Šta je novo?

Iphone 4 - gubljenje signala

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
ok, ja sam samo rekao da to isto uradite sa Nokijom :)
btw kako znas da nema 4.0.1?

koliko sam shvatio 4.01 ne prikazuje nikada pun signal, sem ako stvarno nije...

Zato što ne možeš da kreneš od pet crtica sa 4.0.1 i da dođeš do gubitka signala. On ga ovde nije ni izgubio, došao je do dve, pa na jednu, pa opet na dve i bio je kraj videa.

ajde maxo daj onda komentar na ovo

[YOUTUBE]uNYgil-WR3Y&NR=1[/YOUTUBE]

ili ovo
[YOUTUBE]RwBaDNnxkk8[/YOUTUBE]

Aman, vidiš li u videu da nije krenuo sa punog signala. Poenta je da ne možeš da ideš na 4.0.1 sa punog signala na dropped call... Provereno.

problem je u tome sto ta nokia i tako obuhvatjena ne bi izgubila skroz signal :) mislim, jeste prenaduvano to oko antene ali ovo sto sada apple radi je smesno... sad napadaju sve redom telefone ostalih proizvodjaca tako sto ih drze na nacin kao sto drzi Maxin drugar :d samo ispadaju smesni...

Poslednja izmena:
Ja sam o gubitku signala ako se telefon drzi "nepravilno" prvi put cuo pre koji dan, kada se digla cela ova galama o iPhone 4 i njegovoj mani. Bio sam u kontaktu i koristio sam sve navedene Nokia telefone i nisam primetio ove tvrdnje, sto ne znaci da ih nema.
Ali, realno, ako problema na iPhone4 ima, zar ih nije sramota da takav telefon koji toliko kosta ima takav problem?

Smesno je to sto uporedjuju koriscenje telefone i njihov pad signala sa ganc novim iphone-ovima. Zasto, zato sto je mozda traktor presao preko njih..
Cinjenica je da problem postoji, mozda ne u svim mrezama, mozda ne sa svim iphone-ovima, mozd aima veze do BAND-a koji se koristi ali ne, ne moze da se kaze tako. Mora da se siri prica kako je to normalna pojava kao da smo mi najobicniji primati. Ne, na novim telefonima ne opada signal. Mozda na nekom opadne malo, ali ne toliko da prekine poziv.
Druga stvar, ako iphone-u pada signal na nekom snimku skroz i prekine poziv, onda ide odgovor da nije imao pun signal na pocetku klipa. Jeste, nije imao pun signal na pocetku klipa. A jel imate pun signal svuda i stalno. Jel to znaci da cete moci obaviti poziv normalno samo ako nadjete mesto sa full signalom???
Ne, nego lepo ta cuda od futrola ili cega vec sto cete dobiti dzabe (gle, cuda, nesto i dzabe da se dobije) u sake, namestite na IP4 cisto da ne pukne veza kad je mozda kriticno..

Poslednja izmena:
pa da.. death grip ne postoji.. to je apple izmislio da bi prebacio krivicu na druge proizvodjace mobilnih telefona. iphone4 ima na mestu gde su antene razdvojene delic milimetra osetljivo mesto. Na mestima gde signal nije bas najbolji, spajanje dve antene vrhom prsta izaziva razne probleme.. od pucanja poziva pa do prekida internet komunikacije. Znaci nije death grip nego gently death touch.
Koliko sam razumeo, skoro svi proizvodjaci stavljaju antene u donji deo telefona, da bi bile sto dalje od glave prilikom razgovora i to je valjda po nekim pravilima FCC-a. Jedino iPhone4 koristi ram oko telefona kao antenu. Kako li su prosli FCC test?

Fora je sto se to izgleda dogadja sa jos dosta drugih telefona razlicitih proizvodjaca, negde gde je slabiji signal negde opet ne
Cak kao sto vidimo i sa E72 koji nije bas jeftin telefon :eyebrows:
Samo sto je neko izgleda od buve napravio slona i jedva docekao da popali dezurne Apple hatere
Da se razumemo, ne volim ni ja nesto Apple ali sudeci po svemu sto sam procitao i video ovo polako postaje smesno :smoke:

Nokia E72 nema externu antenu

Ne, možeš da trošiš energiju i na hejtovanje. :)

i to totalno nepotrebno i totalno usmereno na pogresnu stranu... ,)

elem,

pa da.. death grip ne postoji.. to je apple izmislio da bi prebacio krivicu na druge proizvodjace mobilnih telefona. iphone4 ima na mestu gde su antene razdvojene delic milimetra osetljivo mesto. Na mestima gde signal nije bas najbolji, spajanje dve antene vrhom prsta izaziva razne probleme.. od pucanja poziva pa do prekida internet komunikacije. Znaci nije death grip nego gently death touch.
mogu da se kladim da ce i HTC-like Andorid porizvodjaci preci na ovakav tip antene posle nekog vremena. najverovatnije ce ispraviti bug dodiravanja dve antene (ili lakom ili sakrivanjem ispod dodnjeg dela...) ali ce u svakom slucaju preci na ovaj tip antene koji je apple promovisaoa...

Poslednja izmena:
nema sansi da predju na ovaj dizajn, jer nemaju problema sa antenom tamo gde se sada nalazi. Apple je napravio ludost kada se odlucio za ovakav dizajn antene.

sa ovakvim dizajnom ostaje vise mesta u kucistu telefona tako da ima prednosti... samo mane da otklone ;)

samo :d
ne, nego HTC treba da napravi takvu antenu da valja, pa ce apple prepisati :p

Došao sam u Srbiju na godišnji odmor i setih se da mi je ovde kući loš signal i da bih mogao da probam taj death grip opet na mojoj Nokiji 5800. Ovde signal inače stalno puno varira, između jedne i pet crtica, zavisno od telefona, sobe u kući i trenutnog raspoloženja telefona.

Telefon je imao četiri crtice kada sam počeo, uhvatio sam ga u donjem delu gde je antena čvrsto, rukom preko ruke. Signal je krenuo da pada i stao na jednoj crtici. Taman kada sam pomislio da su fanboji možda u pravu, pojavi se još jedna crta, pa još jedna, dok se telefon u ruci nije vratio opet na četiri crte. Ponovio sam eksperiment koristeći druga dva telefona koja imamo u kući, Motorolu V3 i Nokiju 6290 i oba su davala neke neujednačene rezultate, signal bi ponekad pao kada se prekrije antena, ponekad ne bi, generalno mi se čini da je na broj crtica daleko više uticala uobičajena fluktuacija sinala nego držanje u ruci. Nijedan telefon ni u jednom trenutnku nije sasvim izgubio signal.

Batalite dalju priču, ljudi. Uticaj držanja u ruci na signal nije veliki i mislim da se može sa sigurnošću tvrditi da nije problem na normalnom, ispravnom telefonu.

Mora da ga nisam primetio ranije. Vrlo interesantno, tipujem da telefon ima kratki spoj tako da žica od antene dodiruje metalni ram.

Ako ti nije problem, bi li mogao da probaš to isto sa gumenom rukavicom na ruci? Živo me zanima da provalim uzrok ovoga.

Nisam mogao da nadjem gumene rukavice ali sam uzeo nesto od tekstila, jednu majcu da ne bih imao direktnog kontakta sa telefonom, i isto se desava.
Problem nije u kontaktu vec samo kada mu pokrijes rukom ceo donji zadnji deo gde mu je antena.

Poslednja izmena:
evo test na iPhone 3G, podrum :), isti test kao morbiusov (samo ja sam koristio jednu ruku da prekrijem antenu, ne obe), slike pre i posle deathgrip-a:

37410796.jpg
23863174.jpg

u sustini, opadanje signala je variralo izmedju 1 i 2 crtice, ali sam uslikao eksrtreman slucaj.

U zadnje vreme sam mnogo zavoleo Apple, postao je strasan izvor inspiracije ovde na forumu :D

pa *** zamreli ps3 vs rest of world ratove, pc vs. konzole. Da nema ovoga, bench bi bio dosadan :)

hvala svima. keep it coming

5 milijardi je utrosheno da bi se odredio odnos dimenzija telefona sa prosechnom velichinom dzepa markirane odece koju nose apple korisnici

ovde moram da te ispravim :p. Napravili naši ljudi farmerice za iSomething geekove.

http://wtfjeans.com/

Poslednja izmena:
Manite se tih kompleksa da svi kopiraju od Applea. Ajde da konačno neko odgovori šta je to kopirano?

Nije bas direktno kopiranje ali da se ne lazemo Apple malo po malo ocas posla postavi neki trend u IT industriji koga se onda svi ostali trude da kopiraju
Recimo HTC i poplava novih Android telefona vrlo slicnih mogucnosti kao Apple-vo Iphone cedo, a vidimo i sa tabletima se po svemu sudeci biti slicno :eyebrows:
To cut the story da nije bilo iPhone-a malo sutra bi danas bilo ovoliko kvalitetnih HTC Androida a i ostalih ;)

Ma nije nishta iskopirano, iPhone je u stvari iskopirao Androida :d

A isto tako ce da bude i sa iPadom :) Svi su se odmah zaleteli i stavili Windows 7, pa videli da to ne moze, pa ce na kraju da stave istog Androida koji je u telefonima, a onda kad vide da su se zeznuli, iPad ce imati 200k native aplikacija i sve ce se zavrshiti isto kao i sa iPodom :d:d

Problem svih ostalih je u tome shto hoce prechicom i na brzaka da dodju do nechega, sklapajuci frankenshtajna. Apple razvija hardver i softver kao jednu celinu, i hardver je standardizovan, ne postoji 100 razlichitih varijanti, i zato se niko ne moze porediti sa iPhoneom, iPodom, iPadom, Macbookom itd...

Poslednja izmena:
Android je OS... to je mozda prototip telefona sa Android OS u sta sumnjam jer takav telefon sa tim procesorom i takvim dizajnom ne bi imao sta da trazi na trzistu...

I onda su odjednom odluchili da nemaju fizichku tastaturu, chudno :d

jeste da je off al kad flejmujete... isto kao za wm7 i za android postoji vise tipova uredjaja, 1 bez i 1 sa fizickom tastaturom i slajder... u originalu je Gphone bio bez tastature...

Jeste prvi telefon bez tastature koji se koristi bez stylusa.

Pa koga briga čime se koristi, bitna je forma.

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Vrh Dno