Šta je novo?

iPhone 17

Iako sam na prvu mislio uzesti S25, sad sam sve bliže da predahnem malo od androida i uzmem si Iphone. Trenutna dvojba je 17 obični, ili 16 pro, koja bi bila vaša preporuka?

Danas video uzivo u iStyle u Novom Sadu telefone, boje su katastrofa sto se tice Pro modela. Siva je bela, na plavoj ostaju otisci dosta i koliko videh lako se oguli lak (vec je imao dobre ogrebotine telefon za ceo jedan dan), a narandzasta je previse drecava...

Lep je ovaj obican 17, kod mene mat crni, nema otisaka na ledjima i screen je odlican, mnogo manja refleksija nego na 14. Steta sto mi je mali displej, tako da je morao pasti Max. Narandzasti Pro je uzivo mnogo lepsi.

Danas video uzivo u iStyle u Novom Sadu telefone, boje su katastrofa sto se tice Pro modela. Siva je bela, na plavoj ostaju otisci dosta i koliko videh lako se oguli lak (vec je imao dobre ogrebotine telefon za ceo jedan dan), a narandzasta je previse drecava...
Slažem se, siva je više bela nego siva, a narandžasta vrišti koliko je drečava, ali baš zbog te upadljivosti mislim da će biti najpopularnija boja, jednostavno vrišti "vidi imam najnoviji Pro Max" i "nek' crknu dušmani"😅

Na stranu boje, prednja kamera je najveći napredak koji sam primetio na prvom utisku. I ona fora sa rotiranjem prednje kamere je super. U odnosu na moj 14PM, na 17 može da ima mnogo širi ugao...

Neće biti imam najnoviji, jer ga svi obuku u neke nakaradne maske

Slažem se, siva je više bela nego siva, a narandžasta vrišti koliko je drečava, ali baš zbog te upadljivosti mislim da će biti najpopularnija boja, jednostavno vrišti "vidi imam najnoviji Pro Max" i "nek' crknu dušmani"😅

Na stranu boje, prednja kamera je najveći napredak koji sam primetio na prvom utisku. I ona fora sa rotiranjem prednje kamere je super. U odnosu na moj 14PM, na 17 može da ima mnogo širi ugao...
Jeste, prednja kamera je vrh. Tu je napredak najuocljiviji. Ono sto je takodje uocljivo da ios 26 ne prati ovaj hype nikako, a mogli su iskoristiti jako dobro sve ove novine dok ios kaska u radu opasno.

Ja sam isto pogledao danas, sivi izgleda "plastično", plavi mi je delovao najlepše...

Uzivo meni obican 17 izgleda vise premium od pro modela. Narandzasta je uzasna, isla bi mozda za obican ali za pro po meni ne. Iako ne koristim iphone primarno (16e kao selundarni telefon), ono sto mi je oduvek bilo privlacno je premium izgled pro modela. Ovi novi izgledaju bas "jeftino". Otisli se celika na titanium pa ce sada da prodaju aluminium kao prremijum materijal. Marketing je cudo, znam. Pro obicni deluje siri nego recimo 16 pro, a pro max je fine tezine nije pretezak niti deluje preglomazno.

I ja sam danas imala prilike da vidim nove modele,iskreno uzivo su mi ruzniji nego na slikama. I osecaj u ruci mi nije tako premium. Iskreno i titanijum mi je bio manje premijum od celika,ali ovo tek. Sivi je ubedljivo je najruzniji sa onim belim keramickim delom,narandzasti previse vristi,a plavi… ma ne znam sta bih rekla. Da kazem da je najlepsi,iako nije lep. 😵‍💫
Meni ni air nije lep. Obicni mi najbolje izgledaju,iako su mi proslogodisnje boje bile lepse.

Kao i za sve u zivotu... svako ima svoj stav... Meni je narandzasta bas dobra... Posto je sin narucio na moju adresu preko BB i juce kada je stigao prvo se i meni ucinila bezveze.... ali sam se vrlo brzo navikao...kod mene ga je podesavao...i na kraju sam bio odusevljen...treba malo vremena;)
Ja uzeo narandžasti.

Zašto niko ne priča o tome da su stranice sada na Pro zaobljene i da mnogo fino leži u ruci?

Bio na video pozivu 25min, značajno hladniji od 16 Pro.

Videćemo vremenom utiske.
Slazem se....17 pro mnogo lepse lezi u ruci nego 16 pro....moj subjektivni osecaj;)

Koji model su nudili po toj ceni?

Preuzeo juce u Gigatronu 17 pro orange placen 147990, jos uvek pod utiskom da su ispostovali cenu koja je tipa 50e niza od svake Evropske, da je telefon stigao isti dan kad i u US
Realno, svaka čast za njih. Dobar publicitet.

Za Air je mizerno interesovanje. Telefon je nestvarno tanak, ali ne izgleda nista posebno. Meni se licno nijedna boja nije dopala.

Ovo je bukvalno tehnicka proba za fold.

Sto se tice Pro, nakon 24 sata koriscenja, telefon u ruci ima mnogo manje premijum osecaj nego prethodne generacije. Rekao bih da je to kombinacija drugacije ergonomije i staklenog isecka nazad.

Kad vec spomenuh ergonomiju, plato (?!? Wtf) mi bas dobro sluzi za oslanjanje prsta kada ga drzim.

Ja uzeh u svici zeni i sebi po 17. Nudili su mi tiefblau 17pro al kad sam video silne tragove po njemu iskulirao sam. Kontam potrebu za manjim pro al sam se bas smorio bez dostupnog PM... Nekako u mojoj glavi osim te telephoro kamere pro nema meni nista zanimljivo. A npr za 1070€ uzmes obicni ip17 od 512gb a za 1200 i kusur € dobijes 17p 256fb. VC za duži peak performance editing i gaming meni ne znaci nista al bi mi zato značila baterija u PM🤷 za sad cu probati da se ponovo naviknem na ovaj precudni glass ios pa mozda doplatim u srb za neki pro max ako mi euforija potraje😅 ludi svajcarci da su razgrabili svaki moguci PM 😲 i da im je delay u dostavi za tamo neki oktobar 🤦‍♂️
*Edit. Zaboravih da napisem probah kamere ovih pro modela i ne znam dal je bug jer mi se čini da sam negde video da imaju problem ali su im x8 slidze uzasno izgledale 😅 tako da idu stopama samsunga da nakon launcha dovode tel u normalu...

Prilozi

• 17583559242534480994793868416678.jpg
    17583559242534480994793868416678.jpg
    98.1 KB · Pregleda: 51
  • 17583560143454639863806653727267.jpg
    17583560143454639863806653727267.jpg
    99.2 KB · Pregleda: 50
Uvek se pro max razgrabi,i uvek se ceka posle mesec,pa nekad i vise dana,tako je iz godine u godinu,ne samo kod nas,nego svuda.
Ja sam i prosle godine cekala 16PM mesec dana,mozda i nesto malo jace,narucen prvi dan preordera i to odmah ujutro. I to sam narucila beli,dobila posle mesec dana poziv,moze crni ili natural,beli nece dobijati do pocetka decembra. Dakle da sam ostala pri boji koju zelim cekala bih ga 3 meseca.
Dakle svake godjne je ista prica za pro seriju,narocito pro max koji je realno uvek njihov daleko najprodavaniji model.

Uzgred ja sam rekla mnogo manje premium osecaj sam stekla,a zaobljene ivice mi se uopste ne dopadaju. Ovo je prva godina da sebe ne moram da odgovaram od kupovine -jer realno svaki septembar kod mene je ista prica,uvek zelim da imam novi odmah po izlasku,i izgovor mi je da mi je u septembru rodjendan,pa da se castim. Mozda se castim novim apple satom,ali bez ikakvog kajanja preskacem ovu seriju,uz neku nadu (koliko god ona zaista minimalna bila),da ce nesto uraditi sa dizajnom i izradom sledece godine.

Apropo telefoto kamere, ja sad kako sam uzeo 16 Pro (prvi pro model koji sam uzeo), bar 60% vremena koristim nju (a to uopšte nisam očekivao). Tako da sam sad zakovan za pro modele samo zbog nje.

Znači niko neće Air? :/
Ja ću uzeti, zašto - pa nešto drugačije. Da zamenim 16 pro za 17 ni ne bih primetio.
Telefon je - meni, nešto što se nosi, u stanu imam kompjuter i tablet. Treba da je što lakši.
Ovaj Air ima veći ekran od manjeg pro, max mi je prevelik i težak, pogotovo što uglavnom vreme provodim u toplim zemljama i 99% vremena nosim šorts za plažu.
Kamere mi nebitne, hobi mi je fotografija, imam mnogo bolje opcije, telefon mi služi da slikam neku cenu. šifru za wifi i tako..

Eto ubedio sam sebe :)

Nema sta da se ubedjujes,znas svoje potrebe i shodno tome,resavas. Nisi narandzasti frik jer je to sada moderno iako je boja zastrasujuca ali apple ima svoje ovcice pa ce zaraditi poprilicno,kao i uvek.

Volim i ja da im dajem pare i za sta treba i za sta ne treba ali bas da me prave idiotom i to narandzastim,malo je previse. 😁

Vrh Dno