Šta je novo?

iPhone 5 - zvanicna tema

Pa... mozda ti nece prepoznavati brojeve iz imenika kada stigne SMS, nemas SMS delivery report (ako ti ne treba onda OK), bluetooth je samo za slusalice, ...

Nista mi od toga nije problem,samo to za poruke. Znaci kad mi stizu poruke nece da mi napise ime,vec samo broj? Kad saljem preko iMessage isto ili?

Cuo sam da hoce cesto da zabaguje i da gubi odzivnost,glatkocu i stabilnost zbog kojih iphone i jeste iphone i zbog kojih ga ja kupujem :D

Ako je samo to problem,to i nije strasno. Ima li jos nesto sto u srbiji ne radi kako valja ili neko glupo ogranicenje apple-a?

Kumu nije prepoznavao brojeve iz imenike dok je bio u romingu, iako su svi bili u +381 formatu. Nevoljno je instalirao fix sa Cydie i onda mu je proradilo kako treba

Kumu nije prepoznavao brojeve iz imenike dok je bio u romingu, iako su svi bili u +381 formatu. Nevoljno je instalirao fix sa Cydie i onda mu je proradilo kako treba

ovo mi se samo jednom desilo , tako da je ili do verzije ios ili do mreze , ali konstatacija je tacna

Pa da ne bi bilo da dam za iphone 300 evra i onda s njim ne mogu da uradim neku najjednostavniju stvar koju neko sa androudom od 150 e moze :D

jedino sto ce ti realno nedostajati ako ne uradis jb je sms delivery report, nije mi jasno sto to nisu ubacili kad su vec delivery report na imessage lepo resili

Ja koliko znam delivery ne radi cak ni kada imas jb ... A moze jednostavno da se koristi ukucavanjem pre poruke *!# i onda napises poruku i posaljes :)

Hahaha.. welcome to iWorld. Naravno da ne radi kako ocekujes.

Kod mene je to sve aktivirano i podeseno kada je odradjen jb(kupljen bluetooth) al sto jest jest ....

Zanima me zbog cega mi je obrisan post kada sam manje vise jedini bio koji je coveku odgovorio na postavljeno pitanje? jos jednom ponovicu sta sam napisao pa nek neko prosudi da li je moj post flame ili ostali:

webster je napisao(la):
Ukoliko ti dimenzije iPhone-a odgovaraju, ako zelis da dobijas redovne S/W update-ove, ako zelis maksimalno brz i stabilan sistem, odlicnu kameriju i bateriju, vrhunsku izradu opredeli se za iPhone. ukoliko zelis veci ekran, ako ti znaci otvoren fajl sistem (a ne zelis da JB-ujes uredjaj), ako ti je bitna kastomizacija sistema - opredeli se za neku drugu platformu.

Poslednja izmena:
Sto ne znaci da drugima nije potrebno,ovaj tvoj odgovor je bio u stilu pravog fan boy-a.
Ni meni ne treba nfc i slanje blututom,ali zasto da ga nema ako vec dajes 700 evra za telefon.

Naravno da je glupo kad mi neko kaze: "Aj prebaci mi tu pesmu..." , a ti kazes: "Pa ne mogu ja to sa ovog telefona..." "koliko si platio taj fon?" "700 evra :D " i onda te gledaju kao cudaka.

Volim apple i smatram da ima nesto posebno,ali nisam to za izvestaj napisao zato sto sam fanboy,vec zato sto to nikada nisam koristio i ne bi mi smetalo i ako nemam to na fonu ;)

Ok.. znaci nisi upoznat sa ogranicenjima iOS-a, ali i dalje zelis iphone. Ok.. samo napred.

PA ti mu posalji mailom :D

Jesam sa nekim ogranicenjima. Nema direktnog transfera fajlova preko usb ni bluetooth,nema copy paste fajlova,taj izvestaj,ne mogu se prebacivati fajlovi iz foldera u folder... mozda ima jos nesto,ali toga se nisam setio ili ni ne znam :D

Ali ono zbog cega mi se iphone svidja je glatkost,stabilnost,odzivnost i kvalitet . Za to jos nisam nasao alternativu,a to trazim od telefona i zbog toga bih uvek birao iphone.

imas temu o 3gs i ponovo si pokrenuo pricu o bluetooth, itunes... a hejt ekipa jedva ceka da ponavlja recitaciju svakih pet minuta :)

Cuo sam da hoce cesto da zabaguje i da gubi odzivnost,glatkocu i stabilnost zbog kojih iphone i jeste iphone i zbog kojih ga ja kupujem :D
Od samog JB-a nemeces imati problema, sve zavisi koje gluposti instaliras sa Cydia

SBSettings mi je prva stavka posle JB

SBSettings je prevazidjen ;) koristi NCSettings, po meni je bolji i manje stvari instalira a sve ima.
Ja sa Cydia koristim samo par stvari koje su proverene i koje mi trebaju: NCSettings, Zepyr, Installous, iFile i CallerID fix.

Poslednja izmena:
Ne gubis nista posebno, samo dobijas. Desi se, jako retko, da pukne aplikacija i poneki bagic, to je sve.

tema je o ajfonu 5, ne o kupovini 3GS. Totalno smo otišli u off. Opet.

A sta ce mi jailbreak? KOja su to ogranicenja zbog kojih bih to radio? I sta gubim time?
ograničenja su 99% posledica a) činjenice da ajfon nije kod nas legalno u prodaji (neprepoznavanje naših brojeva npr) i b) pokušaja Apple-a da onemogući pirateriju na iOS-u (odsustvo file systema, storage moda pri priključenju na komp, bleutooth, itd)
sa jailbreakom možeš da zaobiđeš ova ograničenja i uradiš još mnogo toga, evo nekih primera tweakova koje se mogu instalirati posle jailbreaka:
[YOUTUBE]fZoqW-GEdQM[/YOUTUBE]
Ono što je bilo mana, može da postane prednost - jednom kad jailbreakuješ uređaj i instaliraš Installous, AppCake ili neki drugi piratski App Store, iPhone je mnogo superiorniji uređaj za download i isprobavanje aplikacija od androida, sve je fino posloženo po kategorijama, sa opisima, screenshotovima i linkovima za download:

jailbreakovan ili ne, iphone je savršeno stabilan uređaj, bar kad se radi o novijim modelima. U tvom slučaju se ipak radi o starijem modelu sa manje memorije, pa će možda tvoje iskustvo biti drugačije...
postoji u suštini samo jedna mana vezana za ovaj jailbreak, a to je pojava "belih ikonica" posle instalacije neke nove aplikacije sa piratskog app store-a, a to je problem koji se rešava jednim respringom (pritiskom na jedno "dugme") za 10 sekundi...

Telenor dobio nano sim...

Evo i meni je stigla petica konacno,iako sam mislio da je necu uzimati jer nista vredno nisu uradili niti promenili u odnosu na prethodnika pa sam mislio da cu ostati na s3:) Ali bio sam radoznao i uzeo,i mogu reci da sam se bas iznenadio.
Prvi utisak kad sam uzeo telefon u ruke je da ne verujem koliko je lagan:p Znaci kao vizitku da dajem:p hehe..Kada sam upalio tel displej mi je bio ono,iskreno, kao i prethodni po kvalitetu ,pa nisam ni primecivao nesto tih pola inca razlike.
Ne mogu da govorim u vezi baterije jer je punjen svega par puta,mada i to je dovoljno da skapiram da se brze puni nego 4ka.A da li traje duze baterija..hm to nemam pojma,umereno pricam,saljem dosta sms,proveravam mejl,ponekad upalim neki youtube u toku dana snimcic i to je to..Traje dva, dva i po dana..Posto ga imam tek 4dana , ne mogu da govorim da ce trajati duze ili krace:p
Sad,sto se tice zastite prvo sam uzeo neku koznu zastitu sa full preklopom da ga stavim, ali sam uvideo da nema potrebe..Uzeo sam ovaj screen protector i to je to.Kako ce se odraziti na telefon,videcu za koji mesec:)
Utisak je vise nego pozitivan ,ali ne WOW kao sto sam mislio da ce biti..Presao sam sa 4ke na s3,pa mi je posle par nedelja displej na 4ci izgledao premali.Sa peticom je taj osecaj isti ,ali ipak malo manje izrazen nego sa 4kom:p
Eto,pa javljam utiske vremenom
E da,za ilidana slika posebna ahhaaha:)

Prilozi

• 003.jpg
    003.jpg
    56.7 KB · Pregleda: 356
  • 007.jpg
    007.jpg
    119.7 KB · Pregleda: 354
  • 010.jpg
    010.jpg
    131.3 KB · Pregleda: 361
  • 033.jpg
    033.jpg
    78.5 KB · Pregleda: 365
  • 034.jpg
    034.jpg
    68.2 KB · Pregleda: 359
Poslednja izmena:
klasika... extra dizajnirani telefon se pakuje u bumper. po meni besmisleno. dzabe sto je lagan kada je u bumperu ruzan.
extra slika... pink u pozadini

klasika... extra dizajnirani telefon se pakuje u bumper. po meni besmisleno. dzabe sto je lagan kada je u bumperu ruzan.
extra slika... pink u pozadini

Nije besmisleno. Sacuva se od eventualnih padova i ostecenja. Da se osteti telefon a da nemas bumpera onda bi ti bio jos ruzniji.

I nine toliko iP ruzan u bamperu, koliko ostali telefoni, pogotovo sto vecina kupi neki dobar telefon kao sgs3 i stavi u bamper od 1.5€ ,:D

Poslednja izmena:
Necu sad u offtopic. Nijedan telefon nisam drzao u bumperu, niti cu. Koristim ga dok se ne raspadne ili naletim na nesto bolje.
Moze telefon da bude lep i dizajniran, ali ako je u bumperu onda je najruzniji.

Sta znam meni nije ruzan, konkretno na slici iznad u ovoj temi. Opet je ljepsi barem meni sa bumperom nego neki npr. Samsung bez bumpera:thumbup::D

Nazad
Vrh Dno