Šta je novo?

iPhone 5 - zvanicna tema

Nece biti da je tako...
"TomTom said it provided only data and was not responsible for how it worked."
...def ona grafika je sramotna i za tomtom.

Pa ako je verovati njihovom saopštenju, tomtom je dao sam "data". Ne interfejs, niti bilo šta drugo/više.

Zar takve stvari ne zahtevaju NFC?

Iphone 5 se hvali mnogim stvarima ali, po meni, najbitnije je da su telefon napravljen manje lomljivim eliminišućei mnogo stakla i izloženost istog a druga je da su se udaljili od Googlea. Ako žele fer borbu sa Googleom moraju se osamostaliti.

Moraju da porade na svojim alternativama ali mislim da su napravili pravi korak.

Poslednja izmena:
Pa ako je verovati njihovom saopštenju, tomtom je dao sam "data". Ne interfejs, niti bilo šta drugo/više.

Pa ja sam kupio TomTom aplikaciju za iPhone i aplikacija je kompletan interfejs gotovo identican sa TomTom GPS uredjajem...
Pod "data" ako mislis na mape - aplikacija koristi mape koje je sama napravila (ne google niti iko drugi, vec TomTom)...

Poslednja izmena:
par korisnih dodataka sa Cydie, a i iako sam kupio dosta aplikacija, npr. ne daje mi se 40$ za Igo Primo ;)

Mnogi zaboravljaju Passbook (sto je Siri bila za 4S za iOS 6 je Passbook) koji je potencijalno mega korisna stvar i znajuci Apple pretpostavljam da ce veoma brzo zaziveti, nazalost ljudima u Srbiji ovo apsolutno nista ne znaci ali cinjenica je da je u pitanju jako korisna stvar.
Apple je u procesu tranzicije u ovoj oblasti, a Passbook aplikacija je prva stepenica. Ne treba zaboraviti da je Apple pre 2 meseca za 356 miliona $ kupio Autenthec, jednu od vodećih kompanija u oblasti nfc tehnologije, proizvodnje senzora koji imaju primenu u mobilnom plaćanju, itd:
http://fenix-tech.com/apple-buys-nfc-company-authentec-for-356-million/
treba očekivati inkorporiranje njihovih tehnologija u neku sledeču genaraciju ajfona

^ I kamera je bolja od 4s? ...
gledao sam poređenje nekih fotki na I5 i I4S u low light uslovima, mnogo su bolje na I5

Sad im je jasno kako je to živeti Bogu iza nogu a pri tom imati smartphone.

Iskreno ovo i nije neka zamerka, barem meni sa gledišta osobe koja živi u Srbiji.

Iphone 5
Kakva je cijena za peticu u Evropi i kad krece slobodna prodaja?

iOS 6 main feature je ipak Passbook za iPhone, a za iPad 3 siri, sve ovo ostalo je tuga, inace Google-ova gmaps aplikacija ce podrzavati i offline mape sto je dodatni bonus.

Inace davno procitah da ce se Apple najvise obazirati na usere u povecanju kvaliteta mapa.

Slobodna prodaja danas, valjda je petica najjeftinija u CH, ove ostale ni ne pratim.

Poslednja izmena:

12+-+1

hehe :)

Poslednja izmena:
Mape su vec hit:
A3QARhSCIAA2R9U.jpg

Satelitski snimci pokazuju Suboticu u crno-belom izdanju, isti je slučaj i sa većim delom Novog Sada, dok je Beograd čini mi se ceo u boji.

Maps je nedorađen proizvod i očekivalo se ovako kako je, u najavi je bilo tako, ne vidim razlog za čuđenje.

I dalje nikoga ništa ne sprečava da koristi Google Maps.

a kako te ne sprecava?

sve aplikacije koje su radile na gmaps, sada koriste apple mape. Na primer imam gomilu ruta koje sam napravio u nike+, kroz beograd, koje sada ne postoje na mapi.

Cak i da bude aplikacija za gmaps, opet ce sve 3rd party apps ucitavati ove nemuste mape.

a kako te ne sprecava?

sve aplikacije koje su radile na gmaps, sada koriste apple mape. Na primer imam gomilu ruta koje sam napravio u nike+, kroz beograd, koje sada ne postoje na mapi.

Cak i da bude aplikacija za gmaps, opet ce sve 3rd party apps ucitavati ove nemuste mape.
To je drugo i slažem se, ja sam referencirao direktno na gmaps kao samostalnu aplikaciju, tj hteo sam reći, sva sreća pa možemo da je i dalje koristimo ali samo kao takvu.

shvatam ja da ce ih srediti za njih, ali nesto sumnjam da ce ih srediti za srbiju u neko dogledno vreme, kada ovde nema apple-a

primer: sve ove godine nisu sredili identifikaciju poziva za nase mreze, bez jb, to jednostavno ne radi.

doduse, verovatno ce se pojaviti neko jb resenje da se vrati na stare mape

@jopopo, pretpostavio sam, ali integracija mapa u ceo sistem je bila odlicna. to su sitne stvari koje mnogo znace. Na primer mogao si iz kontakta direktno da nadjes adresu i gomila takvih stvari. A sada ce to sve da se oslanja na nove mape, koje ovde ne rade.

BTW, probajte galieleo maps, besplatna aplikacija koja koristi openstreet mape. mape su odlicne, cak detaljnije nego gmaps za beograd. radi i pretraga (cirilica/latinica nema veze sve nalazi)

Pozdrav

Poslednja izmena:
@morbius
Pa da maps.google.com u brouzer. Kaži joj da kupi normalan GPS za auto kada toliko vozi. Jeftini su sada a imaće i glasovno navođenje:) Ne stvarno, malo je neracionalno koristiti tel kao navigaciju u kolima. I ja koristim iPhone i navigaciju kada tražim neki objekat ili adresu ali samo kada pešačim.

BTW, probajte galieleo maps, besplatna aplikacija koja koristi openstreet mape. mape su odlicne, cak detaljnije nego gmaps za beograd. radi i pretraga (cirilica/latinica nema veze sve nalazi)

Pozdrav
Da, baš to htedoh reći, ok je

Poslednja izmena:
Maps je nedorađen proizvod i očekivalo se ovako kako je, u najavi je bilo tako, ne vidim razlog za čuđenje.

Mislim da je retko ko ocekivao nedoradjen proizvod od Apple-a. Ljudi su naviknuti da Apple izbacuje stvari na trziste u gotovom, upotrebljivom stanju.

Isto tako, kada Apple izbaci gotov proizvod "koji radi" (it just works) i koji je kvalitetan, unapredjivanje tog proizvoda tokom godina nije na nekom narocitom nivou. Zapravo najvise su unapredili sam iOS od svih svojih proizvoda u poslednjih deset godina, i to najverovatnije jer tu imaju najjacu konkurenciju (od koje su "pozamljivali" resenja u poslednjih par godina).

Nije mi jasno zasto su isforsirali mape ako nisu na zeljenom nivou. Mozda neko u Apple ko je bio zaduzen za to, nije bas upoznat sa pokrivenoscu koje nude Google mape i mislio je da ce eye candy 3D prikaz i brzi rad mapa (sto je i normalno s obrzim na broj detalja koje prikazuju) biti dovoljan da kupi korisnike.

Da je Dzobs ziv i zdrav, sigurno bi sada tweet-ova nesto u stilu kako korisnici ne razumeju njihove mape i kako su one takve da bi podsticale avanturisticki duh kod korisnika :D

Ja cisto sumnjam da bi se ovo desilo da je Jobs ziv... koliko god to fanbojevski zvucalo.
Aj da mape prave problem sa teritorijama van USA ali da ima ozbiljne probleme i sa US mapama je vec nedopustivo za njih. Da su bar stavili BETA kao za Siri...
Ocigledno ubrzano zele da se ociste od Google-a...

primer: sve ove godine nisu sredili identifikaciju poziva za nase mreze, bez jb, to jednostavno ne radi.

Radi identifikacija odavno, na simfree iPhonovima.

I po meni su mape shit, ali mora nekako da se otkaci od Google-a. Fala Bogu imaju para, bilo bi lepo kad bi keshirali i sredili mape sto pre..

zasto mora da se otkaci od Google?

Aj da pomenemjoš ovo dok tema liči na nešto, pre nego što počne uobičajeno prepucavanje...

Jedino što me je hardverski razočaralo na novom ajfonu je Lightning konektor. Sad kad je posle velikih napora EU konačno uspela da privoli sve proizvođače da prihvate mikro USB kao standard i kada smo prišli toliko blizu realizaciji zamisli da kada idemo na put možemo da nosimo samo jedan punjač sa sobom za svu mobilnu elektroniku, Apple napravi ovakav korak i nabode svima prst u oko. Razlog je, kao i obično, čista pohlepa. Novi konektor nije značajno manji nego mikro USB, niti donosi ijedno unapređenje (možeš da ga nabodeš i naopako, mislim wow :S:), ali zato raskida kompatibilnost sa svim dosadašnjim ajfon dodacima, ukoliko ne kupiš adapter koji verovatno ne košta više od dolar da se napravi, ali ga Apple prodaje za 30 dolara. Najveća provala je da je i Apple zajedno sa ostalima radio na standardizaciji zajedničkog interfejsa, dakle prvo zajedno sa drugima usvojiš jedan open standard, a onda umesto njega guraš svoj propriatory, uobičajena taktika jedne druge velike kompanije čije ime počinje na M.

The display is not only bigger, but it is also a lot richer. The iPhone 5 has a display that delivers 44 per cent increased colour saturation over the iPhone 4S and uses the sRGB colour gamut, the standard used by the web, photos, movies, computer monitors and HDTVs. As a result, colours really do look a lot, lot, better and noticeably richer even in direct sunlight. Apps zing out of the screen, movies are more vibrant, and even websites look crisper.
Hahahaha wtf?!?
Koliko ste se klali da nas ubedite kako je isprani undersaturated ip4 savrsenstvo realnog prikaza boja, a sad dolazi saturacija ko na SGS2:d

Da li si siguran u to? Znaci ne treba da se kuca +381 i ne treba vise onda Caller ID?

Jer imam jednog drugara koji ima sim free, ali opet je trebao da instalira Caller ID da ne bi morao svaki kontakt da prepravlja u +381.

Poslednja izmena:

I po meni su mape shit, ali mora nekako da se otkaci od Google-a. Fala Bogu imaju para, bilo bi lepo kad bi keshirali i sredili mape sto pre..

nije tacno, ja imam simfree 3gs, i nikada nije radila (na ios4,5 evo i 6).

ne znam na sta mislis, ali ako je +38164... telefonu razliciot od 064... onda identifikacija ne radi. Moram sve telefone duplo da drzim, ako necu JB

Nazad
Vrh Dno