Šta je novo?

iPhone 4 & iOS4 - zvanična tema

Koji su to hohštapleri naduvali toliku cenu? Za tu kintu bi mu u pedu nabio taj tel. Sramota.

To je bila cena koju su burzujcici bili u stanju da plate kako bi prvi u zemlji imali iPhone 4. A znam da je bila tako neka cena, i da su sve radnje tvrdile da bas i samo oni imaju originale dok ostali kao prodaju "neoriginale" (lol). Mislim da su Royal i tako ti deraci imali te cene. Evo sad gledam, ako je verovati cenama na Mobilnom svetu, iPhone 4 32GB 700e, ovi su gori od likova koji su do "skora" cenili Bartona 2500 za 50e :D

Jedan od likova koji je medju prvima doneo iPhone-e 4 mi je rekao da je tu prvu turu rasprodao za kuvalno 2-3h po ceni od 1250e. Tako da ima ljudi koji to placaju, da ih nema ni cene ne bi bile toliko naduvane. A verovatno ce i sa 5icom nazalost biti isti slucaj. Pitanje je samo kad ce otrpilike poceti da se prodaje po normalnim cenama.

Ko ima te pare tamo? Neverovatno...Neki leba nemaju da pojedu a neki se veoma bahato ponasaju :(
Ja i da sam doneo iz Kanade na primer u tom trenutku izlaska nikada ne bih odrapio toliku cenu. Tuzno je koliko smo propali duhovno i vrednosno kao narod.

Oprostite novajliji na ne znanju: Ima li aplikacija za Google talk ali da zaista radi i kad aplikacja nije aktivna .... da me ljudi vide online i da primam chat poruke ..... Hvala

Imas ih vise ali najpopularniji su IM+ i BeejiveIM, ovaj drugi je po meni bolji jer se brze konektuje i lepse izgleda, ali teze ces ga naci u narodnoj verziji, ne verujem da ga ima na installousu i da radi. :)
Ja ga koristim i za FB i MSN

Poslednja izmena:
Najverovatnije da ti nije uradjena dobro aktivacija telefona.
Probaj sa programamom iPusher sa apstore (besplatan je) da vidis da li tebio uopste radi push.

Ako nije simfree telefon, onda treba da uradis aktivaciju sa originalnom karticom ili da sredis push preko push doctora sa cydia

Jedno pitanje..Drugar u US nasao jako povoljno IP4..telefon uzet preko ugovora,sto znaci da nije simfree jel tako?Interesuje me kako da on proveri da li vredi uzimati tj da li moze da ga otkljuca ovde?Znam otprilike sta je gevey,ali valjda sa njim ne mora da znaci da ce raditi i posle sledeceg updatea?Uostalom treba mi informacija oko toga na sta obratiti paznju prilikom kupovine?Hvala :)

Sve verzije iOS-a 4 je moguce otkljucati, ni modem ni base band koliko znam vise nisu problem, kada je iPhone 4 u pitanju, a i sumnjam da cak i da je juce izasao iz fabrike da mu je updatovan software na 4.3.5 verziju. 4.3.5 je moguce otkljucati preko redsn0wa, ali kao tethered jailbreak, sto znaci da se mora paliti uz pomoc racunara, dok je 4.3.4 untethered. Gevey koliko mi je poznato radi i sa 4.3.5 tako da sto se toga nice nema brige. Imas na netu da skines 4.3.4 verziju, updatuj je i realno to ti je poslednja potrebna verzija, dok ne izadje iOS 5.

Sve verzije iOS-a 4 je moguce otkljucati, ni modem ni base band koliko znam vise nisu problem, kada je iPhone 4 u pitanju, a i sumnjam da cak i da je juce izasao iz fabrike da mu je updatovan software na 4.3.5 verziju. 4.3.5 je moguce otkljucati preko redsn0wa, ali kao tethered jailbreak, sto znaci da se mora paliti uz pomoc racunara, dok je 4.3.4 untethered. Gevey koliko mi je poznato radi i sa 4.3.5 tako da sto se toga nice nema brige. Imas na netu da skines 4.3.4 verziju, updatuj je i realno to ti je poslednja potrebna verzija, dok ne izadje iOS 5.

Da li ovo sto si napisao vazi i za iPad2. Narucio sam sinoc u BestBuy.com ali strepim koju cu verziju iOSa na iPad-u dobiti.....

To zaista ne znam, zato sam naglasio da se to odnosi na iPhone 4, tj da ne znam kako je na iPadu... Pretpostavljam da se sve verzije iOSa mogu otkljucati i na iPadu, e sad kako stoje stvari sa modemom i basebandom zaista ne znam (ne znam ni da li iPad ima oba).

Koliko ja znam Gevey je blokiran sa iOS 5 beta 2. Mozda je moguce da se koristi ako se ne podigne baseband ali moras potraziti vise o tome na google.
Da li gevey moze da se apdejtuje?

Pa odavno se pretpostavljalo da Gevey nece raditi na iOS 5, sada se i zna.

Uh,sad mi nije jasno pa tek :D Gevej je onaj da kazemo hardverski dodatak za otkljucavanje,a on moze da otkluca bilo koju verziju fw-a?
Redsn0w je softver koji sluzi za otkljucavanje samo 4.35 i ukoliko imam 4.35 mogu da iskoristim samo redsn0w i ne treba mi gevey?
Sve ovo govorim hipoteticki jer drugar jos nije ni uzeo IP4.. :)

Gevey nije uredjaj za otkljucavanje, tj nije u potpunosti, on omogucava iPhone-ovima koji su zakljucani za neku mrezu da rade na svim mrezama, pretpostavljam da nekako "laze" telefon da je na maticnoj mrezi, jailbreak je "razbijanje" operativnog sistema (iOS) tj dobijanje potpunog pristupa i uklanjanja ogranicenja koje je Apple postavio, kako bi isti radio sa krekovanim i neautorizovanim aplikacijama, kao i da bi imao mogucnost da preko Cydia instaliras razne korisne addonove/pluginove/dodatke/nazovikakohoces, a redsn0w,Greenpois0n,Sn0wbreeze... su aplikacije tj. programi preko kojih se obavlja jailbreakovanje.
Redsn0w otkljucava sve iPhone 4 iOS verzije od prve 4.0.1 - 4.3.5 do poslednje. Posto je taj telefon koji uzimas ocigledno zakljucan za Verizone ili At&t moraces da koristis Gevey.
Postoji mogucnost da se posle par meseci ( poslednja informacija je 2 meseca ) po potpisivanju ugovora zamoli maticni operater da posalje molbu Apple i da zatraze da se serijski broj telefona skine sa "black liste" i time se dobija potpuno otlkjucan telefon koji radi na bilo kojoj mrezi bez potrebe koriscenja Gevey adaptera.

Poslednja izmena:
Ako je sa Verizone mreze iz USA onda nema sta da radi sa njim kod nas jer to nije GSM telefon i nema ni SIM karticu

@M!ST!CX mala ispravka, 4.3.4 je takodje tethered, poslednji fw za koji je izasao untethered jb je 4.3.3

Poslednja izmena:
Zar mislis da je jedino comex aktivan bio u JB sceni?
On je koliko ja znam autor dva jailbreak-a a tu je Dev Team i Chronic Dev Team koji imaju dosta clanova, a i taj JB je sada vec prerastao u biznis.
17 decembra odrzavace se i MyGreatFest, mozda tamo saznamo nesto novo :)
http://mygreatfest.net/

P.S. nemoj da koristis rec "otkljucavanje" za jailbreak jer ce te ljudi pogresno razumeti, vecina pomisli odmah da je rec o SIM unlock-u :)

Poslednja izmena:
Da, u predjasnjim postovima sam se trudio da ne pravim takve greske ali me je vest suvise zacudila pa sam gledao da je sto pre okacim ne pazeci na to :)

Znaci u principu koristi se gevey+redsnow ako telefon nije simfree,svaka verzija se moze jb-ovati i koristiti ovde..Hvala za ovaj info oko Verizon mreze..Hvala uopste na pomoci oko razumevanja celokupne problematike :)

Poslednja izmena:
gevey radi za otkljucavanje za sve zvanicne verzije do sada dok se ne zna sta ce biti sa iOS5 (sa beta verzijom ne radi), a JB imas do verzije 4.3.3 untethered, sve preko toga (4.3.4 i 4.3.5) je thetered (za sada), sto znaci da svaki put kada uradis restart telefona moras da ga prikljucis na PC da bi ga pokrenuo, (po meni to nije JB :) )

Poslednja izmena:
One more question :) Jel se isplati uzeti IP4, ~10 meseci star,od prvog dana sa folijom i gumenom futrolom,ocuvan,kao nov,za 200/250e?Koristilo zensko haha :D

@jafazec
Isplati se samo tako i da ne razmisljas puno i ako bude 250 modernih. :-D

Tapa iPhone Talk

Jos samo ako je to pravi ip4, a neki kineski model koji je uvalio neki od spambotova koji kruze po forumu.

Nazad
Vrh Dno