Šta je novo?

iPhone 4 & iOS4 - zvanična tema

Zdravo. Mala pomoc: na sta da obratim paznju prilikom kupovine? Uzeo bih mozda 16GB model. Sta dobijam otkljucanim/zakljucanim. Koliko je otkljucavanje ako kupim yakljucan, i najbitinije pitanje mi je kako radi exchange?

Pozdrav.

U zavisnosti od toga kako ces koristiti telefon preporucio bih ti jednu ili drugu varijantu. Na primer ukoliko zelis da ga koristis onako kako su oni zamislili u tom slucaju uzmi simfree, ubacis karticu, aktiviras ga, koristis ga normalno. Updateujes kada treba. I uvek ce ti sve raditi. A ukoliko zelis da stavljas aplikacije i da ne placas, da menjas neke dzidzabidze po njemu, da ti se budi nekad neotkljucan, da ti trosi vise bateriju pa onda moras da pribegavas restore-u itd, onda ti vise preporucujem neotkljucan pa se igraj...

Ja sam čitao da JB ne troši više bateriju i da su to gluposti. Ali takođe preporučujem simfree jer ja imam telefon ali kao da ga nemam :(

Hm... Razumeo sam. Mislim da i normalan da kazem telefon ima sve sto mi treba, ionako mi je dosadilo menjanje svega i svacega na androidu. Ukoliko mi nesto bas, bas bude neophodno mozda i kupim tu aplikaciju. Ipak je razlika prilicna u ceni. Mada raspitacu se jos sta tacno dobijam ili gubim u oba slucaja.

Trenutno ces tesko naci softwerski otkljucan iP4. Sa fabricki otkljucanim - simfree telefonom nemas bojazni oko koricenja istog na nasoj mrezi. Ako ne planiras da koristis piratske verzije aplikacija onda te ni JB nece preterano interesovati mada ima par zgodnih modifikacija. Razlika u ceni je ogromna ...

Ja sto vise gledam oglase manje mi je jasno :) Evo dva primera pa mi molim vas recite koji da uzmem, koja je razlika.

APPLE iPhone 4 16GB, boja-crna, nov, originalno pakovanje, zapakovan, zaključan na 4.1, Beograd, 500 EUR.

APPLE iPhone 4 16GB, boja-crna, originalno pakovanje, SIM free, račun, 680 EUR.

Znaci ovaj prvi nije Simfree ili sta? A oba su zakljucana na odredjenu verziju softvera? Mislim ja bih samo legalan telefon bez da je neko cackao po njemu i da radi na nasim mrezama. :D

Ja sto vise gledam oglase manje mi je jasno :) Evo dva primera pa mi molim vas recite koji da uzmem, koja je razlika.

APPLE iPhone 4 16GB, boja-crna, nov, originalno pakovanje, zapakovan, zaključan na 4.1, Beograd, 500 EUR.

APPLE iPhone 4 16GB, boja-crna, originalno pakovanje, SIM free, račun, 680 EUR.

Razlika je tačno u tome što piše. :)

Ovaj prvi je verovatno američki, lockovan na dati softver pa ti prodavac ostavlja da se ti zezaš sa jailbreakom i unlockom. Ovaj drugi je SIM free, radiće uvek i svuda, stoga i jača cena. Najčešće su to primerci iz UK.

Hvala, znaci ipak mora da platim vise da se ne zezam sa cackanjem.

Napravite razliku izmedju unlocka i jailbreak-a. Jailbreak omogucava pokretanje piratskih app i app koje Apple nije odobrio, dok unlock omogucava upotrebu drugih SIM kartica. Unlock bez jailbreak-a nije moguc.
U svakom slucaju, JB je nepohodan da bi uopste koristio telefon u Srbiji jer je neophodno instalirati CallerID fix bez koga iPhone ne prepoznaje brojeve iz imenika.

Hmmm greska. Ne prepoznaje ukoliko nemas brojeve zapisane u internacionalnom formatu iliti +381...

hmm.. greska.. prepoznaje pozive ali ne i SMS poruke. Resenje je ili CallerID fix ili dupliranje brojeva u imeniku u obliku +3816xxxx i 06xxxxxx

Nebitno, da bi iskoristili sve sto nudi iphone treba imati JB.

@J Lo
Zakljucan iPhone kupujes samo u vreme kada postoji unlock, ne vredi da ga kupis i samo da ga gledas jer su to velike muke :)

Hm, ja sam na mts-u. Kada sam (opet) uzeo iPhone otisao sam na Gmail Contacts, prepravio sve iz 06x u +3816xxx i od tada mi normalno prikazuje sve vezano za sms i pozive.

Secam se da je bio taj problem na ranijem software-u, ali na 4.2.1 to radi ok.

Nebitno, da bi iskoristili sve sto nudi iphone treba imati JB.

@J Lo
Zakljucan iPhone kupujes samo u vreme kada postoji unlock, ne vredi da ga kupis i samo da ga gledas jer su to velike muke :)

Zbog toga sam ja svoj sakrio daleko od očiju, ponekad zaboravim da imam taj mob i odem na net da pogledam kako izgleda :d

Hm, ja sam na mts-u. Kada sam (opet) uzeo iPhone otisao sam na Gmail Contacts, prepravio sve iz 06x u +3816xxx i od tada mi normalno prikazuje sve vezano za sms i pozive.

Secam se da je bio taj problem na ranijem software-u, ali na 4.2.1 to radi ok.

Kao što su rekli ljudi, CallerID Fix rešava sve probleme :)

Alarm Glitch Angers iPhone Users Around the World

A glitch in the alarm clock that comes with Apple's iPhone caused problems and angered users around the world. The iPhone glitch impacted users running iOS 4, and many complained of being late -- and, in one case, of a medical danger. The iPhone glitch wasn't the first time the alarm failed, and some users complained about other problems.

Many people around the world used their iPhone to send text messages wishing friends and family a happy new year, but they may not have awakened for work the next day. Not because they had too much fun the night before, but because their iPhone was plagued with a glitch that caused the built-in alarm to fail.
Like most smartphones, the iPhone comes equipped with an alarm clock that can be automatically set to go off at the same time every day, or be programmed at will to go off at specified times. It's a convenient tool for many people -- until it doesn't work. That's what happened when people set their alarm for a one-time wake-up call, Apple has confirmed.

...

http://www.newsfactor.com/story.xhtml?story_id=0100014V149A&full_skip=1

I Engadget je pisao o ovome:

PSA: iPhone alarms not working come New Year's Day 2011
http://www.engadget.com/2010/12/31/psa-iphone-alarms-not-working-come-new-years-day-2011/

iPhone alarms still not working, worlds crashing left and right
http://www.engadget.com/2011/01/03/iphone-alarms-still-not-working-worlds-crashing-left-and-right/

Poslednja izmena:
4.2.1 untethered i unlock za poslednje basebandove samo sto nije :)

Čiji? GeoHot-ov? :)

Ma Hashim najavio :) Sad, moze da zavlaci josh 15 dana kao i do sada :)

A verovatno i Geohot izbaci jailbreak ali to nije toliko bitno kao unlock bez koga nema nishta :) Ziveo bih i sa tethered jailbreakom, a ovako imam samo iPod touch :)

Ja moj odbijam da koristim i kao iPod :(
Nego, gde si to pročitao? Nadam se da će rešiti za moj baseband (3.10.01, koji ti imaš)? Koliko vidim to su sve stare vesti. Najnovije je od GeoHot-a. Ali naravno, džaba mi sve to bez unlock-a :(

Ako ste drugari nadam se da cete u nekom obliku postovati linkove i novosti vezano za unlock i jailbreak za 4.2.1.

Licno me ne interesuje, al imam drugara koji imaju te iPod-ove, pa cisto da se informacija o unlock-u prosiri sto pre :)

Nego sto se tice iPhone-a, jel jos nekom traje baterija puna 4 dana ili samo meni :D

geohot je trenutno zauzet oko PS3. Sumnjam da ce ovoga puta umesati prste.

Ako ste drugari nadam se da cete u nekom obliku postovati linkove i novosti vezano za unlock i jailbreak za 4.2.1.

Licno me ne interesuje, al imam drugara koji imaju te iPod-ove, pa cisto da se informacija o unlock-u prosiri sto pre :)

Nego sto se tice iPhone-a, jel jos nekom traje baterija puna 4 dana ili samo meni :D
Meni traje 10 kad ga ne koristim.

Ja za dan spržim oko 50% baterije.

Meni je ukljucen uvek wifi, bluetooth zbog kola, imam mozda sat vremena price dnevno, a cesto i manje, 30tak sms-ova. Ne koristim 3G i te tehnologije koje u Srbiji jos uvek nisu savladane i obicno 4ti dan uvece mora na punjac. Me like it. A bogme i kad se drnda, a da to nisu nekakve igrice opet radi dosta duze (pricam po licnom osecaju) nego sto je to stvar sa ranijim modelima i trenutnom konkurencijom.

geohot je trenutno zauzet oko PS3. Sumnjam da ce ovoga puta umesati prste.

Zavrsio je on odavno root key za ps3 tako da bi trebalo da je vec na putu resavanja nasih problema.
Rekao je da ce i ovaj put odraditi ali da bi voleo da bude i sa druge strane posto navodno ne podrzava pirateriju vec samo hoce da dokaze da je sve moguce :)

Kratko pocetnicko: Kako najlakse da prebacim kontakte sa HTC Magic, na Iphone4?

Poz

Syncuj sa HTC Magic na Google kontakte pa ih posle povuci na iPhone 4 preko Exchange.

Poslednja izmena:
Nazad
Vrh Dno