Šta je novo?

iPhone 17

• Začetnik teme Začetnik teme nitro5
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
Jutros zenin iPhone 17 Pro Max ispadne u maskici na pod i kuciste se u gornjem uglu malo odvoji, da li je moguce nekako ovo vratiti ili bi morao u servis? Za sada sve funkcionise normalno nego vise estetski nervira. Jako sam se iznenadio da je ovako mekano kuciste.
po ovome sto kaze eu labela za proizvod - https://eprel.ec.europa.eu/screen/product/smartphonestablets20231669/2402618

Repeated free fall reliability class => B
Repeated free fall reliability test - falls without defect => 180
sto znaci da bi telefon kao telefon trebao da je okej. Po slici izgleda kao obican kozmeticki problem, mozes da skines apple support aplikaciju i da u njoj odradis troubleshoot da vidis jel sve okej.

sto znaci da bi telefon kao telefon trebao da je okej. Po slici izgleda kao obican kozmeticki problem, mozes da skines apple support aplikaciju i da u njoj odradis troubleshoot da vidis jel sve okej.
Kako se radi troubleshoot? pretragom u support app mi nudi reset pass apple naloga.

Slabo je napravljen taj okvir od aluminijuma. Kad pogledaš fotke gole konstrukcije na netu vidiš da je to tanak metal pre svega bez "mesa" i ojačanja koja bi mogla da izdrže svakodnevne padove.

Jutros zenin iPhone 17 Pro Max ispadne u maskici na pod i kuciste se u gornjem uglu malo odvoji, da li je moguce nekako ovo vratiti ili bi morao u servis? Za sada sve funkcionise normalno nego vise estetski nervira. Jako sam se iznenadio da je ovako mekano kuciste.

Идентична ствар се десила и мојој жени на обичном 17 про пре око два месеца, није приметила од тада никакве проблеме у раду. Зато је мој 15 про и даље као нов после 2 године иако је до сада неколико пута падао на сличан начин. Титанијум 💪

Neko pre par meseci mene napade, kaze nema tu kaze veliki procenat titaniuma.
13 - 16pro su bili jaki telefoni, da ga nosis bez maske. 17 pro, maska i to mesnata sa vazdusnim jastucima
proci ce dosta vremena da se vrate na taj kvalitet izrade ako ih to inace i bude interesovalo.

meni deluje da ovde nije krivac aluminijum, koristio sam iphone12 koji je od aluminijuma i nikakvih problema nije bilo, ovde je po meni tehnologija izrade zakazala.

13 - 16pro su bili jaki telefoni, da ga nosis bez maske. 17 pro, maska i to mesnata sa vazdusnim jastucima

Realno, sa 15PM setim se on padne na pod a ja gledam da li se maska ostetila, sa 17PM kada mi padne skidam masku da vidim da li je telefon ostecen. Jedina prednost aluminijuma do sada je to sto nije ni blizu vruc kao sporet (15PM).

15 Pro se greje/grejao zbog lose optimizacije procesora, ne zbog titanijuma, unutrasnji skelet koji je odvodio toplotu je svakako od aluminijuma, samo spoljasni deo/okvir je napravljen od titanijuma. U pocetku je bio bas vreo, kasnije su to ispravili software update-ovima, u nekima su cak i smanjili takt procesora. 16 Pro je isti sto se tice izrade kao 15 Pro pa nije imao problema sa grejanjem(toliko) koliko ja znam. A sada na 17 Pro famozni vapor chamber nije implementiran u jednodelni skelet od aluminijuma kao kod drugih proizvodjaca vec je nakacen na deo na koji je zalepljena baterija, i kontakt sa ostalim delom kucista ima preko te baterije koja je u aluminijumskom kucistu, i to odvodi toplotu po sredini telefona jer je sada procesor tako pozicioniran zbog nove manje maticne ploce, sto znaci da toplota i ne dolazi/odlazi skoro do aluminijumskog okvira kucista. Da je aluminijum provodljiviji od titanijuma jeste, ali bas taj marketing - vratili smo se na aluminijum zbog boljeg hladjena u ovom slucaju po meni bas ne pije vodu, vise je to zbog njihovog dzepa. Vidim Samsung je uradio isto sa S26 Ultra, ali oni nisu izneli detalje sto se vracaju na aluminijum, jer zbog celog opsteg poskupljena svega svima je jasno 😝

Znam da je već bilo pitanja ali da pitam i ja. Kako ste zadovoljni običnim ip17 modelom? Da li je kvalitet poziva i izolacija zvuka jednako dobar kao na starijim modelima? Vidim da koristi Bluetooth 6.0? Jel se normalno povezuje sa starijim verzijama Bluetooth uređaja? I jel i za njega važi da je na e-sim verziji veća baterija? Sa ip13 običnog bi da pređem na 17.

Ja sam prosečan korisnik , ništa specijalno tako da u odnosu na predhodni 12 pro što se tiče samih poziva i razgovora nisam primetio nikakvu razliku, sve je glatko i čisto . Jedino što ja primetim je viśe GB memorije i bolja baterija, a to i jeste glavni razlog što sam se odlučio za ovaj upgrade.😉

I jel i za njega važi da je na e-sim verziji veća baterija

Simbolično, na tom modelu 😃 , a možeš da vidiš poređenje na linku ka Macrumors sajtu iz ovog posta

Znam da je već bilo pitanja ali da pitam i ja. Kako ste zadovoljni običnim ip17 modelom? Da li je kvalitet poziva i izolacija zvuka jednako dobar kao na starijim modelima? Vidim da koristi Bluetooth 6.0? Jel se normalno povezuje sa starijim verzijama Bluetooth uređaja? I jel i za njega važi da je na e-sim verziji veća baterija? Sa ip13 običnog bi da pređem na 17.
Odličan u svakom pogledu. Normalno se povezuje na sve bt uređaje.

Primjeti se više RAMa i nova baterija, druga/bolja kamera, a dobijaš i macro. Samo P i PM imaju u eSIM only varijantama veću bateriju. Poslije nekoliko mjeseci korišćenja i prelaska sa obične 12, na ovo se svodi sva razlika. Što se mene tiče mogao sam i ovo da preskočim i da čekam 18 ili 20 Anniversary model…

Jel u redu puniti 17 pro max sa original samsung 45W USB-C punjacem?

iPhone 17e, početna memorija 256GB, 599 usd:

evo ga moj iPhone i kako ga vidi paypal 🙂
IMG_1032.jpeg

Ništa čudno, znači da imaš iP 17 Pro. 😉

Ta oznaka je samo ID telefona (koristi Apple za sve svoje proizvode pa zna da se ne poklapa sa samim nazivom proizvoda).

iPhone 17e, početna memorija 256GB, 599 usd:
4000mAh baterija, top. Super telefončić, jedino što je 60hz :/

4000mAh baterija, top. Super telefončić, jedino što je 60hz :/
Pa kako drugacije da nateraju ljude da uzmu skuplji telefon? Mora da naprave razlog da jedan bude (vestacki) bolji od drugih.

Isto je kao za pro varijantu. 17 (obican) ima usb 2.0 port, to je tehnologija iz 2000te godine (dakle 25+ godina stara), a na pro seriji su stavili 3.0 port. Taj deo sad da kupis online je smesna cena, a kada kupujes na kolicine koji oni kupuju - jos smesnija.

Moraju da nekako naprave da je jedan vestacki bolji od drugog, bilo to hardverski gde je cena tog nekog hardvera smesna i zanemarljiva ili softverski, npr - 17 (obican) za lampu ne mozes da kontrolises snop svetla da bude uzi, samo jacinu, dok na pro mozes. Tako da, male male sitnice da te nateraju da das mnogo vise para za nesto sto ne vredi te pare 😄

Ne znam kad sm nakacio telefon,kablom na komp a i ne znam zasto bi.

Zanimljivo, na glavnom Apple sajtu za 17e piše da ima samo eSIM, dok na GSMA stoji Nano-SIM i eSIM.
Ali evo sad gledam, na UK sajtu navode i Nano-SIM, verovatno je tako za celu Evropu.

60Hz displej u 2026. godini, i po ovoj ceni, ne treba ni komentarisati.

Ja sada da menjam moj 15, uzeo bih bez razmisljamja 17e za 200 eur manje sa 256 GB

Ne znam kad sm nakacio telefon,kablom na komp a i ne znam zasto bi.
Verovatno ce sa 18com da izbace usb port svakako…

Ja koristim usb za itunes update, ne verujem u OTA, svakako odradi taj update brzo i na tim 2.0 brzinama

Meni se ne svidja taj plan da se izbaci usb port najvise zbog punjenja. Bezicno punjenje osjetno vise zagrijava tel, pa sad zamisli npr ljeti u autu puniti bezicno.

Ako je Iphone 17 uzet na ugovor u Telecomu Montabaur Nemacka,da li se on moze koristiti u Srbiji normalno?
Ako taj sto je kupio telefon na ugovor ne placa rate,da li njihov Telecom moze da zakljuca taj iPhone?

Nazad
Vrh Dno