Šta je novo?

iPhone 4 & iOS4 - zvanična tema

Gledaj oglase na iSrbija, sve zavisi i u kakvom je stanju telefon, a mozes da ga koristis sa gevey ili rebel sim karticom.

Evo i ja malo "glasno da razmisljam" kao korisnik IP4, koji to uskoro vise nece biti. IP4 sam kupio simfree negde u januaru ako se secam, i crkao je posle nekih 2 meseca. Znam svesno sam preuzeo rizik na sebe, znajuci da garanciju mogu da ostvarim samo negde preko. Priznajem nekako sam se nadao da nece crci. Ipak, jeste, i to je prvi telefon koji me crkao a promenio sam ih...pa bar 20. Znam i da se desava, ali eto on je defektan, drugi nisu bili... I sad razmisljam: kome ja dajem novac, kako sam ga zaradio i sta dobijam za taj novac od proizvodjaca.

Od Apple-a dobijem uredjaj, a i to zato sto ga je neko prosvercovao u nasu zemlju, da se oni pitaju ja ga nikad ne bih imao. Servis nemam. Podrsku nemam. Pa cak je i otezano ako zelim da im dam novac za neku aplikaciju. Znaci oni realno meni u Srbiji ne zele da prodaju telefon, cak ni da mi pomognu ukoliko sam se sam iscimao da im dam novac tako sto sam recimo sam otisao negde preko i dao im telefon.

Dalje, odmah da se ogradim, ja znam da je nasa drzava budjava pa ne mogu da kupim on-line, odrali bi me za carinu, i sve to po redu. Ali cinjenica je vrlo prosta neki proizvodjaci su se iscimali i dopremili telefone do nas, neki su, o strasne li stvari, se cak osmelili pa otvorili kancelariju u Srbiji (citaj HTC). Tako da sam odlucio da svoj novac dam njima, koji znaju za pocetak da postojimo kao zemlja, i nude mi ako nista drugo, ovlascenu servisnu tacku u mojoj zemlji.

p.s. Takodje ograda, IP4 dok radi sjajan je uredjaj, materijali od kojih je napravljen vrhunski, ali prosto covek se ponekad oseti kao magarac i nekad je vreme da i malo sire sagleda stvari.

Sorry ako sam smorio, ali moram malo :)

iOS 5 za par dana, tacnije 6 jun na WWDC Steve Jobs ce predstaviti novi: iCloud, iOS 5, Mac OS X Lion

Link

52999-500.png

Poslednja izmena:
Jel se zna nešto kakav će biti iOS 5? Da li će doneti nešto bitno i revolucionarno, vredno smaranja sa update-om i ponovnim jailbreakovanjem- tj. sedenja u mraku dok ne stigne jailbreak? Kada će biti dostupan za download?

Doneće widgete, što će neki predstaviti kao revolucionarno. :p

Odakle ti znas sta ce doneti?
Ako bih ja radio ovo sto ti radis i isao u Samsung grdosija plastik fantastik temi da se smejem kako se mucite sa romovima, pola foruma bi mi skocilo na glavi...
Polako vidim svi hejteri kupuju iPad kada samsung kosta isto, ista stvar bi bila i sa iphone da je malo dostupniji kod nas.

Apple je upravo izbacio iWork za iPhone i nije sacekao WWDC, moguce da ce tamo biti bas zanimljivih stvari.

http://www.redmondpie.com/iwork-suite-for-iphone-and-ipod-touch-now-available-for-download/

Poslednja izmena:
Pa već se šuška za widgete, što će i gotovo sigurno uvesti jer je glupost da jedan moderan sistem nema widgete, i ovo nema nikakve veze sa Samsung pričom. Drugi deo moje rečenice je šala, ali će se ispostaviti da je to zapravo istina. :) Ne kapiram šta skačeš, koliko sam čitao po forumima i sajtovima iOS 5 će doneti widgete i bolje notifikacije. Btw. ja nemam ništa protiv iPhonea i iOSa, imao sam iPhone do pre godinu dana dok si se ti kleo u WMobile, tako da ne spadam u grupu Apple hejtera. ;)

Iz nekih ljudi ovdje prosto izvire potreba za podbadanjem, potkusurivanjem, besciljnim i beskrajnim komentarisanjem nekih stvari u ovom dijelu foruma, a koliko vidim i ponekad propraceno revoltom prema novostima iz Apple-a? Moze li neko da mi objasni cemu sve to? Vrlo mi je interesantno citati neke postove i pokusavam da shvatim psihologiju ljudi koji to pisu ali mi nikako ne ide. Od krajnosti da je neko spreman dati 500 i kusur eura samo da bi sebe uvjerio da je recimo iPad2 smece (o Boze, kakve li ideje!!?!?) do postova u kojima se na sva zvona baca drvlje i kamenje po iOS-u i odredenim funkcijama dok iste stvari kod Androida izazivaju WOW efekat!?

Vrlo su rijetki postovi u kojima neko BEZ PREDRASUDA komentarise prednosti i mane iOS-a.

Ne razumijem.

Poslednja izmena:
Pa već se šuška za widgete, što će i gotovo sigurno uvesti jer je glupost da jedan moderan sistem nema widgete, i ovo nema nikakve veze sa Samsung pričom. Drugi deo moje rečenice je šala, ali će se ispostaviti da je to zapravo istina. :) Ne kapiram šta skačeš, koliko sam čitao po forumima i sajtovima iOS 5 će doneti widgete i bolje notifikacije. Btw. ja nemam ništa protiv iPhonea i iOSa, imao sam iPhone do pre godinu dana dok si se ti kleo u WMobile, tako da ne spadam u grupu Apple hejtera. ;)

Ja skoro pre godinu dana sam imao iP4, a kleo sam se u WM kada iOS nije imao ni multitasking (i samo da napomenem, sada ga ima i to najbolji za mobilni telefon).
To sto ti radis je klasicno podbadanje i ne vidim kako ne spadas u grupu hejtera kada ovde samo to radis?

@Uros Novakovic
Niko ne daje 500€ za ipad da bi se uverio da je smece, to su samo forumske fore. Kada za istu cenu ima da bira izmedju samsunga i apple, onda ljudi zaborave sta su sve pljuvali.

Poslednja izmena:
@Priest

Moguce da je fora, ali covjek mi je vrlo ubedljivo djelovao kad je to napisao :)

A za ovo sto se tice kupovine apple VS ostali za iste pare,to vjerujem.

To sto ti radis je klasicno podbadanje i ne vidim kako ne spadas u grupu hejtera kada ovde samo to radis?

Nije podbadanje, već činjenica. Hoćeš da kažeš da, ako budu widgeti u iOS 5 (a biće ih), Apple, tj. korisnici, neće predstaviti to kao nešto revolucionarno u svetu iOSa? Malo sutra.

Ja nemam problem sa iOSom, dobar je sistem, ima određenih mana koje meni smetaju, kao što je npr. nedostatak widgeta, homescreena i bolji sistem notifikacija. Btw. Uroše, ne znam što se spominje Android ovde, ovako će se početi samo još jedna od iOS vs Android tema.

Ako je vama neko hejter koji iznese činjenicu koja je dokazana kada se pojavio multitasking u iOSu, a pritom iznesem i informaciju koja je vrlo verovatno tačna (za widgete), onda jesam hejter.

Kao prvo niko ni ne zna sta ce tamo da se predstavi a tvoj odgovor moze svako da procita i da vidi da li je hejterski ili nije.
Mogao si lepo da kazes da se nagadja to i to...
I meni smeta milion stvari na androidu ali ako probam to da kazem odmah dobijam opomene i naravno da mi smeta kada vidim vas nekoliko ovde kako redovno spamujete.

Sto se multitaskinga tice, ljudi su ga napravilo kako treba i predstavili kako radi, u cemu je problem?

Takodje se suska da ce integrisati Twitter u iOS5 LINK

P.S. Da li zna neko hoce li biti prenos uzivo?
Kada bolje razmilsim bice im tesko kada krenu na sajt 2 miliona fanova i 10 miliona kobajagi hejtera ;)

Poslednja izmena:
Poslednja izmena:
.... ako budu widgeti u iOS 5 (a biće ih), Apple, tj. korisnici, neće predstaviti to kao nešto revolucionarno u svetu iOSa? Malo sutra.

Ja nemam problem sa iOSom, dobar je sistem, ima određenih mana koje meni smetaju, kao što je npr. nedostatak widgeta, homescreena i bolji sistem notifikacija.

Zbog cega sve apple korisnike stavljas u isti kos?

Ako widgete budu radili kao sto su na Androidu (ako ih uopste i bude), to nece da valja. Za notifikacije se slazem. Mada sam na YT gledao nekog tipa koji je fino osmislio notifikacije i integrisao ih u iOS. Okacicu klip ako uspijem da ga nadjem.

Btw. Uroše, ne znam što se spominje Android ovde, ovako će se početi samo još jedna od iOS vs Android tema.

Ma nece, valjda je dosadilo ljudima :smash:

@priest77u

ti pricas o podbadanju ?????? haha :D

I meni smeta milion stvari na androidu ali ako probam to da kazem odmah dobijam opomene i naravno da mi smeta kada vidim vas nekoliko ovde kako redovno spamujete.

Sto se multitaskinga tice, ljudi su ga napravilo kako treba i predstavili kako radi, u cemu je problem?

Kao prvo, ja ne dolazim ovde da spamujem, a možeš i pogledati slobodno moje postove na ovoj temi jer se ne sećam kada sam poslednji put postovao ovde. Kao drugo, ne želim da započinjem Android vs iOS, ali multitasking je već viđen i prema mom mišljenju bolje odrađen na drugom operativnom sistemu nego na iOS, dok je puno Apple korisnika to predstavilo kao revoluciju iako su to mobilni operativni sistemi imali još ranije.

Zbog cega sve apple korisnike stavljas u isti kos?

Izvinjavam se, to mi nije bila namera jer imam puno drugara koji koriste Apple proizvode i svakako ne stavljam sve Apple korisnike u isti koš, pa pobogu, i ja sam bio/biću Apple korisnik, samo što stvarno nisam opsednut samo jednom markom. :)

Ako widgete budu radili kao sto su na Androidu (ako ih uopste i bude), to nece da valja. Za notifikacije se slazem. Mada sam na YT gledao nekog tipa koji je fino osmislio notifikacije i integrisao ih u iOS. Okacicu klip ako uspijem da ga nadjem.

Što ti se ne sviđaju widgeti na Androidu? Napominjem, a mislim da se i Uroš slaže sa time, ne započinjem(o) Android vs iOS diskusiju već me zanima na koji drugi način bi widgeti mogli da se odrade?

Ma nece, valjda je dosadilo ljudima :smash:

Veruj mi da nije. :) I sa jedne i sa druge strane ima ljudi koji nonstop započinju Android vs iOS diskusiju.

Svidjaju se meni widgeti na androidu :) al max 3 komada na displeju .... sve preko toga mi baguje i sjecka pri scroll-u. Na to sam mislio...

A probao sam od stock ROM-a pa sve do CM7 na kom najmanje baguje :):) Sa sve OC-om CPU-a na 1.3GHz....:O

Kad ih nema, mogu da imam i 20 aplikacija na hone screenu sve radi kako treba.

Nemojte ljudi, molim Vas da ovo preraste u neki fajt :)

@Uros:
Nije poenta u seckanju i klizanju, vec o upotrebljivosti uredjaja. Ako je tebi bitno da sve kliza na racun svega ostalog, onda super. Meni takav pristup ne odgovara. Sve je stvar balansa. Telefoni su sve brzi te widgeti nece izazivati seckanje. Na kraju imamo widgete na Androidu koji ne seckaju, a imamo i upotrebljivost. Na iPhone ce sve jos vise da klizi.

Videcemo sta ce iOS5 doneti. Verovatno popravljene notifikacije na neki uvrnut Apple nacin i widgete koji su takodje uvrnuti. Takodje, bas me zanima pod kojim uslovima ce iCloud da radi i koje ce sve restrikcije da uvedu. Takodje, zanima me sudbina DropBoxa na iOS-u.

Zanimljiva stvar, niko ni ne zna sta ce tamo biti a neki vec znaju da nece da valja, i najverovatnije istim ljudima nece ni valjati sta god apple predstavio sestog juna.
Bitno je da 90% od onoga sto apple predstavi sluzi ostalima kao domaci zadatak :)
Samsung sigurno vec zavrsava glancanje fotokopir masine :)

Poslednja izmena:
aj da ne idem u neki offtopic, samo da kažem da što se mene tiče widgeti ne da mi ne terbaju nego me ne interesuju, svejedno ne bih izabrao android zbog toga, a ni na ios-u sigurno neće da me oduževe...

nego, nešto me zanima... taj i works za iphone??? jel to ono u fazonu kao kul onaj works sa macos-a? ili neka glupost? ako je to prava stvar onda skidam kapu... bye bye docs to go, good reader i ostala boranija!

@ed

Jeste, to je taj iWorks samo prilagodjen radu na touchscreen-u.

Ne znam koliko je funkcionalnosti nestalo u odnosu na OSX verziju ali ne vjerujem da je mnogo osakacena.

extra extra!!! huhu pa tooooo sam čekao breeee

nego.... ja se iskreno naaadam da će taj ios5 da donese nešto pametno... kakvi widgeti kakvi bakrači, to mi nikad nije ni trebalo, ako će se govoriti o prednosti androida nad ios-om to nikako neće biti widgeti, barem ne po meni. men je iskreno veća vest taj iworks što su portovali, nego ios5, jer sumnjam da će sad baš nešto tu da bude ultra fensi u njemu, no videćemo, nadam se da se varam

Ne vjerujem da ce bas sve biti ovako, previse bi bio Android-like. Ajde za fotografije (radi integracije sa iPhoto app) i Spaces (nesto sto ce biti u Lion-u) ali ovo ostalo sto se tice widget-a mi nije ama bas nista specijalno.

Btw, evo na sta sam mislio u jednom od prethodnih postova:

http://www.youtube.com/watch?v=XiQfizmYjcQ

Ovaj koncept mi se recimo vise dopada od ne znam kakvih widget-a i ostalih gluposti. Sve notifikacije na jednom mjestu sto po logici stvari i treba da bude tako zar ne?

ne treba mi ništa od toga realno. dobar je ios i ovako, samo da nam daju file system i open source, da može svako da brčka po njemu! :(

^Ok, samo da se "svako" ne pocne zaliti sto mu je telefon brick-nuo posle 20 dana i kako je iOS smece nevidjeno. :-devil-:

ma dobar je... samo meni oće ponekad da prsne skype i perfect browser... boga pitaj što, možda zato što mi je uređaj jb... mada ne bi trebalo da ima veze to nešto

Vrh Dno