Šta je novo?

iPhone 4 & iOS4 - zvanična tema

A da li mogu SMSovi, MMSovi i slično da se prebace sa 3 na 4 tj sa jednog iPhone-a na drugi?

trebalo bi da se sve vrati posle synca u itunesu.

Meni je ukljucen uvek wifi, bluetooth zbog kola, imam mozda sat vremena price dnevno, a cesto i manje, 30tak sms-ova. Ne koristim 3G i te tehnologije koje u Srbiji jos uvek nisu savladane i obicno 4ti dan uvece mora na punjac. Me like it. A bogme i kad se drnda, a da to nisu nekakve igrice opet radi dosta duze (pricam po licnom osecaju) nego sto je to stvar sa ranijim modelima i trenutnom konkurencijom.

Nema šanse da ti toliko traje baterija, daj screenshot usage.

Brate, jel' isteko stand by?

Nemoj da me *****avaš hahahaha ajde javi se sutra hahahhahaha

Evo ti za sad i jos 20% :) A ti kako hoces...

Prilozi

• photo.PNG
    photo.PNG
    111.2 KB · Pregleda: 97
Ako ga koristis samo za razgovore moze da izdrzi toliko bez problema i u standby isto jako malo trosi bateriju.
Meni uglavnom dogura dva dana ali kada ga ne ispustam iz ruku punim ga svako vece.

Ovo je nemoguće, jel' radio ps malo? Meni nikada u životu nije drzao ni 2 full dana. Jel' imas neki battery pack? Tvoj ip4 je fenomen onda ako je ovo istina.

ovo je sasvim normalno ako ga ne diras kada ti ne treba. ako nisu instalirani nikakvi mobilni substrati i slicno drzi baterija jako lepo ( punim ga svako vece meni ostane uvece 20-30 posto, ali mnogo vise razgovaram)

Koristim ga koliko mi treba. Desire mi je u ovom rezimu svako drugo vece trazio punjac, kao i 3GS. A ovaj tek cetvrto vece :)

Znaci ne sedim na njemu i ne koristim ga za mutimediju, nego ono, kao komunikator, mail i web kad nisam kraj racunara, skype video call, sms i call. Ostale stvari tipa igranje igrica ili ne znam ti ja sta ne praktikujem na mobilnom telefonu.

Nije zaista nikakav PS. Al eto :D dobices u utorak uvece nov screenshot :) Mene je to od strane apple-a mnogo prijatno iznenadilo.

Koristim ga koliko mi treba. Desire mi je u ovom rezimu svako drugo vece trazio punjac, kao i 3GS. A ovaj tek cetvrto vece :)

Znaci ne sedim na njemu i ne koristim ga za mutimediju, nego ono, kao komunikator, mail i web kad nisam kraj racunara, skype video call, sms i call. Ostale stvari tipa igranje igrica ili ne znam ti ja sta ne praktikujem na mobilnom telefonu.

Nije zaista nikakav PS. Al eto :D dobices u utorak uvece nov screenshot :) Mene je to od strane apple-a mnogo prijatno iznenadilo.

uz usage od 5-6 sati to je po meni sasvim normalno

Ne znam, meni to zvuci nemoguce. Meni je ukljucen 3G, wifi, push, location services za svaku aplikaciju, pricam oko 2 sata na dan manje vise, dosta sam online(verovatno me to kolje), u metrou citam Google mobile rss(blic, naslovi, itd) + Benchmark preko Tapa.
Evo SS. Svaka cast ti bgillegal imas daleko bolju bateriju.

Prilozi

• photo.PNG
    photo.PNG
    107.5 KB · Pregleda: 62
Hmmm, ja ne koristim 3G, a ni GPRS, EDGE i ostale propale pokusaje u Srbiji. Wifi je uvek ukljucen jer gde god da idem imam wifi. E sad, ti si video moj usage, cisto koliko mi treba.

Elem, zasto bi, kad vec zivis u Kanadi posecivao sajtove tipa Blic, Naslovi itd??? Da to nije u bilo kom scenariju jedan veliki waste of time :)

Pa onda ok. Koristim vise stvari. Ne razumem pitanje zasto citam vesti nase? Zasto je gubljenje vremena?

Ma to je druga tema. Necemo toliko da offujemo. Aj jedno konstruktivno pitanje vezano direktno za iPhone 4 i iOS 4.2.1

Imam neverovatnu potrebu da mi primarno mesto za kontakte bude Gmail Contacts. Isto tako mi je i primarni kalendar Google Calendar. Primarni email Gmail itd...

Sinhronizacija email-a i kalendara je odlicna, ali imam sitnih problema sa kontaktima. Odradio sam sync po uputstvu sa Gmail-a koje je isto uputstvu koje je Branko Mitic pisao na Benchmarku jako skoro. Naime, to sve radi savrseno dok mi telefon ima pristup internetu, ali kada sam na primer u kolima, ukoliko ne aktiviram gprs/3g, dobijem poruku da hoce da se sinhronizuje i da bi trebalo da se nakacim na mrezu.

Jel postoji nacin da se to izbegne, tj da samo kada je na netu pokusava da sync kontakte, a ne cim ja udjem u messages ili contacts?

Meni to savršeno radi preko exchange-a...

Napravite razliku izmedju unlocka i jailbreak-a. Jailbreak omogucava pokretanje piratskih app i app koje Apple nije odobrio, dok unlock omogucava upotrebu drugih SIM kartica. Unlock bez jailbreak-a nije moguc.
U svakom slucaju, JB je nepohodan da bi uopste koristio telefon u Srbiji jer je neophodno instalirati CallerID fix bez koga iPhone ne prepoznaje brojeve iz imenika.

Nisam primetio da imam problema sa prepoznavanjem brojeva iz imenika, a nemam CallerIDFix instaliran. U pitanju je iPhone 4 SimFree 4.1.

Sent from my iPhone 4 using Tapatalk

Izgleda da nekima treba calledid fix a nekima ne treba. Meni je na 3g i 3gs potreban jer telefoni ne prepoznaju brojeve. 3gs je na 4.0.1.

@bgillegal, jel ti on kaze zbog cega konkretno trazi da se nakaci ? Ja koristim gmail preko exchangea i nikada mi se ne pojavljuju poruke kada nema neta...

Pa ovako, kada mi nije ukljucen bilo kakav vid interneta i kada udjem u poruke ili contacts on zatrazi 3g/gprs ili wifi. Ne uvek, ponekad. Testirao sam i samo ima veze sa sync-om kontakta preko exchange-a sa gmail-om. I meni sve savrseno radi, samo sto kadkad izbaci tu poruku kada mi je telefon offline koja me iritira.

Ako nekoga zanima kako se iPhone 4 pokazao prilikom reprodukcije nekonvertovanih video klipova, neka onda pogleda ovaj YT video koji sam napravio sinoć. Ja ću vam samo reći da kvalitet reprodukcije dosta zavisi od izbora aplikacije (VLC i AVPlayer u ovom slučaju), a za ostalo pogledajte sami:

[youtube]1QrfC-mifsU[/youtube]

Video klipovi koji su korišćeni u testu:
1. Kesha - mkv file, rezolucija 640x384
2. Rihanna - avi file, rezolucija 1200x656
3. Amerie - mpg file, rezolucija 1280x720
4. Shakira - mp4 file, rezolucija 1920x1080

A u kojoj aplikaciji je kvalitet bolji, to se iz ovog snimka ne moze videti :d

A inace, bolje da si samo napisao "VLC ne pusta vecinu videa" umesto shto si napravio ovaj 9 minuta video sa loshom muzikom :d

Kvalitet čega? Videa na 3.5'' ekranu? Pazi da možda ne primetiš neku razliku.. :)

Dečko se potrudio, možda nekom i pomogne.. dosta ljudi i ne zna za AVPlayer nego se uhvatili za VLC zato što je razvikaniji i onda ostanu razočarani sa (ne)mogućnostima istog..

Pa kvalitetniji je prikaz kod AVPlayer zato sto ne koci i nema artifakata...
Ja sam citao komentare gde ljudi kazu da pusta cak i .iso fajlove.

Nazad
Vrh Dno