Šta je novo?

iPhone 5 - zvanicna tema

Realno nije kasno ni da uzmes 4s, mada je mnogo manja verovatnoća da ćeš njega naći u pristojnom stanju. Nedavno sam uporedio sva tri jedan do drugog (4s, 5, 5s) i nisam primetio neku bitnu (ako ikakvu) razliku u radu. Jedino što 5 ima duži displej, a 5s očigledno bolju kameru. Pritom je 5 najružniji, tačnije najosetljiviji na ogrebotine (kada su crni modeli u pitanju).

Poslednja izmena:
Ima razlike, iako koristim trenutno 4s (za mene možda najbolji iphone zbog izrade), razlika u korist 5s je velika. Počni od paljenja uređaja, pokretanja zahtevnijih app, uđi u meni, usage i vidi koji će pre da izračuna memoriju... 5s jeste najbolji, pa 5c/5, onda 4s. E sad, što je ios 7.1.1 odlično optimizovan i on kliza na 4s i 4... to je samo plus i domaći za ostale po pitanju podrške uređaja.

Kada hocu da podesim personal hotspot vodi me na sajt AT&T(mreza na kojoj je zakljucan,koristim x-sim,ios 7.1) i tamo mi trazi user Id i password za AT&T. Kako resiti problem(ako treba da se kontaktira predhodni vlasnik telefona,od toga nema nista vratio se iz USA) :) ?

Poslednja izmena:
Nikada nisam imao iphone, pa me interesuje koja je razlika u radu izmedju telefona otkljucanog R-Sim karticom i onog sim-free?? Razumem ja da je ovaj otkljucan, a ovaj drugi zakljucan na neku mrezu, samo me interesuje da li ima nekih problema pri koriscenju ovog telefona koji je otkljucan R-sim karticom..

Ljudi treba mi pomoć/savet. Ženi je ispao telefon i puklo staklo u paramparčad. Ekran i dalje radi u potpunosti samo je staklo otišlo dodjavola. Prvo sam video da ima da se kupi staklo za 1000 dinara rekoh strava... Onda skapiram da to i nije tako jednostavno zameniti. Odem do nekog servisa koji kao okrene neki nadrndani servis koji ima masinu od tipa par desetina hiljda dolara (bukvalno robot) koji menja stakla na S3,S4 itd. ali kao za IP5 više ne rade reparaciju stakla samo se menja ceo ekran zbog nekog UV lepka itd. Sad taj tip iz servisa je kao u fazonu da ako budem negde menjao staklo da cu se pokajati, da to ne moze dobro da se uradi i naravno nudi da mi za 90e zameni ceo ekran...

Radi li ko provereno tu zamenu stakla, da li to da radim, i koliko to kosta? Nije mi jasno da je pun KP tih stakala na prodaju ako to niko ne radi i ako je tako zeznuto? Mada mi lik kaze da samo tipa taj UV lepak kosta 25evra, pa onda ljudi ne stave lepak i staklo se prvom prilikom opet slomi i to 5 puta lakse...Sta je ovde istina i sta mi savetujete da uradim?

Poslednja izmena od urednika:
Ne znaju pa se vade na uv lepak. Saljem ti pm, zamena stakla je oko 40-50e bila u tom servisu.

Ako ti ekran i dalje radi kupi touch screen digitizer + lcd za ip5 i sam zameni,nije tesko ja sam menjao drugu. I mozes proci duplo jeftinije.Samo zamena stakla je izvodljiva ali dosta komplikovanija jer taj lepak stvarno pravi problem.Ili pojuri malo po netu ima par servisa koji rade reparaciju stakla,50e je kostala pre 6 mes.(ima neki servis kod Tosinog bunara radi reparaciju).E sad koliko je to staklo posle izdrzljivo...

Koliko je vremenski potrebno ovom telefonu da uradi restore? Išao sam u settings, general, reset i tu izabrao Erase all data and settings. Evo već 35min mi okreće onaj mali kružić sa tačkcama u krug...

Ako je bio jb ovan a jeate sigurno cekaces dok se batt ne isprazni hahaha samo shoft restore pomaze za stock tel... Sada home+power za reset pa uradi restore ;-)

Ako je bio jb ovan a jeate sigurno cekaces dok se batt ne isprazni hahaha samo shoft restore pomaze za stock tel... Sada home+power za reset pa uradi restore ;-)

Da bio je JB, prvi iphone i skoro urađen JB pa se baš i ne razumem. Sad ću da probam sa home+power, pa javljam kako ide.

Edit: Evo upalio se telefon skroz normalno, sve je ostalo. Kako sada da uradim restore?

Poslednja izmena:
Pa neces nikada moci tako iz settingsa, uradi preko itunes-a shift restore i set us new iPhone ;-)

Pa neces nikada moci tako iz settingsa, uradi preko itunes-a shift restore i set us new iPhone ;-)

Hvala druže, probaću sad :)

Edit: Nov problem. Meni je iPhone zaključan i koristim uz pomoć Xsim-a. Software je 7.0.4 i kada kliknem na restore u iTunes odmah me vodi na update software. A kada ugasim net neće da počne restore jer prvo traži update. Problem je što ne znam da li će mi raditi uz xsim telefon kako treba, verzija xsima je 419.

Poslednja izmena:
E za to nisam siguran izguglJ ja sam na tel pa ne mogu. Sve u svemu mislim da bi trebalo da radi ali prvo proveri i ne zuri

Ako je švedski telenor trebalo bi da je otključavanje oko 30e. Inače nijedna x-sim ne otključava ios7.1.2 verovatno radi neki noviji R-sim ili x-sim evo nano

Treba im pisati na email i pitati koliko je otkljucavanje i da li može posle isteka ugovora. Mada logicno bi bilo da kad istekne ugovor da onaj ko je uzeo telefon na ugovor otključa telefon za džabe.

Ma das 15e za rsim novi i to je to.
Ja sam imao isto tel zakljucan ne znam sad na koju mrezu i kada je istekao ugovor oni su otkljucali tel bez da su mi ista javili. Slucajno probao bez rsima i radilo.

Malo sam se raspitao i otključavanje sa Švedske Hutchinson mreže 55e. Ne znam šta ću da radim, razmišljam se da uzmem 5s ako uskoro izbace ip6. Ako ništa, čekaću ios8 i neki sim što radi pod tom veriziom. Do tada ostajem na ios7.0.4

Moze li mi iko reci sta znaci ovaj oblak kad hocu da skinem nesto sa istoreta (pojavljuje mi se za linkedin i ovaj speedtest)?! U principu mogu da skinem program ali se isti nigde ne pojavljuje...kako doci do verzije koja moze da se koristi?!
a6ety2yv.jpg

Oblak znaci da ti je na cloud-u odnosno da si ga jednom vec instalirao/kupio. Sta ti se desi - jel izbaci neki error? Jel se install zavrsi?

Jedno pitanje, kupio sam punjac za kola pa mi sad treba kabl. U radnji gde sam kupio punjac su imali samo original kablove, od 2.800 din, sto mi je mnogo jer ga ne bih preterano cesto koristio. Video sam pre neki dan kabl od 600 din teracell ili tako nesto pa me zanima da li je neko koristio neki od kablova tog tipa, tj da li mogu da napravim neku stetu ako povremeno koristim taj kabl?

Ja sam kupio dva teracell(kompatibilni sa iOS 7).Trajali su mi po 3-4 nedelje i odjednom telefon prestaje da ih prepoznaje,izbacuje na displeju da nije originalan kabl.

Znaci taman da me izda kad mi bas treba i da vise ne mogu da ga reklamiram u radnji ;) okej, hvala na info. Da li ima neka pouzdana alternativa oko 1000 - 1200 din?

Nazad
Vrh Dno