Šta je novo?

iPhone 4 & iOS4 - zvanična tema

Nema sanse da ti se upgraduje na 4.3 kada drzis shift, jer ti onda biras koji ces fajl koristiti za restore ( a ne iTunes )...
SHSH fajlovi ti trebaju zbog ( moguceg ) downgrade-a i njih cuvas uz pomoc programa koji se zove TinyUmbrella, ali ti to za sada nije bitno jer je to sve procedura sa jailbreakovanim uredjajem.
Ti restorujes uredjaj sa iOS-om kojim ti hoces, zatim jailbrake-ujes uredjaj ( ili ne - kako god ) pa tek onda radis stvari koje te zanimaju, a u vezi jailbreak-a.

EDIT :

E, da ....da pojednostavim - SHSH ti treba kada si digao iOS na sledecu ( upgrade ) verziju, a digao ti se i baseband ( koji je najbitniji za mogucnost jailbreak-a i unlock-a ), pa ti hoces da ga vratis na neku od prethodnih ( downgrade )

Poslednja izmena:
ja sam koristio greenpois0n program da jailbreakujem 4.2.1. na njihovom sajtu stoji da je to ujedno i poslednji jailbreak od njih, nemaju za 4.3.x verzije. ja bih sad voleo da restorujem uređaj na 4.2.1 i da ga ponovo jailbreakujem sa tim greenpois0n za 4.2.1. za to mi očigledno ne trebaju ti shsh fajlovi, to sam hteo da znam, hvala. ajde sad da pitam, koji je najbolji jailbreak za 4.2.1? jel ok ovaj greenpois0n rc 6.1 ili ima neki bolji?

edit: začudio bih se da je sve prošlo ok. izbaca mi grešku: ipod could not be restored. an unknown error occured (3194)

šta da mu radim?

Poslednja izmena:
blah, dosadan sam... sačuvao sam shsh sa tinyumbrella i evo radi restore. znači toliko su ga zakomplikovali da nemam reči... lakše sam ubacio kuvani rom u kineski tablet... dupli post jer ne mogu da editujem prethodni. hvala na pomoći!

Moras da imas taj SHSH ako hoces da uradis restore na neki iOS koji nije aktuelan, a taj 4.2.1 nije aktuelan. Ako si u Cydia ukljucio to cuvanje SHSH-a nemas sta da brines jer ih cydia sama cuva i ne vidim sta je tu komplikovano da pokrenes TinyUmbrella i u iTunes klinknes shift+restore?

meni duze drzi na 4.3.1

ps simfee + nemam mobile substrate

Isto je u pitanju simfree, i identichan softver, shto zvanichni shto sa cydie, ali bukvalno troshi bateriju duplo brze. Kako sam vratio 4.2.1 i opet instalirao sve isto, baterija odjednom traje kao i ranije. Na 4.3.1 mi je jedva izdrzavala ceo dan...

@ ed_hunter

E, drago mi je da si zavrsio posao, a izvinjavam se sto sam zakasnio sa odgovorom ( nisam bio tu ) :)

Koliko je nov simfree? gledam polovne po oglasima, nema nigde ispod 500e. Jos uvek im je jaka cena :/

@ ed_hunter

E, drago mi je da si zavrsio posao, a izvinjavam se sto sam zakasnio sa odgovorom ( nisam bio tu ) :)

hvala na pomoći, sve je proteklo ok, osim prvog pokušaja jailbreaka koji nije uspeo iz ko zna kog razloga- samo mi je pisalo jailbreak failed. iz drugog puta je odrađeno super...

jedno pitanje u vezi itunes-a: kad neku aplikaciju obrišem iz library-ja on mi izbaci poruku da će ta aplikacija biti obrisana i sa uređaja koji se sinhronizuje sa itunes-om. ali kad sam uradio sync ta aplikacija nije bila obrisana, već sam morao ručno da je obrišem. iako mi je itunes prijavljivao da te aplikacije na uređaju nema, ona je bila tu... jel se to dešava stalno tako da ne radi to brisanje, ili ne?

Sto se tice iTunes-a, iako imam iPhone uredjaje vec 5-6 godina, ja njega nikako nisam mogao da skontam ( upravo zbog stvarcica koje pominjes )...Da l' sam ja glup, ne znam, ali meni je to jedan *****ski program i u njemu radim samo ono nuzno ( backup i kupovina aplikacija ). Kao da je sve kontra ( ja mu kazem da sinkuje, a on obrise itd ) Sve ostalo se trudim da odradim preko iPhonePCSuite, jednostavan, praktican i cao.

Poslednja izmena:
jedino zbog instalacije većih aplikacija.... ako ti je recimo ostalo 900mb na uređaju, a aplikacija je velika 600 onda ne mogu preko installous-a da instaliram to pošto installous zahteva tačno duplo više memorije na uređaju od veličine aplikacije... mada sam sada evo od ovog restore-a rešio da koristim itunes kada mi je već instaliran. a ne mogu da ga obrišem jer se onda obrišu i drajveri za komunikaciju sa aparatom.

Prvo sam mislio da je to josh jedan case za mobilne za snimanje pod vodom, ali ovi izgleda to prodaju kao zashtitu za svaki dan, pa ako se desi jednom u 20 godina da upadnesh u bazen, super ce da posluzi :d:d:d

To ko one futrole shto povecavaju fon duplo, i potpuno narushavaju smisao njegovog postojanja :)

Poslednja izmena:
hm pa odnos prema tim zaštitama je znatno drugačiji od čoveka do čoveka i jako je subjektivan. ja recimo ne bih mogao da zamislim korišćenje bez ove silikonske futrolice, jer se meni tako znoje dlanovi dok držim neki uređaj malo duže da je to strašno... (hehe jedna zanimljivost, prema teoriji evolucije ovo je primitivna osobina koju smo nasledili od naših predaka). pogotovu mi je problem dok čitam knjige, onda je aparat skroz mokar. nije da nešto može da mu bude, al ne bih da mislim. moj jedan drug recimo ne može organski da podnese te iste silikonske futrolice.

Apple tuzi Samsung zbog Galaxy dizajna

http://www.engadget.com/2011/04/18/apple-sues-samsung-over-for-copying-the-iphone-and-ipad/

tuze kompaniju od koje im zavisi ipad i iphone...wtf....jos plus telefoni lice samo zbog metalne lajsne, ima drugaciji profil(ona "bradica"), ima drugaciji zadnji deo, ima 3 dugmeta napred(1HW)....koji fail ce ispasti od tuzbe....

Steve and Geesung this morning on the phone...

Steve: Geesung, you designed it wrong.
Geesung: Steve, we're predicting there could be a 6 months or longer delay on the A5 processor.
Steve: Oh... I'm just kidding!
Geesung: I wasn't

i oni tuze nekog? http://gizmodo.com/#!343641/1960s-braun-products-hold-the-secrets-to-apples-future

Poslednja izmena:
Mislis da zbog toga ce Samsung prestati da prodaje komponente apple-u i zbog koga imaju veliku zaradu? Ja ne verujem.
A treba da ih ne tuze jer u poslednje vreme sve sto rade je samo kopiranje apple-a.

http://www.9to5mac.com/62333/apple-sues-samsung-over-galaxy-phone-and-tablet-series/

uporedi mi taj galaxy s sa iphoneom, deo po deo, i reci sta je isto...ajde

naravno da nece prestati da prodaje komponente apple-u, ali je paradoxalno.....neke ce posledice imati, tuziti kompaniju sa kojom poslujes....

edit: to sto pomalo lici na iphone je normalno, svi telefoni lice jedan na drugog...ali tehnicki su totalno razlicit, da su iskopirali svaki deo bas skroz, kao npr kompletnu zadnju masku, ili kompletnu prednju, ili potpuno isto dugme, ali nisu !

Poslednja izmena:
Ne znam zašto se uzbuđujete da li neko nekoga kopira. Jasno je da svi kradu forice od Apple-a. Jasno je da će Apple uvek biti Apple, nekome najbolji nekome najgori. Ali ono što je sigurno jasno je da Apple ako je iole pametan kao firma ili kompanija, onda imaju copyright koji traje 10 godina i eto!

Па није нешто ова фора, мени се више свиђа онај додатак што је као аналогни контролер, само је он јако скуп...

Više sam to postavio da se vidi kakve se sve gluposti prave i do kojih granica se ide kada je iPhone u pitanju nego što je fora :)

Многи ситни произвођачи додатне опреме виде могућност за зараду на популарним производима...

da li je ovde pravo mesto za sledecu informaciju:

http://www.engadget.com/2011/04/20/researchers-find-ios-4-records-your-location-in-system-file-syn/

11x042015283230.jpg

If you didn't already think your smartphone knows too much about you, here's a handy reminder. A duo of UK researchers have uncovered a potentially worrying (and oddly enough, undocumented) feature in iOS 4: it asks your iPhone to record your location constantly, then timestamps that data and records it for posterity. The trouble with this unsolicited location tracking is that the hidden file that holds the data -- consolidated.db -- is relatively easy to uncover and read, making any desktops you've backed your phone up to and the phone itself even bigger privacy dangers than they would usually be. Some extra digging revealed this behavior has been known about for a good while (see Courbis link below), though mostly by people involved in computer forensics. Additionally, restoring a backup or migrating to a new device keeps the data logging going, which the researchers point to as evidence that what's happening isn't accidental. See a couple of visualizations of the extracted results on video after the break.

[Thanks, Tom]

Update: The original text of this article was updated to reflect that this was already a known issue, albeit in limited circles. The ability to easily visualize the data is new.

А шта сте ви мислили да неће да нас прате? Ех људи треба се борити против компанија...

Poslednja izmena:
Neka znaju gde se krecem i to me zabole. Kao da imaju nesto od toga lol koja budalaština.

Izasao je na Cydia program sa kojim moze to da se iskljuci, zove se "untrackerd" ali ja ga necu instalirati jer mi ne smeta a cekam da se pojavi program za win pa da proverim i ja gde sam to bio

untrackered1.jpg

Poslednja izmena:
The iPhone tracking fiasco and what you can do about it

For that, we have to dig into Apple's privacy policy, something you accept every time you blindly click away Apple's terms and conditions. The policy was last updated on the 21st of June, 2010 -- the same day that Apple released iOS 4. Guess what? It talks a lot about collecting and using non-personal information, including location data. Here are a few choice paragraphs:

We also collect non-personal information − data in a form that does not permit direct association with any specific individual. We may collect, use, transfer, and disclose non-personal information for any purpose.

Apple then cites several examples:

We may collect information such as occupation, language, zip code, area code, unique device identifier, location, and the time zone where an Apple product is used so that we can better understand customer behavior and improve our products, services, and advertising.

The company later expounds on location services specifically:

To provide location-based services on Apple products, Apple and our partners and licensees may collect, use, and share precise location data, including the real-time geographic location of your Apple computer or device. This location data is collected anonymously in a form that does not personally identify you and is used by Apple and our partners and licensees to provide and improve location-based products and services. For example, we may share geographic location with application providers when you opt in to their location services.

Problem is, the location data is very personal and hardly anonymous because it's stored right on your phone -- the most personal device we own. The consolidated.db is also replicated (unencrypted by default) to any PC or Mac your iPhone syncs with, and subsequently any additional backup devices you might use (Windows Home Sever, Time Capsule, etc.).
...

If this issue really concerns you, then there are a few things you can do right now to take control of your privacy. First, you can go into iTunes and start encrypting your iPhone and iPad backups. Second, you can purge the consolidated.db files sitting on your various hard disk drives. Lastly, if your device is jailbroken, you can install the free Untrackerd app to continuously clean the consolidated.db file. That should keep you busy while we wait for Apple to respond.

Ko zna koliko ljudi zahvaljujuci ovome zivi ispod mosta sad :)

Nazad
Vrh Dno