Šta je novo?

Iphone 4 - gubljenje signala

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Ako je informacija tacna da je Apple izjavio da su u TESTIRANJE signala ulozili 100 miliona $,onda ga stvarno preterase.
Nije hejt,nije flejm i sl,pokusavam biti realan.
Znaci prodato je 3 miliona komada i presrecni su.Ako su ulozili 100 miliona $ na test signala,gde onda "razvoj" ekrana,SW,strucnjaci,zaposleni,marketing...nesto mi ne pije vodu...
I da,prvo su izjavili da ce da prodaju futrole,sada ce da ih dele za dzaba...

Problem sa iPhone 4 imaju samo oni koji nemaj iPhone 4, jer ovi koji ga imaju ne vracaju ga nazad i zadovoljni su, dok ovi sto ga nemaju ostaje im jedino da spamuju po netu kao sto je slucaj i ovde :D
Statistika govori sve. Ako 3 miliona ljudi ne vraca taj telefon nazad nakon kupovine i svugde je rasprodat, znaci su ljudi zadovoljni sa njim

Jos su ovi koji nemaju iPhone-a toliko uvredjeni sa ponasanjem Apple-a da im to toliko vredja dostojanstvo da to nije normalno, kao da im je samar udario! :D

Ja ga nemam ali bar nisam uvredjen i ne bunim se u ime onih sto ga imaju a ne bune se.
Da li mislis da su svi ti 3 miliona ljudi ludi i koriste neispravan telefon pa ga ne vracaju?

3. Moze da ti se demonstrira, npr E51 ima tih problema ali ti imas problem to da prihvatis. :D

Jel? Ajde da vidimo, demonstriraj. Snimi sve lepo i okači na Youtube, stavi današnje novine u pozadini kao dokaz da si stvarno ti napravio snimak.

Problem sa iPhone 4 imaju samo oni koji nemaj iPhone 4, jer ovi koji ga imaju ne vracaju ga nazad i zadovoljni su, dok ovi sto ga nemaju ostaje im jedino da spamuju po netu kao sto je slucaj i ovde :D
Statistika govori sve. Ako 3 miliona ljudi ne vraca taj telefon nazad nakon kupovine i svugde je rasprodat, znaci su ljudi zadovoljni sa njim

Aha, znaci problem sa prijemom na iP 4 imaju oni koji nemaju iP4 :d zanimljiva teorija, dostojna racionalnog Apple uma :d

Sto se tice problema sa E51 i prijemom, evo iz prve ruke demantujem to kao laz, jer imam taj telefon

Brate ja da puknem tolike pare na nesto i skontam da ne valja, gde cu od tolike sramote da vracam, sta da kazem prijateljima koje sam toliko vukao da predju na apple proizvode, toliko truda sam ulozio u to i sad da kazem, IP4 ne valja??? no way :d
Cutacu i koristicu onako kako moze, ***a...

Nervira me hejt prema apple-u koji postoji ali me jos vise nervira hejt prema ne-apple-u koji je veci i gori od prvog.
Iphone 2G nisam koristio, 3G jesam nedelju dana, hteo sam taj tel ali nisam mogao da se naviknem na nacin koriscenja. Meni su bitne druge stvari tako da sam odustao od iphone-a.
3GS, buduci da se radi o istom tom 3G-u samo malcice napucanom, nisam ni hteo da uzimam.
Iphone 4 cu uzeti u obzir kad se cenovno rangira tamo gde mu je mesto, cisto da vidim koliko su odmakli od 3G-a i ako se ispostavi da mi odgovara, uzecu ga, ja nemam nikakvih problema sa tim.
Da budem rob marke kao sto je ovde par ljudi, necu niti cu ikad biti. Onaj ko mi ponudi bolje/lepse za manje pare ce meni uvek biti izbor... Zasad, apple to nije ucinio :)

Tamo gde je losiji signal se pojavljuje problem sa iPhone 4. Isto tako ima problem i E51, i ko zna koji jos modeli. Gde je pun signal nemaju problema ni iPhone 4 niti bilo koji drugi telefon. Kao sto je covek koji je jedini u Srbiji testirao iPhone 4 i rekao da nije imao problema ovde.

Ja nemam trenutno E51 da ti demonstriram ali imas pun Youtube. E51 se ponasa isto kao i E71 obzirom da su im na istom mestu antene.

No na kraju uopste nije poenta u tome da i drugi telefoni imaju problem, vec jednostavno vama to toliko smeta na iPhone 4-ci da vi to ne mozete da podnesete, Stig verovatno nocu ne spava jer ne moze da izdrzi da ajfon uopste moze da ima problem sa antenom, mora da pije cajeve za smirenje i bromazepame katastrofa! :D

Dok na primer oni koji su isti kupili jednostavno ih boli racq jer im fon radi normalno, ne nameravaju da ga vracaju iako mogu. Ali zato ste vi tu da brinete, i ja takodje kao korisnik 3Gs-a mogu samo da vam zahvalim na ukazanoj brizi. :D

Ajd ovako, svako ko nema iPhone 4 neka više ne postuje ništa ovde (uključujući i mene). Počnite da komentarišete kada postuje osoba koja ima iPhone 4.

:d

znaci na osnovu toga, nijedan IP4 nema problem?
ok. resena stvar. ja vas vise ne bih zadrzavao...
ustvari, meni stize gost iz Londona, donosi mi IP4 pa cu u toku popdneva testirati...
shalim se, naravno

Ja nemam trenutno E51 da ti demonstriram ali imas pun Youtube. E51 se ponasa isto kao i E71 obzirom da su im na istom mestu antene.
ovo su ti pogresne demonstracije, nadji nokiju kod koje stavis prst na deo gde je antena i pocne da pada signal. ko jos normalan ovako drzi telefon dok ga koristi

ajde nek neko ovo isto izvede na E51 pa neka postuje. ja na mom telefonu ne uspevam

Kako ti uopšte znaš koliko ljudi ga je vratilo? Vjeruješ Džobsu na riječ? Što bi nudili futrolu ako je sve ok? Mogli su tim "izolovanim slučajevima" popraviti/zamjeniti telefon, a ne nuditi globalno futrolu.

Ovo postaje smesno, sada lazu da ljudi ne vracaju nazad iPhone 4, a ti ne lazes i ja tebi treba da verujem kada ih optuzujes?
Ako bi se vracali novi iP4 masovno kako ti tvrdis bili bi redovi ispred prodavnica kao kada su cekali da ga kupuju i to ne bi moglo da predje neprimeceno, a jos teze je verovati da je apple dopustio sebi da laze kao malo dete nesto sto ne bi mogao da skriva.

Aha, znaci problem sa prijemom na iP 4 imaju
oni koji nemaju iP4 zanimljiva teorija, dostojna racionalnog Apple um
Procitaj samo ovaj thread sa tvojim racionalnim umom i videces ko se buni i ko ima problema.

Cinjenica je da u realnom radu problem sa signalom niko ne primecuje, a cela ova galama je zbog "kiselog grozdja" jer novi iPhone jeste jako skup i ne moze svako da ga kupi, i meni je preskup i po trenutnoj ceni necu ga kupiti ali ipak necu galamiti na sve strane da telefon ne valja.

Jel? Ajde da vidimo, demonstriraj. Snimi sve lepo i okači na Youtube, stavi današnje novine u pozadini kao dokaz da si stvarno ti napravio snimak.

Ja sam ti vec jednom zakacio primer sa E72 kada si rekao da lazem. Zasto sada i od drugih ponovo trazis istu stvar?

[YOUTUBE]N1IpZmlSiVE[/YOUTUBE]

Ja u Pancevu nikad nisam ni imao signal al ozbiljno :D

Poslednja izmena:
Ja sam probao na 6120c, N82 i Hero ovo sa signalom i svaki izgubi dve crtice (jako sporo ne kao na onom videu E72) ali signal ne opada dalje nego stalno variraju te dve crtice, dok na legendu nisam uspeo da izgubi i jednu crticu.

Vizlo, tvoj telefon jedva da je i ziv. :D

A vama ostalima svkaa cast, koji ste carevi, o cemu se raspravljate. Je l' Apple prodaje muda za bubrege? Neka ih. Sad jos kacite i testove dometa lol (amagad variraju mu dve crtice od cetiri!).
Sluzio sam se i sa E51 i E72 i nisam imao probleme uopste tokom razgovora, ni u tunelima, ni u mom podrumu, cak ni u komori (znate ono gde se u radnjama drzi hladna roba, izolovano?). Smoriste bre. :)

Poslednja izmena:
Pa onda realno niko neće imati problema sa iPhoneom 4. Ponajmanje na mestima gde je signal ok. Kada je signal loš, kao kod mene u garaži, ja sam i druge telefone držao ne u celoj šaci nego sa dva prsta i malo odvojeno od glave da ne bih izgubio poziv... tako ću paziti na tim mestima i kako držim iPhone 4. Na ostalim mestima problema neće biti kako god se drži, a sigurno nije prirodno da radiš death grip dok ga normalno koristiš

http://www.anandtech.com/show/3821/iphone-4-redux-analyzing-apples-ios-41-signal-fix

signalbarmapping.jpg

Signal strength is sometimes the same as or worse than the iPhone 3GS. This is really where the problem comes into play. In the shot below I have the 4 and 3GS sitting next to one another and they are displaying roughly the same signal strength. We’ve already proven that holding the iPhone 4 attenuates its signal more than the 3GS, which results in the frustration we’ve seen expressed by many at this point. In situations where the 4 has the same signal as the 3GS, holding the phone is going to drop it to levels significantly worse than the 3GS. If you’re in an area with low signal strength to begin with, holding the phone is going to bring you down to dangerously low levels.

4vs3gs-cupping2.jpg

Silent Recall?

Gizmodo reported (and iFixit followed up) on some users claiming that newer iPhone 4s had a different coating on their stainless steel band that mitigated the signal attenuation issue caused by tightly holding the phone. In theory, with the right coating, Apple could deliver the same sort of results we just showed using the Kapton tape. To date we haven’t been able to get our hands on one of these iPhone 4s with improved coating.

We found an iPhone 4 produced in week 28 of 2010 (digits 4 & 5 from the left of the iPhone 4’s serial number indicate production week) and took a multimeter to it. There was no measurable difference in resistance between it and our older iPhone 4s. In other words, the band was just as conductive. While this doesn’t rule out the possibility of Apple changing the manufacturing process on the phone, I wouldn’t waste time trying to hunt down a phone manufactured on a specific date just yet.
Proximity Sensor

Until two days ago neither one of us had experienced the proximity sensor issue with the iPhone 4. The proximity sensor on the iPhone detects if your face is close to the screen, like it would be during a phone call. If it does so, the iPhone turns off its screen to avoid any accidental input and save power. The proximity sensor issue manifests itself by the phone incorrectly assuming that you aren’t holding the phone up to your head and turning the screen back on. This happens in the middle of a call and often results in your cheek doing things on your phone without your knowledge.

Two days ago I was on a phone call when the proximity sensor all of the sudden decided that my face was no longer near the phone. My cheek then navigated into my contact list and tried to FaceTime with another contact while I was on the phone. I didn’t find out until the iPhone complained that a FaceTime connection couldn’t be established (due to the contact my cheek was trying to FaceTime with not having an iPhone).

I’m on the phone quite a bit and so far this was the first and only time the proximity sensor bug cropped up. We’re still looking into it but so far we can’t tell what the root cause is or if it’s helped by iOS 4.1.

Ja sam ti vec jednom zakacio primer sa E72 kada si rekao da lazem. Zasto sada i od drugih ponovo trazis istu stvar?

Mora da ga nisam primetio ranije. Vrlo interesantno, tipujem da telefon ima kratki spoj tako da žica od antene dodiruje metalni ram.

Ako ti nije problem, bi li mogao da probaš to isto sa gumenom rukavicom na ruci? Živo me zanima da provalim uzrok ovoga.

nemam nista protiv apple-a, koristio sam neke uredjaje, razocarao se i odustao; ali zvanicne izjave almighty SJ ... OMG :D

samo mi nije jasno kako je svima promakaoovaj bezobrazluk !!

kao sto neko rece:
1.hiding
2.denial
3.bullshitin'
and some more 3. :)

Tacnije 6% ljudi je vratilo svoj 3GS u AT&T, dakle cisto vratilo u roku u kojem smes da vratis neostecen telefon po principu "no questions asked", dakle ne garancija vec samo nezadovoljni korisnici ili ti se jednostavno nije svideo i doslo ti da ga vratis. Kod iPhone 4 podatak je 1.7%.

Evo, specijalno za morbiusa i ostale nokia fanove :). Covek ima dobar E50, nikad nije ispadao niti ima problema sa njim. Centar novog beograda, gde na 3GS-u nema nimalo problema sa signalom, kako god ga držim... Ali E50 "malo" zeza :)...

Poenta je ipak da se telefon ne drži tako, pa niko sa njim nema problema...

[YOUTUBE]FFuwyojEvTc[/YOUTUBE]

...naravno, a sada probajte ovako
[YOUTUBE]-7tfH9oBQbk[/YOUTUBE]

Covek je neobavešten. Prvo, nema 4.0.1, pa bi tu imao 3 crte, a ne pet. A drugo, i dalje je imao jednu crtu, sa kojom na iPhone 4 možeš normalno da pričaš. O tome je pisao Anand i mnogi drugi.

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Nazad
Vrh Dno