Šta je novo?

iPhone 4 & iOS4 - zvanična tema

Ides dole skroz na prvoj stranici i tap na tvoj mail i izabers view my account...

Ja koristim IM+ za sve i svasta, i radi super.

Poslednja izmena:
hmmmm.... pa stoji mi united states... mislim da sam baš obratio pažnju kad sam kreirao acc... Čuo sam za taj IM+... Jel podržava Yahoo možda? Kad bi podržavao skype bilo bi fenomenalno, ali to je već domen naučne fantastike... Hvala

edit: yeah, ovo ludilo podržava skype!! you just made my day, mister!

Poslednja izmena:
Jedno pitanje da ne otvaram novi thread. Kad se Jailbrakeuje telefon instalira se Cydija. Ono što me interesuje je kad izađe novi firmware 4.4. ili koji već je sledeći i kad se telefon updateje jel cydija nestane. sa springboarda ?

Zna li neko kako kupiti fabricki otkljucan iPhone 4, onog kog Apple nudi direktno na sajtu? Pokusao sam da narucim sa Apple.com sajta i naravno salju samo u US. Pokusao sam i preko eBay-a i Amazon-a i opet ne salju u Srbiju.

Fabricki otkljucan iPhone4 mi deluje kao najsigurnije resenje za update iOS-a. Na mobilnomsvetu verujem da nude samo telefone otkljucane u kucnoj radinosti.

Ako nemas kod koga da narucujes u inostranstvu, ni ovo kod nas nije lose resenje jer veoma lako mozes da vidis da li je simfree ili nije.
Ako radi bez gevey kartice i bez cydia (sa instaliranim ultrasn0w) onda je 100% simfree.
Sa ultrasnow moze da se otkljuca samo baseband 1.59, a tih telefona imas jako malo jer brzo je apple poceo sa drugim bb da izbacuje telefone.

Iskreno, platio bih 100-150 evra vise za fabricki otkljucan telefon. Zelim da koristim telefon u poslovne svrhe i bitno mi je da radi stabilno i da mogu da ga update-ujem preko iTunes-a kao i svi gradjani prvog reda ( ;) ) . Imam iPhone 3G i je*avao sam se ceo dan da ga otkljucam (i jos ima neke bagove)

Doci ce i u Srbiju, ali je pitanje kad.

Mene jako interesuje iCloud servis i nadam se da cu moci legalno i bez problema da ga koristim ovde (bez bojazni da mi recimo obrisu nalog i sl.)

Iskreno, platio bih 100-150 evra vise za fabricki otkljucan telefon. Zelim da koristim telefon u poslovne svrhe i bitno mi je da radi stabilno i da mogu da ga update-ujem preko iTunes-a kao i svi gradjani prvog reda ( ;) ) . Imam iPhone 3G i je*avao sam se ceo dan da ga otkljucam (i jos ima neke bagove)

imas kod nas regularno da kupis sim free na nekoliko mesta ali jeste oko 100e skuplji ali zato radis apdejt najnormalnije i nema bojazni od zakljucavanja i slicnoga, jas sam uzeo sim free. Bio mi je na 4.2.x i updateovao sam ga na 4.3.3 najnormalnije preko itunesa

Moze li mali tip gde moze da se kupi. Hvala.

Teleko Plus

Imam ponudu da kupim SimFree iPhone 4 iz Austrije (Bec), pa me zanima ima li neke razlike u operativnom sistemu izmedju Austrijske (ili bilo koje ne-engleske verzije) i one iz USA? Verovatno cu morati da podesim Language po prvom ukljucivanju, ali da li ima jos nekih razlika koje eventualno ne mogu da se rese (recimo da spelling auto complete radi samo na nemackom i sl.)? Telefon mi je potreban da bude stabilan zbog posla i ne zelim da ga Jailbreak-ujem. USA podesavanja mi odgovaraju jer komuniciram uglavnom na engleskom (SMS, E-mail i sl.)

iOS je isti za sve, jedino u podesavanjima biras jezik, tastaturu, spelling, vremensku zonu... sta ti odgovara.

Samo proveri da li je stvarno simfree pre kupovine sa nekom tvojom karticom (treba ti micro sim).
Baci pogled i na oglase u iSrbija, da vidis kako se krecu cene.

Hvala puno

Da li mozda pise na kutiji, posto ce biti zapakovana? Gledam sada preko Google-a kako izgledaju kutije za iPhone i nesto ne vidim da ista pise :)

Imam ponudu da kupim SimFree iPhone 4 iz Austrije (Bec), pa me zanima ima li neke razlike u operativnom sistemu izmedju Austrijske (ili bilo koje ne-engleske verzije) i one iz USA? Verovatno cu morati da podesim Language po prvom ukljucivanju, ali da li ima jos nekih razlika koje eventualno ne mogu da se rese (recimo da spelling auto complete radi samo na nemackom i sl.)? Telefon mi je potreban da bude stabilan zbog posla i ne zelim da ga Jailbreak-ujem. USA podesavanja mi odgovaraju jer komuniciram uglavnom na engleskom (SMS, E-mail i sl.)

Do sada nije bilo, prilikom uključivanja engleski jezik je bio podrazumevani.

Imam jos par pitanja, ako nisam dosadan ;) (nazalost, nije malo para dati za telefon)

Kada bih kupio SIM-free (Unlocked) telefon, da li bih (i kako) morao da ga aktiviram? Za sta uopste sluzi aktivacija? Da li to moraju da rade samo oni koji su zakljucani na neku mrezu?

Hvala puno

Imam jos par pitanja, ako nisam dosadan ;) (nazalost, nije malo para dati za telefon)

Kada bih kupio SIM-free (Unlocked) telefon, da li bih (i kako) morao da ga aktiviram? Za sta uopste sluzi aktivacija? Da li to moraju da rade samo oni koji su zakljucani na neku mrezu?

Hvala puno

aktivacija znaci da moras da ga prikacis na racunar koji ima instaliran itunes. svaki iphone mora da se aktivira nevazno da li je simfree ili ne. aktivacija traje par sekundi.

Da li neko zna zasto mi telefon preko bluetooth ne prepoznaje racunar i obrnuto, iphone 4 i macbook? Telefon je simfree.

Ne. Telefoni su novi. Kupio sam u isto vreme dva ista telefona iz iste serije, isti model i taj drugi je prijatelj probao da upari sa macbook pro i isti problem. Racunar prepoznaje telefon, ali ne moze da salje nista. Pise da na telefonu nema neophodnih usluga (grubi prevod sa norveskog koji mi bas nije jasan).

Ne. Telefoni su novi. Kupio sam u isto vreme dva ista telefona iz iste serije, isti model i taj drugi je prijatelj probao da upari sa macbook pro i isti problem. Racunar prepoznaje telefon, ali ne moze da salje nista. Pise da na telefonu nema neophodnih usluga (grubi prevod sa norveskog koji mi bas nije jasan).

macosx 10.6.7 na macbook 13" late 2008 , racunar prepoznaje ip4 sw 4.3.2, nalazi 3 servisa, uparivanje radi

ako nije do telefona onda je do racunara

malopre sam probao znaci sto posto radi , bluetooth inace koristim iskljucivo sa bt slusalicom, sta ce ti bluetooth veza sa racunarom ako nije tajna?

Poslednja izmena:
Mac os x 10.6.8 a telefon 4.3.3 i nece. Vidim sad na drugim forumima da i drugi imaju te probleme. Izgleda da je do telefona i do nove verzije. Hehe, ma nije nikakva tajna :). Naisao sam na neke zanimljive bluetooth aplikacije i hteo da to isprobam, ali ne ide...
Hvala na pomoci. Pozz :)

Moze li mali tip gde moze da se kupi. Hvala.

Logic Shop u Nikole Spasića, pored Kneza. Izaći če te 5k dinara jeftinije nego u Telku koji iskreno deru, uz to ako si prepaid korisnik i ne možeš da dobiješ microSIM od operatera oni će ti je iseći i staviti karticu (to se plaća od 100 do 200din). Ako si postpaid obavezno otiđi kod operatera i uzmi MicroSIM pošto je svi nude, besplatno samo daš staru i oni ti daju novu microSIM. To sam ja uradio u Vip-u.. Inače meni piše na kutiji dole Approved in all EU countries, a glava punjača je sa one 3 šipke tj. britanska ali dobiješ adapter a možeš i da kupiš orignalni apple adapter u savkom apple shopu ali je 3.990 din.

Poslednja izmena:
Sad je kasno, kupio sam u Telcom-u - i zadovoljan sam. Dobio sam ga neotpakovanog i sa punjacem od 2 sipke. Momak iz radnje mi je isekao karticu (na moju molbu), i aktivirao ga odmah. Sve lepo radi i update-ovao sam softver preko iTunes-a ( :) ) . Ne planiram da ga JB-ujem, vec najvise cekam iOS 5 i wireless sync. Samo jos da kazem da sam potrosio 50$ na iTunes aplikacije :)

Kolika se garancija dobija na iPhone?

Vrh Dno