Šta je novo?

iPhone 17

Vazno da tebe pece dijaspora, vidis da te ipak nesto muci. :)

Aj ti na ignore.

Trenutno koristim Iphone 12, i nakon sinoćnjeg gledanja predstavljanja modela na Jutjubu (pošto mi je, realno, već vreme da zamenim 12-icu jer, ipak je prošlo 5 godina) ozbiljno se mislim da pređem na PM verziju, ali mislim da je bolje uzeti 16 PM kome će cena pasti zbog izlaska 17-ice a nije loše ni uzeti standardni iPhone 17 umesto 17 PM

Mislim da nece puno pasti cena sa 1050-1100 Evra.

Po svemu sudeći, 17ca se jako približila 16 pro modelu (ako izuzmemo Telefoto sočivo, RAW, Dolby; ostalo je sve na strani 17ce). Mrtva trka. Nameravam kupovinu negde u aprilu , kada moj 13 mini proslavlja 4. rođus. Verovatno će izbor pasti, u tom trenutku, na jeftiniji model.

U redu je kad se ljudi tese da im nesto ne treba jer je skupo, pa smisljaju razne gluposti ali daviti na forumu je nepotrebno.

Meni je isto muka dati 1750e za telefon(sa Apple care) ali ne pricam kako ne vredi, da je ruzan i sl. Ne svidja ti se, zaobidji, idi pecaj.
Izvini, ali na forumu svako ima pravo da iznese svoje mišljenje jer tome forum i služi. Ja sam se makar ograničio na 17 Pro (Max) koji je ujedno prvi model koji mi je jednostavno ružan na slici, videću kakav će biti uživo. Što se tiče dizajna obične 17ice i Air-a, nemam nikakve zamerke, šta više, 17 Air je nešto što bih uzeo u razmatranje za kupovinu jer mi odgovara dizajn ali me značajno odbija mala baterija i potencijalno očerupana kamera, mada sam u tim godinama kada odavno više ne fotkam kao nekad i kada kameru koristim 80% vremena za skeniranje raznoraznih dokumenata za slanje knjigovođama i partnerima umesto za Instagram 😭

Makar je ovo neki moj misaoni proces iz ugla običnog korisnika koji fura 15 Pro Max i zadovoljan je istim. Iz perspektive nekoga ko je Apple deoničar - valja uzeti novi model ove godine, ima lepih nadogradnji, naročito obična 17ica koja je pokidala, mojne da ste stipse.

Eto, nadam se da sam sad zadovoljio oba tabora na temi.

Čudan izbor kolor šema. Bez obzira, svakako će velika većina fabričku boju da pokrije maskama tako da nije mnogo ni bitno.

IMG_0638.jpeg
Fascinantno je kako su uspeli da Air svu tehnologiju oko kamere spakuju… uvek se odusevim kako napreduje tehnologija…

Poslednja izmena:
Da li neko može da mi objasni kakve su zapravo kamere na pro modelim? Čas pominju 2x zoom, čas 4, čas 8... Jel zapravo ima wide, normalna i 8x ili je to njihova softverska muljaža?

G0eN_K6aMAAbLDe

Prilozi

• 003.png
    003.png
    342.1 KB · Pregleda: 31
Dobar tabelarni prikaz novih modela

Veličina i težina

Pogledajte prilog 504815

Dizajn

Pogledajte prilog 504816

Baterija i punjenje

Pogledajte prilog 504817

Kamera

Pogledajte prilog 504818

Kamera funkcije
Pogledajte prilog 504819
Ostale razlike
Pogledajte prilog 504821
Cena
Pogledajte prilog 504823

Promax bi bio best buy flagship da ga je kod nas moguće naci za 1200-1300€.. ne znam kako je gugl mislio sa desetXL da parira ovim brojevima 😲

Hteo sam da predjem sa s24 ultra na 17 pro. Ali bas je ruzan sa ovom indukcionom plocom. Nadam se da ce sledece godine biti manje i lepse
Ili uzeti 16 pro

Pro modeli, a i obicni moraju da imaju kameru jednu ispod druge, bar ultra siroku i siroku, zbog snimanja spartial videa...tako da Apple nije imao mnogo opcija...mogao je da stavi sve tri kamere jednu ispod druge, ali tako bi izgledao kao Samsung, koliko sam video, cela maticna ploca se nalazi ispod ovogo izdignutog dela, da nije sve to izdignuto, morali bi da smanje bateriju, zato sto kamere mnogo oduzimaju prostora, sada sve 3 kamere imaju vece senzore, vece objektive itd...tako da meni ne smeta uopste..svakako kad se stavi maskica, taj deo sto je ispupcen bude skoro na nuli.

Prema ovom snimku, kamere su odlicne, prednja ima vise detalja(iako je krop), a i zadnje kamere su poboljsane.
Ja razumem da se ljudima ne svidja zadnja strana telefona, ali realno gledajuci, to ce u 95% slucajeva ici ispod maskice, plus retko kada gledamo zadnji deo telefona, vise gledamo u ekran, a ajfon sad ima poprilicno tanke bezele, plus imaju anti reflektiv sloj, 3000nita itd, tako da ce biti lepo pregledan na suncu, i uz lepu maskicu, nece to uopste lose izgledati. :D

GSM arena ne prepoznaje nista sem optickog 4x zuma
Neka prevara je tu po sredi.😃

Hteo sam da predjem sa s24 ultra na 17 pro. Ali bas je ruzan sa ovom indukcionom plocom. Nadam se da ce sledece godine biti manje i lepse
Ili uzeti 16 pro
Ove godine su "radioalno promenili dizajn" ne ocekujem bas nikakve promene sledece godine.

Do godine je sav fokus na fold i za obican i pro model ce biti neka minirna godina

Planiram da sa 14P pređem na 17P iako do sad nisam nikad imao “neparni” iPhone, ali ajde da probam. Narandžasti jeste lep ali kao sto neko reče, za korišćenje u poslovne svrhe malo mi je too much tako da će verovatno biti deep blue. U svakom slučaju do proleća ništa, 14P fantastičan i dalje.

Posto sam neobicno ostao na 15 pro max umesto da predjem na 16PM (generalno menjam ih svake godine, posto idu u lancano nasledstvo - majka, sin itd), cak i pre predstavljanja sam znao da prelazim na novi. Ali sada kada vidim Ultra 3 i novi Airpods, opet se vracam u stari mod:

APPLE:

Stephen Colbert Take My Money GIF by The Late Show With Stephen Colbert

Ako nije tajna, kakvi je to poslovno okruzenje gde boja telefona igra ulogu?
Isto ono gde se vodi računa o dress code-u na poslovnim sastancima. Ne kažem da je drugima to bitno, ali meni jeste.

Poštujem to mišljenje.
Ali ono dosadila je crna, bela, siva boja.
Jednostavno je dosadila.

drugo je dress code, to se vidi tokom celog radnog vremena svaki dan. telefon je u dzepu, a ne pricas valjda na telefonu dok traju sastanci interni ili sa klijentima?

Na KP 17 pro max 256GB preorder 1950e 🤣 Secikese docekale svojih pet minuta da zavaljaju koji komad estradnim umetnicama i biznismenima, srpska posla sta reci...

a kako to preorder na KP?

das im novac i oni obecaju da ce ti poslati?

Nazad
Vrh Dno