Šta je novo?

iPhone 17

Ista fora kao i svake godine, prvo budu basnoslovne cene na KP, dok ne pokupuju svi koji bi hteli odmah da imaju novi model i dok traje "nestašica", pa se nakon nekoliko meseci sve stabilizuje i tako do sledećeg ciklusa.

Uvek pro varijantu. Ne vidim smisao obične, valjda je suština u kamera sistemu koji je daleko kompletniji i bolji na pro verzijama. Koga zanima samo iOS može i SE, da ne baca pare
Realno ko živi bez telefoto kamere, želi lakši telefon i uz to da uštedi gotovo 420-460€ u odnosu na Pro, obična 17ca je napokon "bombona" i za one kojima je smetalo 60hz na ekranu. Da je takva situacija bila pre godinu dana kada sam uzeo 16 Pro, gotovo izvesno ničim ne bih bio uskraćen za običan model.

Realno ko živi bez telefoto kamere, želi lakši telefon i uz to da uštedi gotovo 420-460€ u odnosu na Pro, obična 17ca je napokon "bombona" i za one kojima je smetalo 60hz na ekranu. Da je takva situacija bila pre godinu dana kada sam uzeo 16 Pro, gotovo izvesno ničim ne bih bio uskraćen za običan model.
Sve to stoji, ali u ovom trenutku je na KP obična 17-ica "bombonica" skuplja od 16 Pro modela za tipa 200+ eura. Tako da kome ne treba glamur koji donosi najnovija iPhone 17 serija, 16 Pro je nesumnjivo bolja kupovina. Naravno, dok 16 Pro ne iščezne sa KP, a to će se verovatno desiti vrlo brzo.

Ono je bilo poređenje u vezi odnosa obične i Pro verzije najnovijeg modela i da je sada baš mala razlika za većinu ljudi.

A ako se uzimaju u obzir isti kapaciteti memorije, obična 17ca je tamo gotovo iste cene kao i vakum iPhone 16 Pro od 256GB.

Pa zato i kazem, kamera na 17ci uopste nije toliko losija nego na 16 Pro, a ni baterija, mozda i bolja. A cenovno su slicni, pa zato kazem ne znam sta je bolja kupovina u ovom trenutku.

Mene u celoj toj priči "17-ica nije toliko lošija od 16 Pro itd." zanima kako smo došli do toga da za bazni model plaćamo 1200 eura. Skuvali su nas kao žabe, nema drugog objašnjenja.

Ne treba da plaćamo, dok ne padne cena na neku "normalu". Svi smo znali da od one priče sa predstavljanja kako je ove godine ista cena kao prošle nema ništa

Mene u celoj toj priči "17-ica nije toliko lošija od 16 Pro itd." zanima kako smo došli do toga da za bazni model plaćamo 1200 eura. Skuvali su nas kao žabe, nema drugog objašnjenja.
Nabudzili bazni model a s njim i cenu i eto.

Za mesec dana ce obicna 17ca da bude 800e kao sto uvek bude na KP, polako. Novembar je uvek i bio najbolji mesec za kupovinu nove serije iPhona.

Kod nas kao i slicnim drzavama je kradja i javasluk. Dok se drzava i pojedinci ne ugrade placamo premium cene. Kako za telefone, tako i za sve ostalo. Zato vecinu tehnike porucujem od preko, donosi mi familija ili ko vec mozd. Bolje pocastiti nekog 100-200 usd u odnosu na cenu u usa, nego ovde dodati 400-500 usd za 17 PM recimo.

Ponudio sam ljudima ovde u temi da im mogu poslati telefon po boljim cenama nego na Apple. ie, bez dodatnih troskova(130e jeftinije za Max model recimo, u Three shopu) i javio se niko, posle kuknjava, giving up.

Ozbiljan sam, jer ne pratim pomno cene niti sam ikad poručivao online. Uvek sam ajfon uzimao u Srbiji na KP negde na pola ciklusa kad mu ozbiljno padne cena

Ozbiljan sam, jer ne pratim pomno cene niti sam ikad poručivao online. Uvek sam ajfon uzimao u Srbiji na KP negde na pola ciklusa kad mu ozbiljno padne cena
US cene ne treba uopšte razmatrati jer su oni svet za sebe. Totalno drugačije dažbine, uvozne regulative, visine poreza, itd.

Obični iP17 je 950€ u Nemačkoj, dok je kod nas zvanično 1100€. Što sa našim odnosom uvoznih cena tehnike se i uklapa u tu neku 150€ razliku u radnji. Kome se ne čeka pad cena, na KP ga već ima po istoj ceni kao u Nemačkoj.

Uvek pro varijantu. Ne vidim smisao obične, valjda je suština u kamera sistemu koji je daleko kompletniji i bolji na pro verzijama. Koga zanima samo iOS može i SE, da ne baca pare
Sustina je da imas izbor. Ako ti ne treba telephoto camera, proraw/prores format, usb-3 / ostalo - base model je odlican sad.
Koja fora iphone 17 običan na KP 1100 evra, a fabrički 799
ne znam gde si video iphone 17 za 800 evra, svuda (osim u US) je cena preko 1000. Pogledaj gore - https://forum.benchmark.rs/threads/iphone-17.508226/post-7552455

I ove godine je Švajcarska najjeftinija. Obična 17 košta 799 CHF. Ko ima nekog tamo nema šta da razmišlja.
Pro je 1099, a pro max 1199 CHF.

Ponudio sam ljudima ovde u temi da im mogu poslati telefon po boljim cenama nego na Apple. ie, bez dodatnih troskova(130e jeftinije za Max model recimo, u Three shopu) i javio se niko, posle kuknjava, giving up.
Samo telefone ili moze i nesto drugo?😁 Ne,ne mislim na takve stvari nego tipa slusalice,sat?

I ove godine je Švajcarska najjeftinija. Obična 17 košta 799 CHF. Ko ima nekog tamo nema šta da razmišlja.
Pro je 1099, a pro max 1199 CHF.
Ipak Emirati, 785 eura :) jel uzima neko odande, isti su telefoni?

Idem sad pa bih taman devojci pokupio jedan

Pa taj em jeftiniji em bolji jer ima vecu bateriju. eSIM trenutno koristim svakako na 13 Mini-ju, tako da bi mi dobro dosao jedan takav! :D

Axel bicu ti devojka na taj dan! :D

Nazad
Vrh Dno