Šta je novo?

iPhone 17

Baseus je dobar, ali sa svima je neko imao neko loše iskustvo. Anker je precenjen poslenjih meseci/godina.
Ja punim iPhone 16 Pro i Samsung S24 Ultra sa Anker 200w desktop stanicom uglavnom. Kada sam na putu koristim par godina već Baseus 65w punjač, ne greje se, a puni i MacBook Air.

Bežični imam neki Xiaomi i Apple MagSafe koji ne koristim, možda ponekad u kolima.
Uzeo sam na kraju Ugreen 3 u 1 qi2.2 25w. Anker je debelo precenjen po meni.

Ima dosta akcija za Anker, tako da npr najnoviji od 100 w sklapajuci je bio umesto 88 eur 60ak evra, a 67w oko 25+ u DE.

Ja sa njima nemam greske, dok me Baseus nervira koliko pregovara kada se ukljuce vise proizvodjaca. Ja moj iPhone u zadne vreme punim sa Ikea punjacem od 30w koji je oko 8 eur, a od skora za 14 eur imaju i od 65w.

Ima dosta akcija za Anker, tako da npr najnoviji od 100 w sklapajuci je bio umesto 88 eur 60ak evra, a 67w oko 25+ u DE.

Ja sa njima nemam greske, dok me Baseus nervira koliko pregovara kada se ukljuce vise proizvodjaca. Ja moj iPhone u zadne vreme punim sa Ikea punjacem od 30w koji je oko 8 eur, a od skora za 14 eur imaju i od 65w.

Uzeo sam i ja na Amazonu Anker Zolo 10000 mAh za 19 eur, ali to treba da naleti. Na AE su cene za Anker baš previsoke u odnosu na druge brendove.

Na kraju krajeva Anker je i dalje kineski brend koji je posao napravio kada je Apple izbacio punjač iz kutije.

Mislim da zna da bude problem sa onom 1god garancijom kad se u EU zemlju donese US model. Zbog razlike regulativa US i EU zna da bude problem dal ce prihvatiti tel na popravku a i ne mogu zameniti za u ovom slučaju eSim only model koji ne postoji za Ue. Dok u slucaju apple care prihvataju i US modele koji se reklamiraju u EU. Vrv postoji neko ogranicenje za uvoz rezervnih delova koji su namenjeni za eSim only modele. Ali ko zna, pretpostavljam da pre esim only US modela taj problem nije postojao sad postoji kolika tolika hw razlika
Tako je. Fizičkih delova sa e-sim modele nema, niko ne garantuje da moraju da poprave jer takav model koji nije prošao kroz naš Ratel, ne mogu da uvezu delove i ćao.
Već su onemogućili uplatu AC+ starom metodom, ne bi ja tu čačkao mečku sa USA i Japan modelom. Japan beše i ne može da ugasi blic nikada kada slika. Šta će vam to, ko da neko ko daje tolike pare nema da kupi EU model da bude kako treba? Smeštno, daš 1300e ali nemaš još 50e da uzmeš sve kako treba, uštedeo si baš i to gde ne treba.

Ja koliko se sećam @mikenziyu je pričao da US modeli mogu regularno da se servisiraju kod nas, neka me ispravi ako grešim ili se nešto promenilo u međuvremenu?

Japan beše i ne može da ugasi blic nikada kada slika.
Blic može da se ugasi, on je opcionalan. Ono po čemu se razlikuju modeli telefona (svi) za japansko tržište (pa i Južnu Koreju, Kinu) je što je uvek uključen zvuk "okidača" prilikom fotografisanja ili početka snimanja.

Ali ovo važi za sve telefone koji kroče tamo (pa i turistički) i biće onemogućeno da se ugasi dok se telefon nalazi u toj zemlji. Van nje funkcioniše normalno i opcija gašenja postoji.

Ja koliko se sećam @mikenziyu je pričao da US modeli mogu regularno da se servisiraju kod nas, neka me ispravi ako grešim ili se nešto promenilo u međuvremenu?
Pretpostavljam da se promenilo jer su sad fizički US i EU modeli različit, eSIM only vs fizički SIM, kapacitet baterija i ko zna dal jos nesto od unutrašnjih komponenti zbog ovih gore razlika + razne EU regulative.
A i ima dokument na apple sajtu :
"The one-year limited warranty for an iPhone is with the specific Apple subsidiary that corresponds to the region where the product was purchased, not a separate subsidiary for the warranty itself. " U nekom sloodnijem prevodu ako imas US kupljen telefon nije Apple dužan da ti ga servisira u EU. Vrv može apple "da izađe u susret" da ga saljes za US al u tom slučaju apple neće snositi troškove transport i eventualnih carinskih dažbina. Ako je neko imao lično iskustvo sa US modelima od kad su eSIM only bilo bi vrv najkorisnije

Nemam informaciju za sada da postoji ograničenje. I dalje jedino meni poznato je za dual sim modele koji su bili za Kinu, Hong Kong i Makao.

Mada, dolar je pao, cenovno je razlika ogromna između us i EU modela, pa bi tim potezom malo zaštitili tržište i sprečili trgovinu.

Vrh Dno