Šta je novo?

iPhone 4S & iOS5 - zvanična tema

Imao sam lock info na starom sistemu, super je, ali ako postoji neka ne-cydia app bilo bi najbolje

Ukoliko je telefon IP4 simfree, da li je bitno ako se prilikom update-a na 5.01 updateuje i baseband na poslednji ?
Prestpostavljam da je nebitno, jer ce moci da se JB-uje sto je bitno, a kako je simfree ne treba mi unlock pa nije bitno koji je BB?

Ako je tel simfree ne treba da te brine BB. Slobodno odradi jb i uzivaj ;)

Sve hocu da pitam, ali uvek zaboravim, jel su "sredili" iPhoneDelivery za iOS 5.x.x? na iOS 4 je radio savrseno, ja kada sam postavio iOS 5.0.1 bagovao je uzasno, pucale su mi poruke dok nisam obrisao, od tada je proslo nekoliko meseci, pa reko mozda se nesto promenilo na tom polju... Zna li neko od vas?

Nadjoh odgovor na svoje pitanje... videvsi kakve sve probleme ljudi imaju, nema sanse da ga instaliram na 5.0.1 :S
http://code.google.com/p/iphone-delivery-report/issues/detail?id=359

Poslednja izmena:
Taj iPhoneDelivery je uvek bio zeznut u smislu da se montira u Commcentar. Ja sam ga koristio na starom 3G, s obzirom da je bio softverski otključan, pa jedna stavka manje više u Commcentru mi nije bila problem, s tim što sam uvek mogao da ga restorujem na iOS koji sam hteo.

Sad na 4S, kako nema više restore na OS koji hoćeš već samo na poslednji, ne bih baš da eksperimentišem i izgubim jb, ako bi nešto krenulo naopako.

A na Telenoru su SMS poruke bile nepouzdane već duže vreme, dešavalo mi se da odgovor dobijem pre nego delivery report, tako da mi nije ni vršio funkciju, ne zato što on nije radi već zbog Telenora.

Kupio sam nov jb-ovan 4s otkljucan gevey karticom. U stvari, hteo sam beli i ne-jb, ali bila povoljna kombinacija za 400e, i tako...

Sto se tice ispadanja iz mreze i signala, uglavnom je isti ili bolji nego 3gs otkljucan ultrasnow-om koji sam ranije koristio. Pretpostavljam da je gevey bolji u tom pogledu od x-sima na koji su se mnogo zalili... Jel normalno npr da mora da bude ukljucen data roaming da bi radio internet? S obzirom da nije bio na otkljucanom 3GS-u...

Prvi utisak je, ekran obara s nogu. Sada primecujem pixele na ipad ekranu, a na tu velicinu mislim da se razlika jos vise primeti. Tako da, kad skupim pare, uzimam ipad 3, definitivno.

Telefon je mnogo tanji i elegantniji, ali se primetno vise greje nego 3GS. Pitam se takodje da li je to normalno, ili mi je slucajno zapao falican primerak. Duze razgovore vodim preko bluetootha, ali mislim da ce biti malo neprijatno drzati dok se igras.

I da... Ne radi skajp na JB telefonu. Tjah...

Sto se data roaming tice, da, on mora da bude ukljucen na zakljucanim iPhone 4(S).

Taj iPhoneDelivery je uvek bio zeznut u smislu da se montira u Commcentar. Ja sam ga koristio na starom 3G, s obzirom da je bio softverski otključan, pa jedna stavka manje više u Commcentru mi nije bila problem, s tim što sam uvek mogao da ga restorujem na iOS koji sam hteo.

Sad na 4S, kako nema više restore na OS koji hoćeš već samo na poslednji, ne bih baš da eksperimentišem i izgubim jb, ako bi nešto krenulo naopako.

A na Telenoru su SMS poruke bile nepouzdane već duže vreme, dešavalo mi se da odgovor dobijem pre nego delivery report, tako da mi nije ni vršio funkciju, ne zato što on nije radi već zbog Telenora.

Nema delivery za 4s, a na ostalima radi odlicno na 5.01

Može li da se otključa iP4 sa BB 04.11.8? Gledah po google-u i naisao sam na dva razlicita odgovora. Pa bih bio zahvalan ako bi mi neko rekao iz prve ruke.

Drugo pitanje, vredi li iP4 sa BB 04.11.8 16GB 250e?

Ako je AT&T moze, ako je istekao ugovor i nije prijavljen kao kraden da se zovne att i fabricki otkljuca. Drugacije ne moze.

Ok, hvala na odgovoru.

Momci,pomozite mi!!!!!
Brat mi je poslao Iphone 3GS iz U.S.,ovde u Nisu su mu podigli mislim da se zove base band na najvisi nivo 06.15.00 i kazu da nema sanse da otkljuca!Ios5.1
Hakovali su ga preko Cydie i sada radi kao Ipod.Interesuje me da li ce ikada moci da se otkljuca i koristi i ko telefon? Hvala

Poslednja izmena:
@misticx:
To je samo za 3g. 3gs bb ne moze da se spusti.

@Saskica:
Shvatm da te hvata panika, ali postaljanje istog pitanja na vise mesta na istom forumu ti nece pomoci. Ukratko, ukoliko BB chip nije sprzen, onda moze da se otkljuca sa ultrasnow.

šta raditi kad na 5.1 tethered jailbreak uradiš erase everything?
Kružić se vrti, i iphone ne reaguje :)
<edit> uspeo restore mode, onda restore iz itunes-a i sve šljaka, sry na postu </edit>

Poslednja izmena:
Znam da ovo nije pravo mesto za pitanje, ali rekoh da ne otvaram novu temu.
Pokusavam da skinem CyDelete ali stalno dobijam ovu poruku. Imate li ideju o cemu se radi?

uninstaliraj dba tech, pa onda probaj ponovo, instalirace ga sa tom aplikacijom koju pokusavas da instaliras

Probao sam par puta, i dobijao sam istu gresku. Ali uspelo mi je iz treceg puta. Hvala.

Prebacio sam jedan video sa drugarovog telefona sto je on snimao. E sad imam problem kada ga pustim na mom 3GS-u on je uvek nakrivljen na levo, nikako ne mogu normalno da ga gledam. Tako je i na kompjuteru isto. Jel zna neko preko kog programa mogu taj video da zaokrenem da mogu normalno da ga gledam? :)

Evo zakacio sam jedan video snimljen sa IP4S:
http://www.youtube.com/watch?v=CM2XC-FO8S4&feature=youtu.be

Nije neka pozicija, ali mi je zvuk iznenadjujuce dobar. Prebacite u 1080p prilikom pustanja. Nije jos ni blizu recimo kompakt fotoaparatu, ali se nadam da ce biti bolje za koju godinu i da necemo morati vise da nosimo kompakte.

Evo zakacio sam jedan video snimljen sa IP4S:
http://www.youtube.com/watch?v=CM2XC-FO8S4&feature=youtu.be

Nije neka pozicija, ali mi je zvuk iznenadjujuce dobar. Prebacite u 1080p prilikom pustanja. Nije jos ni blizu recimo kompakt fotoaparatu, ali se nadam da ce biti bolje za koju godinu i da necemo morati vise da nosimo kompakte.

Haha, svi sa tacnama :) Osecam da su sevali i blicevi na sve strane :)

Nego jel si siguran da je ovo sa stabilizacijom ?

Poslednja izmena:
Nema vise upaljaca :)

Da li treba ta opcija da se ukljuci?

Imam jos neke snimke sa koncerta. Uglavnom, zvuk mi se jaaako svidja. Ipak je noc bila. Mogu da snimim mog ludog psa da vidite po danju kako ide. I na kraju mogu da zakacim video sa IP4 istog tog koncerta.

sad sam probao HDR na iPhone 4s: pri slabom svetlu ladno daje ostriju sliku! (pored toga sto izvuce tamne delove iz senke) :) izgleda da su promenili algoritam.

NORMAL:

iPhone4s-normal.jpg

HDR:

iPhone4s-hdr.jpg

Pozz svima. Jel svaki 4s moze da se odkljuca x-sim karticom ili treba da se obrati paznja pri kupovini?

Odlični rezultati Apple telefona u ispitivanju zadovoljstva korisnika telefonima na američkom tržištu:
asci_mobile_phones_2012.jpg

In its first appearance in the rankings, Apple easily topped the list with a score of 83, outdistancing Nokia, LG, and HTC in a tie for second place at 75.
Apple's performance marks the first time a mobile phone company scored above 77 in any of the group's surveys dating back to 2004.
http://www.macrumors.com/2012/05/15/iphone-a-game-changer-for-customer-satisfaction/

Pozdrav,

Da li neko moze da mi preporuci applikaciju sa AppStore-a koja moze da prikazuje mape i offline, a da je cena normalna (daleko ispod $100). Znacila bi mi takva aplikacija kada sam u roamingu ili kad nemam kredita. Google Maps vuce jako mnogo podataka. Jednom sam se zeznuo i upalio ga na 3G i vise ne :)

Bilo bi super kad bi se takve mape sihronizovale kad sam prikljucen na WiFi. Ne mora da ima neke fancy opcije poput glasovne navigacije i sl. Naravno mora da radi GPS.

Ponekad kad idem negde u nepoznato, ja ucitam Gooogle Mapu u telefon. Zoomiram vise puta da to ostane u cache-u, ali to mi je malo nesigurno.

Vrh Dno