih da se dimenzije ekrana menjaju samo treba naci tu vest:).

Slike ne deluju kao PS, a ni kao render, deluju realno, e sad iskreno, ako ce ovako izgledati bice prelep, posto je meni cetvorka neprikosnoveno nalepsa, jeste da ekran deluje izduzeno, ali moguce je koliki su ludaci da ce staviti full HD rezoluciju, kako bi "kupili" ljude, Ono sto ja pretpostavljam da ce biti je 4", bar 720p ekran, ista zadnja kamera, prednja kamera mozda 720p (ali sumnjam), dual core cpu, gotovo sam siguran da nece ponuditi quad. Sve u svemu mislim da sem ekrana, nece ponuditi nista toliko epohalno da bi mi sa i4 presli na i5 (vlasnici i4s pogotovo). Ovo je naravno neko moje misljenje, znajuci koliko jajare ovi iz Apple-a.

Mislim da je cak negde najavljeno od strane njih da se dimenzije ekrana menjaju samo treba naci tu vest:).

Verujem da si pomesao sa necim, jer 100% nisu zvanicno ni jedan detalj izneli kao i uvek do sada.

Verujem da si pomesao sa necim, jer 100% nisu zvanicno ni jedan detalj izneli kao i uvek do sada.
Sad vec davno bese, ali zar nije Engadget ili neki od sajtova kupio onomad iPhone 4 sample, gde je u pocetku bila prica da je radnik apple-a slucajno zaboravio fon u nekom baru, pa su ga oni nasli, slikali, otvorili i prvi i jedini pokazali prave slike. Pa se posle ihahaj otkrilo da je to bila suplja prica i da su prosto kupili sample. Sto to ne bi moglo da bude isti slucaj kao sa ovim slikama iPhone 5?
Tacno je da Apple nikad ne daje informacije, slike, specifikacije unapred, ali opet, moguce je da je neko opet "zaboravio" iphone 5 u baru :D

Izgleda brutalno dobro.

+1

Jel to nazad nije staklo, samo aluminijum?

Inace setih se još nečega sta bi voleo da srede u odnosu na ip4, a to je da pojačaju malo zvučnike, slabo mi se čuju nesto... Posto ide veće kućište mogli bi malo veće zvučnike staviti ;)

Ovo je uzasno, mislim da ce IP5 da izgleda mnogo "svemirskije" tj tanje i elegantnije i manje ce da lici na stari. Najmanje quad core i 4" se podrazumevaju, kao i bolesna rezolucija, a koliko ce uspeti da ga stanje videcemo, to ce im biti najveci izazov, a videcemo takodje da li ce uopste nesto ostati od hardverskih tastera. Home taster nepotrebno zauzima veliki deo prednje povrsine.

Ne verujem da će biti quad core kad je već postalo tradicija da Iphone ima downclockovani Ipad procesor, a novom Ipadu odličnom ide sa dual core CPU/quad core GPU A5X-om.
Da li bi quad core stvarno doneo neku primetnu razliku u radu u ovom trenutku, osim slova na papiru?

Slažem se da home taster zauzima radnu površinu, ali dok je iOS u ovom obliku, ne verujem da će ga dirati. Home taster je važan i da bi mogli da uradimo hard reset, ubacimo uređaj u DFU mod...

Sumnjam da je to finalni dizajn, gornji i donji glossy deo previše štrče od mat "poklopca", deluje raspareno.

iphone-leak_large_verge_medium_landscape.jpg

http://www.theverge.com/2012/7/30/3201339/iphone-5-case-video-leak-rumor

Ne verujem da ce na ono da lici iPhone 5, dosta je slican cetvorci po dizajnu. Mi mozemo samo da nagadjamo za sad, kao i uvek to se nista tacno ne zna dok se javno ne prikaze svetu.

Pa zašto bi bilo šta i menjali u dizajnu, kada mu je direktan konkurent galaxy S3 koji je ruku na srce većini "pomalo" ružan.

^ Zasto bi bilo sta menjali kada je iPhone od 4-ke po mnogima najlepsi telefon?
Meni ovo izgleda predobro, kada bi bar jedan Galaxy imao ovakvo kuciste i dizajn :(
Samo da Samsung prestane da se vodi onom: "Gledajte u ekran, kuciste je nebitno"

I dalje je ruzan. Sada jos vise lici na dasku za seckanje.

Na kraju krajeva kao da je i bitno kako izgleda kada i onako većina ljudi koristi neke "pokrivače" telefona. Ja se začudim koliko običnih ljudi to koristi (pogotovo u USA, kada god gledam nešto o telefonima, svi su pokriveni).

Na kraju krajeva kao da je i bitno kako izgleda kada i onako većina ljudi koristi neke "pokrivače" telefona. Ja se začudim koliko običnih ljudi to koristi (pogotovo u USA, kada god gledam nešto o telefonima, svi su pokriveni).

Za iPhone pogotovo... nema 4/4s koji nije u necemu a svi se busaju u kvalitet izrade.

Vecina iPhone-4/4S je bez covera, sa zastitnim folijama na ledjima jer se ledja dosta grebu (kod mene je tako a i kod vecine ljudi koje znam i sa kojima radim). pre bih pustio da se fon izgrebe nego ga stavljao u odvratne cover-e.

Vecina iPhone-4/4S je bez covera, sa zastitnim folijama na ledjima jer se ledja dosta grebu (kod mene je tako a i kod vecine ljudi koje znam i sa kojima radim). pre bih pustio da se fon izgrebe nego ga stavljao u odvratne cover-e.

Rekao sam pogotovo u USA. Samo pogledaj neke skupove ili ne znam ni ja šta, videćeš da su svi do jednog u nešto upakovani. Uopšteno oni pakuju telefone, ma koje marke bili, ali iPhoneovi prednjače.

Poslednja izmena:
nice :)

Ne diraj mi torbice :p

1. Nego, jel bi voleli da se poveća display na 4"+ ili bi voleli da ostane i hoćete li kupiti ako bude suprotno od onog što ste rekli (hoćete iste dimenzije, a bude veći display ili hoćete veći ekran, a povećaju ga samo za 0.2" ili 0.3")?

2. Šta bi najviše voleli da se poboljša, a samo jednu stvar da birate? Šta je must have?
a) procesor
b) veća rezolucija
c) veći display

Po mom licnom misljenju, pristao bih na upgrade ako se dimenzije uredjaja minimalno promene, u suprotnom ostao bih na 4s-u. sgs 2 koji mi je sekundarni fon mi je apsolutni dzin iako sam 190 visok. a sto se tice nabrojane 3 stvari pa rekao bih da mi nista od toga nije narocito bitno. ono sto mi se najvise svidja na ovim leakovima su aluminijumska ledja koja ce me spasiti od menjanja folije na ledjima na svaka 3-4 meseca. i daleko su mi bitnije s/w inovacije od h/w. h/w je vec odavno na svim mobilnim telefonima i vise nego dovoljan da sve gura bez problema. vidim smisao stavljanja quad core-a na tablet ali mislim da za mobilne telefone stvarno ne treba nista jace od trentnog hardvera.

Poslednja izmena:
Što se mene tiče veći display mi je diskutabilan. Npr. supruga ima Samsung Galaxy S2, koji je btw odličan telefon, ali je za moj ukus preglomazan. Kada ga uzmem u ruku nekako mi je prevelik i nekomforan za držanje.
Veća rezolucija - DA, iako mislim da će ako budu povečavali rezoluciju povećati i veličinu displaya. Ne znam, možda će ovih "skoro" 4" sa izduženim profilom biti ok, ali ne mogu da kažem dok ga ne budem uzeo u ruku. Meni je ipak jako bitno kako mi leži u ruci, jer, jelte, telefonom se uglavnom telefonira, pa sve ostalo.
Procesor... To mi baš nije toliko bitno, pošto i ovaj iPhone 4 koji imam jako dobro radi sa svim aplikacijama koje imam, nema nikakvih problema da bilo šta pokrene, a to da li će da ih učitava 10 ili 15 sec. me toliko i ne dotiče.

Verujem da procesor ne bi previse uticao na rad telefona, jer iOS je meni radio odlicno i na 3Gs, dok sad na 4S leti da ne moze brze.

Veca rezolucija bi imala smisla jedino ako povecaju ekran, mada ni onda ne bi bila problem.

A sto se displaya tice, iskreno ne bih voleo da ga povecaju jer mi je 3,5" dovoljno, zato sam se i opredelio za iphone, again. Mada, ako iskombinuju nesto i iskoriste maximalno prostor, tako da ne diraju dimenzije telefona, onda bi bilo jos bolje. :)

Inace, ovaj prototip sto je okacio Emix mi se ni malo ne svidja. Previse izduzen za moj ukus.

Sto ne koristiš zagg invisible shield? Koliko znam najbolji kvalitet folija za IP... Ja imam SGS2, meni je taman, tačno mogu sve delove da dohvatim palcem, mozda bi mogao do 4.5" i to bi mi bilo taman preko toga ništa...

Da zaboravio sam da kažem gore, mozda bi neko želeo bolju kameru?

Eto, tri odgovora jedan za drugim, a kao da smo se dogovorili.

edit: meni bolja kamera ne treba, imam dobar fotoaparat:) Ono što je meni važno je da telefon bude praktičan, funkcionalan i da ne baguje. Naravno, odlična podrška od strane proizvođača softvera se podrazumeva i tu mislim da je Apple sa svojom filosofijom trenutno nedostižan.

Poslednja izmena:
Jel 4s i ipad3 imaju isti procesor i grafičku? Ako imaju isto, onda mislim da ce biti jači hw u IP5... Kolika je prednja kamera na 4s-u? Meni je na sgs2 2mpx, pa bi mogli i to da povećaju, ne znam koliko koristite facetime ili skype, pa mi možete reći kakav je kvalitet slike...

Edit: što se tiče kamere, mislim da bi mogli da unaprede još mozda bolju stabilizaciju iako je trenutno najbolja na tržištu, možda da povećaju blic ili možda xenon da stave :D

Poslednja izmena:
Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Nazad
Vrh Dno