Šta je novo?

iPhone 5 - zvanicna tema

Ja imam neki od 2m pise nesto one family one zoom speed i radi kao original. Onako deblji je od onih kineskih a kosta oko 1200 rsd.

Interesantno što se tih neoriginal kablova tiče, ja sam kupio neki 3in1 auto punjač sa kablom, adapterom za upaljač i adapterom za utičnicu i još uvek sve radi. ;) Jedino mi kada udenem original kabli s vremena na vreme prijavi da neki uredjaj nije kompatibilan i to samo kad je zakacen na komp, ali se baterija puni normalno. Gremlini. :)

Poslednja izmena:
Zna li neko gde mogu naci najpovoljnije uredjaje koji su novi, koji su simfree, bez ugovora na 2 god i slicno u USA? Moze link ovde a moze i na pvt. Ono sto u kratkom risrschu uspeh da proguglam, su nekako nerealno visoke cene 900$+... Hvala unapred

@patka29 na appstore-u nisam gledao, nesto mi kroz glavu prolazilo da oni nude samo uz ugovor... znas li mozda okvirnu cenu obzirom da im je store sada mrtav, za npr najosnovniji model 16gb.
@somi303 ebay/amazon i to su neke otvorene varijante, znaci ne vakum pakovanja

Кад изабереш боју и меморију у продавници.. кликнеш на simfree и избаци ти цену без уговора. Најјефтинији 5S ти је сад 549$, смањили су га за 100$ сад, 5Ц би у том случају био 449$.

O ukusima se ne raspravlja, ali mene je smorio dixajn 5s jer datira od 4 koji je po meni najlepsi zbog staklene pozadine. Ali definitivno ip6 je prelep telefon i nikako nije krt :)

@somi303 hvala lepo. i to je ubedljivo najjeftinija opcija u USA?
@igor88 hehe tako nekako. jednostavno ne volim ogromne telefone, koristim ip4 par godina, i ta velicina mi odgovara i za dzepove i shaku, nisam od onih sto nosi torbice i ostale gluposti samo zbog telefona. :)

Na zalost ip4-s su zreli za penziju sa gm ios8 stuca i ip5 mada vec ima izvora o ios 8.0.1 mislim da ce sve biti kako treba .. :)

Нисам сигуран да је ту најјефтиније, али мање је од оног што си навео :)

[Ma to su te cene u dubaiu prodjes 7e jeftinije ;-) nema nize

e pa to. hvala vam na odgovorima :)
edit: proradio ponovo store.... i gledam tako ponudu, i sta fazon top model tj shestica klot, 50$ skuplja od 5s sa 32gb-a... ocekivao sam vecu razliku :D blah

Poslednja izmena:
Pa nije to samsung da im dva telefona tj naslednik ima nenormalno vecu cenu od prethodnog modela iz tog segmenta. 649$ je uvek bio simfree osnovni model. Isto bilo i sa 4s, 5, 5s i sada sa 6. Prethodnim modelima pada cena za 100$.

samo da dodam za ameriku, da placate tax na tu cenu u zavisnosti od drzave u kojoj kupujete telefon. bar je tako bilo do sad, kolko ja znam. porez je od zemlje do zemlje razlicit i ide od 0-10%, najcesce oko 8%. za povrat ne znam, ako neko zna.. neka obavesti raju, i mene bi zanimalo da znam :)

Zove me drugar iz Svedske, otisao tamo na par dana poslom, kaze ima neki iphone 5, pricao sam sa vlasnikom koji kaze da je simfree ali niko nije proveravao jer nemaju drugu karticu. Ja sam poprilicno siguran da nije simfree, proverio sam i imei po onim sajtovima svuda pise da je pod contract-om jos 20 dana i za Sim Lock pise Unknown.

Sad posto nisam u toku, a poslednji koji sam imao je isto bio 5 ali simfree, da li ove r-sim kartice podrzavaju unlock svih IOS verzija i da li je to cimanje kao i pre sa Gevey da mora posle svakok restarta ili se samo jednom podesi? Ima li jos nesto sto vlasnik treba da uradi da bih ga ja koristio nesmetano, samo reset ili jos nesto treba?

Poslednja izmena:
Znam da je drugar imao 4s iz Kanade koji nije bio simfree, ali je kasnije nešto platio i postao je simfree. Verovatno će moći isto da se uradi i sa tim tvojim posle 20 dana ako ne i pre.

Neka pričeka 20 dana da istekne ugovor i neka mu ga otključaju za siću ili ništa...

Pa on dolazi ove nedelje posle nece imati ko da ga donese... Nadam se da moze naknadno da se trazi unlock bez prisustva telefona...

Zar je teško uzeti drugu karticu i probati?

U ovom slucaju jeste, naravno da sam i sam predlozio sam par puta to, ali nisu u mogucnosti to da urade i ne mogu vise da insistiram. U svakom slucaju telefon je vec uzet pa cu videti sta cu dobiti, a za cenu za koju sam ga dobio i da nije simfree isplati se ;)

Ako imas imei idi na isrbija gde imas onaj thread za proveru i dobices veoma brzo odgovor sa svim podacima u vezi tog telefona.
Za Svajcarsku otkljucavanje nije skupo i dobices simfree telefon bez problema ali najbitnije da ti ne bude aktiviran Find my iphone na njemu jer ako ne znas pass za icloud nalog ne mozes nista uraditi, i naravno moze da imas problema ako je kraden i stavljen na apple crnu listu.
Ali sve to mozes saznati preko IMEI broja.

Poslednja izmena:
Koliko bi mi ocarinili iphone 5, mislim koja bi bila realna cifra koju amerikanac treba da mi napise da bi carinici uvazili to , a ako carine po njihovom nesto koliko bi to ispalo?

Evo iz licnog iskustva. 30% od ukupne vrednoati u koiko ne poveruju u verodostojnost fiskalnog racuna ooo da ako ne veruju surfuju netom traZe cene istog ili slicnog modela . Meni su sabani nasli skuplji model i naravno po njemu naplatili a inao sam elektronski fiskalni rauun i screenshot kataloga gde pise koiko je kostao na popustu ma jok na jedan odjebase cenu i rekose nema sanse da to kosta 250e i tako nadjose model koji kosta 550e;-)

Vrh Dno