Šta je novo?

iPhone 4 & iOS4 - zvanična tema

Hahahaha...idemo opet

iFile ima web server pa preko njega mozes da saljes fajlove sa kucnog racunara na telefon. Jeste nezgodno i nespretno, ali sto prosto kad moze i komplikovano. Apple je osmislio iphone tako da svaka app koja zeli da pristupi nekim podacima koji nisu u lokalnom folderu mora da implementira kompatibilan mrezni protokol (http, ftp, samba, nfs, ...) da bi obavio neki transfer podataka. I ti podaci ce zavrsiti u lokalnom folderu te aplikacije. Na kraju e svodi da moras da pamtis u kojoj app treba da otvoris neki popdatak.
Upotrebom iFilea donekle mozes da sakupis te fajlove na jedno mesto, ali je pristup tim fajlovima i kasnija upotreba veliko maltretiranje.

Ozbiljno... prodaj iphone i kupi normalan Android. Sto da se boris sa tehnologijom kada ona treba da sluzi tebi, a ne da joj ti budes rob.

upravo tako... samo što ja nisam nabavio iphone, nego ipod touch 4g, a android tih karakteristika i mogućnosti košta znatno više, pa je cena bila presudan faktor...

Tek sa androidom ce videti sta su to improvizacije i neozbiljne stvari i ko je ciji rob, ali bitno da ce imati direktan pristup fajlovima i BT :)

nije baš tako, preteruješ...

^ pa kako drugacije da odbrani cast jabukice,ako ne pretera xD

e pa super... tako nešto mi treba, sinteza istorage-a i ifile-a... probaću, samo ne znam da li smo se razumeli, nije meni problem da vidim file system nas-a, jer istorage to uredno vidi, nego file system aparata... to me zanima, da li good reader vidi file system iphone-a, ipoda.... u svakom slučaju probaću to... nisam ga isprobavao jer sam mislio da je to neki pdf, ebook, doc reader, jer se zove jelte goodREADER :) hvala na preporuci...

edit:

super je onda to... znači uz pomoć tog goodreader-a mogu da manipulišem raznim fajlovima, ne samo tekstualnim?

Hm, ovako. Ja sam skapirao da tebi treba pristup fajl sistemu radi lakseg manipulisanja fajlovima koje razmjenjujes sa NAS-om zar ne? Mislim da GR ne vidi sistemske foldere telefona (mada ne znam za sta ce ti to osim ako volis da ceprkas sa temama i slicnim stvarima.)

Prevashodna namjena mu je da sluzi kao fajl menadzer. Dakle mozes kreirati milion foldera sa fajlovima (pdf,jpg,rtf,doc....itd), sortirati i manipulisati fajlovima kako hoces. Slike iz GR-a recimo mozes otvarati preko default app, pdf mozes i u okviru programa ili preko nekog drugog pdf reader-a. Sve to sto otvoris, izmijenis mozes ponovo sacuvati u folderu odakle si otvorio. Znaci isto kao sto, pretpostavljam da imas foldere sa fajlovima na NAS-u tako isto mozes imati i na telefonu. I po paljenju programa ne moras "trcati" po folderima i traziti ih vec odmah imas pristup svemu sto si kreirao.

Nadam se da si me razumio sad :)

Ozbiljno... prodaj iphone i kupi normalan Android. Sto da se boris sa tehnologijom kada ona treba da sluzi tebi, a ne da joj ti budes rob.

???

mislio sam da je ovo tema za diskusiju o iphone4 i ios4 a ne mesto gde ce se preporucivati ljudima da prodaju ono o cemu bi trebalo da se diskutuje

pitam se sta bi se desilo da ja nesto slicno napisem u nekoj drugoj temi ;)

^ pa kako drugacije da odbrani cast jabukice,ako ne pretera xD

dobro, nemoj sad da krećemo flejm bzv. sto puta je prežvakana tema šta je bolje kod apple-a a šta ne valja, tj. isto to je bolje kod raznih androida...

Hm, ovako. Ja sam skapirao da tebi treba pristup fajl sistemu radi lakseg manipulisanja fajlovima koje razmjenjujes sa NAS-om zar ne? Mislim da GR ne vidi sistemske foldere telefona (mada ne znam za sta ce ti to osim ako volis da ceprkas sa temama i slicnim stvarima.)

Prevashodna namjena mu je da sluzi kao fajl menadzer. Dakle mozes kreirati milion foldera sa fajlovima (pdf,jpg,rtf,doc....itd), sortirati i manipulisati fajlovima kako hoces. Slike iz GR-a recimo mozes otvarati preko default app, pdf mozes i u okviru programa ili preko nekog drugog pdf reader-a. Sve to sto otvoris, izmijenis mozes ponovo sacuvati u folderu odakle si otvorio. Znaci isto kao sto, pretpostavljam da imas foldere sa fajlovima na NAS-u tako isto mozes imati i na telefonu. I po paljenju programa ne moras "trcati" po folderima i traziti ih vec odmah imas pristup svemu sto si kreirao.

Nadam se da si me razumio sad :)

upravo! razumeli smo se... taj good reader je fajl manager kao što je istorage, samo nadam se malo bolji... meni treba pristup fajl sistemu aparata da bih mogao da manipulišem mojim fajlovima onako kako ja hoću, ali se svakako ti fajlovi nalaze u okviru jednog direktorijuma, koji može biti i direktorijum nekog programa poput tog good readera, to mi ne smeta, samo mi je potrebna potpuna kontrola u okviru mog foldera u kom bih ja napravio podfoldere i tu pakovao dokumenta i šta ti ja znam... hvala na predlogu :) probaću još koliko danas...

Danas sam probao Navigon 1.7 sa zadnjim mapama i veoma detaljno je pokrivena Srbija, mozda cak bolje i od iGO, bar ovo sto sam gledao ovde po okolini cak i za manja sela imaju imena ulica, jedino sto sam primetio u Vrscu da me je dva puta vodio na jednosmerne ulice u zabranjenom smeru. Radi brze od iGo i radi multitasking.
Da li je moguce da se ubace srpski glasovi?

Prilozi

• IMG_0035.PNG
    IMG_0035.PNG
    246.3 KB · Pregleda: 39
  • IMG_0034.PNG
    IMG_0034.PNG
    466.3 KB · Pregleda: 41
Poslednja izmena:
Treba da probaš legalni iGO :) Radi multitasking a i sama aplikacija radi neuporedivo brže. Uskoro treba da izađe iGO Primo za iPhone sa podrškom za Retinu i biće besplatan upgrade za postojeće korisnike, to će tek biti prava stvar.

Treba da probaš legalni iGO :) Radi multitasking a i sama aplikacija radi neuporedivo brže. Uskoro treba da izađe iGO Primo za iPhone sa podrškom za Retinu i biće besplatan upgrade za postojeće korisnike, to će tek biti prava stvar.

Znam da radi multitasking na iGo 1.3.1 ali ja ga nemam :)
U auto imam jedan Mio koji koristim pa zato mi se ne isplati da kupim igo na telefonu.
U svakom slucaju ovaj Navigon je dobar program sa detaljnim mapama za Srbiju i okolinu.

Mislim da podrzava doc i exel fajlove, nisam siguran za ppt recimo.

Pokusaj pa vidi, ja se stvarno ne mogu sjetiti tacno.

пише да подржава ппт. пробао сам програм и стварно је ок. остали су одлетели одмах, само сам оставио њега и ајфајл.

Zanimljiv koncept za 3D bez naocara na iphone izmislili su dva francuska inzinjera, koristi se prednja kamera telefona koja prati polozaj glave korisnika i meni izgleda puno bolje nego onaj 3DBoard.
[YOUTUBE]7saRtCUgbNI[/YOUTUBE]

LINK

^ ok je, al realno, nije 3D dok ne pomeras glavu jer ne vidis 2 razlicite slike... tek kad krenes da mrdas se pomera slika pa ti daje iluziju.

al dobra zamisao,sve dok je u kocki sa linijama (koje prave utisak dubine polja)...CHUCK NORRIS APPROVES!

chuck_norris_approved.jpg

Izasao 4.3.2 koji donosi uglavnom zakrpe:

This update contains improvements and other bug fixes including:
Fixes an issue that occasionally caused blank or frozen video during a FaceTime call
Fixes an issue that prvented some international users from connecting to 3G networks on iPad W-Fi + 3G
Contains the latest security updates

Ali najbitnija stvar je ta da su ovoga puta ovi iz apple bili stvarno gospoda i nisu zatvorili rupu koja je koriscena za zadnji JB pa zato ocekujte 4.3.2 JB za par dana.
Evo sta kaze autor zadnjeg JB:

clip2.jpg

Ja sam se sa 4.3.1 vratio na 4.2.1, mnogo srche bateriju...

Ja jos uvek na 4.1 i sve radi super. Ne bih da podizem jos neko vreme dok se ne poprave sve moguce 'bubice'.

Navodno ovaj 4.3.2 ispravlja sve i kada izadje JB uradicu update sledece nedelje. Meni i ovaj trenutni 4.3.1 radi dobro.

Ajde i javi da li ima nekih bitnijih promena.

Uf, sve napredni ljudi. :D
Ja sam jos na 4.0, mrzi me da svako malo updatujem i jailbreakujem.

Nacuo sam da ce se omoguciti streamovanje muzike sa kompjuterskog itunesa na iphone/ipod.
Jel ovo stvarno najavljeno, i jel vec ubaceno, ili se ceka 4.3.2?

I jel cu ja moci ista od toga da dobijem sa MC modelom iPoda od 8gb?

par pitanja u vezi ios 4. moj uređaj je došao sa 4.2 verzijom softvera. ukoliko uradim restore da li će se on vratiti na 4.2, ili će se update-ovati na 4.3 prilikom tog restore-a. pitam zato što mi je frka da posle ne mogu da ga jailbreakujem jer nisam video da je izašao normalan jailbreak za 4.3. pod normalan mislim jailbreak na samom uređaju kao što sam uradio sa greenpois0n-om, ne celokupno ponovno učitavanje jailbreakovanog firmware-a u aparat kao što radi ovaj ovde pomenuti redsn0w. meni treba za ipod touch, dakle ne brinem za otključavanje i baseband- ove kao za iphone.

^
Pa ti skines 4.2 iOS i kada, u iTunes, hoces da restorujes uredjaj, stisni ( i drzi ) shift+klik na restore...Tada ce ti iTunes ponuditi da biras koji fajl zelis da upotrebis za restore.

ma skinuo sam neki ipsw fajl, al ne znam dal je dobar, plašim se da ne brickujem uređaj...

edit: da, i kakvi mi to shsh fajlovi trebaju? ja to ništa nisam sačuvao... sad imam 4.2.1 i hoću da uradim restore isto na 4.2.1 uz pomoć te shift+restore fore. da li mi za to treba taj shsh fajl? samo mi je fora da mi se ne update-uje na 4.3 ne bih da ga downgrade-ujem.

Poslednja izmena:
Daj pun naziv ipsw-a...

naziv fajla? ma naziv fajla je ok piše lepo u njemu da je za ipod touch 4g verzija 4.2.1 al odkud znam dal je dobar, skinut je sa nekog file hosting sajta...

Vrh Dno