Šta je novo?

iPhone 5 - zvanicna tema

ima zamena,zove se classicmap i odlično radi.

Jel se u Apple Store-u moze uzeti tax free obrazac?

Uglavnom moze, zavisi koja je zemlja..

Npr Svajcarska, Nemacka (eu) moze..USA, Canada, ne (jer nema povracaja)

Bio je drugar da l' u nekoj appstore prodavnci i nije video taj obrazac nigde da moze da se uzme... Zbog toga pitam... A da najvise bi me zanimala Svica ili Francuska, tako da okej :)

Nakon 6 dana korišćenja telenor pripejd kartice,koju sam inače isekao,jer još nemaju nanosim,došao sam do zaključka da je problem sa prekidanjem veze isključivo i samo do vipa (kartica ili mreža).

Obavio sam preko 30 poziva,pričao preko 2 sata i za to vreme nisam imao ni 1 prekinut poziv ili lošu vezu...

Taman sam se uplašio da je do telefona.

Sledeće što ću uraditi je menjanje nanosim kartice ili ću uzeti karticu sa velikim čipov i iseći,ako to vip uopšte još ima,al sve u svemu,oni su bili problem!

Poslednja izmena:
ne znam da li je bilo ali Waze je besplatna turn by turn navigacija, i uopste ne deluje lose, za beograd, makar

inline-waze_0.jpg

www.waze.com

Poz

Moze li neko da mi napise za koliko mu se napuni baterija na 5-ici ?

zavisi od koliko % je punis,al manje od 2.5 sata

Ja punim 4S od 20% do 100% 2.5h

Apple rezervacija - treba mi pomoc.

Kinezi placaju iPhone na oglas mnogo vise love nego sto je u Apple radnjama. e sad ova stranica:

https://reserve.apple.com/HK/en_HK/reserve/iPhone

prima ordere iz HK-a, a poslao sam bio jedno 50 do sad ordera bez reply-a. u medjuvremenu, drugarica (ukrajinka) iz Shenzhen-a je dobila dva order-a do sad, sve rucno. ja napravim skriptu da svakih 20 sekundi popuni mesto mene, i evo vec dva dana, sa pitaj boga koliko request-ova nece da prodje, a skripta je podesena da preko VPN-a imam HK IP adresu, sve regularno. isto kao da sam neko tamo ko pokusava.

sta odlucuje ko dobija .. ? ni ona nije do sad bila registrovani Apple korisnik a dobila je dve, svi podatci u formi su novi sto se Apple-a tice. jel je u pitanju Lutrija ili ima neki sistem .. ? ima li iko pojma ?

usprkos nestašicama, prodaja ajfona 5 je dobra i 18 dana posle početka prodaje udeo ajfona 5 u web saobraćaju je nadmašio SGS3:
http://allthingsd.com/20121012/three-weeks-in-and-iphone-5-already-dominating-the-mobile-web/

s obzirom na pojavu nedavnu novog procesora, interesantno je da je Apple odlučio da preseče i poslednju vezu sa Samsungom - proizvodnju procesora.
Izgleda da će se u narednih godinu dana preorijentisati sa Samsungove fabrike u Teksasu na tajvanski TSMC:
http://news.cnet.com/8301-1001_3-57531694-92/apple-rethinking-samsung-chip-partnership-say-sources/
Apple je do nedavno bio najveća Samsungova mušterija, a očekivani prihodi Samsunga od poslova sa Apple-om su procenjeni na 8 milijardi dolara za ovu godinu

@Garancija: zbog velike potražnje, u Hong Kongu je naručivanje ajfona 5 bukvalno lutrija: http://allthingsd.com/20121009/apple-store-lottery-the-only-cure-for-hong-kongs-iphone-5-fever/

Nakon 6 dana korišćenja telenor pripejd kartice,koju sam inače isekao,jer još nemaju nanosim,došao sam do zaključka da je problem sa prekidanjem veze isključivo i samo do vipa (kartica ili mreža).

Obavio sam preko 30 poziva,pričao preko 2 sata i za to vreme nisam imao ni 1 prekinut poziv ili lošu vezu...

Taman sam se uplašio da je do telefona.

Sledeće što ću uraditi je menjanje nanosim kartice ili ću uzeti karticu sa velikim čipov i iseći,ako to vip uopšte još ima,al sve u svemu,oni su bili problem!

Iskreno valdi bar si malo skapirao da je vip problem sam po sebi... i zato i imaju povoljne pakete da bi navukli masu a u stvari su go k... ;)

http://mobile.benchmark.rs/mobilni_telefoni/test_apple_iphone_5/

Test nije los, mada se oseca pristrasnost autora, verovatno vise nego u bilo kom drugom testu na internetu. Doduse to je bilo za ocekivati.

Ono sto ne valja i meni bode oci jeste sto su potpisana dva autora. Pretpostavljam da je byMax (Branko Maksimovic) radio test, tako da je bezveze da u zaglavlju pise da je autor filipenko (Filip Majkic).

Toliko je agravacija u hvalospevima da postaje neprofesionalno.Skoro nisam citao toliko pristrasnih, jednostranih recenica.Ako je autor toliko pristrasan onda citaoc ima sumnje u test.Kao da je pisao marketing menadzer Apple :) ...Mada je u test ulozeno puno truda.Respect za to.

Poslednja izmena:
Jel su se to ljudi ohladili od IP5 ili? Neko mrtvilo...

Mozda je test na nasem sajtu malo pristrasan ali nije strasno i to nije nista prema americkim sajtovima, "testeru" se svideo telefon i to je to... Ali, ako ne gresim, na onih par slika telefona, cini mi se ni da folija nije skinuta sa telefona pa izgleda da telefon posle kratkog testa ide u "prodaju", cena mu pada svaki dan, treba... :)

Medjutim citam uporedni test kamera na phoneareni, taj sajt bese valjda americko - bugarski ili gresim, u uporednom testu kamera, iPhone odnosi pobedu, medjutim...

Medjutim specifikacije kazu nesto, One X ima modul kamere sa 2.0/22 mm, SGS III 2.4/28 mm a 2.4/33 mm. Sta to znaci, ko iole ozbiljnije pridje fotografiji, zna koliko svaki milimetar na sirokom podrucju znaci u svakodnevnom slikanju i svako ko se razume u tehniku fotografije bi izabrao kameru sa HTC modela. Ali u testovima i uporednim fotografijama u 100% pregledu slike sa HTS i Sama izgledaju mekse i sa manje detalja od iPhone-a, sto je normalno i posledica veceg vidnog ugla... Ni na jednom testu nisam procitao da ijednom testeru smeta mani vidni ugao na iPhone-u, postoji dve verovatnoce, da sami testeri nisu dovoljno dobri poznavaoci foto tehnike i fotografije ili drugo, meni verovatnije, da su lepo placeni za to... :)

Da se kladimo, ko sme, da ce u iPhone 6, biti ubacena kamera od 28 mm i da ce to biti reklamirano kao veeeliki pomak, uspeh, cudo od kamere, tehnike itd itd... Marketing je cudo... :) Vidimo se za godinu dana kada izadje novi model, zivi bili pa videli... Neka vam stoji ovaj post negde u glavi pa ga izvucite dogodine ponovo... :)

"Jel su se to ljudi ohladili od IP5 ili? Neko mrtvilo..." Pa kakav telefon, takvo i interesovanje... :)

Poslednja izmena:
Jel su se to ljudi ohladili od IP5 ili? Neko mrtvilo...

Mrtvilo usled mog eliminisanja sa teme :) tema nije MAKLA od kako su mene makli odavde, te je lepo rekao cini mi se Psaras - Apple fanovima izgleda treba kontra strana da bi uopste postojali u etru i komentarisali.

Drugari Apple-ovci bez da se ljutite, ako mogu da ostavim komentar jer sam video i igrao se sa iPhone 5 celih sat vremena:

1. Dizajn i materijali - okej, ima razlike u odnosu na 4S to jes cetvorku koja je po mom misljenju jedina prava revolucija u evoluciji iPhone-a, ali nista drasticno. Aluminijum je okej sto se mene tice jer meni nikad nije bilo bitno da je telefon lep, vec koristan. Zasigurno ce da obezbedi ublazavanje pri padanju, cak ce i da amortizuje potencijalnu stetu na Gorili koja prska usled pritiska sa strane (prenosene sile, i tako dalje) i Aluminijum je sto se mene tice bolje resenje od prethodnih. Sam dizajn je, uz jos jednom napomenu da ne bude ljutnje - isti brate mili, kao i 4S samo strechovan i stanjen. ne razumem konstataciju autora teksta kako je "poboljsan dizajn" jer je isti.

2. brzina, fluidnost - sam iOS je u startu pobedio Android jer nije fragmentisan, i definitivno jeste bolji od stvari koje sam ja koristio, osim Note 2 koji ima nerealno dobar odziv i korisnost u poredjenju sa drugim Android spravama. Exynos, Quallcom i A6 su tu negde par metara ispred Tegre, i meni je licno mnogo drago sto se iskristalisao pocetni buljuk ARM licenciranih proizvodjaca.

3. Osecaj - stavka koja ide na Apple stranu. jedino sto bih mogao okarakterisati kao bolji filing na drugim aparatima je ekran, koji me nije preterano odusevio na iPhone5, jer meni (verovatno sam corav) nije neka bogznakakva razlika u odnosu na 4S, dok Note 2 i S3, a pogotovo HOX imaju nekako "zivlji" prikaz. osecaj glamura, bitnosti i prestiza je doduse cak i kod mene bio prisutan dok sam pipao iPhone 5, gde opet navodim da razumno nikad ne bih uzeo Apple, ne toliko zbog hardvera koliko zbog meni neodgovarajuceg sistema.

4. iOS - ne slazem se sa autorom teksta o tik-tok rezimu jer iOS7 POD HITNO mora da odradi revampirizaciju od osnove. ne mogu a da ne konstatujem osecaj iz 2007me dok sam pregledao iPhone 5, jer bi bukvalno razmislio o Apple uredjaju SAMO na osnovu potencijalnih Widget-a i malo slobodnijih kontrola poput Color theme (nikad zapravo nisam ni pokusavao da ih menjan na JB-ovanom uredjaju)

sta mi se svidelo, u odnosu na prethodni sistem je da sada postoji full-full screen na Safariju, novi Dialer je bad-eyes friendly, privacy settings je nalik na Android sa pojedinacnim App podesavanjima. Ako sam dobro pokapirao sada i Alaram moze de bude custom tune direktno iz sistema.

moj zakljucak, potrudicu se zaista da nikog ne uvredim u jednoj recenici - Tacno ono sto su Apple fanovi hteli to su i dobili. al ne mogu da se otrgnem misljenju da ono sto oni oce - ne biraju oni sami.

s obzirom na pojavu nedavnu novog procesora, interesantno je da je Apple odlučio da preseče i poslednju vezu sa Samsungom - proizvodnju procesora.
Izgleda da će se u narednih godinu dana preorijentisati sa Samsungove fabrike u Teksasu na tajvanski TSMC

Veoma pametan i neophodan potez. Suludo je da posle svega odrzavaju bilo kakvu saradnju sa Samsungom i smeskaju se jedni drugima na sastancima. Nema tu ljubavi i mrznje, naravno, ali prosto nije business-wise da na taj nacin pomazu konkurenciji da u buducnosti jos vise para trose na kopiranje Apple-ovih uredjaja i prodavnica.

Uzgred, kao i uvek odlican test na benchu, iako malo zakasneo.

Uz sve duzno postovanje bench ekipi, dok citam tekst imam utisak kao da autor onanise na iPhone.

Imas na drugoj stranici review-ove iPhone-a 5 vidjenijih IT sajtova i u njima je daleko vise izrazeno to "onanisanje" na iPhone 5 o kom govoris. Izuzetno dobar test, samo je mogao detaljnije biti uradjen deo o battery life-u.

Imas na drugoj stranici review-ove iPhone-a 5 vidjenijih IT sajtova i u njima je daleko vise izrazeno to "onanisanje" na iPhone 5 o kom govoris. Izuzetno dobar test, samo je mogao detaljnije biti uradjen deo o battery life-u.

Da, ali njima Apple plaća da ga hvale, a ne verujem da je Apple dao Benchu pare da hvale isti...

Ne ne ne... Nisam mislio da započinjem rat nego ima jednih što hvale Apple, jednih što hvale HTC, Motorolu, Samsung, Sony... Kad si vec plaćen da hvališ onda hvali na sva usta, a kad nisi budi realan... Kada bi neko ko se ne razume pročitao ovaj test rekao bi, pa ovaj telefon je najbolji na svetu... Jedan od najboljih sigurno jeste. Najbolji? Ne bih rekao, jer nešto što je tebi bolje sigurno meni nije ili obrnuto... Maksa očigledno je nastrojen na jednu stranu...

P. S. Ja ću i pored svih reči hvaljenja i kudenja uzeti IP5, pa ako mi se svidi sve to, nastaviću da ga koristim, a ako mi se ne svidi, bar ću ga lako prodati...

Poslednja izmena:
volim komentare ovog tipa,jer kad se pojavio iphone 5,vise od 60% je reklo da im ne pada na pamet da ga uzmu i da ostaju ili prelaze na 4s,a iz dana u dan,oglasi se pune sa polovnim 4s i razlogom prodaje,odnosno kupovinom iphone 5...

Ako je iphone 5,isti kao iphone 4/4s,zasto onda prodavati i dodavati pare za nesto sto vec imas?

Poslednja izmena:
Zato što je novi iPhone, sad ako vide da nemaš 16:9 znaće da nisi fensi :D

"P. S. Ja ću i pored svih reči hvaljenja i kudenja uzeti IP5, pa ako mi se svidi sve to, nastaviću da ga koristim, a ako mi se ne svidi, bar ću ga lako prodati..."

Golf dvojka, Audi jaje a sad Passat... :)

Ove druge telefone moramo u pedeset eura da zamotamo pa da bacimo...

Nazad
Vrh Dno