Šta je novo?

iPhone 17

LOL, članovi Bench foruma su svetlosnu godinu od masovnog tržišta. 99% običnog sveta se ne zamara ciframa i ne ulazi u sitna crevca kao ljudi ovde. Većina ljudi gledaju šta im se dopada i da li mogu da to plate, ako ne mogu uzmu nešto drugo što mogu i to je to.

Nije MB Air nikad bio ispod radara, skoro uvek je izlazila update verzija kad i pro, prodavao se kao i svaki drugi macbook, sa manjim share-om nego pro, potpuno isto kao i sada iphone air. Moja poenta je da je sa takvim manjim share-om preživeo do dan danas, Apple-u nikad nije palo na pamet da ga ukida zato što se slabije prodavao. Druga poenta je, da je neko pitao članove Bench foruma tada, MB Air nikad ne bi preživeo sa performansama koje je imao, a u odnosu na pro imao je daleko veće nedostatke nego danas iPhone Air.

Moje mišljenje je da je Apple udario previsoku cenu za IP Air, a iskreno se nadam da će, kao što svi ovde navode, prodaja ići loše i da će Apple smanjiti cenu negde oko proleća iduće godine što ću ja rado iskoristiti. Za moj use-case je idealan telefon, nikad nisam voleo cigle, a iPhone 14 pro koji trenutno imam je realno cigletina.
Imam utisak da se mi u svemu zapravo slazemo nego u pokusaju da budem sto koncizniji dodje do nesporazuma😅 nisam hteo ni u jednom trenutku da zvucim iskljucivo ni po kom air proizvodu samo sam prenosio moj dozivljaj community vibe-a tokom evolucije air proizvoda. A za ip air sam i ja fan pogotovo kad sam ga pored onih bangavih pro modela uzeo u ruke ima se osecaj prestige uredjaja koji vecina nas ocekuje od apple-a. Ali prosto ti kompromisi koje su napravili da dodju do tih nekoliko milimetara za mene i vecinu su deal breaker u ovom trenutku. Da je konkuretnija cena ne bih imao nista protiv da ga posedujem ali ovako prosto mi je ostavio meh utisak, kad prodje inicijalno odusevljenje dizajnom i kvalitetom izrade. Da je nekih 700-750$ i mozda neki blahi underclock a19 ne sumnjam da bi se bolje prodavao od base modela ali kontam da je apple ipak ulozio mnogo u sam dizajn i razna resenja da dodje to finalnog proizvoda da im se ne bi mnogo isplatila niza cena. Videcemo uglavnom sudbinu air a

Има до тога да 17plus са 120Hz угрозио донекле 17PM али мишљења сам да су циљали донекле и оне који су тотални залуђени iPhone-m као неким брендом да се издвоје, јер pro и pm су већ стандардни. По мени је требало оставити plus а да Air иде умјесто е серије.

Poslednja izmena:
Pa taj Air ni ne vrijedi preko 500e i to nekom fensi srednjeskolcu ili osobi koja zeli tanak ajfon mada je bolji iphone 7 ili 8 form factor ne sjecam se koji je bio manji,tanji i savijao se u dzepu...

iPhone Air je klasičan "1.0" uređaj u dobro poznatom Apple stilu i tako ga i treba doživljavati. Ja sam pre mesec dana bio na milimetar da ga kupim upravo zato što je jednostavno drugačiji od ustaljenih Pro/non-Pro modela i zato što su mi se potrebe u međuvremenu promenile pa mi kamera odavno više nije kritičan parametar, a odustao sam kad sam izvalio da još uvek ima previše kompromisa za moj ukus (trajanje baterije, USB 2.0 brzine, vrlo tih zvučnik koji u bučnoj sredini postaje neupotrebljiv ako hoću sagovornika da stavim na spikerfon, itd.) ali hajde da sačekamo sledeći Air pa da vidimo kako će da teče evolucija, ne bi me uopšte iznenadilo da sledeće godine prodaja pokida.

Prvi iPhone 2007. nije imao ni 3G ni multitasking ni custom aplikacije i jako dobro se sećam kako su svi umirali od smeha da je uređaj epic fail i da njihova Nokia sa Symbian XYZ505 ima sve što se poželeti može. Fast forward na današnji dan i... tu smo gde smo.

Prvi MacBook Air iz 2008. je isti slučaj - mašina koja je bila debelo underklokovana za ono vreme i imala jedva po neki port je vremenom postala najprodavaniji laptop u svojoj kategoriji.

Apple-u apsolutno nije problem da igra na duge staze i da pušta probne balone i osluškuje tržište, iz prostog razloga što to mogu da rade. Ne brinem se uopšte za budućnost Air-a kao modela.

Kad smo već kod toga, 15 Pro Max se i dalje greje kao nezdrav, videću sutra ako izađe 26.1 da li će biti išta bolje ali baterija je trenutno taman toliko degradirana da već ima problem da izdrži od ujutru do uveče sa vrlo laganim korišćenjem i sad krećem opet da se premišljam da li da zagrizem i uzmem 17 Pro Max koji mi objektivno ama baš uopšte ne treba, ali ta baterija u kombinaciji sa kućištem koje se greje kao blesavo uvek i na svakom mestu... haos.

Da li privacy screen protector snizava max (perceived) brightness ekrana? Nemoguce da 17-ka ima slabiji max brightness od 14 Pro, verujem da bih to primetio odmah?

Vec sam se slogirao da odjednom imam gori displej nego pre 3 godine, definitivno cu naci neki obican. Spremih pitchfork za reklamiranih 3000 nita 😂

Uzeo 17pm obzirom da je prethodni ispustio dusu, i posle 4 godine ovo cudo je definitivno ozbiljna razlika. Jedino moram izgleda da menjam sim karticu jer mi je iz nekog razloga mobilni internet sporiji nego na 13pm.

Izgrebalo mi se privatno staklo pre par meseci i živciralo me. Skinem ga u nameri da tog istog dana idem u servis po drugo staklo.
Skinem ga ja i u šoku.... Neverovatno mnogo zatamni ekran i utiče na sam ekran i raspon boja itsl ali to ne primetimo jer nam oči naviknu.
Nikad više privatno staklo.

Nazad
Vrh Dno