Nije problem servis sa eSIM modelima, problem je sa dual-SIM modelima Kina/Hong Kong/Makau.Sa UAE (i US) verzijama je problem servis.
Nije problem servis sa eSIM modelima, problem je sa dual-SIM modelima Kina/Hong Kong/Makau.Sa UAE (i US) verzijama je problem servis.
Ja sam kupio u CH preko mastercard i izaslo me oko 940€ (+100€ belkin staklo i silicon case) a za zenin 17 512gb 1087€ (konverzija kursa preko banke). Kao sto je neko vec napisao ta cena na US apple sajtu je bez uracunatog poreza (naseg famoznog pdv) i koliko ce se poreza platiti zavisi od toga u kojoj ste od sijaset US drzava. Tako i u EU svajcarska ima najmanji porez na tehniku 8.2% msm. Realno cena obicnog 17 ce dugo biti oko 850-900€. Em mnogo vise pruza nego proslogosidnji model em ima unapredjenu main cameru i selfi cameru. Pro max ce standardno da drzi cenu. Najveci pad ce se ocekivati kod pro modela i eventualno Air ako budu velike zalihe a ocekivano mala potraznja. Logicno da je sad isplativije kupiti 16 pro nego obicni 17 koji kod nas drzi cenu 1000+ € (pricam o novim neotpakovanim tel). Ja bih savetovao ljude koji su u dilemi da sacekaju mart-april tad ce biti mnogo realnije situacije cena. Do NG uvek bude ludilo i precenjeno sve kod nas. Ja planiram ako ne budem negde van isao isto da sacekam beli 17pm. Iskreno nekako mi je malesan ovaj 17/17p… mozda bih sad i radiue na Air pristao. Al mi je gospodja zato odusevljena😅I ove godine je Švajcarska najjeftinija. Obična 17 košta 799 CHF. Ko ima nekog tamo nema šta da razmišlja.
Pro je 1099, a pro max 1199 CHF.
799 CHF je 855€, izgleda da te je banka odrala sa konverzijom?Ja sam kupio u CH preko mastercard i izaslo me oko 940€ (+100€ belkin staklo i silicon case) a za zenin 17 512gb 1087€ (konverzija kursa preko banke).
Svajcarska nije u EU?Tako i u EU svajcarska ima najmanji porez na tehniku 8.2% msm.
Da.Realno cena obicnog 17 ce dugo biti oko 850-900€.
baci sliku da vidimo gde? ima video koji pokazuje da kod kamere se i ocekuje najviseDa prijavim prvu ogrebotinu. Prsten na kameri je ocigledno takodje od aluminijuma. Blagi kontakt i evo zvrji siva tackica...
Primer prikazane i finalne cene , za New York. Kolega je u petak otisao za Floridu i nema svrhe da ga cimam za iPhone.
Pogledajte prilog 506136
Pogledajte prilog 506137
Pa nećeš ga ni na KP naći sad za 1100€. Govorimo o sadašnjosti zar ne. Naravno da će za par meseci biti jeftiniji na KP.Ko jos kupuje u iStyle, mani se coravog posla. Pricam o EU cenama.
US cene ne treba uopšte razmatrati jer su oni svet za sebe. Totalno drugačije dažbine, uvozne regulative, visine poreza, itd.
Obični iP17 je 950€ u Nemačkoj, dok je kod nas zvanično 1100€. Što sa našim odnosom uvoznih cena tehnike se i uklapa u tu neku 150€ razliku u radnji. Kome se ne čeka pad cena, na KP ga već ima po istoj ceni kao u Nemačkoj.
Nisam mislio EU kao evropska unija nego područije evrope.799 CHF je 855€, izgleda da te je banka odrala sa konverzijom?
Svajcarska nije u EU?
Da.
Uglavnom, UAE je trenutno najjeftiniji (ako ne računamo USA), 750€ za običnu 17
Pa nemoj da kupuješ u Njujorku, kad već odeš tamo “skokni” do Montane.Primer prikazane i finalne cene , za New York. Kolega je u petak otisao za Floridu i nema svrhe da ga cimam za iPhone.
Pogledajte prilog 506136
Pogledajte prilog 506137
U EU je isto uglavnom 2 godine garancije (šta misliš od koga smo prepisali taj zakon) pa je opet drastično jeftinije nego kod nasTreba imati u vidu i da je tehnika generalno postala skuplja u Srbiji otkako smo medju retkima u Evropi uveli obavezne 2 godine garancije. To dodatno kosta i mora da se uracuna u cenu.
U EU je isto uglavnom 2 godine garancije (šta misliš od koga smo prepisali taj zakon) pa je opet drastično jeftinije nego kod nas
Sa UAE (i US) verzijama je problem servis.
U EU je isto uglavnom 2 godine garancije (šta misliš od koga smo prepisali taj zakon) pa je opet drastično jeftinije nego kod nas
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Napomena: this_feature_currently_requires_accessing_site_using_safari