Šta je novo?

iPhone 4

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
@kovacm
Otvori nytimes na ajfonu pa ces videti da ne moze nista da se procita, tj da odgovara slici sa sajta.
Naravno da ce da bude ogromna razlika kada se nesto tako zumbira :D jer ti tolke detalje 4-tek tada mozes izvaliti.

Ali postoji vise vrsta PenTile displeja... Nexus koristi najlosiji RGBG... za razliku od Samsung telefona koji koriste i RGB-RGB ali i RGBW u slucaju wave-a...

btw, takvi displeji najvise odgovaraju percepciji oka ali nisu idealni za tekst sto je pogotovo izrazeno kod RGBG...

Poslednja izmena:
Retina je definitivno bolja od ekrana koji ima moj Nexus, pogotovo se vidi razlika kad su oba telefona jedan pored drugog... :)

odakle ti :D

Ko? Sta? :)

tebi. iPhone4 :)

Imao sam prilike da koristim Desire i da vidim kako izgleda tekst i prenabudzene boje, to mi je dovoljno. :)
A sto je vama ajFonovcima, naviknutim na isprane boje na displeju :p svaki ekran sa zivim bojama (AMOLED ;)) automatski "prenabudzen"? :d

A sto je vama ajFonovcima, naviknutim na isprane boje na displeju :p svaki ekran sa zivim bojama (AMOLED ;)) automatski "prenabudzen"? :d

Ih pa nisu to zive boje to je netacnost boja i preteranost. AMOLED preteruje sa bojama, izgleda na prvi pogled ok ali nije to to. Preterivanje je sto se mene tice.

Sto se tice iPhone-a novije verzije 3G-a i 3GS imaju problem sa ispranim bojama. Ja kada sam prelazio na 3Gs sam to primetio. Ne znam sta su krenuli da rade uglavnom kontrast je manji i boje isprane. Imao sam 3G koji je medju prvim serijama i on je imao dosta bolje i boje i kontrast... Al opet otkud znam mozda je kod mene problem nisam siguran.

wow, koji raspad....kapiram da ce za 1 dan da pocnu da riknjavaju procesori :D

Samo ti kapiraj. Isto ko i na prethodnim ajfonima što su riknjavali. :)

Ih pa nisu to zive boje to je netacnost boja i preteranost. AMOLED preteruje sa bojama, izgleda na prvi pogled ok ali nije to to. Preterivanje je sto se mene tice.
Izvini, ali ne mogu da se slozim sa ovim :)

My point of view ;)
Sto se tice iPhone-a novije verzije 3G-a i 3GS imaju problem sa ispranim bojama. Ja kada sam prelazio na 3Gs sam to primetio. Ne znam sta su krenuli da rade uglavnom kontrast je manji i boje isprane. Imao sam 3G koji je medju prvim serijama i on je imao dosta bolje i boje i kontrast... Al opet otkud znam mozda je kod mene problem nisam siguran.

E, za ovo vec ne bih znao... ja sam govorio u globalu, tj. generalizovao :p

To sto si ti rekao nema veze sa mozgom :)

Meni je totalno kul prezasićenost boja na telefonu, ili kada mi se vrte wallpaperi na desktopu... u drugim situacijama definitivno ne.

Pa ne radim pripremu za štampu na telefonu pa da mi treba kalibracija...

edit: što se tiče ovih problema sa signalom... To je verovatno razlog zašto do sada nije korišljena spoljašnjost kućišta za antenu.

Kapirao sam da je to rešio Apple... ali izgleda da nije skroz ispeglano... Mada će definitivno rešiti.

Poslednja izmena:
Meni je totalno kul prezasićenost boja na telefonu, ili kada mi se vrte wallpaperi na desktopu... u drugim situacijama definitivno ne.

Pa ne radim pripremu za štampu na telefonu pa da mi treba kalibracija...

edit: što se tiče ovih problema sa signalom... To je verovatno razlog zašto do sada nije korišljena spoljašnjost kućišta za antenu.

Kapirao sam da je to rešio Apple... ali izgleda da nije skroz ispeglano... Mada će definitivno rešiti.

Koliko se sećam začetaka mobilne telefonije kod nas, kod telefona sa externom antenom (antenom koja je virila iz kućišta) nije bilo poželjno dodirivati je jer se time ozbiljno smanjivao signal.

Zar je moguće da je Apple prevideo ovo?

PS. Da se ogradim, nisam Apple hater, čak sam u fazi nabavke iPhone 4 ali već imam nedoumice...

A baš sam se bio pitao kad sam prvi put bio video iPhone 4 kako to da su svi telefoni sa spoljašnjom antenom do sada imali plastični sloj preko antene, dok iPhone 4 ima go metal. Izgleda da sad znamo zašto.

Do sada je na Enganget-u preko 12 hiljada korisnika prijavilo da zaista imaju žute fleke na ekranu, kod oko tri četvrtine od njih fleke se nalaze u donjem desnom uglu.

Verovatno ce da okrive kineze (foxcon) za losu proizvodnju.

Mada meni je sve to sumnjivo, da se toliko korisnika zali u tako kratkom periodu. Deluje malo naduvano... Ne bi tako pustili u prodaju, valjda imaju neki osnovni test kvaliteta?

Izgleda da je ovo sa antenama baš problem, prosto je neverovatno da naprave takav propust. Bilo je još telefona kojima se kada ih držiš skroz za leđa, smanjuje kvalitet signala, ali nikad nije išlo ovako - od pet linija do jedne ili nijedne. Ne vidim kako bi ovo mogli da srede softverski i prosto je neverovatno da ga nisu istestirali - jer je toliko očigledno.

Izgleda da je ovo sa antenama baš problem, prosto je neverovatno da naprave takav propust. Bilo je još telefona kojima se kada ih držiš skroz za leđa, smanjuje kvalitet signala, ali nikad nije išlo ovako - od pet linija do jedne ili nijedne. Ne vidim kako bi ovo mogli da srede softverski i prosto je neverovatno da ga nisu istestirali - jer je toliko očigledno.

Čekamo da vidimo kako kovacm objašnjava ovaj propust. :,,: :D

Bezveze da sad apple predstavi plasticni bumper, a toliko su pricali kako je plastika bezveze :)

Salu na stranu, to izgleda stvarno resava problem, po cenu malo ruznijeg telefona (mozda je nekome cak lepse tako).
Problem sa ekranom je veci i izgleda da je veliki broj proizveden sa defektom...

Ja stičem utisak da spoljašnjost Apple proizvoda u potpunosti razvijaju dizajneri, a inženjeri se ne pitaju ni za šta. Kako drugačije objasniti ignorisanje osnovnih principa fizike, tipa čelični ram oko stakla ili aluminijumsko dno na laptopu (ljudi su upoređivali držanje MacBook-a u krilu sa stavljanjem stojka u rernu).

dobar ti je utisak... doduse nije bas da ne prolazi testove ali je to daleko od ozbiljnih testova kakve ima nokia ili samsung... u prevodu, moze da krcka ali radi...

btw, odlozih put, a drugaru jos nije stigao... pizdi jer ne zna da li mu je prosla porudzbina :d

btw2, prica se da tje preimenovati RETINA displej u ZUTA MRLJA :d

Poslednja izmena:
dobar ti je utisak... doduse nije bas da ne prolazi testove ali je to daleko od ozbiljnih testova kakve ima nokia ili samsung... u prevodu, moze da krcka ali radi...

E pretera ga sad i ti. Ne verujem da oni testiraju išta neozbiljnije od drugih, a pričam o dizajnerskim greškama, ne individualnim manama pojedinačnih jedinica.

naravno da nisam preterao... idi na mr.com pa citaj kako je nastao iphone ako ne verujes meni... i nije to dizajnerska nego inzenjerska greska koja se resava testiranjem... to sto ti verujes ili ne verujes je lepo ja govorim o cinjenicama...

Poslednja izmena:
Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Nazad
Vrh Dno