Šta je novo?

iPhone 18

• Začetnik teme Začetnik teme nitro5
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
Za razliku od inače, kad je takođe u početku nestašica koja traje koji mesec, a ovde će da bude možda mesec više "or something like that" 😁

Nešto realno, nešto veštački da se opravda na globalnom nivou poskupljenje memorije i uređaja, kao što je urađeno za vreme covida kad su poskupeli automobili zbog već neke nestašice čipova i sličnih stvari, ali se zato nikad nisu smanjile na prethodni ili bar sličan nivo nakon normalizacije tržišta. Kako god okrenemo, kupovaćemo ih i dalje i pored zvocanja i nerealnih cena i ne verujem da će na bilo koji način da se značajno smanji broj prodatih modela

I da, da preskočimo ima jeftinija android varijanta kad svi znamo da će i oni to da uvek iskoriste i naguraju cene slične Apple-ovim, za koje su u početku upućivali silne kritike. Da više ne pišemo tome pošto je off topic 😃

Negde sam procitao, vise ne znam gde, da je moguce da ce podici cene najjeftinijeg pro modela za $100, taman kako kaze ova slika u prethodnom postu. A razlog je sto Apple vise zaradjuje na modelima sa vise memorije.

Recimo razlika u cenama 256GB modela i 2TB modela je $700. Ja cisto sumnjam da bi cena 1.75TB razlike bila tolika. Tako da na kraju $100 je lakse svariti nego $200.

Cena telefona na crno, idu gore od Septembra

Samsung i Apple, u tome prednjace

dokle god ljudi kupuju ok je cena

Sto je ludje od cene iPhona, svakako.

Mislim da ce taj fold imati dobru prodju, videcemo.

Sto je ludje od cene iPhona, svakako.

Mislim da ce taj fold imati dobru prodju, videcemo.
Ja nesto imam osecaj da ce Fold (Ultra) proci kao Air. Isti osecaj sam imao prosle godine ovo vreme, a posebno kad sam video da ce Air kostati $999. Jeste tanak i sve to, ali mnogo kompromisa za te pare.

Mozda i gresim, ali hajde videcemo. Do Oktobra bi trebali znati koliko koji model kako ide.

Mi koji kupujemo socijalne 256GB modele, ne bi trebalo da značajno osetimo poskupljenje. Proizvodnja 256GB PM modela će biti oko 155 dolara veća, Apple ima odakle da spusti maržu koja je prilično visoka za PM modele, pa da tako sačuva prodaju "socijalnog" modela, zbog udela na tržištu i kasnije zarade na iCloud, App Store i slično. Istu maržu može da kompenzuje na 512, 1TB i 2TB modelima koji zajedno čine možda oko 20% prodaje. Zbog svega toga ne bi me čudilo da 256GB model poskupi samo 100 dolara. Može biti i 150, u pesimističnom scenariju čak 200, a preko toga mislim da nema šanse, iako neki analitičari spominju i 300 dolara.

A sto bi to bio socijalni model? Hoces da kazes da je pametnije da kupim 512gb+ nego da placam icloud? Opasno nam se racunica ne slaze.😉

@DGoran

Mislim da je razlog vise psiholoske prirode. Recimo, korisnik nece da plati $200 vise za 512GB model, jer mu se cini mnogo, pa je bolje da placa mesecno za icloud, iako to ispada vise. Ima nas raznih, svako racionalizuje na svoj nacin.

A sto bi to bio socijalni model? Hoces da kazes da je pametnije da kupim 512gb+ nego da placam icloud? Opasno nam se racunica ne slaze.😉
Pod "socijalni" sam mislio najjeftiniji.😄
Što se tiče potreba, sve je to individualno, meni se isplati 256GB plus da plaćam iCloud, neko drugi ima drugačije potrebe i preferencije, na primer mnogo snima video klipove pa mu je potrebno više memorije na samom telefonu...🙂

Ja ni sa ovih 256 na iphone 17 ne znam sta cu. Ne kapiram kako to moze biti ogranicavajuci faktor, ili ne daj bože socijalni 🤣

Mi koji kupujemo socijalne 256GB modele, ne bi trebalo da značajno osetimo poskupljenje. Proizvodnja 256GB PM modela će biti oko 155 dolara veća, Apple ima odakle da spusti maržu koja je prilično visoka za PM modele, pa da tako sačuva prodaju "socijalnog" modela, zbog udela na tržištu i kasnije zarade na iCloud, App Store i slično. Istu maržu može da kompenzuje na 512, 1TB i 2TB modelima koji zajedno čine možda oko 20% prodaje. Zbog svega toga ne bi me čudilo da 256GB model poskupi samo 100 dolara. Može biti i 150, u pesimističnom scenariju čak 200, a preko toga mislim da nema šanse, iako neki analitičari spominju i 300 dolara.
Kod mene je 15 pro, mislim da kad izadje 18 da bi se moglo razmisliti na prelaz na obicnu 18-ku. Vidicemo...

Ja ocekujem skok od 100-150 evra na evropskim trzistima. Mogu lagano da se provuku sa takvim poskupljenjem.

Meni neko u kafiću kada izvadim na sto moj iP15PM black titanium, da titanijum, da mi kaže da je socijalan jer ima 256GB, a ne 512GB+, ja bih se ozbiljno naljutio, možda bih u sebi i pustio par suza i gorko zajecao. Zar moj ljubljeni titanijum bez maskice da bude socijalan? Nadam se da će Apple, u stvari molim Boga dragoga, za jubilarni iP20PM vratiti titanijum i da ću do tada uspeti nekako da namaknem za 512GB model makar cele godine stegao kaiš i putovao GSP-om. Jubilarni se ne propušta makar koštao i 3000 evra (za 512GB).

Nazad
Vrh Dno