Šta je novo?

iPhone 4 & iOS4 - zvanična tema

Pa da, Verizon ima CDMA model, koji ne moze da radi kod nas a AT&T ima GSM model koji moze. Najlakse ces da ih razlikujes po tome sto GSM ima slot za SIM karticu a CDMA ne. Ovo se sve odnosi na Ameriku, ako telefon uzimas u Evropi onda su svi GSM. Inace za 200 evra bi ti se isplatilo i ako je CDMA, mogao bi da ga prodas u delovima, posto sve osim antene i ploce odgovara i za GSM model, i opet bi bio u zaradi.

Pa da, Verizon ima CDMA model, koji ne moze da radi kod nas a AT&T ima GSM model koji moze. Najlakse ces da ih razlikujes po tome sto GSM ima slot za SIM karticu a CDMA ne. Ovo se sve odnosi na Ameriku, ako telefon uzimas u Evropi onda su svi GSM. Inace za 200 evra bi ti se isplatilo i ako je CDMA, mogao bi da ga prodas u delovima, posto sve osim antene i ploce odgovara i za GSM model, i opet bi bio u zaradi.

Nisam siguran jer najskuplji deo za i4 je displej koji košta 25$

Ako je star 10 meseci onda je sigurno za GSM mrezu, jer Verizon iPhone je poceo da se prodaje tek ove godine i to negde u februaru...

Može mala pomoć za GPS aplikaciju? Dok sam bio na androidu, navikao sam na iGo. Sada se mučim da ga nađem, ako ima neko bilo kakav info, unapred zahvalan.

Može mala pomoć za GPS aplikaciju? Dok sam bio na androidu, navikao sam na iGo. Sada se mučim da ga nađem, ako ima neko bilo kakav info, unapred zahvalan.
Ako mislis na piratsku verziju onda to moze da se pronadje samo MyWay kao na androidu, dok Primo verzija ne postoji krekovana.

Upravo sam ubacio novi iOS 5 GM i jos uvek ga testiram (do sada nisam ga jos probao, ali ovaj GM nisam mogao da odolim :) ), ono sto sam prvo primetio je to da su mnogo ubrzali kameru kada se pokrece iz lockscreena skoro trenutno, kao na reklamama za 4S.

Poslednja izmena:
Da li je i koliko iOS 5 sporiji od iOS 4.x na iPhone 4? Najvise me zanima brzina otvaranja svakodnevnih aplikacija (poput Phone, E-mail...) Hvala.

Ako mislis na piratsku verziju onda to moze da se pronadje samo MyWay kao na androidu, dok Primo verzija ne postoji krekovana.
Primo postoji krekovan i koristim ga na svom telefonu. Imas Grcku verziju da skines i da dodas mape sve... Potrazi na google-u. Ne secam se gde sam nasao.

Da li je i koliko iOS 5 sporiji od iOS 4.x na iPhone 4? Najvise me zanima brzina otvaranja svakodnevnih aplikacija (poput Phone, E-mail...) Hvala.
Nije uopste sporiji, meni sve izgleda brze, kazem ti startovanje kamere iz lockscreena radi skoro trenutno sto je bas dobra stvar kada hoces nesto da slikas na brzinu.
Notifikacije su super odradjene, imaju dosta novih opcija i narocito je dobra animacija kada ti stigne nesto dok radis na telefonu i posle nestane za par sekundi. Takodje super je stvar sto svaka notifikacija u lockscreenu sada je slide to unlock.
Novi Reminders takodje mi se svidja.

@Black RIder
Znam, to sam rekao kada se pojavio pre cetiri posta gore.

Poslednja izmena:
@priest77
Nisam primetio...

Kako se ponasa iOS5 na 3GS? Da li je neko odradio restore? I da li moze da se napravi custom i otkljuca preko ultrasnow?

moze li brzi info - koliko se u srbiji trenutno moze kupiti preko zvanicnih i nezvanicnih kanala, iPhone 4 (ne 4S) sa garancijom i bez, iskljucivo nov uredjaj ? ima li sajtova sa preprodavcima i ponudom ?

ne ne, ne 4s, vec obican cetiri. trazim, i izlaze mi neke lude cene, jel moguce da ga daju po 530 evra u shopovima, ili mobilni svet opet kasni po 3-4 meseca sa realnim cenama ?

Kad pre nabavise 4S ? Ja sam kupio od njih Sim Free iPhone 4 (32gb), potpuno nov (u celofanu i kutiji). Nije mi zao sto sam kupio Sim Free jer radi savrseno i juce sam komotno update-ovao na IOS 5 - bez ikakvih problema. Po meni, ko nema IP 4 bolje da kupi IP 4S. Meni je kamera na IP4 odlicna, a kakva li je tek na IP4 S (!). Isto tako, vredi se otvoriti i za 64 GB. Aplikacije su sve vece i vece, a nije lose imati citavu muzicku kolekciju na njemu :) Inace zvuk na IP4 je odlican, bolji nego na iPod Nano-u tako da me vuce da slusam muziku na njemu.

moze li brzi info - koliko se u srbiji trenutno moze kupiti preko zvanicnih i nezvanicnih kanala, iPhone 4 (ne 4S) sa garancijom i bez, iskljucivo nov uredjaj ? ima li sajtova sa preprodavcima i ponudom ?
proveri isrbiju, mislim da se simfree kreće oko 500+ evra nov, neotpakovan

Postoji li nacin da se Magnifying Glass (za precizno pozicioniranje kursora pri kucanju) premesti negde drugde na ekranu, da ne bude uvek iznad prsta. Npr, posto sam desnjak, bilo bi mi mnogo zgodnije da ovo iskace levo od prsta, i na malo vecoj udaljenosti.

Mislim da ne moze. To je i mene nerviralo dok sam koristio iPhone.. potpuno neprecizno i nezgodno. Bilo bi lepo da na tastaturi uguraju cursore negde, mislim da bi se mnogi obradovali.

Magnifying Glass je mnogo bolje rešenje od prevaziđenih kursora.

^ slazem se, kakvi kursori

Aj da ne offujemo... meni je "lupica" totalno neprecizna. Mogu sa njim relativno blizu da nabodem ono sto hocu, ali cim podignem prst, cursor se pomeri levo ili desno, pa onda moram ponovo. Ok.. desi se i da ubodem iz prve, ali ne uvek. Verujem da nisam jedini sa ovakvim iskustvima i verujem da ima i drugih iKorisnika koji bi hteli cursore.

Aj da ne offujemo... meni je "lupica" totalno neprecizna. Mogu sa njim relativno blizu da nabodem ono sto hocu, ali cim podignem prst, cursor se pomeri levo ili desno, pa onda moram ponovo. Ok.. desi se i da ubodem iz prve, ali ne uvek. Verujem da nisam jedini sa ovakvim iskustvima i verujem da ima i drugih iKorisnika koji bi hteli cursore.

ne poznajem nikoga ko ima iskustvo isto ili slicno tvome, sto ubraja cak i ljude koji imaju android telefone sa kursorima koje pominjes, kad su probali kako to funkcionise na mom telefonu bili su skroz odusevljeni

Ja sam to rekao odavno kako je ta lupa najbolje resenje i jeste precizna. Problem je sto mnogi ne znaju da ona uopste i postoji i pokusavaju da ubodu tacno mesto kratkim dodirom sto je nemoguce, ali sa lupom veoma lako i brzo pozicioniras cursor tamo gde hoces.
To sa kursorima na tastaturi bi bilo kao s konja na magarca.

Nazad
Vrh Dno