Jel su se to ljudi ohladili od IP5 ili? Neko mrtvilo...
Mrtvilo usled mog eliminisanja sa teme

tema nije MAKLA od kako su mene makli odavde, te je lepo rekao cini mi se Psaras - Apple fanovima izgleda treba kontra strana da bi uopste postojali u etru i komentarisali.
Drugari Apple-ovci bez da se ljutite, ako mogu da ostavim komentar jer sam video i igrao se sa iPhone 5 celih sat vremena:
1. Dizajn i materijali - okej, ima razlike u odnosu na 4S to jes cetvorku koja je po mom misljenju jedina prava revolucija u evoluciji iPhone-a, ali nista drasticno. Aluminijum je okej sto se mene tice jer meni nikad nije bilo bitno da je telefon lep, vec koristan. Zasigurno ce da obezbedi ublazavanje pri padanju, cak ce i da amortizuje potencijalnu stetu na Gorili koja prska usled pritiska sa strane (prenosene sile, i tako dalje) i Aluminijum je sto se mene tice bolje resenje od prethodnih. Sam dizajn je, uz jos jednom napomenu da ne bude ljutnje - isti brate mili, kao i 4S samo strechovan i stanjen. ne razumem konstataciju autora teksta kako je "poboljsan dizajn" jer je isti.
2. brzina, fluidnost - sam iOS je u startu pobedio Android jer nije fragmentisan, i definitivno jeste bolji od stvari koje sam ja koristio, osim Note 2 koji ima nerealno dobar odziv i korisnost u poredjenju sa drugim Android spravama. Exynos, Quallcom i A6 su tu negde par metara ispred Tegre, i meni je licno mnogo drago sto se iskristalisao pocetni buljuk ARM licenciranih proizvodjaca.
3. Osecaj - stavka koja ide na Apple stranu. jedino sto bih mogao okarakterisati kao bolji filing na drugim aparatima je ekran, koji me nije preterano odusevio na iPhone5, jer meni (verovatno sam corav) nije neka bogznakakva razlika u odnosu na 4S, dok Note 2 i S3, a pogotovo HOX imaju nekako "zivlji" prikaz. osecaj glamura, bitnosti i prestiza je doduse cak i kod mene bio prisutan dok sam pipao iPhone 5, gde opet navodim da razumno nikad ne bih uzeo Apple, ne toliko zbog hardvera koliko zbog meni neodgovarajuceg sistema.
4. iOS - ne slazem se sa autorom teksta o tik-tok rezimu jer iOS7 POD HITNO mora da odradi revampirizaciju od osnove. ne mogu a da ne konstatujem osecaj iz 2007me dok sam pregledao iPhone 5, jer bi bukvalno razmislio o Apple uredjaju SAMO na osnovu potencijalnih Widget-a i malo slobodnijih kontrola poput Color theme (nikad zapravo nisam ni pokusavao da ih menjan na JB-ovanom uredjaju)
sta mi se svidelo, u odnosu na prethodni sistem je da sada postoji full-full screen na Safariju, novi Dialer je bad-eyes friendly, privacy settings je nalik na Android sa pojedinacnim App podesavanjima. Ako sam dobro pokapirao sada i Alaram moze de bude custom tune direktno iz sistema.
moj zakljucak, potrudicu se zaista da nikog ne uvredim u jednoj recenici - Tacno ono sto su Apple fanovi hteli to su i dobili. al ne mogu da se otrgnem misljenju da ono sto oni oce - ne biraju oni sami.