LOL, članovi Bench foruma su svetlosnu godinu od masovnog tržišta. 99% običnog sveta se ne zamara ciframa i ne ulazi u sitna crevca kao ljudi ovde. Većina ljudi gledaju šta im se dopada i da li mogu da to plate, ako ne mogu uzmu nešto drugo što mogu i to je to.
Nije MB Air nikad bio ispod radara, skoro uvek je izlazila update verzija kad i pro, prodavao se kao i svaki drugi macbook, sa manjim share-om nego pro, potpuno isto kao i sada iphone air. Moja poenta je da je sa takvim manjim share-om preživeo do dan danas, Apple-u nikad nije palo na pamet da ga ukida zato što se slabije prodavao. Druga poenta je, da je neko pitao članove Bench foruma tada, MB Air nikad ne bi preživeo sa performansama koje je imao, a u odnosu na pro imao je daleko veće nedostatke nego danas iPhone Air.
Moje mišljenje je da je Apple udario previsoku cenu za IP Air, a iskreno se nadam da će, kao što svi ovde navode, prodaja ići loše i da će Apple smanjiti cenu negde oko proleća iduće godine što ću ja rado iskoristiti. Za moj use-case je idealan telefon, nikad nisam voleo cigle, a iPhone 14 pro koji trenutno imam je realno cigletina.