Šta je novo?

Iphone 4 - gubljenje signala

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Kovač ako tako gledamo i iPhone je nekih 10 godina u zaostatku, znaš zašto, nema signala.

Moram ... legendarna slicica koja je sve ovo predvidela :d

ifruit.jpg

Ja nisam znao da je 3gs bio tako los telefon i da je toliko mnogo vracan (ako se ne varam steva pomenu ~5%) :-o

aj ja da pitam, kad se vec NAVODI da je revolucionarno - koja konkretno stavka iphone-a je revolucionarna ?

revolucija u nauci, kolko ja znam je neshto shto niko pre nikad nije imao: parna mashina, motori sa unutrashnjim, shtamparije, AC struja, i tako dalje - shta je to iphone doneo novo, il odgovorite, il vishe NIKAD nemojte da napishete da je u pitanju revolucionarna naprava.

iPhone 4 is biggest leap forward since first iPhone.

Mislim da ta recenica nije teska da se prevede i skapira.

Bravo! Hoćeš da kažeš da neko kome treba dobar "business" telefon, uzima iPhone?:laugh::laugh::laugh::laugh::laugh: Uzeće Androdi, Blackberry ili nešto treće. I Windows mobile prije iPhone-a. :type:

haha koje probleme ti imas znaci ne znam. "business" telefoni WOW! Ako si mu rekao! iPhone ima najmanje aplikacija i nikada nece naci ono sto pravom "business" :laugh: korisniku treba hahaha

a jedan Apple lider u naprednoj tehnologiji i izumitelj svega novog, donosilac revolucije na polju smartphonova je izabrao provajdera koji ima ekstremno losu mrezu?

Verujem da imas nocne more gde te Apple kompanija (sa sve pridevima koje si im nadenuo) progoni i ko zna sta ti jos radi. :D Ne treba da se plasis i imas frustracije, kad te napadne treba samo da se opustis i popijes par bensica. :d

U svom ovom flejmovanju se gubi suština cele stvari, ono što sam sarkastično naveo u prvom postu - Apple menja priču da to već postaje vređanje zdrave pameti.

Krenuli su od saveta kupcima da telefon treba držati drugačije. Posle toga su zvanično rekli da je sve navodno stara softverska greška sa prikazivanjem jačine signala, ali kakve onda pobogu ima veze držanje telefona sa pogrešnim računanjem prikazivanja jačine signala? Kada navodno ispravljeni firmware nije ništa promenio, kreće treća priča - telefon ima "weak spot", ali to nije ništa strašno jer svaki telefon to ima. E to je već žestoka uvreda inteligencije, ko u tako nešto veruje neka mi nađe neki telefon sa "slabom tačkom" pa neka mi demonstrira, može da ga drži čime hoće i kako hoće. Tih par YouTube videa što postoje očigledno prikazuju defektne primerke telefona, ne čitave defektne modele.

Dakle, kao što je Penny Arcade jednom rekao, prošli su kroz sve tri faze standardnog korporativnog odgovora na problem: 1. hiding, 2. lying, 3. bullshit. U međuvremenu Consumer Reports je odradio testove iPhona 4 u prostoriji izolovanoj od radio talasa i sa sopstvenim mobilnim predajnikom i potvrdio da zaista problem nije u AT&T mreži, već u iPhone-tu (akcije firme odmah pale 3%). Telefon zaista gubi signal kada se dodirne pri bazi antene, što se može uspešno rešiti recimo izolacijom selotejpom. I umesto da priznaju sada već sasvim očigledan problem, oni kažu da im se na pad signala žalio približno samo jedan u 200 kupaca (danas je mobilna pokrivenost i jačina signala bolja nego ikad, pa se logično pad signala manje i oseti), nema problema uopšte. Ali eto, čisto onako, oni će bez razloga podeliti džabe i svoje futrolice koje su planirali da prodaju za 30 dolara. Doduše, to važi samo do kraja septembra, ko kupi iPhone 4 kasnije nek vidi šta će.

Ovu priču svakako treba pratiti, biće ovde još komedije. Živo me interesuje do kakvih apsurda će Apple ići samo da ne prizna grešku u dizajnu.

U svom ovom flejmovanju se gubi suština cele stvari, ono što sam sarkastično naveo u prvom postu - Apple menja priču da to već postaje vređanje zdrave pameti.

1.Krenuli su od saveta kupcima da telefon treba držati drugačije. 2. Posle toga su zvanično rekli da je sve navodno stara softverska greška sa prikazivanjem jačine signala, ali kakve onda pobogu ima veze držanje telefona sa pogrešnim računanjem prikazivanja jačine signala? Kada navodno ispravljeni firmware nije ništa promenio, 3.kreće treća priča - telefon ima "weak spot", ali to nije ništa strašno jer svaki telefon to ima. E to je već žestoka uvreda inteligencije, ko u tako nešto veruje neka mi nađe neki telefon sa "slabom tačkom" pa neka mi demonstrira, može da ga drži čime hoće i kako hoće. Tih par YouTube videa što postoje očigledno prikazuju defektne primerke telefona, ne čitave defektne modele.

1. Netacno
2. Netacno
3. Moze da ti se demonstrira, npr E51 ima tih problema ali ti imas problem to da prihvatis. :D

Dakle, kao što je Penny Arcade jednom rekao, prošli su kroz sve tri faze standardnog korporativnog odgovora na problem: 1. hiding, 2. lying, 3. bullshit. U međuvremenu Consumer Reports je odradio testove iPhona 4 u prostoriji izolovanoj od radio talasa i sa sopstvenim mobilnim predajnikom i potvrdio da zaista problem nije u AT&T mreži, već u iPhone-tu. Telefon zaista gubi signal kada se dodirne na metal pri bazi antene, što se može uspešno rešiti recimo izolacijom selotejpom. I umesto da priznaju sada već sasvim očigledan problem, oni kažu da im se na pad signala žalio približno samo jedan u 200 kupaca (danas je mobilna pokrivenost i jačina signala bolja nego ikad, pa se logično pad signala manje i oseti), nema problema uopšte. Ali eto, čisto onako, oni će bez razloga podeliti džabe i svoje futrolice koje su planirali da prodaju za 30 dolara. Doduše, to važi samo do kraja septembra, ko kupi iPhone 4 kasnije nek vidi šta će.

Ovu priču svakako treba pratiti, biće ovde još komedije. Živo me interesuje do kakvih apsurda će Apple ići samo da ne prizna grešku u dizajnu.

Mislim da se pravis naivan i glup, kada kazes da Apple treba da kaze e znate mi smo glupi nemojte da kupujete nase telefone. Pffff smesno. Pa problem postoji priznato je da postoji problem i zato i dele svoje bumpere. A sada sto vi hejteri bi najvise zeleli da vam cela Apple kompanija odradi jedan bl****** to je vec vas problem :)

A da li je problem prenaduvan ili nije videcemo po tome sto ce procenat vracenih telefona biti mizeran i ne veci od prethodnih modela, s obzirom da dosadasnjim podacima ne verujete. :)

I sto je najvaznije imamo coveka koji koristi iPhone 4 kod nas i sasvim ga normalno koristi bez problema, koje vi hejteri imate i bez iPhone-a 4 :D

brate mili, ja ne zelim da te kvotujem, ti si izgubljen sluchaj .. ja razumem americhke apple fanboy-eve, ali vas iz srbije ne mogu da shvatim.

Znaci koren mrznje prema Apple-u na ovom forumu je ladno zato sto je skup :d Pa koliko godina imate, 7? Dobro, verujem i zato sto je 'zatvoren' a benchmarkovcima je ta rec kao da si ih opsovao. Vole oni da cackaju i da prilagodjavaju svom 'ukusu'..
Aj stvarno se pogledajte u ogledalo i zapitajte se zasto toliko visite u Apple temama, ovo je stvarno smesno, za ovako konstanto spamovanje se u drugim podforumima i temama dobijaju warn-ovi na keca..

A zašto si ti stalno u iPhone temi?

Kao i u svakoj, intersuje me taj proizvod. Ne visim u "hi-fi" podforumu i ne spamujem ih "hahah, ladno dajete 2000 evra na te zvucnike, ima na sajmu za 1000 dindzi, hahah"... kapiras?

Ne kapiram, posle mustanga i drivera svi zajedno apple "hejteri" deluju smešno u spamovanju.

3. Moze da ti se demonstrira, npr E51 ima tih problema ali ti imas problem to da prihvatis. :D

Znači i E51 ima problema sa prijemom, i onda je sve ok. Kad i E51 ima problema i sprijemom, što bi se mi Apple fanboys žalili na prijem. :smoke:

Kao i u svakoj, intersuje me taj proizvod. Ne visim u "hi-fi" podforumu i ne spamujem ih "hahah, ladno dajete 2000 evra na te zvucnike, ima na sajmu za 1000 dindzi, hahah"... kapiras?

Niti mi ulazimo u teme gde se diskutuje hi-fi oprema od 2000e.
Ali Apple (l)useri su druga stvar... oni spamuju sve sto nije Apple. Tako da je ovo samo reversal.

A moram da priznam da je jako zabavno i slatko kad neko hvali nesto do neba, plati kroz nos i posle mu se smeju dok im stomak ne pukne ;)

A ti Borise, ne vidim da visis u iPhone temama - nego u "iphone sux" temama ;) Mi samo uzivamo ismevajuci Apple, sta ti radis ovde? :D

Niti mi ulazimo u teme gde se diskutuje hi-fi oprema od 2000e.
Ali Apple (l)useri su druga stvar... oni spamuju sve sto nije Apple. Tako da je ovo samo reversal.

A moram da priznam da je jako zabavno i slatko kad neko hvali nesto do neba, plati kroz nos i posle mu se smeju dok im stomak ne pukne ;)

A ti Borise, ne vidim da visis u iPhone temama - nego u "iphone sux" temama ;) Mi samo uzivamo ismevajuci Apple, sta ti radis ovde? :D

A jesi imao nekad nesto od Apple proizvoda?

Izbegavas pitanje ;)

Evo Bill i Steve su priznali sta je u pitanju:
f362dbed0da44fa8bd75950.jpg

Kad iPhone 4 ne bi imao ni jedan problem onda bi se izgubio svaki smisao života ovih hejtera.
Možda bi neki od njih morali čak da nađu i ribe. :d

Pa citam vesti uglavnom, u poslednje vreme se malo vise interesujem za iPhone jer planiram da promenim telefon, zato citam uglavnom sve sto je vezano za njega i za Apple generalno, i ne verujem koliko hejta ima na ovom forumu prema Apple-u, i koliko se to tolerise.
Ja ne shvatam ljude kao sto si ti, ko nikad nije imao iskustva sa bilo cim vezanim za Apple, a voli da pljuje i ne izlazi iz takvih tema? Trazim logicno objasnjenje za takvo ponasanje ali ga ne pronalazim..

Evo ti jedno logicno: telefon sa tom cenom mora da radi besprekorno, a ne radi. Sad kad imas logicno objasnjenje, nadam se da ti je sve jasnije ;)

A recimo daj mi logičko objašnjenje za kovačevo pljuvanje po MS-u u svakoj mogućoj situaciji. Ima samo tri priče, n standard, usb i priču iz odbojkaškog saveza, i ponavlja ih toliko puta da su ih i vrapci zapamtili.

Što se samog telefona tiče, nije problem to što loše prima signal kada se dodirne određeni deo, nego što čika steva odbija to da prizna, i arogantno se ponaša.

Offtopic: Pročitao sam negde na netu, istraživanje "10 most overrated things in the USA" na kome su ti posetioci glasali. Pogađajte, prvi je iPad, a sedmo mesto uzimaju Apple računari. Možda je ovo početak kraja.

^^Nadam se da nije, jer koliko god Apple bio los, opet je firma koja unosi dosta inovacija na IT trziste. Samo ne dao bog da oni nekad budu glavni, ms je za njih mala maca

Imam nekoliko Apple gadgeta i nisam neki hejter, ali su ovog puta zaista preterali - kao kompanija su postali toliko prepotentni da jednostavno nema veze koliko su njihovi proizvodi dobri... A cela ta pricha "Mi smo izmislili zivot, a svi koji ne kupuju nashe proizvode su luzeri!" jednostavno ne pije vodu kod normalnih ljudi.

Problem sa iPhone 4 imaju samo oni koji nemaj iPhone 4, jer ovi koji ga imaju ne vracaju ga nazad i zadovoljni su, dok ovi sto ga nemaju ostaje im jedino da spamuju po netu kao sto je slucaj i ovde :D
Statistika govori sve. Ako 3 miliona ljudi ne vraca taj telefon nazad nakon kupovine i svugde je rasprodat, znaci su ljudi zadovoljni sa njim

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Vrh Dno