Šta je novo?

iPhone 17

• Začetnik teme Začetnik teme nitro5
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
meni radi isto kao i 26.0 i 26.1

jedino sto je u 26.1 bio neki bug da laguje kada se vracas na home screen sa onog levo ekrana sa widgets

Kakvi su utisci sa iOs26.2?
Ja sam i dalje na 26.0, sve mi savrseno radi, nego eto planiram da pustim neki update, cisto onako 😄
Da li je baterija ista kao na 26.0 ili se nesto poboljsalo/pogorsalo, to me i najvise interesuje!?

26.2 odlican. Ni jedan bag nisam video.

26.1 mi je bagovao katastrofa. Vise puta u toku dana kada hocu da otkljucam tel nema slike. pa iz petog puta upali ekran, isto sam imao bag i sa kamerom, imala je 2 fps-a i dok ne restartujem telefon nema pomoci.

26.0 se ni ne secam.

Uzeo sam danas iphone 17. Hteo sam da napravim novi icloud nalog ali nisam uspeo, kao pogrešan datum rođenja, i na kraju sam morao da se ulogujem sa starim nalogom. Prešao sa sa s25, kamere bolje, ai je teži i nezgodniji za ruku. Instalirao sam SwiftKey tastaturu pošto sam navikao na nju, deluje da sporije dosta radi nego na s25.

SwiftKey radi loše na iOS, gBoard radi katastrofalno na iOS.
Kažem ovo jer uporedo koristim S24+ gde sve to radi perfektno i kao sat.
A hvala Gospodu da neću da koristim iOS fabričku tastaturu.

To je jedan od glavnih razloga zašto sam prodao 17 pro posle mesec dana i vratio se na Samsung.

Ako nije bitan zoom, ne koristi se toliko za igrice.. Da li ima smisla ici na pro?

Ako nije bitan zoom, ne koristi se toliko za igrice.. Da li ima smisla ici na pro?
Jedini razlog sto uzimam pro jeste zbog baterije, tako da je meni baterija primaran razlog, a kamera sekundaran. Ako putujes dosta ili nisi cesto pri struji pravi znacajnu razliku

Aj da se ne lažemo, velika većina nas uzima Pro /Pro max iz dva razloga.
1. Finansijski mogu, što je apsolutno legitimno.
2. NESVESNI kompleks, priznali ili ne. 😁
Na svim recenzijama kažu da je velikiiii napredak sa 13 PM ili 14 PM preći na običnu 17 iako stoji da 17 u odnosu na njih izgleda kao igračka.
Obična 17 je dovoljna za 90% ljudi, ako ne i 95%.

SwiftKey radi loše na iOS, gBoard radi katastrofalno na iOS.
Kažem ovo jer uporedo koristim S24+ gde sve to radi perfektno i kao sat.
A hvala Gospodu da neću da koristim iOS fabričku tastaturu.
Sam koncept da ne možeš da umetneš kursor jednim dodirom gde želiš unutar reči nego moraš ili da držiš space bar i šetaš kursor okolo po tekstu kao slepac ili da kursor koji blinka na kraju reči pritisneš pa da ga šetaš prstom po tekstu je dovoljno tupava da tu ni jedna tastatura ne pomaže, a pogotovo ne originalna iOS. Swiftkey mi ima prođu jer je OK prediktivni tekst na srpskom i solidno ispravlja greške u pravopisu dok sam na iOS tastaturi većinu vremena provodio ispravljajuci tekst do granice potpunog zamora. Zašto da uradimo nešto lako i efikasno kad moze teško i komplikovano.

Ima, ako si kompleksas kao sto sam ja 🤣
Sasvim legitiman odgovor.
Sam koncept da ne možeš da umetneš kursor jednim dodirom gde želiš unutar reči nego moraš ili da držiš space bar i šetaš kursor okolo po tekstu kao slepac ili da kursor koji blinka na kraju reči pritisneš pa da ga šetaš prstom po tekstu je dovoljno tupava da tu ni jedna tastatura ne pomaže, a pogotovo ne originalna iOS. Swiftkey mi ima prođu jer je OK prediktivni tekst na srpskom i solidno ispravlja greške u pravopisu dok sam na iOS tastaturi većinu vremena provodio ispravljajuci tekst do granice potpunog zamora. Zašto da uradimo nešto lako i efikasno kad moze teško i komplikovano.
Probao sam sinoc odnosno instalirao sam tu swiftkey tastaturu i mogu ti reci uopste nisam zadovoljan kad ubacis jos i srpski, slova budu jos manja jedva pogodim sta sam hteo , a vidim hvalite je nenormalno svi , ne vidim ja da je onda ista bolja od ios tastature.

Meni stigla za 6 dana, bas sam se iznenadio kad me pozvao kurir iz fedexa.

kakvog je materijala pitaka sa unutrasnje strane? da li je kruta, da li ce ukoliko bude prasine nazuljati telefon?
cini mi se da mekse maske manje ostecuju telefone.

Čisto da prensem iskustvo poručivanja sa Pitaka sajta - rebnuo me FedEx sa 5.520 RSD njihove usluge + 10% za carinu i 20% za PDV za poslednju porudžbenicu koju sam uradio. Ovo mi se prvi put desilo a nekoliko puta sam poručivao njihove maske. Definitivno je sigurnije na KP pronaći prodavce i uzeti od njih.

Čisto da prensem iskustvo poručivanja sa Pitaka sajta - rebnuo me FedEx sa 5.520 RSD njihove usluge + 10% za carinu i 20% za PDV za poslednju porudžbenicu koju sam uradio. Ovo mi se prvi put desilo a nekoliko puta sam poručivao njihove maske. Definitivno je sigurnije na KP pronaći prodavce i uzeti od njih.

Eh bas mi je zao. Znaci na kp-u je 7500 je top cena.

IMG_0517.jpeg

Prvi put ovako nešto. Mada sam skontao da sve zavisi od Kineza kada šalju Pitaku i na koji iznos deklarišu vrednost. Mada koliko vidim niko nije imao ovih problema do sada.

Ja sam porucivao i za s25 ultra i za 16 pro max Pitaku sa sajta, nikad ovo nisam dobio, cak i dalje imam u fioci za 16 pro max sa sve kutijom stigla, kakva carina, kakvi bakraci, stigla za sedam dana i to ovim redom iz Senzena, Gvangzua, Istanbula, Francuske, Banjika, Bataje i u postu pravo! Fedex...Porucio sam ponovo neke ringke isto ide dostava, ako me budu ovako reketirali necu ni placati iz inata, nek propadne i vise ne porucujem, neka ih carina preprodaje imaju one aukcije, krizna vremena, moracemo Aki i ja opet da valjamo Guchi iz Bugarske 👌

Poslednja izmena:
Moj vremešni iPhone XR iako i dalje lepo radi je polako zaslužio penziju. Planiram da uzmem iPhone 17 preko oglasa. Vidim da su cene za eSim modele solidno jeftinije nego za sim/esim modele. Iskreno, ne razumem zašto... Jel postoji neki razlog za to?

Jel moguće da su to modeli za japansko ili usa tržište i da li su zbog toga na bilo koji način limitirani? Možda po opsegu frekvencija koje pokrivaju ili nečem drugom?

Pročitao sam čak da ti esim modeli imaju malo veći kapacitet baterije jer imaju više mesta zbog esima. Ne znam da li je to tačno?

Možda @mikenziyu zna?🤔

Moj vremešni iPhone XR iako i dalje lepo radi je polako zaslužio penziju. Planiram da uzmem iPhone 17 preko oglasa. Vidim da su cene za eSim modele solidno jeftinije nego za sim/esim modele. Iskreno, ne razumem zašto... Jel postoji neki razlog za to?

Jel moguće da su to modeli za japansko ili usa tržište i da li su zbog toga na bilo koji način limitirani? Možda po opsegu frekvencija koje pokrivaju ili nečem drugom?

Pročitao sam čak da ti esim modeli imaju malo veći kapacitet baterije jer imaju više mesta zbog esima. Ne znam da li je to tačno?

Možda @mikenziyu zna?🤔
Da esim varijanta ima veću bateriju.

I da postoje nekoliko različitih LTE/5G opsega, ali oba modela imaju više nego dovoljno podržanih opsega da bi trebalo da radi bez problema.
Ovde možeš da pogledaš detaljnije:

Ma jok,samo reci da je za Americko trzizte,sim only.

Možda @mikenziyu zna?🤔
Ja sam pre par dana prešao upravo sa XR na 17 i prezadovoljan sam. Takodje sam se razmišljao oko sim i esim modela ali sam se ipak odlučio za sim. Nećeš pogrešiti bilo koji da odabereš.

Nazad
Vrh Dno