Šta je novo?

iPhone 17

• Začetnik teme Začetnik teme nitro5
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
Opet neki pride. 🙂

I kako se ponaša telefon posle apdejta? Sve ok, podivljao, fino sve, isto.

pa nije izasao update samo za 17 🙂

Uuu-jea,
12 GB apdejt, 17Pro

Reasons for the Large Update Size (12 GB+)
  • Full OS Replacement: As reported on Reddit, a 10 GB+ update is usually a full reinstall of the OS rather than a small delta patch.
  • Complex New Features: The update includes significant additions such as end-to-end encrypted RCS messaging for Android compatibility.
  • Advanced Graphics/Resources: The "Pride Luminance" wallpaper Notebookcheck is likely a complex, high-resolution dynamic element requiring more space.
  • Infrastructure for Future Ads: The code includes preparation for new ads in the Apple Maps app, which requires updated search functionality.
  • System Refinement: The update includes significant performance optimizations for the A19 chip in the iPhone 17 Pro. [1, 2, 3, 4, 5]

How to Manage the Large Update
  • Free Up Storage: You will need over 15 GB of free space to install it nextpit.
  • Use a Computer: If your phone lacks space, connecting to a computer (Finder/iTunes) is often more efficient for downloading and applying large updates.
  • Wait for a Smaller Patch: Sometimes, a subsequent "re-release" of the update will be smaller, though this depends on if you've already updated to a different beta or RC version. [1, 2, 3, 4, 5]

Key New Features in iOS 26.5
  1. Encrypted RCS Messaging (Beta): End-to-end encryption for text conversations with Android users TechCabal.
  2. New Pride Wallpapers: "Pride Luminance" options Notebookcheck.
  3. Apple Maps Improvements: "Suggested Places" and new search features MacRumors.
  4. App Store Changes: Ability to offer monthly payments for 12-month subscriptions…

IMG_3066.png

Presao sam sa 13pro kojeg sam imao skoro 3 godine, po meni dosta bolje stvari su svetliji ekran, baterija, kamera je bolja ali i na 13pro je bila odlicna.
Sve radi super brzo i veoma sam zadovoljan telefonom, e sim verziju imam i koristim dve kartice, za sada bez ikakvih mana i problema.

Imam običan 7 od početka januara i evo sad vidim da mi bh pao na 99 a imam samo 67 ciklusa punjenja. Izgleda da ciklusi nemaju veze sa bh.

Na ekranu imam foliju ali masku nemam, svaki cosak je ulubljen. Ali koliko je ispadao divim mu se u kakvom je stanju. Da nemam apple care+ sigurno bi se slomio do sad…

pa ako se koristi mora da ima battle scars 🙂

Znaci nebitno je koja se boja uzima, posto su pricali da je sivi najbolji od svih.
Ako ne predju opet na titanijum kod serije 18 mora da se uzme nazalost maska koja sve pokriva i unistis tel izgledom.

Od drugog trećeg dana sa kineskim zaštitnim staklom od 1-2€ i posle nekih 20ak dana maska Dux Ducis. Tamno modri 17 Pro. Nema nikakvih oštećenja. Izgled telefona nebitan, 16 Pro je mnogo lepši. Bitne mi kamere i neke aplikacije koje bolje rade na ajfonu. Punjač sa Temu 15w bežičan 2€. Vrši posao. A zidni U micro znak, šta već, koja marka, od 45W iz G…radnje bio oko 3000 dinara prošle godine, USB veći i USB C, zadovoljan sa time.

Nemam pojma sto se tog titaniuma tice ali je mene razocarao s25u (titanium jelte) u tanjem case-u nit ispadao nit sam ga ista spec koristio i vidim neku tackicu oljustene farbe na kameri (natural tit). Zato mi je sad ex fon, dok 17pm dark blue u istoj masci top, baterija za mene osetno bolja od s25u. Kamere su mi isto bolje za point and shoot. Nazalost nema jedino androida i varijacija sta se sve moze od customization-a. Ali sam zamenio s25u sa ipad mini i pencil pro i top me ispalo… od kad koristim oba uredjaja istovremeno 17pm moze da gura 2 dana. Dok mi se uloge preklapale sa ovim izletom sa dva fona. Tako da ne znam treba li forsirati titanium samo zbog izdrzljivosti ako ce termalno da divlja i imamo lose efekte na baterije jer kad nezgodno odleti fon jedino da su ga pravili od tungsten-a da prezivi a staklo sto moze da iznenadi sa pucanjem da ne pricam. Ja jos volim da mi te tehnikalije sve izgledaju mint jezim se na te ogrebotine, ulubljenja i slicno😅

Nazad
Vrh Dno