I ja bih ga uzeo kad bi me došao zadžaba.Kod mene u firmi sad vecina hoce iPhone Air kao sluzbeni telefon.![]()
Naravno da sam ih držao odmah prvi dan u iStyle u Temišvaru, i pro i 17 deluju kao odavno prežvakana priča i ne donose skoro ništa novo osim vrištećih (lego) boja. Da ne pominjem probleme sa grebanjem i sklonosti ka lakom oštećivanju aluminijuma. Kad se uzme Air u ruke, pored pro i 17 jedini daje premium osećaj. Što se funkcija tiče, meni jedino makro opcija može nedostajati jer sam je koristio ponekad. Baterija je na nivou prethodne generacije, dakle nema problema. Zvučnike na mobilnom skoro nikad nisam koristio, tako da ni to mi nije mana. Sve ostalo je isto kao na pro. Daleko da su pro ili 17 loši telefoni (ne računajući sklonost oštećenjima) ali jednostavno kad se uzme Air u ruke ovi deluju kao da su jeftiniji modeli.Nemam pojma ko je prvi to rekao da je Air test za fold ali to je svakako cinjenica a ne glupost u svakom pogledu, kako u dimenzijama koje ce biti slicne, tako i u pogledu baterije, a najvise svakako u pogledu izdrzljivosti jer ne smeju sebi da dozvole debakl, pogotovo kada su toliko cekali sa fold i planiraju da ga naplacuju papreno... Da ce Air da izbace posle samo jedne godine ne verujem ni ja, pogotovo posle ovako uspesnog starta ali opet ne bih ni to nazvao gluposcu u vremenima kada se stvari menjaju toliko brzo i kada CSR znaci nikad vise...
Fold im je neophodan da odrze premium imidz, nesto sto polako gube vec godinama, doduse novi Pro je to malo povratio...
Ne znam jel ste imali priliku da uporedo drzite Air i Pro ali veci utisak premium telefona ima Pro sa odlicnom izbalansiranoscu i lepo uoblicenim ivicama tako da savresno lezi u ruci... Da ne znamo da je Air Titanium ne bi niko rekao da je on premium... To je recimo floskula koju su ytuberi uneli a nije tacna uopste i po meni je to deo Apple marketinga da se Air pozicionira iznad segmenta...
Uh, ne slažem se da gube premium imidž. Nikako.Fold im je neophodan da odrze premium imidz, nesto sto polako gube vec godinama, doduse novi Pro je to malo povratio...
Po cemu su siva i tamno olava vrišteće boje?Naravno da sam ih držao odmah prvi dan u iStyle u Temišvaru, i pro i 17 deluju kao odavno prežvakana priča i ne donose skoro ništa novo osim vrištećih (lego) boja. Da ne pominjem probleme sa grebanjem i sklonosti ka lakom oštećivanju aluminijuma. Kad se uzme Air u ruke, pored pro i 17 jedini daje premium osećaj. Što se funkcija tiče, meni jedino makro opcija može nedostajati jer sam je koristio ponekad. Baterija je na nivou prethodne generacije, dakle nema problema. Zvučnike na mobilnom skoro nikad nisam koristio, tako da ni to mi nije mana. Sve ostalo je isto kao na pro. Daleko da su pro ili 17 loši telefoni (ne računajući sklonost oštećenjima) ali jednostavno kad se uzme Air u ruke ovi deluju kao da su jeftiniji modeli.
Ako izbace Fold on se sigurno neće zvati Air (a neće ni "Fold"), niti će uticati na postojanje Air modela. Air model jedino može da ugrozi neka izrazito loša prodaja, što po svim trenutnim pokazateljima neće biti slučaj. Air je kompletan i zaokružen proizvod i nikako nije nikakva "beta" za bilo koji nastupajući model telefona. Razni kontent kreatori na YT-u se pitaju kome je namenjen, a u stvari Air pokriva 90% tržišta, odn sve koji nisu kontent kreatori. Većina običnog sveta nema pojma ni čemu im služe 3 kamere na telefonima, ni kad se koja pali, niti da li je zoom digitalan ili optički.
..... 😅Onaj Crossbody Strap mi deluje ok
Mozemo da se slozimo da se ne slazemo, odnosno svako ima pravo na svoj utisak, samo mislim da pogotovo posle ovog napisanog malo je previse nepotrebnog hejta prema Pro seriji i ako gledamo kao siru diskusiju onda bi trebalo da se izvucemo iz licnih utisaka i posmatramo to koliko je god moguce neutralno pogotovo bez ovakvih predrasuda da vecina obicnog sveta nema pojma nista ( pa nisu bas ljudi toliko ludi i ako cak i ne znaju da li je digitalni zoom ili opticki vide razliku izmedju generacija kada prelaze )Naravno da sam ih držao odmah prvi dan u iStyle u Temišvaru, i pro i 17 deluju kao odavno prežvakana priča i ne donose skoro ništa novo osim vrištećih (lego) boja. Da ne pominjem probleme sa grebanjem i sklonosti ka lakom oštećivanju aluminijuma. Kad se uzme Air u ruke, pored pro i 17 jedini daje premium osećaj. Što se funkcija tiče, meni jedino makro opcija može nedostajati jer sam je koristio ponekad. Baterija je na nivou prethodne generacije, dakle nema problema. Zvučnike na mobilnom skoro nikad nisam koristio, tako da ni to mi nije mana. Sve ostalo je isto kao na pro. Daleko da su pro ili 17 loši telefoni (ne računajući sklonost oštećenjima) ali jednostavno kad se uzme Air u ruke ovi deluju kao da su jeftiniji modeli.
Ako izbace Fold on se sigurno neće zvati Air (a neće ni "Fold"), niti će uticati na postojanje Air modela. Air model jedino može da ugrozi neka izrazito loša prodaja, što po svim trenutnim pokazateljima neće biti slučaj. Air je kompletan i zaokružen proizvod i nikako nije nikakva "beta" za bilo koji nastupajući model telefona. Razni kontent kreatori na YT-u se pitaju kome je namenjen, a u stvari Air pokriva 90% tržišta, odn sve koji nisu kontent kreatori. Većina običnog sveta nema pojma ni čemu im služe 3 kamere na telefonima, ni kad se koja pali, niti da li je zoom digitalan ili optički.
Krenuo si sa ne slazem se da gube premium imidz i u nastavku posta sam opovrgao svoje misljenje... Upravo to je i problem sto kao Premium brend ti moras da postavljas nove standarde, da inoviras i da teras konkurenciju da te prate ( sto mi na pamet pade HyperIsland odmah ne znam ni samUh, ne slažem se da gube premium imidž. Nikako.
Mnogi im zameraju što su telefoni godinama jako slični tipa 13 PM i 16 PM skoro isti.
Recimo, svi hvale mnogoooo AirPods 3 Pro.
Ne ulazim u to ko kako troši novac niti me zanima ali mnogi sada svake godine menjaju iPhone i očekuju drastične razlike. To je istina.
Burazeru, nećeš osetiti nikakvu razliku ako sa 15 PM pređeš na 17 PM. O seriji 16 PM neću ni pričati. Sve je to placebo efekat u glavi.
Naravno, ako sa 13 PM, verovatno i 14 PM pređeš na 17 PM osetićeš razliku i to verujem popriličnu.
I te kako poštujem ljude koji imaju recimo iPhone 11, 12 i 13 seriju, pogotovo 13 Pro i 13 Pro Max (ozbiljne mašine i danas) i ne žele novi telefon već zamene bateriju i STAVE ORIGINALNU BATERIJU za 100-150 evra i faktički imaju novi telefon i mirni su godinama, Bože zdravlja. Sve to govori kako je Apple pouzdan brend.
I činjenica je da je Apple kategorija za sebe u svakom smislu i ne gube nikako premium imidž- konstantno ga jačaju.
Razni kontent kreatori na YT-u se pitaju kome je namenjen, a u stvari Air pokriva 90% tržišta, odn sve koji nisu kontent kreatori. Većina običnog sveta nema pojma ni čemu im služe 3 kamere na telefonima, ni kad se koja pali, niti da li je zoom digitalan ili optički.
Ali zašto bi kad im ide extra, u profitabilnom smislu, bato?Krenuo si sa ne slazem se da gube premium imidz i u nastavku posta sam opovrgao svoje misljenje... Upravo to je i problem sto kao Premium brend ti moras da postavljas nove standarde, da inoviras i da teras konkurenciju da te prate
Nije 3000 nita na celoj povrsini ekrana, nego 1% window. LTT Labs (linus tech tips) je izbacio blogpost - https://www.lttlabs.com/blog/2025/09/24/iphone-17-test-resultsZanimljivo je i da je maksimalno izmereno osvetljenje na 17 pro max 1000 nitsa, a maksimalno je navodno 3000. Cak je 16 pro max 1796 nitsa mereno. Sta ti je antirefleksija 😅
[SARKAZAM] SOKANTNO! Apple optuzio Magsafe punjace da oni prave probleme na izlozenim modelima i da to nisu ogrebotine nego transfer materijala sa punjaca koji moze da se skine i da su pogodjeni i 16 modeli...
Za plato kazu da je slican kao ostali njihovi proizvodi i da prolazi testove ali da se mogu ocekivati ogrebotine vremenom...
![]()
Apple Blames In-Store MagSafe Chargers for iPhone 17 Pro Display Model Scratches
The marks on the iPhone 17 Pro models that people have noticed at Apple retail stores are caused by the chargers that Apple uses, Apple confirmed...www.macrumors.com
Dovoljno je svetao,taj modem je i dalje shit.Nije 3000 nita na celoj povrsini ekrana, nego 1% window. LTT Labs (linus tech tips) je izbacio blogpost - https://www.lttlabs.com/blog/2025/09/24/iphone-17-test-results
Jeste li svi koji ste prednaručili dobili mob? Kad se može očekivati nova isporuka?
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Napomena: this_feature_currently_requires_accessing_site_using_safari