Nije problem u dokumentaciji za RATEL, telefon ko telefon nista drugacije nije za slucaj htc-a ili nekog drugog brenda koji se prodaje kod operatera. Apple ima visoke zahtjeve po pitanju broja potencijalnih korisnika,finansijske regulative u drzavi u kojoj se prodaju iPhone telefoni kao i visok standard mreze (koja glupost inace s obzirom na stanje at&t u njihovoj rodjenoj drzavi). Cini mi se da je pocetni zahtjev od minimum 300.000 jedinica sto znaci da operater mora toliko otkupiti od njih u startu pa ih tek onda pustiti na trziste. Sto se tice mreze mislim da 85% pokrivene teritorije mora imati minimum 3g signal.
Tu mi opet nije jasna njihova politika, u CG recimo nema teorije da su toliko prodali a sa druge strane, s obzirom da je T-mobile CG pod DT-om, moguce da je citav kontigent za CG dio grupnog DT kontigenta. Ne znam kako Telenor stoji po ovom pitanju u EU u drzavama u kojim posluje.
Medjutim, i da se sve poklopi i stigne iPhone u Srbiju opet ce cijene biti paprene.
Izgleda da je apple odobrio legalno otkljucavanje svih iPhone (za pare), nesto se desava jer gomila ozbiljnjih sajtova za otkljucavanje su poceli da prodaju unlock.
http://iClarified.com/14672
Moguce da su racunali bolje oni da zarade nego kinezi sa turbo sim karticama![]()
Da li oni nekoga teraju silom da kupuje njihove proizvode?
Ovo je jos jedna prilika za kukanje kako je apple pohlepan i los, a svi ga sanjaju
I ja bih isto postupio, zasto da zaradjuju neki kinezi tamo na mom proizvodu i to na stetu operatera.
Pa od prilike toliko se i krece razlika izmedju simfree i zakljucanih telefona po oglasima.da,ako izbace unlock na apple sajtu, pa "hakeri otmu" i besplatno podele ;D
inace dati 100+ eur za unlock je bezvezarija![]()
imas iFile na cydia i nije niko kriv sto ti ne znas za njega a bez njega kao ne mozes, sto se baterije tice, ona ce pre da ti crkne ako je redovno punis tek kada je prazna kao sto su ti rekli strucnjaci u prodavnici mobilnih telefona
A mozes da koristis i Dropbox ako stalno prebacujes stvari, i naravno u svakom trenutku mozes da kupis android pa da uzivas ako je to tebi bitno.
Pa od prilike toliko se i krece razlika izmedju simfree i zakljucanih telefona po oglasima.
da,ako izbace unlock na apple sajtu, pa "hakeri otmu" i besplatno podele ;D
inace dati 100+ eur za unlock je bezvezarija![]()
Imas i ovaj NetPortal:
http://www.stratospherix.com/products/netportal/
http://itunes.apple.com/us/app/netportal-access-files-on/id323133602?mt=8
Vidim da postoji i na installous ali nisam ga probao jer meni takve stvari ne trebaju.
Hm moguce za neke programe, ali za GoodReader ti garantujem da vidi fajl sistem onakan kakav si kreirao. Ja sam se kacio svakodnevno na ftp (ne nas nego udaljeni ftp) i vidio sam sve fajlove. Mogao sam da setam kroz njih i skidam fajlove ali nisam mogao da radim upload jer mi nije bilo dozvoljeno a dobro se sjecam da je postojalo dugme upload.
Instaliraj GoodReader, podesi adresu ftp-a i ostalo sta treba pa pokusaj. Siguran sam da ce raditi.
Plus sto u okviru GR-a mozes lako da manipulises fajlovima i folderima tj. sve ti je na jednom mjestu. Nakon GR-a gotovo da nisam ni palio iFile.
super je onda to... znači uz pomoć tog goodreader-a mogu da manipulišem raznim fajlovima, ne samo tekstualnim?Imas i integraciju sa mailom. Znaci sve iz GR-a mozes u attachment i isto tako svaki attachment koji dobijes mozes pregledati (sacuvati) direktno u GoodReader a posle ako treba i kopirati na NAS.
Mislim cak da ga i iTunes registruje pa kad radis neki sync moze da posluzi za premjestanje/sredjivanje fajlova direktno na komp.
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Napomena: this_feature_currently_requires_accessing_site_using_safari